Marshall

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
kubog

Příspěvek od kubog »

Asanoth píše:To by mě zajímalo, když maj ty apecy přepínání třeba 100/50/25 W, to se projeví na charakteru zvuku, ne?

Áno a to dosť podstatne.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak to by mě ještě zajímalo, když si člověk nechá udělat plexi třeba 20W(příklad), kroěm toho výkonu stejnou jako originál, jak moc se to bude lišit kromě hlasitosti?
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Asanoth píše:Tak to by mě ještě zajímalo, když si člověk nechá udělat plexi třeba 20W(příklad), kroěm toho výkonu stejnou jako originál, jak moc se to bude lišit kromě hlasitosti?
nenechá.... plexi má koncoví stupeň EL34 v A/B třídě - minimální watáž je 50W... za předpokladu, že použiješ méně učiný rafo, tak řekněme 40W. 100W má páry dva. Pokud by měla plexi řekněme 15-30W, musí mít konec EL84 a dost často i v A třidě. Pak de jen o kopii plexi preampu s jiným koncákem.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Když tomu uzpůsobíš anodové napětí, můžeš udělat i koncový stupeň s EL34 s výkonem 20W, ovšem nemá to vůbec žádný smysl. Nebo alespoň já ho nikde nevidím.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

necetl sem celou diskuzi, ale co muzu za sebe rict o marshalech, ze sou to dobry aparaty.. aspon ty na ktery sem mel moznost hrat. marshalovskej zvuk ma svoje kouzlo a me se libi
sonivitus

Příspěvek od sonivitus »

No když by mi šlo o menší wattáž, tak bych to mohl mít levnější a přitom podobný zvuk, ne? zvuk, ne?
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

A proč bys ho měl mít jako levnější? Myslíš, že těch pár závitů na síťovém trafu nějak ovlivní cenu? Kam na tohle chodíte....
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

mmjuz píše:Když tomu uzpůsobíš anodové napětí, můžeš udělat i koncový stupeň s EL34 s výkonem 20W, ovšem nemá to vůbec žádný smysl. Nebo alespoň já ho nikde nevidím.
no jo, ale ve chvíli, kdy začnu měnit napětí a proudy na plate, tak ovlivním sakra radikálně zvuk. dost možná klesnu i tak blízko B třídy, že se začne projevovat přechodový zkreslení... to rači už tam dat tu EL84 v A třídě... 5W, třeba to není přesné, ale sakra taky není účelem být naprosto přesní jak origo. Čím je dáno, že marshall hrá nejlíp? Ničím. Prostě nějak načmárali schéma, udělali zes... to může dokázat každý a být v tom i lepší!!!!

k té ceně... né ty závity, ale ten bílej nápis.... spočítal sem si, že kopie plexiny by mě vyšla na psotavení cca na 8tis. s tím, že by to bylo na očka a ručně dělaný. to stejný od marshallu stojí cca 45 tis
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Samozřejmě, Turbo, je to tak jak píšeš. Pro mě jsou tyhle úvahy také nepochopitelné. Já jen že teoreticky to jde, ač zvuk bude úplně jinde. Hlavně to namá za mák smyslu!
Navíc Marshall žádné schéma nenačmáral, ale sprostě ho ukradl. Jinými slovy: staré Marshally ( Plexi ) jsou kopie Bassmanů. Hraje to jinak hlavně kvůli tomu, že Marshall v té době nebyl schopen vyrobit tak kvalitní výstupák, jako Fender. Úvahy o výrobě slabších verzí nějakých originálů bych ukončil. Rozumný člověk chápe, že je to blbost a těm ostatním to asi stejně nevysvětlíme.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Pánové, dneska jsem hrál na toto a do obchodu se večer vrátil znova, bych si na to zahrál ještě jednou, jestli se mi to jenom nezdálo:D Zkrátka, jsem nadšenej z tohoto aparátu:

http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... eten~2006/

Hraje to jako víno. Malý, hezký, výkonný, lehký, dva důležitý potáky na každej kanál, 4 vstupy a to je vše...(k tomu tremolo, na který jsem ani nešáh, páč ho nesnášim - jediná věc, co mi tam "překáží)
Hraje to neuvěřitelně, at čistej na 2, tak vytavenej na 8, prostě plnnost a lampovitost sama...jénže cena 37000 se mi vážně nelíbí...
Byl by někdo schopnej postavit něco takéto něják zalevno?
(Podotýkám, že jen ten spešl Greenback, co tam je a hraje sám velkou roli je asi za 7000)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

rekl bych, ze Zeman z Hranic (to je ale asi pro tebe kapanek daleko) nebo nejaky podobny borec, by to urcite dal. vzdyt to nemuze byt slozity. Zeman je docela dobre a myslim, ze ma rad prave tyhle vintage zalezitosti.
EDIT: uz zase o nem placam, ale jeho vyrobky se mi docela dost libi :-)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

to repro by melo byt temer shodne s greenback heritage, ktere se da sehnat z druhe ruky kolem 3t., nove stoji myslim cca 4500

jinak 18w od marshallu je klasika klasicka - jeden ze svate pětice marshallu, ktere uznavam :)

kopii dela treba Ceriatone - ale dostanes se stejne tak na 25t. kdyz budes chtit, aby to trochu vypadalo... to uz je lepsi koupit za ty prachy jety
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

