Behringer V-Ampire

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

A prosazuje se dobre? Mne to pripadlo jako nejvetsi uskali, kdyz jsem mel ten V-Amp Pro, ty zvuky nekdy znely i celkem slusne, ale hrozne neprurazne.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Predator

Příspěvek od Predator »

Wohma píše:V preampu se ti zas tolik harmonickych neudela, nejvetsi podil na lampovym zvuku ma prave vytavenej koncak. Ostatne to dokazuji ty miniaturni Ackovy apecy... Jestli ti to hralo hur nez s trandakem, tak je to podezrely a chybu bych hledal jinde.
Práve naopak - v preampe sa ti urobí tých harmonických hafo - skús niekedy nahrať lampový preamp len tak cez linku, to bude bzučák jak sa patrí 8) .

Koncák s lampami (a hlavne s výstupným trafom) spôsobí odčítanie nepríjemných zložiek signálu preampu a jeho dynamickú kompresiu, čo podporí sustain a hutnosť signálu.

Preto má aj modeler hutný zvuk cez lampu. Ale, ako som povedal, musí byť vypnutá simulácia boxu, lebo potom to ide ako keby cez dva boxy - jeden simulovaný a jeden reálny. A to je potom huhla jak sa patrí ...
Predator

Příspěvek od Predator »

Wohma píše:A prosazuje se dobre? Mne to pripadlo jako nejvetsi uskali, kdyz jsem mel ten V-Amp Pro, ty zvuky nekdy znely i celkem slusne, ale hrozne neprurazne.
Problémom je nastavenie - V-Amp Pro (aj z neho odvodené V-Ampire) majú okrem normálneho ekvalizéra ešte aj spoločný "skrytý" centrálny ekvalizér (a aj centrálny gain) a na jeho nastavení to celé stojí a padá. Ak sa ten dobre nastaví, znie to husto a prierazne, a navyše sa netreba babrať s každým jedným presetom, máš svoje starostlivo nastavené zvuky a netreba do nich šahať.

Taktiež treba trochu stiahnuť úroveň efektov - je ich tam vo firemných presetoch často zbytočne mnoho a potom to stráca na čitateľnosti. Potom to hraje dobre v obývačke alebo v kráme, ale nie na pódiu.

Ja som bol z toho hotový, ako to kolegovi hralo v klube popri bicích, base a klávesoch. Bolo počuť každú notu zreteľne a čisto. Hneď som sa rozhodol, že aj ja to chcem a kúpim si to. Už som ho objednal, budúci týždeň mi príde.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Predator píše:
Wohma píše:V preampu se ti zas tolik harmonickych neudela, nejvetsi podil na lampovym zvuku ma prave vytavenej koncak. Ostatne to dokazuji ty miniaturni Ackovy apecy... Jestli ti to hralo hur nez s trandakem, tak je to podezrely a chybu bych hledal jinde.
Práve naopak - v preampe sa ti urobí tých harmonických hafo - skús niekedy nahrať lampový preamp len tak cez linku, to bude bzučák jak sa patrí 8) .
Jenze on to bude bzucak, i kdyz signal za power ampem zbrzdis a nahrajes ho :)
Predator píše:Koncák s lampami (a hlavne s výstupným trafom) spôsobí odčítanie nepríjemných zložiek signálu preampu a jeho dynamickú kompresiu, čo podporí sustain a hutnosť signálu.
No koncak hlavne pri vetsim vytaveni zacne zkreslovat sam o sobe, a prave o tohle zkresleni vetsine lidem jde, aspon teda lampovym puristum.
Somnus Aeternus
Predator

Příspěvek od Predator »

To, že ak power amp nevybudíš, bude z toho bzučák, je dané jednak Fletcher-Munsonovou krivkou a jednak sýtením výstupáku. Frekvenčná charakteristika výstupáka je totiž daná jeho nasýtení, a teda prenášaným výkonom.

Čím je výstupák viac nasýtený, tým horšie prenáša okrajové pásma a tým viac je zvuk zastredený. A práve preto lampáč prestane pri vybudení chrchlať a bzučať, a začne "hrať".

Samozrejme za tým je ešte reprák, ktorý tiež potlačuje výšky aj basy, a pri vybudení ešte viac. Holt tiež je to len magnetický nelineárny obvod, tak ako výstupák.
Naposledy upravil(a) Predator dne 29.04.2009 14:33, celkem upraveno 1 x.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No takze rikame to same - nejvetsi podil na zvuku ma prave koncak :) Samozrejme nemluvim o metalovym zkresleni, to je neco jinyho, ale lampovej charakter ma prave na svedomi konec.
Somnus Aeternus
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

no, to nevim teda
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Predator

Příspěvek od Predator »

Je to pravda.

