opět mulťák na doma
Pravidla fóra
Re: opět mulťák na doma
na domácí vyblbnutí bych volil cenově si myslím dostupnej (použitej) ZOOM G2 U1 ale je to na vyřádění !... nemůžeš počítat s dobrým zvukem u multyefektu ,protože od všeho něco v jednom balení nebude nikdy dobré ! ..
Pocitat s necim extra u multYefektu veru nemuzes, ale klasickej multiefekt jako Pod Xt, Sansamp PSA 1.1, G-Major je hodne-v-jednom a funguji nadprumerne efektivne a kvalitne. Samozrejme ze stoji penize, ale tohle generalizovani je trosku smesne.Gembír píše:na domácí vyblbnutí bych volil cenově si myslím dostupnej (použitej) ZOOM G2 U1 ale je to na vyřádění !... nemůžeš počítat s dobrým zvukem u multyefektu ,protože od všeho něco v jednom balení nebude nikdy dobré ! ..
Jinak pokud se bavime co je dobre, vzdycky muzes najit a najdes alternativu co hraje lip nez marshall, mesa, carvin atd. Muzes stupnovat donekonecna a hadat se tu jak banda malych deti. Takze co je dobre ?
Mi prijde ze zase nejakej chytrak obevil forum a zacne rozdavat rady, absolutne bez mozku a zkusenosti.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
neurážet se! Každej má právo na svůj názor omyly i pravdy.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Stojím si za svým a na nikoho neutočím , ale z vlastní skušenosti vím , že digitech je pro digítko s jedničkami a nulamy , ze začátku jsem z něho byl těžce nadšenej , ale po čase jsem už slyšel tu "digitalitu". Zoom g2 má soused a na domací šmrdlání to postačuje , dá se na tom nakroutit i docela použitelný skreslení , ale holt kvalita stojí cashe a pokud chceš opravdu něco good tak to chce přitvrdit , ještě mě napadlu Vox Tonelab , to je taky docela už solidní mašinka a tam lampa v tom dělá svý
..... Btw mohl by jsi stanovit cennový strop
turbo_MaCk : Souhlas
turbo_MaCk : Souhlas
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Kai píše:Pocitat s necim extra u multYefektu veru nemuzes, ale klasickej multiefekt jako Pod Xt, Sansamp PSA 1.1, G-Major je hodne-v-jednom a funguji nadprumerne efektivne a kvalitne. Samozrejme ze stoji penize, ale tohle generalizovani je trosku smesne.Gembír píše:na domácí vyblbnutí bych volil cenově si myslím dostupnej (použitej) ZOOM G2 U1 ale je to na vyřádění !... nemůžeš počítat s dobrým zvukem u multyefektu ,protože od všeho něco v jednom balení nebude nikdy dobré ! ..
Jinak pokud se bavime co je dobre, vzdycky muzes najit a najdes alternativu co hraje lip nez marshall, mesa, carvin atd. Muzes stupnovat donekonecna a hadat se tu jak banda malych deti. Takze co je dobre ?
Mi prijde ze zase nejakej chytrak obevil forum a zacne rozdavat rady, absolutne bez mozku a zkusenosti.
no tak jako jestli myslíš tím sebe tak budiš , nechápu jak můžeš říct že nemám žádnou zkušenost . mě už nekolik multyefektů pod rukama prošlo od line6pod po zoom ... , tak za mě říkám že krabička efektová je nesčíslněkrát lepší ne multák ! .. ale v jednom máš pravdu !. . když už pořádnej tak to stojí peníze
no a když říkáš že oběvil forum : jestli to bereš podle mích příspěvků , tak na tom chytráku nejsi o nic moc líp .tak prosím nesud a neurážej ,díky
Ale no tak hoši jsem tu na hudebním foru a ne na veřejný diskusi/hádce ... tohle si řešte přes SZ a ne tady v topicu , byl to už dost velkej brajgl tak aby to nebylo znovu , zažil jsem tu dost krutý časy a většina ví o čem mluvim tak klídek , každej máme svý svobodný názory tak si je nebudem rozvracet , jeden řekl že rád zelí a druhej , že rád květág , věc každýho co mu lahodí , nejlíp uděláme když dáme autorovi topicu echo a on si vše vyskouší a vybere co mu nejvíce sedne . Konec OT ! 
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Fajn, tak bez urazeni.Gembír píše:Kai píše:Pocitat s necim extra u multYefektu veru nemuzes, ale klasickej multiefekt jako Pod Xt, Sansamp PSA 1.1, G-Major je hodne-v-jednom a funguji nadprumerne efektivne a kvalitne. Samozrejme ze stoji penize, ale tohle generalizovani je trosku smesne.Gembír píše:na domácí vyblbnutí bych volil cenově si myslím dostupnej (použitej) ZOOM G2 U1 ale je to na vyřádění !... nemůžeš počítat s dobrým zvukem u multyefektu ,protože od všeho něco v jednom balení nebude nikdy dobré ! ..
no tak jako jestli myslíš tím sebe tak budiš , nechápu jak můžeš říct že nemám žádnou zkušenost . mě už nekolik multyefektů pod rukama prošlo od line6pod po zoom ... , tak za mě říkám že krabička efektová je nesčíslněkrát lepší ne multák ! .. ale v jednom máš pravdu !. . když už pořádnej tak to stojí peníze
no a když říkáš že oběvil forum : jestli to bereš podle mích příspěvků , tak na tom chytráku nejsi o nic moc líp .tak prosím nesud a neurážej ,díky
Vadi mi tva generalizace ve skoro kazdem postu tady na foru. At uz se to tyka zvuku, nejake hlouposti nebo konkretne vety, ze zvuk z multaku neni nikdy DOBRY. Coz je vyrok jako bys mel uz uplne vsechny (dokonce i ty ne zrovna lowend efekty co sem tam psal ) vyzkouseny. Ja mam a rozhodne bych nenapsal o nich, ze nejsou dobre. Ohledne nepouzitelnosti a spatneho zvuku... znam plno lidi co dokazi z dobreho zakladu udelat uplny kanal (napriklad znami Vckari) nebo druhy extrem, co vytahnou z chemickych bzucicich multiefektu docela zazrak. Jedna vec je mit, druha vec je umet dobre nastavit.
