convertor wav
Pravidla fóra
convertor wav
Má někdo zkušenost s převodem wave do midi?A jaký program je zapotřebí aby se nezměnil zvuk nástrojů. 
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
1) WAV do midi převádět jde, ale jenom třeba nějaká jednoduchá melodie, celá kapela v žádném případě (myšleno třeba jenom nahrávku samotného kytarového sóla bez podkladu a nejlépe na čistý kanál)
2) WAV je zvuková nahrávka, kdežto MIDI v podstatě "jenom" notový záznam
3) k přehrávání MIDI je zapotřebí nějaký syntezátor => i když zjískáš nahrávku skladby ve formátu MIDI (třeba exportem z GuitarPro) tak stejně nedocílíš zvuku WAV nahrávky, pouze použitím kvalitných nástrojů (syntezátor, VSTi, ...) dostaneš na nějakou trochu snesitelnou podobu (třeba bicí za pomocí EZ Drummeru/Session Drummer, kde jsou reálné zvuky jsou celkem v pohodě, ale třeba kytary prostě ničím kvalitně nenasimuluješ)
2) WAV je zvuková nahrávka, kdežto MIDI v podstatě "jenom" notový záznam
3) k přehrávání MIDI je zapotřebí nějaký syntezátor => i když zjískáš nahrávku skladby ve formátu MIDI (třeba exportem z GuitarPro) tak stejně nedocílíš zvuku WAV nahrávky, pouze použitím kvalitných nástrojů (syntezátor, VSTi, ...) dostaneš na nějakou trochu snesitelnou podobu (třeba bicí za pomocí EZ Drummeru/Session Drummer, kde jsou reálné zvuky jsou celkem v pohodě, ale třeba kytary prostě ničím kvalitně nenasimuluješ)
Hraju na kytary a mašinky
convertor wav
Díky za radu.Jestli jsem rozuměl je nejlepší nahrávat živě nástroje do
pc ve wave , ale jednotlivé nástroje u kterých chceš notový zápis převést do midi.Je to zvukově lepší ve wave než to nechat celé v midi.
díky kozeny
pc ve wave , ale jednotlivé nástroje u kterých chceš notový zápis převést do midi.Je to zvukově lepší ve wave než to nechat celé v midi.
díky kozeny
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
:-)
IMHO se nedá takto zbagatelizovat "je to zvukově lepší ve wave než to nechat celé v midi" - jde o druh nástroje. Rozhodně to platí pro kytary, smyčce, dechy apod. Syntezátory, bicí - není problém nechat stopáž v MIDI; bavme se ale o fázi nahrávání. Co se mixáže týče, pro přehlednost a funkčnost aranže je lepší mít vše jako audio stopy, čili WAVy. Z principu možností dnešních DAW už by to pro některé věci (virtuální nástroje například) mohlo být jedno.
P.
P.
convertor wav
Je mi jásné , že je to lepší ve wave,ale já potřebuji z některých stop
notový zápis.
kozeny
notový zápis.
kozeny
- tallicaman
convertor wav
Notové zapisy umím napsat , ale už jsem zlenivěl, mám přece pc a
hudební soft do ktereho jsem investoval a partitury z pc jsou lépe čitelné
než to po mně luštit.
hudební soft do ktereho jsem investoval a partitury z pc jsou lépe čitelné
než to po mně luštit.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno každopádně podíl ruční práce v části notační u používaného programu tam vždycky bude a IMHO nikterak malý; osobně jsem nikdy nepoužil programy pro převod WAV -> MIDI minimálně proto, že mám zato, že pokud si to podle ucha nahraju sám (když už potřebuji něco "okopírovávat"), bude s tím jednak míň práce ve výsledku (nahraji pouze chtěné věci a ne spousta kompromisního balastu, který podobnými meziformátovými převody vznikne) a pocvičím se
Je třeba počítat s tím, že bude-li audio stopa jen s jedním nástrojem, může být převod na MIDI noty třeba i dobrý (záleží na kvalitě SW), ale jde o posouzení náročnosti na pozdější úpravy (nemusí sedět začátky a délky not, takže partitura je potom větší prasárna, než kdyby to člověk načmáral růčo...) apod. Každopádně nelze počítat s tím, že výsledný MIDI produkt bude po stránce zvukové totožný s původním audiem, to obvykle ani náhodou! Takže opravdu jediné následné použití je MIDI zápis tisknout pro hudebníky jako partitury a případný poslech je jen "nástřelový", jak by to technicky mohlo vypadat.
Čili nezapomínat, že počítač je JEN nástroj, který umí pomoci, ale neudělá 100% práce za člověka
P.
Je třeba počítat s tím, že bude-li audio stopa jen s jedním nástrojem, může být převod na MIDI noty třeba i dobrý (záleží na kvalitě SW), ale jde o posouzení náročnosti na pozdější úpravy (nemusí sedět začátky a délky not, takže partitura je potom větší prasárna, než kdyby to člověk načmáral růčo...) apod. Každopádně nelze počítat s tím, že výsledný MIDI produkt bude po stránce zvukové totožný s původním audiem, to obvykle ani náhodou! Takže opravdu jediné následné použití je MIDI zápis tisknout pro hudebníky jako partitury a případný poslech je jen "nástřelový", jak by to technicky mohlo vypadat.
Čili nezapomínat, že počítač je JEN nástroj, který umí pomoci, ale neudělá 100% práce za člověka
P.
convertor wav
Díky že jsi mne pochopil.Jde mi jen o notový part pro muzikanta a orientační poslechovku , aby věděl asi jak si představuji frázování
a pod.Jinak je na interpretovy jak si to v hlavě srovná.
Díky
a pod.Jinak je na interpretovy jak si to v hlavě srovná.
Díky
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mě šlo ale hlavně o to vysvětlit, že je třeba počítat s tím, že jakmile ten převod WAV -> MIDI nebude na dobu:takt přesně, tak výsledná partitura bude bez manuálního zásahu šíííííleně nepřehledná!!
P.
P.