Ale to isté (teda zhora aj zdola obmedzenú frekvenčnú charakteristiku a nelineárnu dynamickú limitáciu/kompresiu) ti v princípe zvládne urobiť aj dobre nastavený modeler v spojení s dostatočne tvrdým neskresľujúcim koncákom. Samozrejme, s dynamickým správaním je to o niečo horšie, z lampy musíš dolovať tón a neodpustí ti nič, modeler ťa skôr "podrží" a menšie prehrešky odpustí ... ale bavíme sa len o nuansách, nič zásadné a diametrálne odlišné sa nekoná. Aj modeler v správnych rukách môže znieť krásne, aj lampa v rukách nemehla môže znieť nanič.
Predator

Příspěvek od Predator »

Dnes mi konečne tá hlava došla, a tak som ju trochu otestoval. Prvý dojem bol dosť nanič - kúpil som totiž posledný výstavný kus z predajne a tak tam boli presety totálne dodrbané rôznymi "krútičmi". Proste úplná hrôza.

Preto som zvolil tvrdý reset a restore firemných nastavení. Prvotný dojem bol, že je to hodne prebasované. Preto som upravil nastavenia centrálneho ekvalizéra podľa použitej bedne a zrazu to začalo hrať. A to nie hocijako - hralo to skutočne parádne.

Podarilo sa mi urobiť výborné presety založené na JCM-800 a Recto modeloch a výsledok bol skutočne presvedčivý. Hrá to nahlas, prierazne a necítiť na tom nijaký chemický podtón. Spravil som si len tak zo srandy nejaké presety na beglajt a sóla podľa gitaristu skupiny Europe Johna Noruma a výsledok znel skutočne takmer totožne ako zvuk gitary na CD.

Ak si niekto myslí, že to hrá moc potichu, tak je to preto, že to má rozštelované. Mne to revalo ako ďas už na polovici volume a pri trištvrte sa už nedalo stáť pred boxom. A to som na nejaký rev zvyknutý - hral som predtým na celolampu.

Kľúč ku kvalite zvuku u tohoto zosíka je v rozumnom nastavení, hlavne sa to týka centrálneho ekvalizéra. Ak niekto čaká, že "out of the box" mu to bude hrať okamžite po zapnutí výborne, mýli sa. Ale zasa ak si dá ten čas hodinku-dve a na začiatku si zosík naladí k svojej bedni, odmenou bude prvotriedny tón, ktorý by človek od takého lacného zosíku nečakal ani vo sne.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Re: Behringer V-Ampire

Příspěvek od pigdestroyer »

postni naky nahravky!
Predator

Příspěvek od Predator »

http://www.mkmb.cz/riverstone - to je tá kapela, o ktorej som písal v tej téme.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Predator píše:http://www.mkmb.cz/riverstone - to je tá kapela, o ktorej som písal v tej téme.
To je moc pěkná kapelka... jsem to poslechl některé songy a moc se mi to líbí. A i když vlastním to samé kombo tak bych ani neodhadl, že je to z behringera :-D
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Predator

Příspěvek od Predator »

Tieto aparáty vedia ponúknuť viac, ako sa zdá na prvý pohľad ... skúsenosti typu "zapnem si to v kráme a prejdem pár presetov" sú k ničomu, lebo možností, kam pohnúť so zvukom, je celá hromada a nie všetky sú k dispozícii na samostatnom točítku či tlačidle ... treba si pozrieť manuál a človek odhalí skryté možnosti. A práve to, že človeku pri nákupe nesadnú firemné presety, často ľudí odradí, aj keď stačí trochu poeditovať a človek zistí, že ten zvuk, ktorý chcel, je naozaj tam, a aj mnoho ďalších.

Moleek

Příspěvek od Moleek »

Kurňa tohle zní pěkně: http://www.youtube.com/watch?v=oD-HgSL3 ... re=related
O co je ten procesor v té hlavě lepší než v X V-ampu co mám?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Predator

Příspěvek od Predator »

Ten v X-Vampe má len prednastavené krivky presetového EQ a dvojpásmový centrálny EQ (Low end a Presence), hlava má štvorpásmový presetový EQ (Bass, Mid, Treble a Presence) a trojpásmový centrál (Bass, Mid, Treble).... algoritmus simulácie je ale úplne ten istý. Takže asi by sa taký zvuk aj dal spraviť ... ak sa ešte pohráš s korekciami komba, cez ktoré ideš.

