Seřízení krku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
zakkwylde

Seřízení krku

Příspěvek od zakkwylde »

Čuste!!

Potřeboval bych poradit!!! Mám krk mírně do vrtule a chci to zkusit srovnat!!!

Mám povoli ten šroub v krku nebo ho utáhnou!!! chci to zkusit prvně sám než to donesu ke kytarářovi!
Dík
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Re: Seřízení krku

Příspěvek od Dariel »

zakkwylde píše:....chci to zkusit prvně sám....
Nevím, jestli je to nejlepší nápad....
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

pokud máš krk do vrtule tak s tím už opravdu asi nic nenaděláš... a pokud s opravou kytar nemáš zkušenosti tak se určitě do toho sám nepouštěj. radši to dones kytarořovi rovnou co ti na to řekne
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Pokud máš krk do vrtule, tak Ti podle mě ten šroub nepomůže, ten je na "lukovitý" ohýbání krku.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jak píše Asanoth. Jestli máš krk prohnutý do tvaru luku a tím pádem máš například moc vysoký dohmat tak to potom můžeš vylepšit utažením výztuhy krku. Ovšem pokud máš krk do vrtule tak ti zapracovalo dřevo krku a s tím se nedá nic dělat. Teda v domácích amatérských podmínkách určitě ne pokud tomu nerozumíš. Na to je potřeba oprava kytaráře. Tzn. asi sundat hmatník. Srovnat krk, a nalepit hmatník nový. Nebo potom krk úplně nový.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
mr.sneidy

Re: Seřízení krku (do vrtule)

Příspěvek od mr.sneidy »

Zdarec, chci se zeptat. Mám Lp Epiphone a i když mám struny parádně sladěný, tak se v akordech trochu nescházej - zní to trochu falešně, nenaladěně. Zkoušel jsem nastavovat různě kobylku, ale to na to nemělo vůbec žádný vliv, tak jsem přemejšlel, že to může bejt krkem, asi mi zapracovalo dřevo. :-( Myslíte, že to odborník dá zase do původního stavu? A kolik si za takovou opravičku účtujou, když už záruka dávno vypršela... dík za odpověď.
Epiphone LP studio
Marshall MG 100 DFX
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Podívej se na ten krk směrem od kobylky a měl by si vidět jestli je do vrtule. A jednotlivé tóny ti ladí?
Final Frontier
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

mr.sneidy píše:Zdarec, chci se zeptat. Mám Lp Epiphone a i když mám struny parádně sladěný, tak se v akordech trochu nescházej - zní to trochu falešně, nenaladěně. Zkoušel jsem nastavovat různě kobylku, ale to na to nemělo vůbec žádný vliv, tak jsem přemejšlel, že to může bejt krkem, asi mi zapracovalo dřevo. :-( Myslíte, že to odborník dá zase do původního stavu? A kolik si za takovou opravičku účtujou, když už záruka dávno vypršela... dík za odpověď.
A nebude to spíše nedoladěnými oktávami? A nebo technikou hraní - mělo by se hrát těsně za pražcem, aby nevznikalo drčení o jiné pražce a aby nedošlo k malému vytažení tónu.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Ale i pokud hraješ né hned za pražcem tak by to mělo znít, jako +- ale výrazné změny tam nemám.
Final Frontier
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

No nemusí to být zas tolik krkem, děje se to i při naladěných oktávách? Napadá mě, že by to mohl mít na svědomí nultý pražec. Doladit pražce 1-5 prakticky nejde. Dá se to ale řešit dekompenzovaným nultým pražcem.

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

postupuj takto:
1.kup nový struny (10ky/11ky)
2.nalaď oktávy
pak napiš
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

turbo_MaCk píše:postupuj takto:
1.kup nový struny (10ky/11ky)
2.nalaď oktávy
pak napiš
První bod nebrat vážně, pokud si zvyklí na 9ky, tak si kup 9tky pokud na 12tky, kup 12tky a hlavně naladit oktávy, pokud jsou naladěné a nic se nezměnilo, tak to budeme řešit dále.

