Univerzální zkreslení

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Johndie
last.fm: http://www.last.fm/user/Johndie
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johndierocks
Kontaktovat uživatele:

Univerzální zkreslení

Příspěvek od Johndie »

Strávil jsem teď asi půl hodiny prohledáváním tohoto fóra ale nenašel jsem žádný thread který by řešil tento problém.

Chtěl bych si zahrát hudbu od rocku po metal, konkrétně kapely Buckcherry, Avenged Sevenfold, Machinae Supremacy, Seether...

Zkreslení na kombu není špatné, ale lépe zní na sóla než na riffy, ty jsou takové zachrchlané. Taky je možné, že to neumím ještě správně nakroutit.

Proto sháním efekt, který by dokázal pokrýt hudbu výše zmíněných kapel. Napadl mě Metal Muff v kombinaci s Boss SD-1 Super Overdrive, myslíte si, že by to fungovalo?

Metal Muff mám zrovna půjčený a vcelku se mi zamlouvá, je ale příliš ostrý na rock. SD-1 by podle ukázek z youtube mohl rock a hardrock zvládat.

Takže by mě zajímal váš názor, popřípadě alternativní řešení. Bazarový SD-1 budu nejspíš mít za 800. Do druhého efektu bych nechtěl dát víc než 2000

Jestli tu něco podobného někde je, tak se omlouvám, ale nepodařilo se mi to najít.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

univerzální..... to taky je slovo, který padne jednomu a ne druhýmu..... Já taky hraju (zatim doma) dost věcí - od blues improvizací, přes blink 182 a green day až po avenged sevenfold a bohatě mi na všecko stačí na mým DF7 simulace pro co rat.... víceméně mám ekvalizér rovně, trošičku ubraný středy a hejbu jen s vejškama a gainem a i na ty nejtvrdši věci nejdu za polovic.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Johndie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johndie »

To vypadá zajímavě, i když cena je trochu vyšší, každopádně bych mohl počkat co našetřím přes prázdniny...
fakal

Příspěvek od fakal »

Pokud myslíš to slovo univerzální vážně kup si SansAmp TRI AC, fakt fajná věcička:-D, ale to nebude to co hledáš. Jinak třeba tenhle RAT http://kytary.cz/pro-co-kytarovy-efekt- ... 32:0:0:1:0. Asi spíš něco co ti pokryje větší spektrum zvuků, to by tohle splňovalo. Až na tu cenu no.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja mam alien sm III za 1500 fungl, menuje se to sice Super Metal,ale zatim sem na tom nakroutil secko, crunch aji naky higain, je to hezky prurazne, nehuhla to, spokojenost..akorat nevim jak to je s dostupnosti, ja to videl jen v jednom obchode(tam sem to i kupoval)a to v braunu v ove
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

No, taky jsem kdysi chtíval ultra univerzální zkreslení.
Máš pár možností:
1) multiefekt - to buď hraje hnusně nebo je to drahý.
2) nějaký kombi zkreslení, jako Line6 (http://kytary.cz/line6-amplifier-modele ... 32:0:0:1:0 nebo to samý ve žlutym, kde už jde čistě o zkreslení). Ale nevim, jak tohle funguje, možná je to taky jen multiefekt.
3) Univerzální analogový zkreslení, nějaká krabka od Carl Martin nebo analogovej Tech21(?) třeba. I když to si nejsem jistej, jak na metal(předpokládám, že aspoň některý kapely cos napsal jsou nějakej metal). Ale ono i metal se dá hrát bez hodně gainu a zní to fajn.

Ale podle mě je lepší si najít zkreslení, jaký se Ti líbí a to užívat. Je zbytečný kopčit něčí zvuk, je fajn si vytvořit svuj, jakej se Ti líbí a s tim hrát. Jinak, za 3000 už bys moh potkat nějakou fajn krabku na bazaru.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Re: Univerzální zkreslení

Příspěvek od Caggan »

Johndie píše:Proto sháním efekt, který by dokázal pokrýt hudbu výše zmíněných kapel. Napadl mě Metal Muff v kombinaci s Boss SD-1 Super Overdrive, myslíte si, že by to fungovalo?

Metal Muff mám zrovna půjčený a vcelku se mi zamlouvá, je ale příliš ostrý na rock. SD-1 by podle ukázek z youtube mohl rock a hardrock zvládat.

