zvládne Korble a Stehno rozdělat ty snímače? na ty rozepínatelný....Nero píše:Takže, nechával jsem vyměnit snímače, dát nový push/pull pot + 2 nové switche, na jednom HB přpínání paralel/serie, na druhém přepínání serie/singl/paralel a vyšlo to:Asanoth píše: jinak by te mohlo zjaimat, ze Nero si nechaval u Kobrle & Stehno delat neco podobnyho, akorat trochu min slozityho(celkem tusim 11 moznosti zvuku) a dal za to +- 1000 i se serizenim.
Výměna snímačů + zapojení: 550, 2x 3-way switch: 400, 1x push/pull pot: 220, kompletní seřízení: 400, nové struny 120, sečteno podrtržíno 1690,- Kč.
Pány Kobrle a Stehno můžu jen a jen doporučit...
Otázky ohledně push/pull
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- 60'Rock_N'_Roll
- 60'Rock_N'_Roll
opakování matka moudrosti....Dark Axel píše:začarovaný kruh, mám dojem že na to už ses tu ptal, ne?60'Rock_N'_Roll píše:včera sem to dal do rukou kytaráře a chtěl sem se zeptat, jaký je rozdíl mezi "out of phase" a "reverse phase"
reverse phase, tedy "obrátit fázi", je proces.
out of phase, tedy "mimo fázi", je stav.
Oním procesem dostaneš onen stav.
out of phase, tedy "mimo fázi", je stav.
Oním procesem dostaneš onen stav.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- 60'Rock_N'_Roll
- 60'Rock_N'_Roll
Tak, a teď řekni, co jsi tam udělal
a podej info o zvuku.
Jinak, ta kejtra je fakt pěkná
Jinak, ta kejtra je fakt pěkná
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- 60'Rock_N'_Roll
takže
nechal sem to udělat, jak sem to tu mnohokrát posílal. Ten obrázek. Vše jak tam je, je i v mé kytaře. Zvuky, co z toho lezou jsou k nevíře. Vlastně mám teď 3 kytary. Les Paul, Telecaster, Danelectro. to mě na tom těší nejvíc. Les paul je klasika 2 humy. Zajímavý je to, že když se zapne serie/paralel (dále jen série) a je zkreslení, tak se zvuk ztemní a tak zhutní. Ale při zapnutí serie a cleanu je zvuk příjemný, jazzový. Kulatý, který i na nejmín staženém gainu trošku kreslý. Ale většinou hraju na zkresleném, takže sérii zatim moc nepoužívám. Ten zvuk Dana (danelectra) se dostane tím, že si dáš prostřední pozici, oba dva humy rozpojíš a zapnej out off phase. Máš vlastě mimofázový tele. Jediný - má out of phase to, že se signál poněkud zmírní a ztiší. To platí i u rozepnutí na singly. Rozepnutá BB2 zní strašně staře. Fakt jak z Chicaga. A jak je agresivní...!
-Jinak kdo o tom uvažuje, tak at do toho 100% jde, protože je to fakt na vyblbnutí a prostě si s tim při improvizaci dobře vyhrajete.
celkem mě to stálo 2100 i se seřízenim.
nechal sem to udělat, jak sem to tu mnohokrát posílal. Ten obrázek. Vše jak tam je, je i v mé kytaře. Zvuky, co z toho lezou jsou k nevíře. Vlastně mám teď 3 kytary. Les Paul, Telecaster, Danelectro. to mě na tom těší nejvíc. Les paul je klasika 2 humy. Zajímavý je to, že když se zapne serie/paralel (dále jen série) a je zkreslení, tak se zvuk ztemní a tak zhutní. Ale při zapnutí serie a cleanu je zvuk příjemný, jazzový. Kulatý, který i na nejmín staženém gainu trošku kreslý. Ale většinou hraju na zkresleném, takže sérii zatim moc nepoužívám. Ten zvuk Dana (danelectra) se dostane tím, že si dáš prostřední pozici, oba dva humy rozpojíš a zapnej out off phase. Máš vlastě mimofázový tele. Jediný - má out of phase to, že se signál poněkud zmírní a ztiší. To platí i u rozepnutí na singly. Rozepnutá BB2 zní strašně staře. Fakt jak z Chicaga. A jak je agresivní...!