Jinak reseni krabickama je sice v nekterych ohledech lepsi (a v nekterych horsi.. panejo to je zase veta), ale na doma pokud potrebuje clovek cca 4-5 efektu kazdy kdyz vezmes jen 1500 korun coz je docela lowend i kdyby z bazaru, vyjde to na 7500 - coz je v podstate uz slusna modulace s dalsima moznostma jako nahravani do pc atd. (u poda trebas)
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
já mám ais podobnou pověst jako tu kolega. Ale fakt si to ymslím. Prostě je tak umělej zvuk. Nikdy mě multiefekt neohromil, žádnej! I špičky zní tak nějak uměle, předžvýkaně, nepřirozeně. Vadí mi to. Je to dost o stylu vkusu. Každý čekáme něco jinýho, mě nevadí lofi, vadí mi umělost. Miluju přebuzenou lampu, miluju warm zvuk kytary, miluju fuzz. Digitál ale prostě nemůžu cejtit. Už sem tak nějak pochopil, že někomu to vyhovuje víc. Je spousta odnoží hudby, kde se to plastický zkreslení dá dobře použít. Nikomu to nevnucuju. Co se týká toho RPčka.... Prostě i borec, kterýmu digi nevadí, hrá i muizoiku, kde je ten zvuk použitelný říká, že je to děsný. A to ho sám vlastní! Snad první věc co má a dokáže o ní mluvit kriticky. Je to ta 250ka. Nestála zrovna nejmíň, má ji asi rok a půl a prostě říká, že zní nedostal nikdy dobrej zvuk, že líp hraje jeho tranzistorový kombo. Neříkám, aby to nekupoval, ale aby to nekupoval bez vyzkoušení, protože by mohl být dost zklamanej.
Cos e týká těch krabiček, tak to taky neplatí o všech. Je plno malejch plechovejch výmyslů, co hraj přííííííííííííííííííííííííííšerně. Dnes sem měl tu čest s Digitech The Weapon... no hrůůůůůůza.
Cos e týká těch krabiček, tak to taky neplatí o všech. Je plno malejch plechovejch výmyslů, co hraj přííííííííííííííííííííííííííšerně. Dnes sem měl tu čest s Digitech The Weapon... no hrůůůůůůza.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Klasicka chyba. 8 lidi z 10 si koupi levnej multak v cene 3-4000 a chcou zvuk jako má Petrucci,Vai.... Ale oni to jsou MULTIEFEKTY. Cily,mnoho krabicek v jedne. Ten modeling a zkresleni je tam vlastne navic. Je to modni a bez toho by se to neprodalo. Jen LINE6 sel opacnou cestou. Nejdriv delal zkresleni (modeling),pak pridal efekty.
A prave na ty efekty (plus nekdy neco navic - bici na cviceni,ladicka,USB) je to ono.
Tohle si musi kazdy uvedomit. Ale ty rady typu - "sh*t,stary kombo hraje lip",to je opravdu fundovany.
A prave na ty efekty (plus nekdy neco navic - bici na cviceni,ladicka,USB) je to ono.
Tohle si musi kazdy uvedomit. Ale ty rady typu - "sh*t,stary kombo hraje lip",to je opravdu fundovany.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Čau , no pravda je ,že se tady hádáme zbytečně ! .. takže to schrneme , nějaké krabyčky sou dobré drahé , nějaké levné a ujdou ,a nějaké jsou naprosto k ničemu . Multyefekty některésou suprové a drahé (každý nemá možnost si ho koupit)proto šáhne po lacinějším a i ten lacinější jak ty říkáš nemusí být špatný !. . vidím to tak , že KAŽDEJ AT SI HRAJE PŘES COKOLIV ,HLAVNĚ ABY STÍM BYL SPOKOJENÝ .A KDYŽ SE PTÁ NA RADU , TAK BY BYLO NEJLEPŠÍ SI TO DOJÍT OZKOUŠET NĚKAM DO HUDEBNIN.
já sem měl doma krabku efektovou beringer flanger,takovej plastove .to vám řřeknu že jak se zapnul modul tak ani nebyla slišet kytara jenom hvízdání co lítí zezhora dolu nebo naopak
děs!
já sem měl doma krabku efektovou beringer flanger,takovej plastove .to vám řřeknu že jak se zapnul modul tak ani nebyla slišet kytara jenom hvízdání co lítí zezhora dolu nebo naopak
Myslím, že jsi to vystihl velmi přesně! Obchodní politika většiny výrobců je právě taková, což si většina uživatelů a/nebo kritiků jaksi mimochodem neuvědomuje...Lachim píše:Klasicka chyba. 8 lidi z 10 si koupi levnej multak v cene 3-4000 a chcou zvuk jako má Petrucci,Vai.... Ale oni to jsou MULTIEFEKTY. Cily,mnoho krabicek v jedne. Ten modeling a zkresleni je tam vlastne navic. Je to modni a bez toho by se to neprodalo. Jen LINE6 sel opacnou cestou....