SGčko- jaký?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

SGčko- jaký?

Příspěvek od brazdil.radek »

Zdravim, strašně se mi líbí vzhledově kytary typu SG, ale nevím po čem sáhnout... vlastně, když plánuju kytaru, tak se rozhoduju mezi Cortkou M600 a nějakým SGčkem... tak prosím o radu, jestli se dá najít nějaký sgčko, který se vyrovná zvukem s tou cortkou? ...myslim kvalitně, ne zvukem, jasně každá má krapet jiný... myslim zpracování, snímače, ladění atd...a jak je to s tim přepadáváním na hlavu? ...mě se u sgček líbí že se hodí do více stylů... já bych ji požíval od lehčího metálku přes klasický punk až hardcore... co si myslíte na volbu sg? ...mám jít radsi o tý cort?? cena do 10k.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Re: SGčko- jaký?

Příspěvek od Caggan »

v téhle cenové relaci je SG snad jen epina a ESPcko... radši bych bral tohle:

http://www.musiccenter.cz/LTD-ESP-VIPER ... e/:3:24608

já bych ho bral spíš protože jsem ho držel v ruce a hezky se mi na něj hrálo, ale slyšel sem i názor že se někomu zdála bez duše... asi to chce vyskoušet
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Škoda jen, že to není SGčko :)
Jinak: Epi, Bach, Vintage, Fokus a zkoušet zkoušet zkoušet dokud nenarazíš na výjimečně dobrej kus.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

jinak k tomu přepadávání tak prej přepadává snad všechno krom Gibsona :)
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Wraith píše:jinak k tomu přepadávání tak prej přepadává snad všechno krom Gibsona :)
je fakt, že sem gibsona SG v ruce neměl, nebo respektive v ruce jo,a le ne na popruhu, tak nevím... ale z videí sem viděl i přepadávací gibsony (aspoň se to tak jevilo). Jinak nejvíc padaj ty epiphone, páč maj masivní grover mechaniky.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

turbo_MaCk píše: Jinak nejvíc padaj ty epiphone, páč maj masivní grover mechaniky.
:lol:
zajimave je, ze jine kytary to maji taky a neda se rict, ze by prepadavaly... ono to bude spis tim, ze to lepi z ruznych drev, ktera jsou lehka... sami priznavaji(ale musis to hledat :) ), ze tam je kousek olse, kousek mahagonu... takovy slepenec od kazdeho neco; delaji tak vsechny svoje kytary, ale lidi to kupuju, bo je to EPIPHONE pod GIBSONEM, pritom u nas se delaji kvalitnejsi kytary, alespon drevem... kdyby tam byl kvalitnejsi prazcovy drat a hw, tak neni co resit, takhle ma epi aspon v necem navrch(i kdyz s tim dratem nevim)

bach dela specialni sg s vetsi tloustkou korpusu, to by snad prepadavat nemelo

jinak ja jsem se dival na ty sgcka hlavne kvuli asi nejlepsi dostupnosti prazcu ve vyssich polohach a tuto vyhodu, se mi zda, to ltdcko ztraci... jinak jsem se celkove o ty ltdcka zajimal a zjistil jsem, ze ta vrchni deska neni javor, ale jen nejaka dyha z texturou, takze na zvuk to vliv mit asi zadny nebude

jinak u tech sgcek je takovy zajimavy (maly) spoj tela s krkem, zda se mi to takove chatrne, nezda se vam? :) vypada to jako misto ztraty sustainu ... poucte me kdyztak :wink:
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

tallicaman píše:
turbo_MaCk píše: Jinak nejvíc padaj ty epiphone, páč maj masivní grover mechaniky.
:lol:
zajimave je, ze jine kytary to maji taky a neda se rict, ze by prepadavaly... ono to bude spis tim, ze to lepi z ruznych drev, ktera jsou lehka... sami priznavaji(ale musis to hledat :) ), ze tam je kousek olse, kousek mahagonu... takovy slepenec od kazdeho neco; delaji tak vsechny svoje kytary, ale lidi to kupuju, bo je to EPIPHONE pod GIBSONEM, pritom u nas se delaji kvalitnejsi kytary, alespon drevem... kdyby tam byl kvalitnejsi prazcovy drat a hw, tak neni co resit, takhle ma epi aspon v necem navrch(i kdyz s tim dratem nevim)
Třeba to je tím, že krk je těžší než tělo, pak je to tím,že uchyt řemenu jen na spoji krku a těla. když máš tenké lehké tělo a kdytu ucycenou za kobylku, padat bude. KDyž na ni dáš těžké mechaniky, bude padat víc. Bylo tak složíte toto pochopit, nebo to furt v hlavě necvaklo?

měl l sem na ejdnom koleni bacha a na jednou epi. bach byl celkově lechčí (asi materiál nasa). na hlavici padal též. Fukus padá míň, ale to je způsobe no tím, že maj jaksi užší krk.

P.S. jak každý ví, tak olše má větší hustotu, než mahagon, takže by to tu kytaru jen těžko odlečilo... třeba to tak dělá gibson, dubový blok za kobylu a je vyváženo...spíš asi ne
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Wraith píše:jinak k tomu přepadávání tak prej přepadává snad všechno krom Gibsona :)

i ty....občas se najde kus
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

to si radsi vyber nejakyho Corta, pokud to ma byt kytara do 10k..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Corta? Pak ale nebude mít SG... IMHO se mezi Epiphony stejně tak jako mezi Bachy a Vintage (nemám je rad) dají najít parádní kusy...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

někdo prodává Epinu SG s SD snímačema, za desítku myslim včetně pouzdra, já bych se toho nebál, tu kytaru mam doma a hraje parádně, kdybys jí kupoval nově tak počítej že vyhodíš určitě krkovej snímač, to je fakt bláto ale kobylka je parádní
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Wraith píše:někdo prodává Epinu SG s SD snímačema, za desítku myslim včetně pouzdra, já bych se toho nebál, tu kytaru mam doma a hraje parádně, kdybys jí kupoval nově tak počítej že vyhodíš určitě krkovej snímač, to je fakt bláto ale kobylka je parádní
naopak, ten kobylkovej je daleko horší... aspoň u tý poslední va¨árky, co sem zkoušel, sem i v obchodě (a to moc často nedělám) hrál na krční snímač. ALe zase dřív mi to přišlo obráceně (jěště made in korea).
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brazdil.radek »

Jinak pro zajímavost jsem narazil na toto video:
http://www.youtube.com/watch?v=Vjk2rdFXx2M
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“