Lože krku u Ibanez GRG 170DX

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Von_Jorge
Kontaktovat uživatele:

Lože krku u Ibanez GRG 170DX

Příspěvek od Von_Jorge »

čau lidi,

moc prosím a potřebuju pomoct. Mám Ibanezku GRG170DX a mám s ní menší problém (teda jestli to je problem). Malej dohmat mi sice navýsost vyhovuje, ale dost často se stane, že při silnějším hrábnutí do strun mi struny drnčí o pražce. Moc dlouho na kytaru nehraju a nevím, co s tím. Stejně tak jako i podržení jakéhokoli pražce mi struny (hlavně E, A a D) podstatně drnčí. Co s tím?
Jediné, co mě zatím napadlo, je (v nejhorším případě) zajít ke kytarářovi a nechat si zbrousit lože krku.. Krk je sice šroubovaný, ale šrouby jsem kontroloval a ani se nepohnou..
"Two female saxophonists wanted!"
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Písnu ti SZ :wink:
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Tohle se těžko posuzuje, může to být špatně seštelovaný, ale taky to možná prostě jenom neumíš... Já ji mám taky, mám ten krk blbě usazenej tak, že je oproti tělu v úhlu menším než 180 a tak se ten dohmat za boha nedá naštelovat.... právě proto to lože nechám zbrousit... ale na spodních pražcích je dohmat v pohodě a nedrnčí mi nic ;)
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Mám podobný problém jen s Danelectrem Danem 59 (zvoní pražče v prvních třech polohách (1. - 3. pražec)). Mám standartní ladení, problémy začaly až po výměně strun > a tak zvedl jsem kobylku a moc to nepomohlo. Dohmat mám stále celkem nízký. Napadá někoho řešení?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

mycountry píše:Tohle se těžko posuzuje, může to být špatně seštelovaný, ale taky to možná prostě jenom neumíš... Já ji mám taky, mám ten krk blbě usazenej tak, že je oproti tělu v úhlu menším než 180 a tak se ten dohmat za boha nedá naštelovat.... právě proto to lože nechám zbrousit... ale na spodních pražcích je dohmat v pohodě a nedrnčí mi nic ;)
resil sem podobnou vec u moji kytary..staci jak si hodis prouzek papirku od tela po prvni par sroubu..tak ze bude ten papir asi v polovine toho loze..a zasroubujes a hned je to vice "zaklonene"
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Co lehce zahýbat s profilem krku? To má sice nejkvětší účinnost někde za 5. pražcem, ale možná by to pomohlo.

Nebo zvýšit nultý pražec.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Nevrin píše:Mám podobný problém jen s Danelectrem Danem 59 (zvoní pražče v prvních třech polohách (1. - 3. pražec)). Mám standartní ladení, problémy začaly až po výměně strun > a tak zvedl jsem kobylku a moc to nepomohlo. Dohmat mám stále celkem nízký. Napadá někoho řešení?
Moc rovnej krk, potřebuje trošku víc "do luku", tzn povol výztuhu o 1/8-1/4 otáčky (struny přitom nepovoluj) a nech tomu den dva a uvidíš, když to nebude stačit, tak ještě ale ne víc, než 1/4 ot. najednou.

Ty nový struny možná byly o jedno číslo tenčí, ne ?
I´m wheels... movin´wheels
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Chyba lávky, Dano 59 nemá nastavení profilu krku (!) a hliníkový nultý pražec je přišroubován (hodně zvlášní a osobitá kytara). Když jsem ji kupoval pražce nezvonily. Ale máte pravdu struny jsem dával 0,95. Takže tam dám silnější struny a počkám až se krapet ohne zpátky.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Nevrin píše:Chyba lávky, Dano 59 nemá nastavení profilu krku (!)
No, jestli to ono spíš nebude tak, že ta matka je přístupná až po odšroubování krku :wink:

http://www.danguitars.com/FAQ.html :

Q. How do you adjust the truss rod on Danelectro.

A: On the newer Danelectro models (1998-present), the neck must be removed for truss rod adjustment. Turn truss rod adjustment only 1/4 turn over a 24 hour period to avoid damage to the neck.

Klasickej opruz u vintage kytar, já to mám na jednom teleti a než by to sundaval, tak radši mám vyšší dohmat :evil:
I´m wheels... movin´wheels
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

McKozias píše:
mycountry píše:Tohle se těžko posuzuje, může to být špatně seštelovaný, ale taky to možná prostě jenom neumíš... Já ji mám taky, mám ten krk blbě usazenej tak, že je oproti tělu v úhlu menším než 180 a tak se ten dohmat za boha nedá naštelovat.... právě proto to lože nechám zbrousit... ale na spodních pražcích je dohmat v pohodě a nedrnčí mi nic ;)
resil sem podobnou vec u moji kytary..staci jak si hodis prouzek papirku od tela po prvni par sroubu..tak ze bude ten papir asi v polovine toho loze..a zasroubujes a hned je to vice "zaklonene"
Kdyz sem vymenoval krkovej snimac, tak sem tam videl smirgl od nejakyho vetnamce, to asi nebude to spravny reseni :lol:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no zalezi jestli je tam zamerne za nakym ucelem:D
absolute__

Re: Lože krku u Ibanez GRG 170DX

Příspěvek od absolute__ »

Mám stejnou kytaru a stejný "problém" .. to drnčení poznáš jenom nasucho, ve výsledném zvuku v kombu to poznat nejde....
Ibanez GRG 170DX
Crate FW15/Marshall (repro)
Asus U80V --> Line 6 UX2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“