hlava Rockwell / DorD/...

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Jan Bouše

hlava Rockwell / DorD/...

Příspěvek od Jan Bouše »

Ahoj, zvažuji koupi celolampové hlavy od některého z českých výrobců. Vyhovuje mi MB sound, proto se rozhoduji hlavně mezi firmou DorD a Rockwell. Ale pokud doporučíte i něco jiného, budu jedině rád. Můžete mi trošku přiblížit odlišnosti, pro i proti a ulehčit mi tak rozhodování?

Díky moc!
DirX

Příspěvek od DirX »

rockwell-90% zvuku rectifieru,dělá to hodně agresivní, v některých nasteveních je od sebe nerozeznáš. Dělá dva modely Biohazard(v 60w a 120w) a pak 6005(60w a 120w) stojí to kolem 21tis ten 60w a ten 120w asi 28tis cca.
DorD-udělá ti cokoliv na co si vzpomeneš,dělá hlavně kopie s čístýmvětšinou fender, ale nebrání se ničemu.Zvukově taky skoro stejné jako originály.

Pokud se chceš podílet na zvuku i designu ber DorD. Jinak kvalitativně je to dá se říct hoooodně podobné(ne-li stejné). Pokud chceš jiný zvuk od mesy než rectifier tak ber DorD.

Jěště ti můžu doporučit ESH a L-amp. Obě firmy mají čisté fendery a zkreslené něco mezi soldanem a mesou rectifier. L-amp v 50w stojí 11tis a ESH 26tis. Jinak co se týče zvuku bude asi lepší ten ESH i co se týče designu.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

Spíš než styl rektifier by se mi líbil styl roadking, není tak syrový a zdá se mi barevnější. Myslíš že i to by DorD zvládl? Naopak čistý kanál se mi víc líbí ten tlustý, gumový Mesácký, než cinky-linky by Fender.
DirX

Příspěvek od DirX »

Tak dušan zvládne všechno!!!! :twisted: Co mu řekneš to ti udělá! divej napiš mu mail doudo@seznam.cz nebo jestli chceš jěště něco ode mě tak 284 538 699-du se připojit!
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

Díky za kontakt. Dušan je DorD? Myslíš že by se dalo udělat nějaký srovnání těhle dvou výrobců? Výhody/nevýhody jedněch aparátů vůči druhým, rozdílné vlastnosti...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

DorD = Dusan Zeman. Ten dela kopie skoro cehokoli, kdezto Rockwell myslim dela vyhradne svoje modely (ktery sice vychazi z dalsich jinych modelu, ale asi je to castecne custom). Mne osobne je sympatictejsi DoRD, ale rekl bych, ze ani s jednim neudelas chybu. U Rockwellu mas tu vyhodu, ze kdyz si vyzkousis jeden kousek napr. Biohazardu, tak ti s velkou pravdepodobnosti tvuj novej primo od Rockwella bude hrat stejne. U DorDu, kor kdyz si nechas udelat nejaky vlastni zapojeni, je to trochu risk, nicmene co jsem slysel, tak dodatecny upravy nejsou problem, takze zvuk urcite najdes.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
DirX

Příspěvek od DirX »

S wohmou souhlasím. Každý dušanův model je trochu jiný kdybys porovnal moji kopii 5150/6505 s kopií té samé hlavy od bývalého kytaristy z Asymmetric tak budou hrát trochu jinak. Nacív Dušan ti můžu udělat hlavu s přepínáním 50w/100w což si myslím je výborná věc a na zesilovači se můžeš dá se říct podílet. jestli chceš roadkinga tak di k dušanovi....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

ten přepínač ti uděláa si každej, dkyž mu o to řekneš... přecejen to neí žádnej velkej zásah... pochopitelně ale musíš mít minimálně 2 páry elektronek - 100w hlavy
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
DirX

Příspěvek od DirX »

Tak to je jasné,ale pokud chce roadkinga tak určitě zeman!
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
xmarox

Příspěvek od xmarox »

pokud chce roadkinga tak určitě mesa boogie :D:D:D:D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

xmarox píše:
Ne, leda takhle:
Pokud chce roadkinga, tak nekolik let tvrde prace a odrikani - a pak Mesa Boogie :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
xmarox

Příspěvek od xmarox »

ty pokud by teď začal řešit práci v zahraničí tak si na něj vydělá...u roadkinga je průser údržba..výměna lamp stojí nekřesťanské peníze...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

souhlasím s wohmou... 8)
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
DirX

Příspěvek od DirX »

xmarox píše:
Tak jinak pokud chce kopii nebo spíš zesilovač alá roadking tak zemánek :wink:
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

Ještě mám jednoho favorita. Je to Engl E650 Ritchie Blackmore. Fireball, screamer a thunder taky nejsou špatný, ale tohle je o něčem jiném. Míň plechový a daleko kultivovanější sound. O vzhled aparátu mi moc nejde, ale zajímalo by mě, jak hodně se zvukomě Zemanovi kopie blíží originálům?
xmarox

Příspěvek od xmarox »

nebylo by lepší pokračovat v tématu o DorDu, které už tu je? btw máš tam rozepsaných pár kapel, které mají DorDy atd...
DirX

Příspěvek od DirX »

Jan Bouše píše:Ještě mám jednoho favorita. Je to Engl E650 Ritchie Blackmore. Fireball, screamer a thunder taky nejsou špatný, ale tohle je o něčem jiném. Míň plechový a daleko kultivovanější sound. O vzhled aparátu mi moc nejde, ale zajímalo by mě, jak hodně se zvukomě Zemanovi kopie blíží originálům?
Já mám kopii 5150 a je to SKORO stejné,rozdíly tam sou malé....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

obvod je prostě stejný, jen se liší pár součástek, navíc pokud vím tak dělá bez plošňáků (na očka). Samozřejmě jiný trafa a podobný věcy. Ve výsledku to ale může hrát i líp jak origo
Jan Bouše

Příspěvek od Jan Bouše »

No tak to rád slyšim. Proč je někdo ochoten dát za Roadkinga 90 000,- když to šikovný český pacičky zvládnou za cca 25 000,- a ještě si můžu vymyslet vlastní design. To nepochopim...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

DirX: Nemáš nějaký video neo tak něco toho tvýho dordu?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“