help me, hlava do 14tis , bedna tak do 6500 , klidno použ

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
wade of filcide

Příspěvek od wade of filcide »

tak jako já přemýšlel o boxu jen tak do skušebny (protože to na koncertování prozatím nemáme ) MARSHALL - Reprobox MG412A
Výkon/typ: 120 W/zkosená

Cena s DPH: 6165,- :oops: :oops: :oops:

myslím že by to pro mě stačilo tak nějak ,.. potom bych rád nějakou tu hlavu například i třebas rozdall :?: ,(hlavně lampu !) :arrow: a nemusí to být zrovna 100w ka :? no a přiživit to krabkou boss metal zone mt-2 a na kytaře mám 2x hambakr seymour ducan :D . tak co si o tété bedně myslíte ... vím žádne mesa bo cokoliv jiného to nejni ale přecejenom :roll:
w n w
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

za 10k je ted na bazaru celolampa crate v33 s reproboxem 2x12 za 10 000..oboji jinac nove stoji myslim pres 7k, ale nevim jak to hraje
boga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boga »

ja bych radsi nez do toho mg sel do nejaky jety 1960, ktera se da sehnat na bazaru od osmi. Sam mam 4x12" randalla s celestion seventy 80 za 6000,- z bazaru a jsem spokojenej. NEtvrdim ze nejaka 2x12" nedokaze hrat lip, ale az uvidim a vyzkousim tak uvidim:), zatim mam tohle a za ty prachy spokojenost.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mimochodem, MT-2 neni prikrmovadlo, ale zkresleni...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

a neekl bych, že klampě zrovna ideální... ale jako myslým, že by se našli tací, co ho tak používaj... jinak na přikrmování lze použít jakýkoliv zkreslovadlo....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

turbo_MaCk píše:a neekl bych, že klampě zrovna ideální... ale jako myslým, že by se našli tací, co ho tak používaj... jinak na přikrmování lze použít jakýkoliv zkreslovadlo....
Pokud prikrmovanim myslime klasicky pouziti napr. Tubescreamera na zdrsneni zvuku celolampy, tak k tomuhle slouzi overdrive pedaly. Distortion vytvari vlastni zkresleni, ktery muze byt charakterem uplne jiny nez to z hlavy. Tomu ja nerikam prikrmovani :) Podle me je lepsi nakopavat klasicky nez pouzivat distortion pedal na neco, co zvladne preamp s pomoci overdrivu lip.
Somnus Aeternus
wade of filcide

Wohma píše:Mimochodem, MT-2 neni prikrmovadlo, ale zkresleni...

sorry vím jen sem to špatně vyjádřil ... no spíše napsal

no ale zkreslení na čistej zvuk nemusí být zlé na celolampě, znám pár lidí co používají mt 2 na celolampu
Naposledy upravil(a) wade of filcide dne 12.05.2009 17:57, celkem upraveno 1 x.
w n w
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

MG412 a k tomu MT-2... to je opravdu ideální kombinace na to mít zvuk na h...o ale hlavně, že ta bedna bude velka, o to tady myslim jde předevšim.
wade of filcide

qwer píše:MG412 a k tomu MT-2... to je opravdu ideální kombinace na to mít zvuk na h...o ale hlavně, že ta bedna bude velka, o to tady myslim jde předevšim.

:cry: :cry: fakt tedy už nevým ,já se právě že ptám co tedy :( koupit .... to MG412 mě napadlo ale neznám to , a když všichni povídáte 2,v30 tak za ty peníze jedině home made a to určitě bych tu bednu zoslil .. , a co tedy k mt -2 a nějaké lampě za bednu ? :?: :idea: :arrow:
w n w
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

McKozias píše:za 10k je ted na bazaru celolampa crate v33 s reproboxem 2x12 za 10 000..oboji jinac nove stoji myslim pres 7k, ale nevim jak to hraje

V33 nahlas hraje dobře. Sice nebude hrát tak, jako Marshall, ale vzhledem k tomu, že máš hafec k dobru, stálo by to možná za to vyměnit lampy, popřípadně repro(ale to už spíš jinej reprobox) a to je prej pak hodně slušnej aparát, co jsem slyšel(na vlastní ušiska ho mám jen s továrním vybavením).
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Kai

Příspěvek od Kai »

Mno takhle ti to reknu, sice to nebude pekne a hrube:

Vy*er se na imidz

MG412 nebrat, sice velka to jo, ale zvukove totalne naprd. To same "nejaka lampa" + MT-2 coz je pro me absolutni bzucak a prijde mi to, ze se ti nechce prodavat a chces jen lampu, protoze budes mit konecne lampu, ne protoze chces aby to hralo prurazne/dynamicky a hrnulo.

