janak k tem cinam - kdybych chtel, tak muzu prodat ty cinske voxe, co mam ted, a muzu si koupit treba uplne novy JMI 30 a nebo voxe ze sedesatych let... proc to neudelam? protoze se mi cinske voxy libi
Lampové kombo kolem 20.000
Pravidla fóra
Re: Lampové kombo kolem 20.000
voxy uz jsem tady rozebiral 10x tak zkus hledat 
janak k tem cinam - kdybych chtel, tak muzu prodat ty cinske voxe, co mam ted, a muzu si koupit treba uplne novy JMI 30 a nebo voxe ze sedesatych let... proc to neudelam? protoze se mi cinske voxy libi
zatím tady nepadlo mesa boogie mark I a zbytek jeho kamarádů 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
je pravda, že taková Mesa Studio .22 by mohla být zajímavá
pokud se šikovně sežene
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
http://hudebnibazar.cz/compare.php?ID=451839Dark Axel píše:je pravda, že taková Mesa Studio .22 by mohla být zajímavápokud se šikovně sežene
Jako na zavolanou
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Na bazaru je teď Mesa Boogie Blue Angel 4x10, je to sice jednokanál bez master ale za zkoušku nic nedáš 
Takže: pokus v brněnských a-z nástrojích zklamal - na prodejně měli pouze Vox a Orange, který mi v mailu výslovně nedoporučil kvůli problémům se zemněním (čínský výrobek). To jim ovšem nebrání prodávat za 36000,- ????????? Tak jsem tam vůbec nejel.
Vyjel jsem teda dneska do Prahy - v muzikerovi jsem zkoušel Orange Rocker 30W a v kytarách.cz George Dennis Super Beetle 15W - oba dvoukanály.
Orange Rocker - krásný čistý zvuk - přeci jenom absence korekcí je podle mého názoru znát - chybí tím možnost různého nastavení (někdy cinkavější vyšší, jindy basovější) - čili kvalita výborná, ale mínus v univerzálnosti
Zkreslený taky pěkný, od crunche po rock všeho druhu, žádná metla.
George Dennis - má Low a High vstupy - čistý bez zkreslení jsem dostal pouze na Low vstupu (záleží samozřejmě na síle výstupu za snímačů na kytaře), nebyl ale nic moc. Zkreslený je přes Low vstup takový rockandrollový na High vstup spíš do High gainu - zkoušel jsem na relativně malé hlasitosti (1/3). Nevím jestli je na vině ten 10" reproduktor, ale toto kombo mě zatím oslovilo ze všech nejméně.
Shrnutí: prozatím u mě vede ten H&K Statesman v těsném závěsu s Orange Rocker.
Obecně je ale problém vyzkoušet komba, která si vyhlédnete. V kategorii dražších komb prodejci neriskují a nekupují na prodejnu a koupí pouze na objednávku ne na zkoušení. Peavey Classic je dle vyjádření několika prodejců dlouhodobě nedosažitelný, Koch Studiotone jsem v nabídce českých prodejců hledal marně. Mesa je mimo cenový limit.
Budu rád za každý další nápad.
Vyjel jsem teda dneska do Prahy - v muzikerovi jsem zkoušel Orange Rocker 30W a v kytarách.cz George Dennis Super Beetle 15W - oba dvoukanály.
Orange Rocker - krásný čistý zvuk - přeci jenom absence korekcí je podle mého názoru znát - chybí tím možnost různého nastavení (někdy cinkavější vyšší, jindy basovější) - čili kvalita výborná, ale mínus v univerzálnosti
Zkreslený taky pěkný, od crunche po rock všeho druhu, žádná metla.
George Dennis - má Low a High vstupy - čistý bez zkreslení jsem dostal pouze na Low vstupu (záleží samozřejmě na síle výstupu za snímačů na kytaře), nebyl ale nic moc. Zkreslený je přes Low vstup takový rockandrollový na High vstup spíš do High gainu - zkoušel jsem na relativně malé hlasitosti (1/3). Nevím jestli je na vině ten 10" reproduktor, ale toto kombo mě zatím oslovilo ze všech nejméně.
Shrnutí: prozatím u mě vede ten H&K Statesman v těsném závěsu s Orange Rocker.
Obecně je ale problém vyzkoušet komba, která si vyhlédnete. V kategorii dražších komb prodejci neriskují a nekupují na prodejnu a koupí pouze na objednávku ne na zkoušení. Peavey Classic je dle vyjádření několika prodejců dlouhodobě nedosažitelný, Koch Studiotone jsem v nabídce českých prodejců hledal marně. Mesa je mimo cenový limit.
