Princip separátního gainu lampy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Predator

Příspěvek od Predator »

Trebárs toto je V-Amp Pro -

http://www.youtube.com/watch?v=fT3kmAWV ... re=related

Hraje to pekne, živo, farba zvuku je v pohode ...

A toto je originál JCM-800 -

http://www.youtube.com/watch?v=gqy6umW0 ... re=related

Podľa mňa sa nemusí Uli za tieto simulátory hanbiť.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jako promin ale myslim, ze zrovna tyhle dve ukazky ukazuji naprosto dokonale, proc ze zvuk praveho osmikila takovy, jaky je, a proc je zvuk toho uliho akorat chemicka digitalni sracka. promin, ale fakt jsem si to nemohl odpustit
Predator

Příspěvek od Predator »

Ak si naozaj odborník, tak by si si mohol všimnúť, že reakcia tónu (nábeh, doznievanie, charakter skreslenia) je veľmi podobný. Rozdiel je jedine v ekvalizácii - pridať do tej Uliho ukážky viac výšok a vypnúť delay, a určite by si tie zvuky od seba nerozoznal. A to je vecou nastavenia ekvalizéra. Ak by to neboli videá, ale mp3 s anonymným názvom, ťažko by si jednoznačne určil, čo je JCM-800 a čo modeler.

Hodím tu inú ukážku osemstovky -

http://www.youtube.com/watch?v=IvpWuT7n ... L&index=32

Tá sa tej Uliho podobá ďaleko viac.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Taky se mi zdá, že je to takový chcíplý. Dost podobný mýmu Laneymu. Ale dost možná jde i o kytaru.
Každopádně z toho Marshalla je Něco slyšet, a to i při týhle mizerný kvalitě :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Predator

Příspěvek od Predator »

Nie je to len placebo efekt? Teda to, že vieš, že je tam Marshall, tak z toho počuješ Marshall? A ak by niekto podhodil ukážku, kde by označil zvuk simulátora za Marshall, prišiel by si na to? Ja si myslím, že v samotnej ukážke možno, ale asi len pri veľmi pozornom analytickom počúvaní, ale v kapele asi ťažko a sotva.
Naposledy upravil(a) Predator dne 2.05.2009 20:40, celkem upraveno 1 x.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ten behringer na té ukázce hraje fakt o dost hůř jak osmistovka, ale dají se na něm nakroutit daleko pěknější žvuk který se tomu podobá daleko víc :)
Predator

Příspěvek od Predator »

mycountry píše:Ten behringer na té ukázce hraje fakt o dost hůř jak osmistovka, ale dají se na něm nakroutit daleko pěknější žvuk který se tomu podobá daleko víc :)
Veď hovorím, že ide o to, ako posadíš EQ. A ja som netvrdil, že je to to samé, ani že sa to stopercentne vyrovná, či to, že je to lepšie. Ja som tvrdil, že to vie urobiť zvuk s veľmi podobným charakterom a použiteľný v rovnakom kontexte ako originálne osemkilo. A o to tu vlastne ide.

Chcem hrať, nechcem celý večer hrať s jedným zvukom, potrebujem zvuk v jednej pesničke, čo sa správa podobne ako osemkilo, a v ďalšej trebárs nejaký drsný tón podobný rectifieru, či niečo ako Vox AC-30, Soldano, Bogner ... asi ťažko si do klubu dotrepem všetky tieto aparáty. A už nehovoriac o tom, koľko by to stálo.

Digitály nie sú o nahradení či prekonaní lampy. Sú o inej ceste ku zvuku s inými špecifickými výhodami aj nevýhodami. Ide tu len o to, mať v jednom zosíku paletu zvukov pokrývajúcich väčšinu požiadaviek pre hudobníka túžiaceho po množstve rôznych zvukových farieb, ktorý nevlastní špedičnú firmu ani nevyhral jackpot v Lotte.
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

turbo_MaCk píše:asi takto:
učelem symulace je napodobovat vuk. Spousta digytálních modelerů maj amp simulaci a box simulaci. Učelem této věci je rozzesakt tvůjs ignál na nula a jedna a pak ho přeskládat tak...
Kua, tady někdo bumbal :lol:
Ne, sorry, nechci bejt hnidopich, ale vtipný mi to přišlo...
Koukám, že tohle téma už se nějak stočilo od toho gainu, ne??
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Predator

Příspěvek od Predator »

Holt, evolúciu nezastavíš :D ... tak ako sa niekde pri pive všetko stočí na šport, baby a chlast, na gitarovom fóre sa tradične riešia aparáty.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Little.Sick.Fish píše:
učelem symulace je napodobovat vuk. Spousta digytálních modelerů maj amp simulaci a box simulaci. Učelem této věci je rozzesakt tvůjs ignál na nula a jedna a pak ho přeskládat tak...
jo ty vole, teď sem vstal ještě cítím tu chuť v žaludku :lol:

jinak univerzálnost bych rozdělil na dvě kategorie:
a) mnoho zvuků
b) jeden zvuk jež můžeš použít do sposuty věcí

to první je digitál, to drhé lampa...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Predator