To uz by byl lepsi Framus 212 s V30 a na bazaru je ted Bugera 333xl za 6,5k.

http://www.youtube.com/watch?v=CP42hV27 ... re=related

Pomer cena/vykon hodne slusne.
Naposledy upravil(a) Kai dne 12.05.2009 18:16, celkem upraveno 1 x.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ja asi nikdy nepochopim decka, ktere jdou smrdlat metal a musi na to mit okamzite 412 a postet do toho nejakeho levneho trandaka a nebo jeste hure 100w lampu. Pak tu hlavu provozuji na 10-20% vykonu a do tech lampicek, ktere pomalu ani nesviti, pusti jeste chemickou fabriku zvanou Metal Zone a pak se divi, ze neni nic konkretniho slyset a pritom to vlastne rve tak, ze si třeba i poškodi sluch...

pak dostanou rozum, zjisti, ze lampa funguje trochu jinak a ze kvalitni repraky jsou taky neco jineho nez nejaky zohybany plisek potazeny sackem od svaciny po nejakem vietnamci, koupi si nejake poradne lampove kombo za stejne penize (treba Mesa Boogie 112 a x dalsich veci na tvrdou hudbu lze sehnat kolem 20t.) a zjisti, ze to bohate staci, ze se to i dokaze prosadit vic nez nekvalitni 412 s nejakou šumici krabičkou a jsou spokojeni... k tomu ale asi kazdy musi dojit sam.

nerikam, ze musis mit zrovna blbe 112 kombo. nejaka rozumna 50w hlava a 212 box by byl samozrejme super, ale nevim, jestli se dostanes do 20t., kdybys pridal nejakych 5, tak uz myslim nemas problem. kazdopadne s 20t. na slusnou 412 se slusnou lampovou hlavou zapomen
wade of filcide

qwer píše:no ja asi nikdy nepochopim decka, ktere jdou smrdlat metal a musi na to mit okamzite 412 a postet do toho nejakeho levneho trandaka a nebo jeste hure 100w lampu. Pak tu hlavu provozuji na 10-20% vykonu a do tech lampicek, ktere pomalu ani nesviti, pusti jeste chemickou fabriku zvanou Metal Zone a pak se divi, ze neni nic konkretniho slyset a pritom to vlastne rve tak, ze si třeba i poškodi sluch...

pak dostanou rozum, zjisti, ze lampa funguje trochu jinak a ze kvalitni repraky jsou taky neco jineho nez nejaky zohybany plisek potazeny sackem od svaciny po nejakem vietnamci, koupi si nejake poradne lampove kombo za stejne penize (treba Mesa Boogie 112 a x dalsich veci na tvrdou hudbu lze sehnat kolem 20t.) a zjisti, ze to bohate staci, ze se to i dokaze prosadit vic nez nekvalitni 412 s nejakou šumici krabičkou a jsou spokojeni... k tomu ale asi kazdy musi dojit sam.

nerikam, ze musis mit zrovna blbe 112 kombo. nejaka rozumna 50w hlava a 212 box by byl samozrejme super, ale nevim, jestli se dostanes do 20t., kdybys pridal nejakych 5, tak uz myslim nemas problem. kazdopadne s 20t. na slusnou 412 se slusnou lampovou hlavou zapomen

zdravim tě qwere chápu že seš
Odborník ale já už nejsem dávno dítě :? a nehraju týden , no ale to j e vedlejší , no a děkuju za přednášku co a jak , jo máte asi všichni pravdu mt-2 k lampě se nehodí ,že :?: všecky respektuju protože hodně lidí z tohoto fora má cenné zkušenosti :o ale i tobě děkuju ! , a máš pravdu do 20 tis asi 4,12 box a lampa hlava nepůjde už sem taky zjistil .
w n w
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no doufam, ze uz dlouho nebudu jediny odbornik tady, protoze si tak fakt nepripadam a tak to vypada, ze tady pomalu vladnu nebo co :)

doufam, ze se ten odbornik rozsiri na dalsich alespon 50 lidi, kteri jsou stejne schopnejsi nez ja.. takze na toho odbornika, kterym jsem byl jmenovan, moc nehled :)

nicmene si fakt myslim, ze kdyz uz ma clovek lampu, tak je skoda ji hrat pres pedal jako mt-2... a kdyz uz bednu, tak poradnou... i poradna 112 je lepsi nez nejaky smejd 412... ale to ti tady rekne kazdy
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak tak, ja z bazaru koupil Mesa Boogie 1x12 Openback za 8K a mam z toho boxu fakt radost. Je pravda, ze to nema ty nejhutnejsi spodky, ale ty ma mit na starosti predevsim basa, pumpujici spodky na kytare muze clovek chtit leda od drazsi sestavy nez o jake se tady bavime.

