hlava Rockwell / DorD/...
Pravidla fóra
hlava Rockwell / DorD/...
Ahoj, zvažuji koupi celolampové hlavy od některého z českých výrobců. Vyhovuje mi MB sound, proto se rozhoduji hlavně mezi firmou DorD a Rockwell. Ale pokud doporučíte i něco jiného, budu jedině rád. Můžete mi trošku přiblížit odlišnosti, pro i proti a ulehčit mi tak rozhodování?
Díky moc!
Díky moc!
rockwell-90% zvuku rectifieru,dělá to hodně agresivní, v některých nasteveních je od sebe nerozeznáš. Dělá dva modely Biohazard(v 60w a 120w) a pak 6005(60w a 120w) stojí to kolem 21tis ten 60w a ten 120w asi 28tis cca.
DorD-udělá ti cokoliv na co si vzpomeneš,dělá hlavně kopie s čístýmvětšinou fender, ale nebrání se ničemu.Zvukově taky skoro stejné jako originály.
Pokud se chceš podílet na zvuku i designu ber DorD. Jinak kvalitativně je to dá se říct hoooodně podobné(ne-li stejné). Pokud chceš jiný zvuk od mesy než rectifier tak ber DorD.
Jěště ti můžu doporučit ESH a L-amp. Obě firmy mají čisté fendery a zkreslené něco mezi soldanem a mesou rectifier. L-amp v 50w stojí 11tis a ESH 26tis. Jinak co se týče zvuku bude asi lepší ten ESH i co se týče designu.
DorD-udělá ti cokoliv na co si vzpomeneš,dělá hlavně kopie s čístýmvětšinou fender, ale nebrání se ničemu.Zvukově taky skoro stejné jako originály.
Pokud se chceš podílet na zvuku i designu ber DorD. Jinak kvalitativně je to dá se říct hoooodně podobné(ne-li stejné). Pokud chceš jiný zvuk od mesy než rectifier tak ber DorD.
Jěště ti můžu doporučit ESH a L-amp. Obě firmy mají čisté fendery a zkreslené něco mezi soldanem a mesou rectifier. L-amp v 50w stojí 11tis a ESH 26tis. Jinak co se týče zvuku bude asi lepší ten ESH i co se týče designu.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Tak dušan zvládne všechno!!!!
Co mu řekneš to ti udělá! divej napiš mu mail doudo@seznam.cz nebo jestli chceš jěště něco ode mě tak 284 538 699-du se připojit!
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
DorD = Dusan Zeman. Ten dela kopie skoro cehokoli, kdezto Rockwell myslim dela vyhradne svoje modely (ktery sice vychazi z dalsich jinych modelu, ale asi je to castecne custom). Mne osobne je sympatictejsi DoRD, ale rekl bych, ze ani s jednim neudelas chybu. U Rockwellu mas tu vyhodu, ze kdyz si vyzkousis jeden kousek napr. Biohazardu, tak ti s velkou pravdepodobnosti tvuj novej primo od Rockwella bude hrat stejne. U DorDu, kor kdyz si nechas udelat nejaky vlastni zapojeni, je to trochu risk, nicmene co jsem slysel, tak dodatecny upravy nejsou problem, takze zvuk urcite najdes.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
S wohmou souhlasím. Každý dušanův model je trochu jiný kdybys porovnal moji kopii 5150/6505 s kopií té samé hlavy od bývalého kytaristy z Asymmetric tak budou hrát trochu jinak. Nacív Dušan ti můžu udělat hlavu s přepínáním 50w/100w což si myslím je výborná věc a na zesilovači se můžeš dá se říct podílet. jestli chceš roadkinga tak di k dušanovi....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ten přepínač ti uděláa si každej, dkyž mu o to řekneš... přecejen to neí žádnej velkej zásah... pochopitelně ale musíš mít minimálně 2 páry elektronek - 100w hlavy
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Ne, leda takhle:xmarox píše:pokud chce roadkinga tak určitě mesa boogieTak to je jasné,ale pokud chce roadkinga tak určitě zeman!:D:D:D
Pokud chce roadkinga, tak nekolik let tvrde prace a odrikani - a pak Mesa Boogie
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Tak jinak pokud chce kopii nebo spíš zesilovač alá roadking tak zemánekxmarox píše:pokud chce roadkinga tak určitě mesa boogieTak to je jasné,ale pokud chce roadkinga tak určitě zeman!:D:D:D
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Já mám kopii 5150 a je to SKORO stejné,rozdíly tam sou malé....Jan Bouše píše:Ještě mám jednoho favorita. Je to Engl E650 Ritchie Blackmore. Fireball, screamer a thunder taky nejsou špatný, ale tohle je o něčem jiném. Míň plechový a daleko kultivovanější sound. O vzhled aparátu mi moc nejde, ale zajímalo by mě, jak hodně se zvukomě Zemanovi kopie blíží originálům?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
obvod je prostě stejný, jen se liší pár součástek, navíc pokud vím tak dělá bez plošňáků (na očka). Samozřejmě jiný trafa a podobný věcy. Ve výsledku to ale může hrát i líp jak origo
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
DirX: Nemáš nějaký video neo tak něco toho tvýho dordu?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek