CORT X-TH s aktivními EMG (výměna na pasiv?)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
miroslav.sedlar

CORT X-TH s aktivními EMG (výměna na pasiv?)

Příspěvek od miroslav.sedlar »

Čaute odborníci.
Mám takovej menší problém, respektive dva nebo tři :-) Pokud by mi někdo erudovanej dokázal odpovědět, byl bych moc šťastnej :-) takže postupně. Mám kytaru Cort X-TH s aktivníma EMG snímačema, aparát mám LINE6 Spider 3 150W a teď problém. Od toho, co jsem prodal Ibanezku a koupil si Cort, tak se mi velice špatně hraje. Hlavně pasáže, kdy se tlumí kytara nebo vyhrávky. S těma aktivníma snímačema je strašně slyšet prostě všechno, co se rukou odehrává na strunách :-D Ježdění po strunách, zatlumení, oddělání prstu ze struny atd. Je to samozřejmě tím, že nejsem nějakej výtečnej hráč na kytaru, ale když si zapojím bráchovu Jackson Dinky, tak to hraje perfektně a ty věci, který slyšet jsou na té Cortce, tak na ni slyšet nejsou.. Když hraju tak sem jak na trní abych někde neměl nějakej nepříjemnej dozvuk.. Je to prostě trápení a ani mě to pak nebaví :-( Proto jsem se rozhodl předělat ji na pasivní snímače DiMarzzio. Mám proto tyhle dotazy:
1. koupil jsem zatím jen jeden snímač ke kobylce, abych zkusil jestli to má vůbec cenu, půjde ten snímač jednoduše napojit na aktivní mechaniku Cortky? Stačí když oddělám jeden snímač, napojím drátek od snímače místo stávajícího a napájení který od baterky k tomuto snímači jde prostě nepoužiju?
2. Nemám radši Cort prodat, koupit nějakou pasivku a dat si tam lepši snimače?
3. Není náhodou problém jinde než ve snímačích?

Díky lidi moc za jakýkoliv rady..
Kai

Re: CORT X-TH s aktivními EMG (výměna na pasiv?)

Příspěvek od Kai »

Pokud planujes koupit lampu + hrat nejakej tvrdsi styl tak urcite si nech čertku (emg se hodi, sou hodne citelny, nekdo by rekl ze hrajou na vsem stejne a maj hlavne svuj charakteristicky zvuk)

Hlavne je dulezite ubrat gainu, pak to prestane byt tolik slyset a tohle se hlavne projevuje u prebzucenyho (ekvalizer do V a gain naplno) zvuku, kterej uz skoro vazbi... samozrejme zalezi taky na vyhranosti a jak si davas pozor co delas, podle me je to dobra skola se odnaucit vsechny prezvuky atd... na YT jsou primo videa, sice zaklady, ale ty sou nutny jak hrat cokoliv aby to nepreznivalo a bylo cisty.

1. Potrebujes odpovidajici potaky, u emg aktivu jsou s hodne malyma hodnotama. Takze jedine vymenit a stejne ti ale nepude dohromady hrat na aktiv a pasiv zaroven, kdybys mel dva volume a clony tak v pohode, jen mezipoloha by hrala v nepomeru. (alternativa je tam jeste hodit k pasivu PA2 od emg jako predzes, ale to se dostavame o5 na aktiv elektroniku)

2. To uz radsi prodat ten trandak a koupit neco poradnyho.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
miroslav.sedlar

Kai píše:2. To uz radsi prodat ten trandak a koupit neco poradnyho.
Diky moc za odpověď.. Zkusim tedy poladit Gain a ekvalizer.. to mě nenapadlo.. je fakt že jsem měl nalazeny zvuky na předchoui pasivku a pak jen napojil Cortku a hrál.. takže zkusim ubrat přebuzeni..

BTW narážka na Line.. on nehraje zase tak špatně.. myslim jsem zkoušel tu Cortku na bráchovym Marshallu, ale nejsem si jistej, myslim že to dělalo to co na Line.. Prostě např. http://www.youtube.com/watch?v=AfagKd-UkeI by určitě na tom jak to mám seřízený teď bez dozvuků a hnusnejch zvukovejch ocasů nezahrál :-)

Každopádně díky za tip.. Zkusím si ještě s lajnem pohrát.. Díky moc
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Btw, jaká je hodnota odporu na potenciometrech pro EMG, nikde jsem se nedozvěděl pravdu, slyšel jsem buď 25K nebo 250K a nevím, co je pravda...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

25 :) mají to všude na ofic. stránkách
Kai

Příspěvek od Kai »

miroslav.sedlar píše:
Kai píše:2. To uz radsi prodat ten trandak a koupit neco poradnyho.
Diky moc za odpověď.. Zkusim tedy poladit Gain a ekvalizer.. to mě nenapadlo.. je fakt že jsem měl nalazeny zvuky na předchoui pasivku a pak jen napojil Cortku a hrál.. takže zkusim ubrat přebuzeni..