No jo, to jste mě nepotěšili ani jeden:D Myslím, že tenhle apec se moc na bazaru neobjevuje - není divu, že?:)
A rád bych, aby to byl člověk z Prahy:) Ten osobní kontakt a upřesnění požadavků je důležitej...Jo, s tím reprákem máš pravdu, spletl jsem si to s tím Gold...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

trochu ot do tamatu o marshallech, ale u britskeho zvuku zustanem - na kytary.cz ted sletel AC15H1TV o 40% na velmi zajimavou cenu 22t. bez jej omrknout, treba se bude taky libit.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Díky za tip, také zkusím omrknout...jako já něják nepotřebuji kupovat další aparát, ani nemám moc za co:)ale prostě jsem se totálně zamiloval do takových kombíček, vážně zvukově nejlepší, na co jsem zatím hrál...
http://kytary.cz/fender-+57-deluxe-amp/ ... 64:0:0:1:0
tohle je kolega od Fenderu a je to něco podobného, sice se mi to líbí ještě víc, ale vzhledem k ceně na něj zapomínám uplně.)
Nejde mi tudíž tolik o UK/US sound, ale celkově o neuvěřitelně dynamickej zvuk a jednokanál s jednoduchym, ale naprosto bezchybnym charakterem, kterej nechá vyniknout jen kytaru a ruce...:)
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Maples píše:Díky za tip, také zkusím omrknout...jako já něják nepotřebuji kupovat další aparát, ani nemám moc za co:)ale prostě jsem se totálně zamiloval do takových kombíček, vážně zvukově nejlepší, na co jsem zatím hrál...
http://kytary.cz/fender-+57-deluxe-amp/ ... 64:0:0:1:0
tohle je kolega od Fenderu a je to něco podobného, sice se mi to líbí ještě víc, ale vzhledem k ceně na něj zapomínám uplně.)
Nejde mi tudíž tolik o UK/US sound, ale celkově o neuvěřitelně dynamickej zvuk a jednokanál s jednoduchym, ale naprosto bezchybnym charakterem, kterej nechá vyniknout jen kytaru a ruce...:)
tohle by sis moh nechat někde postavit ne? Vim že na zahraničních fórech se všichni rozplývaj jak si udělali 5E3 z kitu a jak je to super, sice vůbec nevim o co jde ale jestli je to tohle tak např. ten Ceriatone je má celkem levně tušim...

http://www.ceriatone.com/productSubPage ... abinet.htm
máš tam dole možnost koupit celý kombo, teda pokud jde o tu samou věc... :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ten fender se da snadno poridit za necelou polovinu.. jde vyrobit snad i do 20t. aby to bylo na "urovni"... cili kvalitni trafa, bedna z masivni borovice atd.

mrkni na trinityamps , mission amps... snad i nekdo u nas by ti to postavil - je tam par soucastek, schvalne mrkni na schema na netu. tenhle zesilovac je silene jednoduchy - chci si jej v pristich mesicich sam postavit doma na kolene. podstatne pro dobry zvuk jsou ale kvalitni komponenty... ty kvalitni klony si hodne lidi pochvaluje - zvuk pry stejny nebo lepsi nez fenderovska RI

takze pokud se ti 5E3 libi, tak to zase neni tak nesplnitelne
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

jo tak to neberte že tu furt propaguju ten Ceriatone, jen dávám příklad jo :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

myslim, ze ceriatone je skvely na kopie Marshallu...

ale kopie Fenderu a nebo treba Matchless uz nejsou tak vydarene.. bud designove a nebo diky pouzitym soucastkam (rvou treba trafa pro kopie Marshall do kopii Matchless - coz asi neni dobry napad)

pokud bych ale chtel stavit marshalla, tak jdu do ceriatone tak na 99%
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Díky moc, ale jsem z toho celej tumpachovej, patřím k obyč jůzrům, kteří potřebují vybalit hotovou věc:D jak najdu na tom ceriatonu prostě celý hotový kombo, který by po poslání hrálo?.)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“