HSS na Metal
Pravidla fóra
- Skořepný Šokátor
HSS na Metal
Zdravím, chtěl bych se zeptat, co je nejlepší kombinace snímačů Humbucker-Single-Single na metal? (na ceně nezáleží)
fekál.
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Re: HSS na Metal
Za mě EMG 81-S-S, pasivní singly na higainu ti udělají bordel vazbu a fuj 
-
dlouhovlasac
No pokud chceš maximálně heavy metal, tak bych koupil ke kobyle nějaký DiMarzio nebo třeba Seymour Duncan JB. Jestli ale chceš ,,prasárničky'' ve stylu slayer, Cob a podobnejch ,,zvrhlostí'' (asi jak pro koho, že) tak bych radši splašil něco s 2 humbuckerama.
- Skořepný Šokátor
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
no jako oni i slayer maj ten 2. hb většinou vypnutej.... Spíš dobře vyber kobylkovej snímač a i stěma singlama to podle mě pude...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
ty a nebudou nahodou ty snímače dražší než celá kytara??? ta kytarka stojí 2400... podle mě to bude mrhání peněz, házet do toho EMG nebo SDcka
edit: OT: u toho sounderu mě pobavilo tohle
Co je to to běžné hraní?
Bez humbu by na to hrát nešlo 
Co je to to běžné hraní?
Kytara je vhodná do zkušebny, malého bytu, avšak díky humbuckeru i proběžné hraní.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
To je jako průběžné, protože jak má HB silnější signál, můžeš vzít kejtru a hrát průběžně na ulici
Apec netřeba 
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- Skořepný Šokátor
Ale já jsem nenapsal že to bude na tuhle kytaruCaggan píše:ty a nebudou nahodou ty snímače dražší než celá kytara??? ta kytarka stojí 2400... podle mě to bude mrhání peněz, házet do toho EMG nebo SDcka
Co je to to běžné hraní?Bez humbu by na to hrát nešlo
Kytara je vhodná do zkušebny, malého bytu, avšak díky humbuckeru i proběžné hraní.
fekál.
- jaroslav.celujko
- last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
- Kontaktovat uživatele:
No ja mam trochu podobnou otazku: chci celkove hrat na humbucker(klidne, aktivka) na hi-gain zkresleni, jenze take chci mi klasicky, stratovsky singlovy zvuk u krku, ale obcas si take rad zasoluji, takze pouziju zase snimac u krku, jenze tady kolega napsal, ze hi-gain zvuk na pasivnich singlech sumi atd...tak jak docilit kvalitniho zkresleni u krku pri solech, ale i zaroven krasneho cisteho zvuku? Pouzit aktivky singly?
-Charvette 150 Japan;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
-Marshall 8080;
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A kdo kdy řekl, že na kvalitní hi-gain zvuk potřebuješ aktivní snímače? To rozhodně podmínkou není, i pasivní HB zvládnou při dobrém nastavení aparátu hi-gain úplně v pohodě.
Nicméně pokud zabrousíš do vod aktivů, tak aktivní singly nenabízí ten klasický stratovský singlovský zvuk. Hraje to prostě jinak (aspon pro mé uši).
Nicméně pokud zabrousíš do vod aktivů, tak aktivní singly nenabízí ten klasický stratovský singlovský zvuk. Hraje to prostě jinak (aspon pro mé uši).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jaroslav.celujko
- Kontaktovat uživatele:
No ja si planuji koupit kytaru, ktera ma dva HB, konkretne EMG81,85 a chci to zkusit poresit prohozenim snimacu misty, a zkusit prave u te 81, ktera bude u krku udelat rozepinani...sice to moc nepomuze, ale aspon trochu se priblizim k tomu singlovemu zvuku...
Dosahnu takoveho singloveho zvuku, jestli rozepnu aktivni HB?
Dosahnu takoveho singloveho zvuku, jestli rozepnu aktivni HB?
Naposledy upravil(a) jaroslav.celujko dne 29.05.2009 11:15, celkem upraveno 1 x.
-Charvette 150 Japan;
-Marshall 8080;
-Marshall 8080;
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dosáhneš skoro-singlového zvuku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ale EMG 81 a 85 nejsou pasivní...
To co mám já je údajně pasivní alternativa jednoho z nich. Rozepnutý snímač u krku má skutečně krásný čistý zvuk, ale na zkreslení to není. Ta kytara by musela být asi hodně kvalitně odstíněná, protože jinak stačí trochu gainu a je tam slyšet úplně všechen bordel.
U těch aktivů to snad bude jinak.
To co mám já je údajně pasivní alternativa jednoho z nich. Rozepnutý snímač u krku má skutečně krásný čistý zvuk, ale na zkreslení to není. Ta kytara by musela být asi hodně kvalitně odstíněná, protože jinak stačí trochu gainu a je tam slyšet úplně všechen bordel.
U těch aktivů to snad bude jinak.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- jaroslav.celujko
- Kontaktovat uživatele:
Dyt ja jsem nepsal, ze 81,85 nejsou pasivni! 
-Charvette 150 Japan;
-Marshall 8080;
-Marshall 8080;
No právě! 
Jen jsem to uváděl na pravou míru, protože píšeš, že si chceš koupit kytaru s aktivama (EMG 81 a 85), ale ptáš se na rozepínání pasivů...no jo, sakra... Teď jsou tam aktivní... Asi mam blbej den. Sorry za OT
Edit: Mu he he. Je tam vidět, žes ten post upravil.
Jen jsem to uváděl na pravou míru, protože píšeš, že si chceš koupit kytaru s aktivama (EMG 81 a 85), ale ptáš se na rozepínání pasivů...no jo, sakra... Teď jsou tam aktivní... Asi mam blbej den. Sorry za OT
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Ale u 81 a 85 nejde udělat rozepínání, mají jenom dva vývody. Jiná liga je 89, což jsou v podstatě snímače dva v jednom, je tam nad tím ještě singl.
- jaroslav.celujko
- Kontaktovat uživatele:
Jo...jsem to asi prehlidl, kdyz psalNo právě!
Takze ten 89 pri rozepnuti dokaze udelat zvuk hodne podobny klasickemu pasivnimu singlu?Ale u 81 a 85 nejde udělat rozepínání, mají jenom dva vývody. Jiná liga je 89, což jsou v podstatě snímače dva v jednom, je tam nad tím ještě singl.
-Charvette 150 Japan;
-Marshall 8080;
-Marshall 8080;
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Ne, tudela zvuk aktivniho singlu, on tam totiz primo fyzicky je aktivni singl 
- jaroslav.celujko
- Kontaktovat uživatele:
Jo aha...
Na strankach EMG jsem jeste nasel, EMG 89R, ktery ma tu singlovou cast jeste bliz ke krku(takze teorieticky bude ten zvuk asi trochu vic zakulacenejsi), da se sehnat v cechach?
Na strankach EMG jsem jeste nasel, EMG 89R, ktery ma tu singlovou cast jeste bliz ke krku(takze teorieticky bude ten zvuk asi trochu vic zakulacenejsi), da se sehnat v cechach?
-Charvette 150 Japan;
-Marshall 8080;
-Marshall 8080;
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Měli ho na musiccenteru před nedávnem a nevím proč to stahují, ale toto je skoro ČR http://www.thomann.de/de/emg_89_pickup.htm, akorát tam bude patnáct éček poštovný 
(v audioteku mají jen tu normální verzi... http://www.musiccenter.cz/EMG-89-Black/ ... D/:3:15048)
(v audioteku mají jen tu normální verzi... http://www.musiccenter.cz/EMG-89-Black/ ... D/:3:15048)