Čaute odborníci.
Mám takovej menší problém, respektive dva nebo tři

Pokud by mi někdo erudovanej dokázal odpovědět, byl bych moc šťastnej

takže postupně. Mám kytaru Cort X-TH s aktivníma EMG snímačema, aparát mám LINE6 Spider 3 150W a teď problém. Od toho, co jsem prodal Ibanezku a koupil si Cort, tak se mi velice špatně hraje. Hlavně pasáže, kdy se tlumí kytara nebo vyhrávky. S těma aktivníma snímačema je strašně slyšet prostě všechno, co se rukou odehrává na strunách

Ježdění po strunách, zatlumení, oddělání prstu ze struny atd. Je to samozřejmě tím, že nejsem nějakej výtečnej hráč na kytaru, ale když si zapojím bráchovu Jackson Dinky, tak to hraje perfektně a ty věci, který slyšet jsou na té Cortce, tak na ni slyšet nejsou.. Když hraju tak sem jak na trní abych někde neměl nějakej nepříjemnej dozvuk.. Je to prostě trápení a ani mě to pak nebaví

Proto jsem se rozhodl předělat ji na pasivní snímače DiMarzzio. Mám proto tyhle dotazy:
1. koupil jsem zatím jen jeden snímač ke kobylce, abych zkusil jestli to má vůbec cenu, půjde ten snímač jednoduše napojit na aktivní mechaniku Cortky? Stačí když oddělám jeden snímač, napojím drátek od snímače místo stávajícího a napájení který od baterky k tomuto snímači jde prostě nepoužiju?
2. Nemám radši Cort prodat, koupit nějakou pasivku a dat si tam lepši snimače?
3. Není náhodou problém jinde než ve snímačích?
Díky lidi moc za jakýkoliv rady..