-Jinak kdo o tom uvažuje, tak at do toho 100% jde, protože je to fakt na vyblbnutí a prostě si s tim při improvizaci dobře vyhrajete.
celkem mě to stálo 2100 i se seřízenim.
Pěkně
To až budeš mít čas a mikrofon, tak můžeš všechno nahrát pro ty, co neví jak co zní
To až budeš mít čas a mikrofon, tak můžeš všechno nahrát pro ty, co neví jak co zní
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- 60'Rock_N'_Roll
- 60'Rock_N'_Roll
- Konipas
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/metalkonipas
- Kontaktovat uživatele:
Push/pull clona
Ahoj,
chtěl bych se zeptat asi na hodně základní věc. Jak vypadá a co dělá push/pull clona? Na obou elektrických kytarách, co jsem proháněl, byl jen potenciometr volume, klasická clona a přepínání mezi snímači. zarazilo mě to, protože se o tom tady zmiňuje v recenzi kytary, že by tam tuhle clonu doplnil, tak se chci zeptat, na co přesně to je, že bych si jí případně nechal udělat nebo bych si to trochu nastudoval a doplnil si jí sám, pokud bude vypadat užitečně.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... EKjgI6dvTc
čas - 2:29
Děkuju
Joey
chtěl bych se zeptat asi na hodně základní věc. Jak vypadá a co dělá push/pull clona? Na obou elektrických kytarách, co jsem proháněl, byl jen potenciometr volume, klasická clona a přepínání mezi snímači. zarazilo mě to, protože se o tom tady zmiňuje v recenzi kytary, že by tam tuhle clonu doplnil, tak se chci zeptat, na co přesně to je, že bych si jí případně nechal udělat nebo bych si to trochu nastudoval a doplnil si jí sám, pokud bude vypadat užitečně.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... EKjgI6dvTc
čas - 2:29
Děkuju
Joey
Re: Push/pull clona
Push-pull clona - myslí tím push-pull potenciometr. Je to potenciometr zkombinovaný s přepínačem, který se přepíná vytažením osičky potenciometru. Taky existují push-push, což je možná pohotovější, protože se na potenciometr pro přepnutí vždy jen zatlačí, a nemusí se uchopit a vytáhnout. Nemusí být jen na tónové cloně, může být i na hlasitosti. Prostě kde ti to vyhovuje. Na funkci - průběh - potenciometru nemá vliv. Třeba na Jimmi Page Les Paulu jsou hned 4 (+ 1 switch navíc mimo) pro různé kombinace snímačů (paralelní - sériové, v protifázi) a jejich rozpínání.
Dá se to samozřejmě vyřešit separátními přepínači, ale to se pak musí vrtat do kytary (dřeva), nebo alespoň pickguardu. Takhle se jen vymění potenciometr za ren push-pull a provede příslušné zapojení vodičů snímače (snímačů). Jak to propojit, je už další věc, je to tu časro řešené téma.
Dá se to samozřejmě vyřešit separátními přepínači, ale to se pak musí vrtat do kytary (dřeva), nebo alespoň pickguardu. Takhle se jen vymění potenciometr za ren push-pull a provede příslušné zapojení vodičů snímače (snímačů). Jak to propojit, je už další věc, je to tu časro řešené téma.
Re: Otázky ohledně push/pull
Rádce poradil, moderátor přesunul a sloučil.
Konipasi, příště prosím lépe hledej a nezakládej duplicitní témata, navíc ve špatné sekci elektrických kytar.
Konipasi, příště prosím lépe hledej a nezakládej duplicitní témata, navíc ve špatné sekci elektrických kytar.