Zabrouseni sroubovaneho krku

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Otis píše:
Smrťokvítek píše:ale když dáte všechny ty podložky pryč tak se vám musí zákonitě zvýšit dohmat. Dává se to tam pro to aby se trochu nadzvedl krk když prostě výroba není tak přesná. To je to co jsem nikdy moc nechápal, čím si člověk pomůže když si tak vlastně rozšteluje kytaru. :)
Myslim že 2 milimetry u dohmatu zase tolik nepoznáš,zvlášť když se ti ty 2 milimetry vcelku krásně rozloží po celý délce strun... já sem bohužel obětí lepenýho krku,tak mam s těmahle úpravama smůlu. :roll:
jak rozloží???
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

.annY:. píše:
Otis píše:
Smrťokvítek píše:ale když dáte všechny ty podložky pryč tak se vám musí zákonitě zvýšit dohmat. Dává se to tam pro to aby se trochu nadzvedl krk když prostě výroba není tak přesná. To je to co jsem nikdy moc nechápal, čím si člověk pomůže když si tak vlastně rozšteluje kytaru. :)
Myslim že 2 milimetry u dohmatu zase tolik nepoznáš,zvlášť když se ti ty 2 milimetry vcelku krásně rozloží po celý délce strun... já sem bohužel obětí lepenýho krku,tak mam s těmahle úpravama smůlu. :roll:
jak rozloží???
Ty 2 milimetry stahuješ zhruba uprostřed menzury.Pak taky musíš brát v úvahu sešikmení a to,že to je celý chycený na dvou koncích.. Ve výsledku se ti dohmat nezmění skoro vůbec.Nemluvě o tom,že to o čem se bavíme nejsou ani zdaleka 2 milimetry... A kdo nedrží kytaru v ruce poprvý,umí si dohmat seřídit.
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Otis píše:Ty 2 milimetry stahuješ zhruba uprostřed menzury.Pak taky musíš brát v úvahu sešikmení a to,že to je celý chycený na dvou koncích.. Ve výsledku se ti dohmat nezmění skoro vůbec.Nemluvě o tom,že to o čem se bavíme nejsou ani zdaleka 2 milimetry... A kdo nedrží kytaru v ruce poprvý,umí si dohmat seřídit.
:lol: ..delal si to nekdy, ze tak mudrcujes? :roll:

Prave naopak se ti ten dohmat o dost zvysi. Kdyz se vynda ten bordel, tak se pak to loze musi vybrousit do stejnyho uhlu, jako to bylo s tim smirglem. Ja jsem 5 x nasazoval krk a natahoval obe eckovy struny a kontroloval dohmat, nez se mi to povedlo.

Obrázek
Asanoth

Re: Zabrouseni sroubovaneho krku

Příspěvek od Asanoth »

Zdar, tak se už zcela vážně chystám na tuhle akci a zajímá mě ten brusnej hranol, co že to jako je:D
Jde použít i třeba nějakej rovnej kousek dřeva na který nalepim ten šmirgl?
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Asanoth píše:Zdar, tak se už zcela vážně chystám na tuhle akci a zajímá mě ten brusnej hranol, co že to jako je:D
Jde použít i třeba nějakej rovnej kousek dřeva na který nalepim ten šmirgl?
Ano, jde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jak je to tedy vlastně s tím dohmatem? Kdo z vás, co jste tu úpravu prováděli, s tím měl pak problémy a musel kytaru nějak výrazně seřizovat?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak to záleží asi na tom, kolik věcí co tam nepatří tam máš. Když je jich tam hodně, tak jich hodně musíš odstranít a logicky jde krk o dost níž. Když je jich málo, tak jde níž míň.
Každopádně seřízení nikomu neuškodí :-P

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
cenda

Příspěvek od cenda »

to je to takovej problém seřídit si kytaru??? já si ji seřizuju před každým koncíkem nebo spíš kontroluju a dolaďuju... takže když to zborusíte tak to normálka seřiďte tý kytaře to neublíží...
Pech

Příspěvek od Pech »

Zdravím, tak jsem právě rozebral svoji kytaru Cort X11 a vypadá to takhle:

Obrázek

Abych pravdu řekl, čekal jsem to horší, docela mě překvapil ten krk. Zítra se na to vrhnu snad to nezvorám.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Mě to příde teda docela dost, hlavně ten lak po celý ploše.
Ale čeká mě nejspíš něco ještě o dost horšího .)

