Výška snímačů a jejich vzdálenost od strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

U neodymu by byl prave asi problem jednak se snizenim sustainu (prave proto, ze je to o tolik silnejsi) a myslim, ze i vyroba je drazsi. Podle me je lepsi si koupit aktiva, kdyz chce fakt silnej vystup :wink:

Nero: ano, jednou jsem to zkousel a fakt to prehnal (dal snimace tesne ke strunam), rozdil tam byl slysitelny uchem (ton hned chcipl :))
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To jsem chtěl slyšet... :wink: Tvůj názor na neodymy působí docela logicky, asi to tak bude... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

kennedys píše:
Wohma píše:
kennedys píše:Proč se teda prodávaj snímače s různou sílou signálu?
Ale vzdyt se prodavaji :?
kennedys píše:Kdyby záležela síla a barva tónu jen na vzdálenosti struny od snímače, mohl by na světe teoreticky existovat jen jeden singl a jeden humbucker :)
A kdo rikal, ze zalezi JEN na vzdalenosti? :shock:
reaguju na to, co jsem tady četl. Pokud se tady řeší r.m.ka a podobný ... , tak tam to platí :D
Něco proti R.M.? Myslim že některý jeho snímače se mužou rovnat s daleko věčíma značkama,a ve svý cenový relaci rozhodně nemaj konkurenci.

Jinak co se toho sustainu týče,to se týká hlavně krkovýho,případně toho prostředního snímače,ale kobylkovej nijak významně moc sustainu nesežere :/ Teda podle mě no
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

MrDuck píše:Jinak co se toho sustainu týče,to se týká hlavně krkovýho,případně toho prostředního snímače,ale kobylkovej nijak významně moc sustainu nesežere :/ Teda podle mě no
Taky si to myslim, ale ozkouseno nemam a moc dobrej fyzik nejsem :)
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ja naopak cim dal mam snimace od strun tak se mi zvuk vic libi, takze bych to nezobecnoval... proste pichni kejtru do komba, vem do ruky sroubovak a testuj... az se ti to bude zdat ok, tak to tak nechej...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

qwer píše:ja naopak cim dal mam snimace od strun tak se mi zvuk vic libi, takze bych to nezobecnoval... proste pichni kejtru do komba, vem do ruky sroubovak a testuj... az se ti to bude zdat ok, tak to tak nechej...
Vsak my to nezobecnujem, kdyz mas snimace dal od strun, je ten zvuk kulatejsi, coz je zpravidla u sol zadany. Naopak pri hrani kil se ti vic hodi silnejsi signal a rezavejsi zvuk -> snimac bliz.
Somnus Aeternus
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Já mám teda na kejtře dva extrémy, tak si taky přihodim... nebudu řešit názor na kulatost tónu do sól a doprovodu, to je na vkusu, takže jdu do objektivity...
Mám u krku snímač prakticky nejníž jak to jde (kvůli hraní prsty i kvůli trsátku), naopak u kobyly je od strun jen o tolik, aby o něj nedrnčely a nevazbilo to...
V obou těhle extrémech je sustain stejnej (jen připomenu, kejtra je Ibanez GRG270B pro případný dotazy), zvuk u krku je kulatější, ale dost se mu slévají jednotlivé struny a melodické ozdoby nemají tu správnou razanci...
Oproti tomu ten kobylkovej má o dvě čáry na kombu silnější signál, zvuk je někdy až křečovitě ostrej, napískávání a melodický ozdoby se ozývají i ve chvílích, kdy to nečekáte a pokud si chcete dát dlouhej, táhlej tón, tak je dost rychle uťaflej, při použití vibrapáky na víc jak sekundu je to k ničemu...
Die Hard or Die Home
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ach jo... Já jsem asi fakt zpátečník, když mám snímače nastavený na takovou vzdálenost, aby se mi líbil zvuk a hlavně aby měly oba stejnou sílu výstupu... :? :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Nero píše:Ach jo... Já jsem asi fakt zpátečník, když mám snímače nastavený na takovou vzdálenost, aby se mi líbil zvuk a hlavně aby měly oba stejnou sílu výstupu... :? :wink:
Mno to já ho mám třeba u krku schválně aby měl menší signál,že když chcu hrát čistej,tak nemusim tolik kroutit volantem hlasitosti a přehodim snímač...myslim když mám na aparátě ouvrdrajv a chci z toho dostat čistej zvuk
Obrázek
Obrázek
Obrázek
afektband

Příspěvek od afektband »

No já mam jenom kobylkovej snímač, takže neřešim stejnej výstup, ale snímač tam zároveň s rámečkem. Neboucham do něj trsátkem a to je pro mě hlavní, sustain mě moc nebere, když potřebuju dlouhej zvuk, tak se otočim k aparátu a můžu vazbit třeba ccelej den.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

MrDuck píše:
Nero píše:Ach jo... Já jsem asi fakt zpátečník, když mám snímače nastavený na takovou vzdálenost, aby se mi líbil zvuk a hlavně aby měly oba stejnou sílu výstupu... :? :wink:
Mno to já ho mám třeba u krku schválně aby měl menší signál,že když chcu hrát čistej,tak nemusim tolik kroutit volantem hlasitosti a přehodim snímač...myslim když mám na aparátě ouvrdrajv a chci z toho dostat čistej zvuk
Mám separátní volume :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Nero píše:
MrDuck píše:
Mám separátní volume :wink:
To pak jó no...já to beztak ale přepnul za celej život asi 2x :P Až co mám pololampu na mě začalo působit,že to fakt hraje čistě když to stahnu na kytaře..a to přehození na krk mě to vyčistí rychléc,ale stejně se mě líbí zvuk kobylky tak mi to ani netrápí :P Ale su eště malá plíva třeba tomu jednou přindu na chuť :-)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

1,6mm to je docela síla :lol: . Já mám odhadem tak 4mm u krku a 3 u kobylky zhruba. Budu to muset trochu poladit :twisted: .
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak to jsme dva :D

kobylkové EMG mám možná milimetr nad rámečkem (konečně není zvuk moc agresivní, tak akorát) a krkový trochu níž než kobylkový. hlasitost srovnatelná :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Řešily se tady ty neodymový snímače... Bohužel musím Wohmu zklamat, ale právě jsem prolezl stránky Ibaneze a ti začali vyrábět tovární snímače z neodymovejma magnetama (zatím jsem si jich všiml na SZR520). Takže to evidentně půjde...

PetrPeter 1975 - 2008
blackwhite81

výška strun nad snímačem

Příspěvek od blackwhite81 »

nevite někdo jaká je správná vzdálenost(výška) mezi struny a snímačem ??? díky
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 23.05.2009 18:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správné sekce
frytol

Re: výška strun nad snímačem

Příspěvek od frytol »

Myslím, že tohle je na tobě. Neměly by ti struny drnčet o krk, ale ber na vědomí, že čím výše je snímač, tím více to vazbí. :D Takže opatrně. :)
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Někde jsem četl, že ideální je 3mm a nemělo by to být míň :) Tuším, že to psali v manuálu Fender
frytol

Příspěvek od frytol »

Regular John píše:Někde jsem četl, že ideální je 3mm a nemělo by to být míň :) Tuším, že to psali v manuálu Fender
Ale zase jak od kterého, já mám třeba krkovej utopenej, pač se ten zvuk takovej líbí. ;) :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Podle mně je to individuální záležitost. člověk si musí nastavit snímače podle zvuku, ale rozumně je vzájemně nastavit, aby mezi nimi nebyl příliš velký hlasitostní rozdíl
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“