Budu rád za každý další nápad.
na bazaru nekdo prodava mesu studio caliber .22 asi za 18000, to imho splnuje to co ty hledas. jinak bych si podle pozadavku asi koupil tiny terror a nejakou 2x12 bednu s V30 - do dvaceti se vejdes a hraje to neuveritelne - je to ale jednokanal, takze cistsi zvuky se nejlip udelaji potakem, to ale plati skoro i o tom caliberu.
Co jsem se díval, tak to studio 22+ je dvoukanál.? Jak bys ho hodnotil v porovnání s těmi novými Express 5:25?Kinx píše:na bazaru nekdo prodava mesu studio caliber .22 asi za 18000, to imho splnuje to co ty hledas. jinak bych si podle pozadavku asi koupil tiny terror a nejakou 2x12 bednu s V30 - do dvaceti se vejdes a hraje to neuveritelne - je to ale jednokanal, takze cistsi zvuky se nejlip udelaji potakem, to ale plati skoro i o tom caliberu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Studio 22 je takový pseudo-dvoukanál. Přepnutím na druhý kanál se pouze zvýší úroveň gainu. Proto se dělaly ty modifikace na 22+, kde je snad už separátní pot gainu (u některých dokonce na zadní straně komba).
Express 5:25 je už zcela jiný aparát, dobový rozdíl je hrozně velký. Express je čistý dvoukanál s celkem 4 zvukovými módy, zvukově je výrazně variabilnější, celkově je o hodně moderněji pojatý (logicky). A dle mého jsou ty nové poněkud předražené (40 tisíc nebo kolik)... Za podobný peníz, ba i výrazně levněji, koupíš dost zajímavých modelů Mes (Studio, Caliber, Dual Caliber, F, Nomad, dokonce i Marka nebo Rect-o-verb).
Express 5:25 je už zcela jiný aparát, dobový rozdíl je hrozně velký. Express je čistý dvoukanál s celkem 4 zvukovými módy, zvukově je výrazně variabilnější, celkově je o hodně moderněji pojatý (logicky). A dle mého jsou ty nové poněkud předražené (40 tisíc nebo kolik)... Za podobný peníz, ba i výrazně levněji, koupíš dost zajímavých modelů Mes (Studio, Caliber, Dual Caliber, F, Nomad, dokonce i Marka nebo Rect-o-verb).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jsou to sice footswitchem prepinatelny dvoukanaly, ale maji spolecne korekce a vsecky potaky se navzajem ovlivnuji
osobne rad starsi mesy s jednou radou korekci pouzivam vzdycky jako jedokanaly a stahuju potak na kytare, sice na tom vykroutis brilantni clean zvuk a slusny zkresleni, ale je to pak trochu za cenu kompromisu nehlede na to ze vetsina marku a caliberu mi zni na cistej kanal az moc gumove (jsem zhyckany z mark I ktery ma obvod jinak usporadany proti pozdejsim markum a pribuznym) - je super ale na muj vkus to je az cisty:)
express 5:25 hraje moderneji (myslim verzi s dvanactkou reprakem), je tam takova jakoby trochu urvanost v tom zvuku. hraje to dobre, ale studio 22+ se mi libilo o neco vic:) express je urcite univerzalnejsi, dokonce z toho cistyho zvuku jde pomerne vykroutit ta gumovost, studio je spis o tom ze nastavis jeden super zvuk a pak hrajes
aspon ja to tak se staryma mesama mam, na jednu kytaru jeden zvuk - resp kdyz stridam kytary tak akorat hybu s volume / gainem kvuli sile snimacu.
jinak mi prijde ze express se snazi jit zas spis cestou starsich mesin nez rectifieru, proti rectu mi to prijde jako docela starej zvuk
express 5:25 hraje moderneji (myslim verzi s dvanactkou reprakem), je tam takova jakoby trochu urvanost v tom zvuku. hraje to dobre, ale studio 22+ se mi libilo o neco vic:) express je urcite univerzalnejsi, dokonce z toho cistyho zvuku jde pomerne vykroutit ta gumovost, studio je spis o tom ze nastavis jeden super zvuk a pak hrajes
jinak mi prijde ze express se snazi jit zas spis cestou starsich mesin nez rectifieru, proti rectu mi to prijde jako docela starej zvuk
- Nero
- Rádce
12 repro má snad jen 5:50, nebo je i verze 5:25 s dvanáctkou?
Rozhodně express není jako recto, ale přesto mi přijde moderněji pojatý než ty aparáty z 80. nebo počátku 90. let. Nicméně souhlasím, že bych radši studio než express, a to z mnoha důvodů.