Příspěvek od Predator »

turbo_MaCk píše:
Little.Sick.Fish píše:
jo ty vole, teď sem vstal ještě cítím tu chuť v žaludku :lol:

jinak univerzálnost bych rozdělil na dvě kategorie:
a) mnoho zvuků
b) jeden zvuk jež můžeš použít do sposuty věcí

to první je digitál, to drhé lampa...
Je to pravda. Ale je tu zopár obmedzení - lampa má svoj zvuk iba v istom rozsahu hlasitostí, potichu hraje väčšina celolámp rovnako ako tranzistor, možno aj horšie. Takisto kolísanie sieťového napätia môže spôsobiť problémy, všade bude hrať úplne ináč. Lampové stroje sú ťažké. O lampu sa treba starať, prelampovanie nie je práve lacná záležitosť a treba to urobiť aspoň raz za tri roky aktívneho hrania. Ale keď sa o ňu človek dobre stará a používa ju v adekvátnych podmienkach, má lampa ozaj neprekonateľne kvalitný zvuk ...

Ja doteraz hrajem na celolampu a páči sa mi. Ale chcem prejsť na digitál, lebo sa človek vyhne hromade komplikácii, hraje mu to furt rovnako všade a vždy, nepotrebuje to nijakú údržbu, zvuk to má celkom slušný, pestrý, všetko si možno pripraviť do presetov a pohotovo prepnúť bez krútenia, štelovania či poskakovania po krabičkách, a povedzme si úprimne, poslucháč rieši pieseň a nie to, na čom je zahraná. A tak pokiaľ to splní účel, je to v poriadku. A ak nad digitálom neohŕňajú nos trebárs McLaughlin, Oldfield, Smolski a veľa ďalších, alebo z "našich" trebárs Hladík, Tóth, Kupec, Kovalčík, tak bude dosť dobrý aj pre mňa.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ano, všude sou výhody a nevýhody a mělo by se o nich mluvit... já taky zastávám názor, že lampa za každou cenu je blbost. ALe nesouhlasíms tou hlasitostí.... Lampa hraje líp i bez vybuzení koncáku! hraje lampově furt... nezapomínejme na preamp, taky dělá svoje a i ten konec se prostě celkově chová jinak. I když nebudí má furt lampový charakter který milujeme a vyhledáváme. Já teda hraju na zvuk, kterej není zrovna simulovatelnej - otevřená 800vka s malým preapovým volume. Nenašel sem tranzistor, kterej bych rál líp i ve srovnání s pokojovou hlasitostí. A to nemám origo amsrhall, ale stavěnou kopii. když sme u toho, tak digitál podle mě hrá i hůř, než obyč tranzistor...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Predator

Příspěvek od Predator »

No neviem - Victor Smolski z Rage hraje na V-Amp Pro, Henry Tóth odohral koncert Elánu v Prahe na Yamahu DG-100 ... myslíš, že preto, lebo nemajú na poriadnu lampu, alebo preto, že chcú mať zvuk horší ako z tranzistoru? Nevidí sa mi to moc.

A vôbec, netreba brať lampy, tranzistory a digitály ako konkurentov. Sú to proste úplne samostatné a odlišné cesty, ako dosiahnuť svoj zvuk. Teraz je v móde nadávať na všetko nelampové, ale nie tak dávno sa točili platne na Rockmany a gitarové procesory ... a každému sa zvuk páčil, nikto neriešil, či je to lampa alebo nie. Marshall JCM-900 má skreslenie cez diódy a operáky, a kým sa toto info nedostalo medzi gitaristov, každý sa rozplýval, aký to má super lampový zvuk ... teraz na to nadávajú, že je to najhorší z lampových Marshallov. Niekedy mi to celé pripadá ako taká duchárina, naháňanie sa za kameňom mudrcov. A aj tak je tisíckrát dôležitejšie to, čo a ako sa na tom hrá, a na to 99,9 percent ľudí zabúda. Dnes má kdekto mega aparát za stotisíc, hustú gitaru za päťdesiattisíc a viac, a zvládne na tom zahrať 4 powerchordy a tým to celé hasne.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

tak to pozor... JCM900 je stále oblíbená v jistých směrech. Já sám mám rád tranzistorové zkreslení a bez něj se obejdu jen těžce (momentálně su bez něj a už vybírám, co pořídím). Pak ej t ale zase fakt, že to tranzistorové se nechová jako lampové. Proto j asi pochopitelně lepší mít lampové v paparátu a tranzistorové v pdoobě nějakého fuzze či od.
Predator

Příspěvek od Predator »

turbo_MaCk píše:tak to pozor... JCM900 je stále oblíbená v jistých směrech. Já sám mám rád tranzistorové zkreslení a bez něj se obejdu jen těžce (momentálně su bez něj a už vybírám, co pořídím). Pak ej t ale zase fakt, že to tranzistorové se nechová jako lampové. Proto j asi pochopitelně lepší mít lampové v paparátu a tranzistorové v pdoobě nějakého fuzze či od.
Však v pohode, normálny človek si vyberá aparát podľa toho, či to hraje podľa jeho predstáv, a nie podľa toho, na akom princípe funguje jeho skreslenie.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ano o tom to je... každý s tu můžeme hájit to svoje, ale stejně se z místa moc nehneme. Logickým vyvrcholením je tedy chvíle, kdy si přiznáme... "no je to subjektivní, tak ať ti to hraje vole" 8)
Predator

Příspěvek od Predator »

Presne tak! :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“