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

a postup jak naladit oktávy máš zde: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... t7088.html
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Malý dotaz - na LP mám na basové straně krku o trochu větší prohnutí do luku, než na na druhé. U struny e je krk téměř rovný, u E lehce prohnutý (opravdu lehce). Co jsem četl na zahraničních fórech, malé prohnutí na té straně nevadí a pro některé hráče je i žádoucí. Co na to české fórum? :) Nečeká mě časem vrtule?
torst

Příspěvek od torst »

v každém případě je to lepší takhle než naopak.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherokee156

Příspěvek od cherokee156 »

Ahoj všichni.
ach, zase si jednou připadám jako úplný začátečník a noob. nu, což, hlavně ať to hraje. prosím zdržte se komentářů typu jakej jsem blbec etc. nedávno jsem si koupil - přes internet - svou kytaru snů. fender custom telecaster fmt hh. dalo fakt kopu práce to sehnat, ale mám ho. první podržení, první hrábnutí do strun... a pak zkouška prohnutí krku. a tady jsem to našel, krk vypadá mírně prohnutý do vrtule, nebo to tak aspoň vypadalo. basová část se zdála trochu nižší. pár hodin jsem bědoval, a pak jsem se rozhodl to vyzkoušet na ladičce. klasická bosska, kterou najdete na každém pedalboardu, no a výsledek mě překvapil - zkoušel jsem všechno na prvním, dvanáctém a dvaadvacátém pražci - každá struna ladila. ( no, někdy plus mínus centík, ale to mohu sebevědomě svést na stáří strun ) a tak se chci zeptat: co to doháje...? zkoušel jsem to několikrát, všechno v pohodě. ale když se na to kouknu tak to prohnutí vidím. co mi uniká?
jsem připraven se do ní zamilovat, ale radši ji zas střelím dřív než si ji moc oblíbím.
José

Příspěvek od José »

Ladí ti akordy? Hraje se ti pohodlně? Malinká vrtulka se občas vyskytne a nemusí být nutně na škodu..
grock

Příspěvek od grock »

Pro zajímavost - stejný problém s tímto modelem měl i jeden můj známý (pak to nevydržel a koupil strat MIM a prý spokojenost) a intonační problémy zmiňoval i test v Muzikusu. Tak to možná nebude náhoda.. Určitě bych natáhl ale nové struny, vzal chromatickou ladičku,popř. i dvě pro konrolu, nastavil oktávy a projel to na všech pražcích. Hodně štěstí !
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
cherokee156

Příspěvek od cherokee156 »

Díky moc za odpovědi. vzal jsem to k pár člověkům, jednomu fakt dobrýmu chlapíkovi co mám kolem, a teď je v servise na seřízení. bohužel jsem v americe, tak to bude asi drahý, ale mě to za to stojí. natáhnu na to NY XL dadárka 11 a uvidím. oba, jak ten chlapík, tak kytarář říkali že krk je rovnej, a asi se mi to zdálo kvůli tomu že jsem se víc koukal na luktej pražec než na první... nu což, snad bude hrát. díky všem za odpovědi. :-)
lakcod
Nový uživatel

Struna na některých pražcích nezní

Příspěvek od lakcod »

Ahoj,
na slabé E struně mě na 19. a 20. pražci vůbec nezní struna, jako by byla přitlumená, na 21. pražci je to o trochu lepší, ale taky se mě zdá že nic moc a na posledním 22. pražci je to zas ok. Všechny ostatní struny zní na všech pražcích dobře. Ještě jsem si všiml, že když tu strunu na např. tom 19. pražci bendnu, tak normálně zní. Může to být tím že ji přitlumují následné pražce? Mám dost nízký dohmat, kdybych to trochu zdvihl, mohlo by to pomoci?

Děkuji, Martin
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“