Moleek

Příspěvek od Moleek »

Predator píše:Ten v X-Vampe má len prednastavené krivky presetového EQ a dvojpásmový centrálny EQ (Low end a Presence), hlava má štvorpásmový presetový EQ (Bass, Mid, Treble a Presence) a trojpásmový centrál (Bass, Mid, Treble).... algoritmus simulácie je ale úplne ten istý. Takže asi by sa taký zvuk aj dal spraviť ... ak sa ešte pohráš s korekciami komba, cez ktoré ideš.
Je fakt že moje kombo stojí za prd, repráky a hifi taky neni ideální, zvukovka jakbysmet, takže jsem toho XVAmpa vlastně ještě neslyšel v plné parádě, ale se zvukem co mi z něj leze bych si na pódium asi netrouf :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

Predator

Příspěvek od Predator »

Kukni sa do návodu a polaboruj ... nemám síce skúsenosť s X-Vampom, ale tieto srandičky skrývajú v sebe ďaleko viac, ako je vidieť podľa ovládacích prvkov. Sú tam určite skryté kombinácie režimov a jeden zaručene musí fungovať aj s tvojím kombom.

A aký máš vlastne problém so zvukom? Moc to hučí? Alebo to zaniká? Ja by som asi začal s tým režimom, čo má zdôraznené stredy, to by sa malo presadiť, a keď tú farbu ešte dotiahneš na EQ komba, malo by sa to dať. Prieraznosť a spevavosť zvuku je hlavne o stredoch. A to platí aj o metalových pílach.

Predator

Příspěvek od Predator »

No, vážení, dnes som to konečne otestoval popri živých dvojkopákových bicích a base, a záver - nie je žiaden dôvod obávať sa o to, že sa to v kapele nepresadí alebo že to bude tiché. Mal som volume max. na "pol jednej" a krásne sa to prerezalo kapelou, bolo to hlasné až až. Keď som to vytiahol o niečo viac, bolo počuť len mňa a spoluhráči nadávali, teda tiché to naozaj nie je.

Použil som clean model Fender Twin Reverb a skreslené zvuky na báze modelu JCM-800. Farba zvuku bola príjemná, kultivovaná, a čo je hlavné, neliezla rušivo do ostatných nástrojov, ale pekne zapadla medzi ne, bolo čisto rozumieť tomu, čo kto hrá. Dokonca nebol problém s tým, aby sa spolu "bili" gitara a spev. Všetko zapadlo do seba ako mozaika a nič sa spolu nehádalo.

Skúšal som na dvoch songoch aj Rectified modely, ale s tými sa budem musieť ešte pohrať - na môj vkus sú až prehnane véčkové a dosť režú a príliš tlačia v basoch, čo samo o sebe znie pekne, ale v kapele to trochu stráca šmrnc, lebo sa spodok do určitej miery mieša s basou a výšky sú trochu moc ostré, chýba tomu "telo" ... ale aj to sa dá nakonfigurovať tak, aby to hralo, len dnes som nemal čas sa s tým hrať. Tak či tak, najviac ma zo skreslení zaujal ten osemstovkový model, ten je naozaj veľmi podarený a pekne znejúci aj v hustejšej aranži, a to na sóla aj na doprovod.

Pravda, chce to dobre nastaviť, firemné presety sú mdlé, príliš prehnane naefektované a nekonkrétne znejúce v mixe nástrojov. Takže hlavný problém tohto zosilovača vidím v tom, že vyžaduje skutočne starostlivé nastavenie, čo ale nie každý užívateľ zvládne dobre. Potom ale robí svoju prácu dobre. Celkový môj verdikt - spokojnosť so zvukom aj so spoluprácou s inými nástrojmi v kapele, o to viac, že sa jedná o polovodičový digitálny stroj a nie o lampu.

Samozrejme, nie je to lepšie ako lampa, ale ani horšie, je to proste niečo úplne INÉ, ale podľa mňa v pohode a bez obáv použiteľné.

Moleek

Příspěvek od Moleek »

Safra ty mě nahlodáváš.... (Stejně jako Valveking, pak Bugera a Dord) -> omezujou to jen peníze.. až se objevěj tak dodělám box a pak můžu začít pořádně řešit hlavu...

Predator

Příspěvek od Predator »

Takto - aby nedošlo k omylu - pokiaľ nie si moc veľký kamarát s elektronikou a nenávidíš prehrabávanie sa v spúste parametrov, tak radšej ruky preč od digitálu a radšej zober lampu, tá furt bude nejako hrať a nevhodne posadenými korekciami to až tak moc nepokazíš.

Na modeleri máš totiž možnosť nastaviť aj vyslovene prehnané nastavenia, ktoré na origináli jednoducho nemáš šancu dosiahnuť, a musíš sa teda pri ladení zvuku riadiť podľa ucha a nie podľa toho, že "na kámošovom Marshalle som dal všetko doprava a hralo to super" .... To, že tam môžeš natočiť aj úplné extrémy, ktoré na origináloch nespravíš, je asi dôvod, prečo to veľa ľuďom nehraje, nadávajú na to a dávajú to preč.

Pokiaľ si ale technicky zručný týpek a nemáš problém pochopiť a ovládnuť na prvý pohľad pomerne komplikovaný stroj s hromadou parametrov, tak ti ho s kľudným svedomím môžem doporučiť.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“