Lože krku u Ibanez GRG 170DX
Pravidla fóra
Lože krku u Ibanez GRG 170DX
čau lidi,
moc prosím a potřebuju pomoct. Mám Ibanezku GRG170DX a mám s ní menší problém (teda jestli to je problem). Malej dohmat mi sice navýsost vyhovuje, ale dost často se stane, že při silnějším hrábnutí do strun mi struny drnčí o pražce. Moc dlouho na kytaru nehraju a nevím, co s tím. Stejně tak jako i podržení jakéhokoli pražce mi struny (hlavně E, A a D) podstatně drnčí. Co s tím?
Jediné, co mě zatím napadlo, je (v nejhorším případě) zajít ke kytarářovi a nechat si zbrousit lože krku.. Krk je sice šroubovaný, ale šrouby jsem kontroloval a ani se nepohnou..
moc prosím a potřebuju pomoct. Mám Ibanezku GRG170DX a mám s ní menší problém (teda jestli to je problem). Malej dohmat mi sice navýsost vyhovuje, ale dost často se stane, že při silnějším hrábnutí do strun mi struny drnčí o pražce. Moc dlouho na kytaru nehraju a nevím, co s tím. Stejně tak jako i podržení jakéhokoli pražce mi struny (hlavně E, A a D) podstatně drnčí. Co s tím?
Jediné, co mě zatím napadlo, je (v nejhorším případě) zajít ke kytarářovi a nechat si zbrousit lože krku.. Krk je sice šroubovaný, ale šrouby jsem kontroloval a ani se nepohnou..
"Two female saxophonists wanted!"
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Tohle se těžko posuzuje, může to být špatně seštelovaný, ale taky to možná prostě jenom neumíš... Já ji mám taky, mám ten krk blbě usazenej tak, že je oproti tělu v úhlu menším než 180 a tak se ten dohmat za boha nedá naštelovat.... právě proto to lože nechám zbrousit... ale na spodních pražcích je dohmat v pohodě a nedrnčí mi nic 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
resil sem podobnou vec u moji kytary..staci jak si hodis prouzek papirku od tela po prvni par sroubu..tak ze bude ten papir asi v polovine toho loze..a zasroubujes a hned je to vice "zaklonene"mycountry píše:Tohle se těžko posuzuje, může to být špatně seštelovaný, ale taky to možná prostě jenom neumíš... Já ji mám taky, mám ten krk blbě usazenej tak, že je oproti tělu v úhlu menším než 180 a tak se ten dohmat za boha nedá naštelovat.... právě proto to lože nechám zbrousit... ale na spodních pražcích je dohmat v pohodě a nedrnčí mi nic
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Moc rovnej krk, potřebuje trošku víc "do luku", tzn povol výztuhu o 1/8-1/4 otáčky (struny přitom nepovoluj) a nech tomu den dva a uvidíš, když to nebude stačit, tak ještě ale ne víc, než 1/4 ot. najednou.Nevrin píše:Mám podobný problém jen s Danelectrem Danem 59 (zvoní pražče v prvních třech polohách (1. - 3. pražec)). Mám standartní ladení, problémy začaly až po výměně strun > a tak zvedl jsem kobylku a moc to nepomohlo. Dohmat mám stále celkem nízký. Napadá někoho řešení?
Ty nový struny možná byly o jedno číslo tenčí, ne ?
I´m wheels... movin´wheels
No, jestli to ono spíš nebude tak, že ta matka je přístupná až po odšroubování krkuNevrin píše:Chyba lávky, Dano 59 nemá nastavení profilu krku (!)
http://www.danguitars.com/FAQ.html :
Q. How do you adjust the truss rod on Danelectro.
A: On the newer Danelectro models (1998-present), the neck must be removed for truss rod adjustment. Turn truss rod adjustment only 1/4 turn over a 24 hour period to avoid damage to the neck.
Klasickej opruz u vintage kytar, já to mám na jednom teleti a než by to sundaval, tak radši mám vyšší dohmat
I´m wheels... movin´wheels
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz sem vymenoval krkovej snimac, tak sem tam videl smirgl od nejakyho vetnamce, to asi nebude to spravny reseniMcKozias píše:resil sem podobnou vec u moji kytary..staci jak si hodis prouzek papirku od tela po prvni par sroubu..tak ze bude ten papir asi v polovine toho loze..a zasroubujes a hned je to vice "zaklonene"mycountry píše:Tohle se těžko posuzuje, může to být špatně seštelovaný, ale taky to možná prostě jenom neumíš... Já ji mám taky, mám ten krk blbě usazenej tak, že je oproti tělu v úhlu menším než 180 a tak se ten dohmat za boha nedá naštelovat.... právě proto to lože nechám zbrousit... ale na spodních pražcích je dohmat v pohodě a nedrnčí mi nic
- absolute__
Re: Lože krku u Ibanez GRG 170DX
Mám stejnou kytaru a stejný "problém" .. to drnčení poznáš jenom nasucho, ve výsledném zvuku v kombu to poznat nejde....
Ibanez GRG 170DX
Crate FW15/Marshall (repro)
Asus U80V --> Line 6 UX2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Crate FW15/Marshall (repro)
Asus U80V --> Line 6 UX2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!