Takže by mě zajímal váš názor, popřípadě alternativní řešení. Bazarový SD-1 budu nejspíš mít za 800. Do druhého efektu bych nechtěl dát víc než 2000
Já můžu poreferovat jen o SD-1, já ho používám buď jen jako zkreslení na sola, jen takové nakopnutí a mírné nakřápnutí krkového snímače. Ke kobyle se mně ten zvuk nelíbí, má hezký zvuk, ale je takový prázdný a neprůrazný do riffů. Hodí se na kobyle jen třeba na vybrnkávání, hodíš volume nahoru, mírné zkreslení a tone podle chuti - já ho mám většinu času co nejvíc do výšek.

Poslední dobou jsem našel na kombu kombinaci s SD, která mi hodně vyhovuje, na zvuk třeba billy talent - něco takového -

http://www.youtube.com/watch?v=NnUM11gT ... re=related

je to takové hodně podobné, a když si ještě pohraju se zkreslením z komba tak je zvuk krásně plný a průrazný.

Je to super krabička, Ale nevím nevím jestli splní tvé požadavky na výše zmíněné kapely.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Tak jsem si poslech na youtubu ty kapely co jsi jmenoval a já bych si na to bejt tebou koupil tohle: http://www.youtube.com/watch?v=RzYNVD6BDmI
Počítej tak okolo 4000, každopádně asi před půl rokem jsem ho málem koupil, ale místo toho jsem si objednal hlavu. :lol: No to je jedno, je hodně verzatilní a reference má víc než dobrý. :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Hele Johndie, já nevím, jestli je to pravý vyhazovat tolik peněz za krabice před combo, který stojí 100 dolarů a má jisté limity. SD-1 je príma před lampáčem, podobně i další samostatné krabičky. Nemyslíš, že by bylo zajímavý řešit spíš přechod s vydělanýma penězma do vyšší ligy k lampáčům a pak k tomu nějakou bazarovou krabičku? myslím, že jinak zase brzo narazíš na strop možností comba a akorát budeš mít v kapse prázdno.
Jinak k tomuhle combu bych asi začal spíš zkoumat nějaký modelingový efekt z druhý ruky, koneckonců Poda používá (sice s lampáčem) i Zacky ze zmíněných Avenged Sevenfold.
Obrázek
Milerinho

Příspěvek od Milerinho »

ahoj můžu ti prodat jesi chceš mího you dirty rat:) za 1400kč. víc na tržišti.
elektrika: Hamer PRS sunbrust
akustika: Tenson
kombo: Peavey valveking 112, Marshall mg10cd
efekt: Jimi Dunlop Cry baby
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

jo ten pod by byl asi dobrá alternativa, každopádně pokud vim on nehraje zas tak dlouho, takže koupit si nějakou pořádnou lampu by mohlo bejt trochu brzo. Za rok za dva může mít jinou představu o zvuku, na druhou stranu jí zas může prodat... No ale teď bych to spíš řešil nějakou simulací nebo efektem...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

rasomaso píše:...koupit si nějakou pořádnou lampu by mohlo bejt trochu brzo. ...
Na dobrý věci není nikdy brzo! Ber to jenom jak si zlepší práci pravačky... :-)

Ale jak píšu: pokud bych chtěl vyhazovat peníze, soustředil bych se na co nejrychlejší přechod do vyšší ligy aparátů. Do té doby bych se snažil vyhazovat peníze co možná nejmíň a zbytek střádat. Takže nějaká červená p***l k tomu to v tuhle chvíli řeší a druhé kolo by IMHO mělo začít upgradem comba, protože každý řetěz se silný jenom tak, jak jeho nejslabší článek.
Obrázek
Johndie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johndie »

Díky za rady, samozřejmě s tím nijak nespěchám, chtěl jsem spíš získat určitý přehled. Lampa určitě časem bude a až bude, tak něco pořádnýho. S tím SD-1 jsem jen využil výhodné nabídky na bazaru. Uvidím kolik peněz se mi podaří nastřádat a pak se rozhodnu :)
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

chci dodat: SD1 jsem měl a celkově se mi nelíbilo a to ani jako nakopávátko lampy. Prostě mi fakt neseděl, tak jsem to otevřel a modifikoval ala keeley a zvuk se šíleně zlepšíl, už to nebyla krabka na nakopávání, ale zvuk to mělo samotný dost dobrej, pak jsem to prodal.....

Celkově bych prostě sd1 jako takovou nebral, ale to je otázka vkusu, pokud se ti to líbí, tak není co řešit
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“