Wade: Ja byt tebou tak se spis zeptam napr. "Co udelat s mou sestavou a X tisicema, aby to znelo nejlip? Hraju styl blablabla...", protoze pokud budes lpet na te MT-2ce, tak t odost mozna skvele znit nebude ani se sebelepsim boxem. Ja MT-2 mel a vim, co ta krabicka dokaze, a muzu ti rict, ze na tvrdsi styly existuji i lepsi kreslitka za podobny penize, o zkresleni z hlavy ani nemluvim.
Somnus Aeternus
DirX

Příspěvek od DirX »

Jak říkám já di za tím exkytaristou z asymmetric!
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Predator

Příspěvek od Predator »

Wohma píše:Tak tak, ja z bazaru koupil Mesa Boogie 1x12 Openback za 8K a mam z toho boxu fakt radost. Je pravda, ze to nema ty nejhutnejsi spodky, ale ty ma mit na starosti predevsim basa, pumpujici spodky na kytare muze clovek chtit leda od drazsi sestavy nez o jake se tady bavime.

Wade: Ja byt tebou tak se spis zeptam napr. "Co udelat s mou sestavou a X tisicema, aby to znelo nejlip? Hraju styl blablabla...", protoze pokud budes lpet na te MT-2ce, tak t odost mozna skvele znit nebude ani se sebelepsim boxem. Ja MT-2 mel a vim, co ta krabicka dokaze, a muzu ti rict, ze na tvrdsi styly existuji i lepsi kreslitka za podobny penize, o zkresleni z hlavy ani nemluvim.
Pumpujúce spodky je blbosť vhodná pre "samogitaristu" bez kapely hrajúceho v obývačke, ktorý si na gitare skúša vyrobiť zvuk celej kapely :D Ten, čo hráva nejaké tie roky a pohral už nejaké tie fesťáky, potvrdí, že keď sa takýto rozpumpovaný zvuk zmieša s kopákom a basou, je z toho hnusný nenazvučiteľný maglajz, ktorý ani najlepší zvukár nedá dohromady. Nástroje si musia v spektre urobiť vzájomne miesto, iba tak je rozumieť, čo kto hrá. Gitara musí mať spodok pevný a konkrétny, nie rozpumpovaný a ohučaný. Nemá tam čo robiť čokoľvek pod 100 až 150 Hz. Na tlak v basoch je v kapele basa a kopák, a tá "šťava a gule" v profi nahrávkach sa práve získava tým, že tieto nástroje sú zmiešané v správnom pomere a hrajú presne spolu.
wade of filcide

Wohma píše:Tak tak, ja z bazaru koupil Mesa Boogie 1x12 Openback za 8K a mam z toho boxu fakt radost. Je pravda, ze to nema ty nejhutnejsi spodky, ale ty ma mit na starosti predevsim basa, pumpujici spodky na kytare muze clovek chtit leda od drazsi sestavy nez o jake se tady bavime.

wohmo : pls , .. porad bo kdokoliv jinej cca do 20 tis co koupit ? :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea: , lampu a box ??. .. . ( pozorně sledovat bazar )
w n w
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Valveking/Marshall JCM 900 podle toho co preferuješ za zvuk a k tomu jetou 1960/framus 2*V30 podle toho jestli preferuješ mobilitu nebo vzhled, g12t nebo v30. A myslím že se do 20 můžeš dostat. Já mám JCM 900 2*12 kombo a k tomu ještě 2*12 box protože kombo je samo o sobě málo hutné, je to asi skladnější než velká 4*12 bedna páč to můžeš rozdělit, ikdyž ten můj box má hloubku 38cm a s výškou na tom není taky nijak špatně takže už je to skoro jak 4*12:) Dohromady mě to vyšlo na cca. 23
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

já sem se taky s pacecem dostal pod 20 is úpravama. ALe box sem si stavěl a hlavu sem restauroval:-)

Pokud de o toho crata, tak zní celkem hezky...v obiváku... do kapely ale není zrovna vhodný... jednoho sem už v kapele měl a je to neprůrazný a zahučený...

Prvně si ujasni: stack nebo kombo, lampa, tranzistor či simulace.

BTW metalzone prej používá kytarista/zpěvák skupiny Wolfmother (což zrovna metal není). A krmí tím Plexinu (dnes již má Orange). TAkto sem koulel oči, když sem to zjistil - :roll:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“