BTW narážka na Line.. on nehraje zase tak špatně.. myslim jsem zkoušel tu Cortku na bráchovym Marshallu, ale nejsem si jistej, myslim že to dělalo to co na Line.. Prostě např. http://www.youtube.com/watch?v=AfagKd-UkeI by určitě na tom jak to mám seřízený teď bez dozvuků a hnusnejch zvukovejch ocasů nezahrál :-)

Každopádně díky za tip.. Zkusím si ještě s lajnem pohrát.. Díky moc
Sice to nehraje spatne, ale tak porad je to low end. Urcite ubrat zkresleni u trandaku, protoze takovy maxima dosahuje malo lamp, vzdycky nastavit mensi basy (takhle s timhle aparatem nemam zadny zkusenosti, ale s jinyma line6 sem mel tu cest a u tech modu mi prislo hodne veci prebasovanych) hodne pridat stredu a vysky nastavit akorat, aby to nerezalo do usi a zvuk byl pekne prurazny. Gainu docela malo... pocitej s tim ze cim min gainu (nemluvim o skoro nulovym nebo nakrapnutym zvuku) tak tim zvuk v podladeni se stava tvrdsi a vystupuje vice, ruzny vyhravky sou citelnejsi atd. (nemluvim o solech)

Osobne bych prodal kombo za cca 8/10 tisic a koupil i mensi 20w vintage lampu a necim dokrmil (pro mensi a lampovatejsi zkresleni ts-9 klaciskou, jinak bych volil pro tvrdsi zvuk sd-1 za pakatel dneska)... cenove to vyjde nastejno jak to kombo a zvuk nesrovnatelne lepsi, hlavne to bude bez blbosti jako modulacni efekty. Samozrejme, musis pocitat s dalsima penezma na prelampovani atd. Pocase treba novy reprak (V30 treba).

Znova se zopakuju, pokud chces hrat nejaky tvrdsi styl, zaklad v kytare mas dobry. Ted zbyva vyresit apec/doplnujici efekt.

Edit: Jinak EMG maj tech 25k jak pise mycountry takze absolutne nepouzitelny s pasivnima snimacema.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
miroslav.sedlar

Sice to nehraje spatne, ale tak porad je to low end. Urcite ubrat zkresleni u trandaku, protoze takovy maxima dosahuje malo lamp, vzdycky nastavit mensi basy (takhle s timhle aparatem nemam zadny zkusenosti, ale s jinyma line6 sem mel tu cest a u tech modu mi prislo hodne veci prebasovanych) hodne pridat stredu a vysky nastavit akorat, aby to nerezalo do usi a zvuk byl pekne prurazny. Gainu docela malo... pocitej s tim ze cim min gainu (nemluvim o skoro nulovym nebo nakrapnutym zvuku) tak tim zvuk v podladeni se stava tvrdsi a vystupuje vice, ruzny vyhravky sou citelnejsi atd. (nemluvim o solech)
Díky moc, dneska to zajedu zkusit do zkušebny a uvidime.. je fakt že přebasovany ty zvuky jsou hodně.. zkusim si to přenastavit.. mám nastavenejch asi 20 zvuků podle písniček co hrajeme tak to budu muset přenastavit :-) hlavně mi jde o dva zvuky na ktery hraju většinu metalovejch věci a ty mi jaksi furt neseději.. zkusim teda ubrat basy, zvednout středy a trochu vyšky a ubrat Drive.. uvidime.. napišu pak výsledek.
Osobne bych prodal kombo za cca 8/10 tisic a koupil i mensi 20w vintage lampu a necim dokrmil (pro mensi a lampovatejsi zkresleni ts-9 klaciskou, jinak bych volil pro tvrdsi zvuk sd-1 za pakatel dneska)... cenove to vyjde nastejno jak to kombo a zvuk nesrovnatelne lepsi, hlavne to bude bez blbosti jako modulacni efekty. Samozrejme, musis pocitat s dalsima penezma na prelampovani atd. Pocase treba novy reprak (V30 treba).
No vono to neni kombo ale hlava s reprakem.. Ten reprak hraje neskutečně dobře.. Zkoušeli jsme na Marshalla a Behringera hlavu a vždycky to hrálo o stupeň lip s tou line6 bednou.. Pruraznějši a čitelnějši zvuk.. takže možná časem vyměnit hlavu za Messa a k tomu nějakej multiefekt třeba od TC Electronics, ale to už se bavime o penězich dohromady skoro 100 tisic :-) to zatim ne :-D Potřeboval sem něco do 20 tisic a ideálně s více zvukama, pač hrajeme dost pestrej repertoár.. Takže sem si zkusil line6 a celkem mi sedl.. Mám vyhlidlej multiefekt od Digitechu tušim nějak 1000 cosi a pak od Zoomu.. oba nad deset tisíc. Ale nevím jak to pak bude s Linem na clean sound hrát.. Všechno se časem ukáže..

Díky ms.
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

ZKoušel jsem tam 25K a nefungovalo to jak bych potřeboval, nevím, dneska to zkusím přepájet a uvidím... ale stále to lupe, když otáčím tak to šumí a hraje to zkresleně ^^
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

http://emgpickups.com/content/wiringdiagrams/0230-0014a%20%20%20H%2060%2081%2085.pdf píše:The controls included with EMG Systems are 25K
Ohm, Audio Taper. This value of control is required
for the system to work correctly.
Naposledy upravil(a) mycountry dne 15.06.2009 19:05, celkem upraveno 1 x.
miroslav.sedlar

OK, takže jste měli pravdu. Stačí ubrat drive a je to podstatně lepší.. Snímače tedy měnit nebudu. Nechám si aktivní :-)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“