oprava nultého pražce

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
mekie

oprava nultého pražce

Příspěvek od mekie »

Jak se dá opravit nultý pražec - podložit? Nebo je lepší výměna? V tom případě jak je to náročné, dá se to udělat svépomocí a kde se dá nultý pražec koupit ? - nejlépe Brno a okolí. Díky za rady.
...EDGE...

Re: oprava nultého pražce

Příspěvek od ...EDGE... »

A co mas s nultym prazcem? Jinak da se podle me koupit v kazdych hudebninach...
Staci mit spravnou sirku krku a par korun no..
woro90

Příspěvek od woro90 »

Proříznutý, co? Moje bulharka a strat už by taky potřebovaly nové.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
mekie

Příspěvek od mekie »

Jo, proříznutý, ale nevím, jak je tam přilepený a čím se lepí a bojím se, že to pak nebude ladit
woro90

Příspěvek od woro90 »

Toho se neboj, přilepený bude nějakým tvrdším lepidlem, ale na tom až tolik nezáleží - záleží jenom na tom, jestli půjde nějak dostat ven, zbytek je brnkačka. Nový by měl mít stejnou výšku jako starý, kdyžtak dobrousíš, a když to pořád bude málo, propiluješ drážky. Ladit to bude - stačí použít stejný tvar nultého pražce a posadit ho tak, aby měl stejnou výšku jako původní. Hlavní je sehnat stejný jako původní, a samozřejmě sehnat vůbec nějaký. Já jsem ho nikde neviděl, ale neptal jsem se.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Nultý pražec určitě seženeš v každých druhých hudebninách. A v brně určitě. Když tak můžeš navštívit i kytaráře a ten je bude mít. Jinak na té výměně nic moc není. Jde o to jak moc to bude přilepený. Ale když ho dostaneš ven a budeš postupovat tak jak již bylo napsáno tak by neměl být problém. O ladění nemusíš mít strach pokud ho usadíš tak jak má být.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
absolute__

Příspěvek od absolute__ »

Ahoj. Potřeboval bych dostat nultý pražec pryč. Drží tam jak přibitý. Mám použít hrubou sílu na to, abych ho vytáhnul, nebo to mám nějak nahřát, ať to lepidlo povolí? Dík za rady.
Ibanez GRG 170DX
Crate FW15/Marshall (repro)
Asus U80V --> Line 6 UX2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

vykleponut plochym šroubovákem, nebo něco takovýho.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
absolute__

No, nvm jak to myslíš..pokud je ten nulťák přilepený, tak to asi nevyklepnu:-(...mohl bys to prosím víc vysvětlit jak to myslíš? Dík
Ibanez GRG 170DX
Asus U80V --> Line 6 UX2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

To je neskutečné - buď vemeš plochý štoubovák, nebo dlátko a přesně v místě, kde je nultý pražec spojen s hmatníkem šroubovák položíš a v lehounkém úhlu proti pražci do něj kladívkem ťukneš :!:
Teda lidi, děláte někdy něco rukama :?: Tedy kromě onanie a bušení do klávesnice v diskusních fórech? :lol: :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Atkins píše:To je neskutečné - buď vemeš plochý štoubovák, nebo dlátko a přesně v místě, kde je nultý pražec spojen s hmatníkem šroubovák položíš a v lehounkém úhlu proti pražci do něj kladívkem ťukneš :!:
Teda lidi, děláte někdy něco rukama :?: Tedy kromě onanie a bušení do klávesnice v diskusních fórech? :lol: :lol:
:lol: Taky by nebylo na škodu sundat nebo alwspoň hodně povolit struny :lol:
pehve

Příspěvek od pehve »

Taky by nebylo na škodu sundat nebo alwspoň hodně povolit struny
:lol:
...(chlapi nedělejte z něho blbce ....tohle určitě ví...teda aspon myslím :|)
absolute__

No teda, nejsem tupec:D...ja se jenom ptal, abych to nejak nedoj*bal...nebylo by lepsi, kdyz je to predelany lepdlem to nejak nahrat?...
Ibanez GRG 170DX
Asus U80V --> Line 6 UX2

absolute__

Je mi jasny, když už to tam je jenom nasazený, tak to pujde samo :evil:
Ibanez GRG 170DX
Asus U80V --> Line 6 UX2

Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Pokud máš na mysli "nahřát", tak můžeš ale pamatuj, že "nahřeješ" i okolní lak, no a pokud si opravdu nejseš jist, odnes nástroj ke kytaráři.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
maramat

Příspěvek od maramat »

No, já když jsem měnil nultý pražec, tak jsem ho v půlce pilkou zařízl až na dřevo, vzal kombinačky, odchlípl boky, pomocí kombinaček, od dřeva a násilím vytáhl.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

maramat píše:No, já když jsem měnil nultý pražec, tak jsem ho v půlce pilkou zařízl až na dřevo, vzal kombinačky, odchlípl boky, pomocí kombinaček, od dřeva a násilím vytáhl.
Solidní prasárna.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Proč myslíš Woro? Stejně je ten pražec v háji........
I když...... když jsem to prvně četl, tak jsem si to představoval :D No nevypadalo to hezky.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

w: jen pockej, ted se chytam menit prazec na rusky spanelce :)
je na ni uplne jinej (vlastne jen takovy Lko na konci hmatniku .. a v nem drazky pro struny), takze kdyz tam budu chtit dat normalni, budu muset upilovat kus hmatniku. to bude teprv prasarna ;)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

speed8 píše:Proč myslíš Woro? Stejně je ten pražec v háji........
I když...... když jsem to prvně četl, tak jsem si to představoval :D No nevypadalo to hezky.
Netrefíš se a jdeš do hmatníku.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“