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak jsem se do toho taky pustil. No... lak podle očekávání všude a slušná vrstva.

Krk už jsem udělal a tělo částečně. Chci se vás zeptat, jestli myslíte, že už to tak stačí nebo jestli se tam mám toho laku zbavovat úplně (to dřevo není tak docela rovné...).

Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

http://bummer.own.cz/screens/loze/
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Pikus

Příspěvek od Pikus »

Já bych to vzal ještě trochec... aby zmizel lak úplně, a pokud možno, aby tam nezůstaly ty hrbolky ve dřevě...

ale radši počkej ještě na někoho... lepší je dřevo ubrousit, než ho "přindavat"
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No tak jsem hotov...

Obrázek

A bohužel nějak nemůžu říct, že bych postřehl změnu k lepšímu. Kytara sice začala trochu rezonovat (to dřív moc ve zvyku neměla), ale pouze v nízkých polohách. Naproti tomu sustain u melodických strun se mi zdá podstatně kratší. Možná to chce čas, než se to usadí a než se usadí nové struny... Pak to zkusím ještě trochu víc utáhnout.

EDIT: Skutečně to asi chtělo chvilku, protože teď se mi zdá, že to přecejen asi o něco lépe hraje. Ten zvuk je takový konkrétnější a ty rezonance jsou znát hlavně ve stoje. Mimochodem můj pot je asi biologická zbraň, protože po smontování a tak třech hodinách hraní už jsou na těch nových strunách (DR TITE-FIT .010-.052) fleky. :(

fakal

Příspěvek od fakal »

Tak jsem se dneska taky podíval co to tam vlastně je. Pořádná vrstva laku a smirgl to sem skoro nečekal :-D. Smirgl jsem dal pryč. Na zbytek sem se zatim nerozhoupal ale asi se brzo zhoupnu. Přišlo mi že i tak se sustain trochu prodloužil takže fajn.

PS: Bummer, to je cortka? já měl uplně stejnej smirgl na stejnym mistě :-D. Možná že to tam dávaj jako plombu aby poznali že ses v tom hrabal :lol: .
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To ne, spíš tím srovnávají krk. :) Je to ta v podpisu.

fakal

Příspěvek od fakal »

Jasně no ale vyndal jsem to a nijak křivý to nejni tak nevim no.
Naposledy upravil(a) fakal dne 6.08.2009 21:07, celkem upraveno 1 x.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To není o křivosti. Jde o to, že krk je vůči tělu v jistém úhlu, není to zcela rovina. A tyhle "podložky" slouží k tomu, aby se krk dostal do správného úhlu vůči rovině těla a nemuselo se to přefrézovávat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

ahoj, jestli někdo četl topic scalloping ví, že kamarád brousil hmatník. vše v pořádku, lože krku byla strašna... nerovna, a krk držel tak na cm čtverečným, tudíž žádný vibrace, sustain atd... tak jsme loži vybrousili, všechno v pořádku, krk se našrouboval, navinula struna 0.42 (jako tlusty E) a byla hrozně u pražců.. dřela o ne, tak jsem chtěl utahnout výstuhu krku- JENŽE!! výztuha nikde, nikde kousek na imbusák, ani to opačne jako mají ibanezi nebo jacksonky, prostě jen kulatý otvor a nic... tak už jsem se lekl, a napadlo me podložit loži krku šmirglem, tak struna nedřela a byla relativne v pohode, ale u ostatních strun i při zvýšení dohmatu nic... neví nekdo jak tu výztuhu utáhnout? :shock: kam se poděla .... prosím o pomoc
ještě bych dodal že to je taky squier bullet strat, jenže v jeho případe je to jeho jediná kytara
Naposledy upravil(a) TakJakyhoMeZnas dne 27.02.2011 10:12, celkem upraveno 2 x.
"You feel alright then you hear a music ring"
nodj

Příspěvek od nodj »

a co nejdřív zvýšit dohmat seštelovánim tremola?
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

jo zkoušel jsem, už je to v cajku, podložili jsme krk
"You feel alright then you hear a music ring"
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“