Rozhodně express není jako recto, ale přesto mi přijde moderněji pojatý než ty aparáty z 80. nebo počátku 90. let. Nicméně souhlasím, že bych radši studio než express, a to z mnoha důvodů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
express 5:25 se dela i s dvanactkou.
jinak ono jd eo to co clovek chce, studio 22 (i + verzi) porad beru jako jednokanal - stejne jako mark I az III. me ten express prijde treba min moderni nez dual caliber, ale to je zas vec vkusu. rozhodne je to univerzalnejsi stroj a je zbaveny urcitych dobovych vad (stare mesy trpi na smycky napriklad)
jinak ono jd eo to co clovek chce, studio 22 (i + verzi) porad beru jako jednokanal - stejne jako mark I az III. me ten express prijde treba min moderni nez dual caliber, ale to je zas vec vkusu. rozhodne je to univerzalnejsi stroj a je zbaveny urcitych dobovych vad (stare mesy trpi na smycky napriklad)
- Nero
- Rádce
Je škoda, že u těch expressů neudělali footswitchable i přepínání módů, pak by to mohl být hodně zajímavý aparát...
PetrPeter 1975 - 2008
Na bazaru je KOCH STUDIOTONE za nějakých 20 
http://www.koch-amps.com/koch/index.php ... &Itemid=15 jsou tam ukázky
Mít prachy tak powertone už je dávno doma..z toho zvuku už jsem mimo delší dobu
http://www.koch-amps.com/koch/index.php ... &Itemid=15 jsou tam ukázky
Mít prachy tak powertone už je dávno doma..z toho zvuku už jsem mimo delší dobu
Lampové kombo do 25000 Kč
Ahoj, vím, že je tu více témat zabývající se touto problematikou, nicméně jsem zpětně vyloženě podobné nenašel, proto zakládám nové.
Rád bych si pořídil celolampové kombo na vystupování do klubů, aniž by zvuk jakožto "lead" kytary zanikl za bicími a hlasitým kombem druhého kytaristy (Má tuším LANEY VC30-212 s věčně zapnutým zkreslením), cenový strop by byl maximálně 25000 Kč s tím, že bych radši o něco nižší částku. Zatím se rozmýšlím mezi těmito aparáty, nicméně pokud vás napadají lepší komba dle kritérií, co jsem napsal, tak budu za návrhy jedině rád
http://kytary.cz/fender-hot-rod-deluxe-iii/HN112837/
http://kytary.cz/vox-ac30c2/HN108573/
http://kytary.cz/line-6-spider-valve-mkii-212/HN107925/
Důležitý je pro mě spíše bluesový nebo rockový zvuk s kvalitním čistým zvukem, na zkreslení používám efekty.
Rád bych si pořídil celolampové kombo na vystupování do klubů, aniž by zvuk jakožto "lead" kytary zanikl za bicími a hlasitým kombem druhého kytaristy (Má tuším LANEY VC30-212 s věčně zapnutým zkreslením), cenový strop by byl maximálně 25000 Kč s tím, že bych radši o něco nižší částku. Zatím se rozmýšlím mezi těmito aparáty, nicméně pokud vás napadají lepší komba dle kritérií, co jsem napsal, tak budu za návrhy jedině rád
http://kytary.cz/fender-hot-rod-deluxe-iii/HN112837/
http://kytary.cz/vox-ac30c2/HN108573/
http://kytary.cz/line-6-spider-valve-mkii-212/HN107925/
Důležitý je pro mě spíše bluesový nebo rockový zvuk s kvalitním čistým zvukem, na zkreslení používám efekty.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 27.06.2013 10:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Netřeba zakládat nový.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Netřeba zakládat nový.
Kytara: Squier by Fender, akustika - Jasmine by Takamine
Efekty: Zoom G2.1.u, Boss BD-2, MXR Dynacomp 1977, BK Butler Tube Driver
Kombo: Fender Vibro-Champ® XD, Marshall G10 MK-II
- Nero
- Rádce
Řešíš jen nové aparáty, nebo je OK i bazar?
PetrPeter 1975 - 2008
Když Hot rod, tak proč ne třeba Blues deluxe? A když by nevadil bazar, tak proč ne třeba hned tenhle? A ušetříš dost Palackých.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Pardon, to jsem zapomněl dodat - spíš bych po zkušenostech z minula chtěl nové kombo, nicméně tenhle inzerát s tím Blues Deluxe vypadá celkem seriózně, byť i tak mám trošku obavy...
Kytara: Squier by Fender, akustika - Jasmine by Takamine
Záleží, jak moc jsi ochotný to risknout.
Servis u ESH by měl být bez problému, jen bych si zjistil, co se skrývá pod tím vylepšením zkresleného kanálu. Ale pokud ti jde jen o čistý zvuk, jak jsi psal, tak bych tomu třeba dal šanci, pokud to nemáš na vyzkoušení daleko. On se toho asi potřebuje skrz odjezd rychle zbavit, protože mám dojem, že s cenou prvně začínal někde na 14 tisících.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Line 6 bych při tvých požadavcích z výběru vyřadil.