Ztráta signálu

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
woro90

Re: Ztráta signálu

Příspěvek od woro90 »

A neodchází ti prostě samice? Může mít slabou packu, která se dotýká jacku, tím pádem tam může být velký přechodový odpor. Zkus to vytáhnout, packu lehce ošmirglovat a přihnout a zkusit to znova. Pokud je to tam, ušetříš si spoustu pájení, abys zjistil, kde je problém, protože nepředpokládám, že bys vzal prozváněčku a zkoušel každý spoj na odpor. Kamarádův strat to také dělal, nakonec to byla právě samice. Ale pokud zahýbeš s konektorem a zvuk se nemění, nebude to tou packou, ale buď špinavým kontaktem (proto radím lehce přebrousit) nebo máš skutečně někde studeňák. To, že se to stalo po půl roce a bez varování, je bohužel pro nerozpoznané studeňáky typické. Vím o čem mluvím, zabývám se modelařinou a přišel jsem takhle o dvoumetrový větroň. Nejméně pravděpodobná možnost je vadný přepínač - ale to by občas hrálo normálně.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Kámoš tvrdí že studeňák by nefungoval hned, ale když to půl roku hrálo a pak přestalo - tvrdí že to nemůže být studeňák
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Mastr píše:Kámoš tvrdí že studeňák by nefungoval hned, ale když to půl roku hrálo a pak přestalo - tvrdí že to nemůže být studeňák
Ale může... Studeňáky se totiž (aspoň ty moje) celkem často vlivem otřesů či nárazů odlupují, a není tak neobvyklé, že se urve jenom část a něco tam zůstane držet, takže se najednou podstatně zvýší odpor. Každopádně zkus tu samici a když bude v pořádku, zkus všechny cestičky prozvonit. Nevěřím že by se zkratovaly dráty ve snímači, to musí být samice, studeňák po cestě nebo možná špatný kontakt v přepínači.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Všecko se zdá být napájeno dobře není to ani trochu uvolněné je to prostě tak jak to bylo celou dobu. Myslím spíše že odešel poťák nebo kondík na tone a nebo samice
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Tak přijde mi pravděpodobnější že ti to udělá studeňák než že ti odejde pot.
Final Frontier
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

obejdi jednotlivý části, tím najdeš chybu
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
woro90

Příspěvek od woro90 »

turbo_MaCk píše:obejdi jednotlivý části, tím najdeš chybu
Co jsem asi myslel tím prozváněním? :wink:

Mastr: Pokud nemáš prozváněčku, můžeš si ji snadno udělat ze světýlka ze zapalovače, ale pochopitelně s tím nesmíš zkoušet snímače - jen cestičky, přepínač a samici. Ono to stejně bude stačit. Není od věci si skočit do elektrosoučástek pro nějaké pěkné krokodýlky, abys neměl daleko větší přechodový odpor na prozváněčce než v kytaře.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Hodil jsem to známému... byl to špatný volume pot
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“