Bach vs Vintage

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

tallicaman píše:ja myslim, ze u takto levnych ktar si to proste clovek musi vyzkouset, bo kvalita tam asi bude hodne kolisat... je taky dulezite zjistit, jestli to, co se nekomu libi, je zvuk dreva nebo snimacu, proto doporucuju zkouset na sucho a zkouset, jak to drevo vibruje... ja teda davam jasne prednost kusu, kde hraje drevo
na sucho zase zní jen struny... to si člověk nevybere... zkoušet obojí... a zkoušet;)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

když nasucho nehraje, tak prostě nehraje - a žádný snímače to nezachrání. Pokud se mi nelíbí akusticky, tak mě dál nezajímá.
I´m wheels... movin´wheels
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

To jako chces hrat na Les Paula na sucho nebo co? Nemuzes si poridit apec? Kup si akustiku, ta, obecne vzato, zni na sucho lip.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

...EDGE... píše:To jako chces hrat na Les Paula na sucho nebo co? Nemuzes si poridit apec? Kup si akustiku, ta, obecne vzato, zni na sucho lip.
co to meleš za nesmysly? Bavíme se o vybírání kytar, ne o hraní, vtipálku
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

turbo_MaCk píše:na sucho zase zní jen struny... to si člověk nevybere... zkoušet obojí... a zkoušet;)
u spatne kytary ano
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tonda píše:když nasucho nehraje, tak prostě nehraje - a žádný snímače to nezachrání. Pokud se mi nelíbí akusticky, tak mě dál nezajímá.
to je pravda.
...Edge...: Zkus si udelat pokus. Vem Gibsona Les Paul Standart a Stagg Les paul tu nejlevnejsi variantu, nebo pripadne American Standart Strata a Stagg S200. Dej do nich stejny snimace a pochopis :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
happyguitar

Příspěvek od happyguitar »

muj LP Vintage odřenej je z jednoho kusu mahagonu aji krk - nemuzu rict pul slova proti. hraje moc dobre. mechanika drncela-ale jen pri hrani v panelaku. jinak bez problemu pomohla kapka sekundovyho lepidla ke kolicku. ze je kobylka korea nebo china neznamena, ze to neni wilkinson. i Groove se dela na vychode a nikdo netvrdi, ze to neni groove. jinak kytaru bych vzdycky vybiral ve velkym krame kde maji vyber nebo u dovozce - ja to tak udelal a byl jsem satisfuction - kytara je super - kamos kt. ma epiphone zustal šteif, kdyz to slysel a snimace ok - oproti silenym fokus, ktere piskaji a piskaji. krasne hraje za oktavou, sustain super a je to pritom novota.
xmarox

Příspěvek od xmarox »

ahoj je tu někde v republice bazar přímo na gibson kytary? nebo na netu pořídím si orginál gibson.včera jsem si na něj zahrál.Není to jen kytara ale má to v sobě ducha či co, fakt to hraje.vintage bachy jsou fakt k táboráku.koupím gibsona i kdybych neměl co žrát.ahoj a poradíte? moc vám díky.
boogiestan.com, nebo pokud bys měl jasno a peníze(konkrétní typ, barva, atd) tak se můžu poptat u kamaráda co dováží z amíkova...

jinak co se týče toho, že wilkinson není vždy wilkinson tak je to hold tak..v číně se vyrábí kopie všeho...někdo z užovatelů tu má toho čínského supreme gibsona s grover mechanikou co taky není grover (ono to není ani gibson a to má ser.č. a mejdinjůesej)
loos

Příspěvek od loos »

je to prostě celý jen o tom to vyzkoušet...i u dražších kytar,ale tam máš záruku aspoň nějaký kvality ale zkoušenim si mužeš vybrat i lepší kusy ze stejny serie a prostě se nedaj srovnat (když pročteš tohle fórum obzvlášt tu část kdy autor se chlubí jak vybíral tak to uvidíš :wink: )...jinak já jsem nakloněnej Vintage a to především LP jsou od tyhle značky asi nejlepší v týhle ceně :) ... a že všechno neni tak Wilkinson jak by se mohlo zdát? nevidim rozdíl :roll: ...Ladí krásně a drží, struny v kobylce ani jinde nepraskaj, elektronika je super a snímače asi jako R.M. což je solidní kvalita - jasně že to neni SD ale za ty prachy :roll: jedinej můj problém jsou ty drnčící mechaniky který ale při hře na kombu neni slyšet a dá se spravit vteřiňákem :oops:
Keenan 182

Re: Bach vs Vintage

Příspěvek od Keenan 182 »

Zdravím
Vintage v 100 mi ted přísla a jsen trochu zklamanej!
Vyschlý hmatník s křivě usazeným značením (perlet),zlatá drnčící mechanika mechanika už je stříbrnomosazová LOL:) ( místama je to totálně sešmatlaný)
Má uplně stejný odstín wine red...je osazená midi humbuckerama,což znamená omezenej výběr (výměna za lepší)
Nejvíc mě ale s*re opražcování což je absolutně v háji !!! (první druhej pražec bud zapilovat nebo vyměnit)
Na pohled ale jinak moc pěkná kytara !Co by taky člověk chtěl za ty love !!!
Nevím jestli si ji nechat, nebo poslat zpátky, mám na to 14 dní....
Chtěla by asi celá přepražcovat ! Nevíte někdo na kolik to výjde?
Přílohy
IMG_3290 min.JPG
IMG_3285 min.JPG
IMG_3286 min.JPG
Fender Tom de Longe signature strat, Epiphone standard+ seymour duncan jeff beck cllasic cover, Squier tele Derick Whybley signature+Seymour duncan SH4-JB , Marshall MG100hdfx.
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

tak pozicni znacky, to je asi klasika, vyschly hmatnik taky a ty prazce u levnych kytar jak by smet... akorat me zarazi, ze se divis, ze to ma minihumbuckery, to jsi prece musel pred koupi vedet, co kupujes... a nejsem odbornik, ale zda se mi, ze to nema javorovy top, ale je to cele z mahagonu... nebo se snad mylim?

pokud ti to nevyhovuje, tak ji zavcas vymen, at se pak nechytas za hlavu
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Keenan 182 píše:Zdravím
Vintage v 100 mi ted přísla a jsen trochu zklamanej!....
Nejvíc mě ale s*re opražcování což je absolutně v háji !!! (první druhej pražec bud zapilovat nebo vyměnit)
Proč ? Jestli drnčí (jen) právě tyhle pražce, tak může být jen moc rovný krk - to by stačilo zkusit trochu povolit výztuhu.
Vlčák

Příspěvek od Vlčák »

Kde si jí kupoval? nebo objednával? podle fotek vypadá jako by byla už používaná, třeba to byl nákej vystavovanej kus... přece uplně nová kytara nebude mít sežvejkanej ten stavěcí šroub u kobylky a seschlej hmatník a ohmatanou mechaniku atd... Já bych jí asi vrátil...
Vintage AV2SGB Tele, Epiphone Strat, Jolana Alfa
VOX Valvetronix VT100 Head
Home made box 212, 112
http://seltudymeldudy.rajce.idnes.cz/Box/
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

jo to je tak když si to člověk nechá poslat naslepo. lepší fakt dát peníze navíc a zajet si osobně
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

já bych to poslal zpátky a jel si vybrat klidně i stejnou osobně... to je jako s ženskou.. když nějakou hledáš, jdeš si ji vybrat osobně.. s ženskou bez fotky z netu bys na rande naslepo taky nešel, nebo jo? Nikdy nevíš co tě čeká :lol: :lol:

a to nemluvim o to, že s tou kytarou jseš většinou po celý život, oproti ženský :P
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

no to bych zas netvrdil že seš s kytarou celý život. já jich za 15let vystřídal 20 kytar. ale taky bych jim ji poslal zpátky. Ale minule jsem byl v nějakym obchodě a koukal na squiera buletta za 2900kč a ten měl taky suchej a popraskanej hmatník ale překvapil mě docela že to nedrnčelo a všechno v pohodě
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

necross píše:no to bych zas netvrdil že seš s kytarou celý život. já jich za 15let vystřídal 20 kytar. ale taky bych jim ji poslal zpátky. Ale minule jsem byl v nějakym obchodě a koukal na squiera buletta za 2900kč a ten měl taky suchej a popraskanej hmatník ale překvapil mě docela že to nedrnčelo a všechno v pohodě
ja mam ted dve a do konce zivota jich bude snad taky vic... :) ale drzim se zasady.. "kytary se neprodavaji" ... jen dokupuji ;) v kytaře člověk nechá kus sebe
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

necross píše:jo to je tak když si to člověk nechá poslat naslepo. lepší fakt dát peníze navíc a zajet si osobně
přesně... jánmty vintage zkoušel a srovnával i přímo s bachama. Nikdy bych nikomu nedoporučil brat kajtru anslepo ikdyž chápu, že někdy není na výběr...

EDIT: s ženskou, co nevím jak vypadá bych an rande klidně šel...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

pupack píše:ja mam ted dve a do konce zivota jich bude snad taky vic... :) ale drzim se zasady.. "kytary se neprodavaji" ... jen dokupuji ;) v kytaře člověk nechá kus sebe
a v ženské ne? ;) :lol: :lol:
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

armi píše:
pupack píše:ja mam ted dve a do konce zivota jich bude snad taky vic... :) ale drzim se zasady.. "kytary se neprodavaji" ... jen dokupuji ;) v kytaře člověk nechá kus sebe
a v ženské ne? ;) :lol: :lol:
v ženské necháš za život akorát pár kg bílkovin :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“