hledam trsatka

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

hledam trsatka

Příspěvek od Kinx »

nema nekdo tip na trsatka ktera maji profil jako standartni dunlop tortex, zdrsneny povrch a tloustku 2mm (muze byt klidne treba 0.5 mm min, ale dulezite je aby nesly ohnout)? pouzivam tortex 2mm a jsem s nima spokojeny, ale co me na nich stve je to ze nemaji zdrsneni + nic nevydrzi, rad s trsatkem hraju na hmatniku tapping nebo ruzny prejezdy a po jedne zkousce nebo kdyz tyhle veci cvicim tak je muzu vyhodit, protoze se na nich udelaji takove drazky od strun za ktere se pak zachytavaji struny a hraje se s tim hrozne spatne.

brain 1.6 jsou taky super, ale jsou malicko mekkci nez ty dunlopy a taky docela prd vydrzi. lakaji me trsatka "stone pick" z drahokamu ktere nabizi boogiestan ( http://www.boogiestan.com/index.php?prislusenstvi ), ale nelibi se mi cena :)

big stubby jsou na me moc nemotorny a nedaji se zastrcit za pickguard strata (na akustiku s nima ale rad hraju), s jazz III se mi zas blbe hrajou doprovody a ty sjezdy po strunach.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: hledam trsatka

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak mě je celkem jasný proč ty trsátka za 500 nekloužou. Protože je člověk drží tak v křeči aby je neztratil. :lol: sorry za ot nemohl jsem si to odpustit.

K těm trsadlům. Zkoušels ty ibanez s ploškou? Já je nikdy neměl v ruce ale co si pamatuju tak měly obdobný tvar jak jazz. A potom ještě Starpicks s hvězdičkou ty prý nepadají. A drahé nejsou. Akorát ten tvar není moc ála jazz.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zdrsneni si muzes udelat nozem nebo klicema, proste ten povrch poskrabej, funguje to celkem slusne. Ja kdysi hraval na H3ky a to skrabani pro me byla nutnost.

Jinak zkus prachsprosty trsatka George Dennis, rada Super nebo Sharp se IMHO tem tortexum docela podoba.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Wohma píše:Zdrsneni si muzes udelat nozem nebo klicema, proste ten povrch poskrabej, funguje to celkem slusne. Ja kdysi hraval na H3ky a to skrabani pro me byla nutnost.

Jinak zkus prachsprosty trsatka George Dennis, rada Super nebo Sharp se IMHO tem tortexum docela podoba.
mno uz jsem to trochu zkousel a moc to nefunguje, to zdrsneni co ma brain je o necem jinym. nebo co ma ten GD :) uz jsem zvazoval tomu borcovi zavolat kolik bych si musel objednat aby mi udelal 2.00 trsatka :)

jinak ty GD jsou hrozne mekky, ja potrebuju aby to trso neslo vubec ohnout. ibanez trsa zkusim, ty jsem zatim jeste nevidel.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja teda nevim, ale mam tu 1,3mm sharp george dennis a musim fakt zabrat, aby se to trochu ohnulo :) Prijde mi to tvrdy podobne jak Jazz III, ostatne ten by mel byt 1,33mm... Super se delaji az do 1,6mm, to nemas sanci ohnout :))
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Wohma píše:Ja teda nevim, ale mam tu 1,3mm sharp george dennis a musim fakt zabrat, aby se to trochu ohnulo :) Prijde mi to tvrdy podobne jak Jazz III, ostatne ten by mel byt 1,33mm... Super se delaji az do 1,6mm, to nemas sanci ohnout :))
super jsou fakt mekky, navic nic nevydrzej. pri hrani poznam i kdyz jdou jen trochu ohnout :) rozhodne jsou mekkci nez ty brainy 1.6.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Co se týče Starpicks - nebrat! Byla by to fajn série trsátek, kdyby ta hvězdička nebyla tak strašně vysoko (daleko od špičky). Takhle je to jako hrát klackem. Odolnější než tortex je snad vážně jenom ten kámen, to prostě musíš nějak vydržet, nebo ty pickslidy a tapping hrát vrškem (kulatým), případně stranou trsátka. A to klouzání řeší kus šmirglpapíru a vteřinové lepidlo (místo lepidla to můžeš přilepit oboustrannou páskou, pak můžeš ten šmirgl vyměnit, až se moc zasviní a nebude držet) :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Wohma píše:1,3mm sharp george dennis
moje nejoblíbenější trsadlo...
za sebe doporučuju
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

woro90 píše:Co se týče Starpicks - nebrat! Byla by to fajn série trsátek, kdyby ta hvězdička nebyla tak strašně vysoko (daleko od špičky). Takhle je to jako hrát klackem. Odolnější než tortex je snad vážně jenom ten kámen, to prostě musíš nějak vydržet, nebo ty pickslidy a tapping hrát vrškem (kulatým), případně stranou trsátka. A to klouzání řeší kus šmirglpapíru a vteřinové lepidlo (místo lepidla to můžeš přilepit oboustrannou páskou, pak můžeš ten šmirgl vyměnit, až se moc zasviní a nebude držet) :wink:
ty slidy a tapping hraju stranou, zatim jsem to jeste nenacvicil abych trso stihnul v te rychlosti otocit o 180 stupnu - to by na jednu stranu resilo muj problem s tema zaderama. smirgl by byl dobrej grindcore :D na druhou stranu by to byl novy zpusob jak z kytary udelat poradny relic (coz se mi uz podarilo).

neco jako starpicks (trsatko plne der) mi jednou prinesl na hodinu jeden muj zak, vypadalo to zajimave ale ty diry mi v tom pripadaly samoucelne. zas to nemuzu uplne srovnavat pac melo sirsi profil a bylo extra mekke.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Já si zdrsňuju trsátka tak,že nahřeju hřebík na plynu a pak tam udělám křížem několik čar (vypadá to jako okno z kriminálu). Okoukal jsem to od Džora (bulharský Malmštýn) z Ex - Titanicu. Funguje to skvěle.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já vzal na svoje oblíbené pilník a úplně dostačuje. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Kinx píše:
woro90 píše:Co se týče Starpicks - nebrat! Byla by to fajn série trsátek, kdyby ta hvězdička nebyla tak strašně vysoko (daleko od špičky). Takhle je to jako hrát klackem. Odolnější než tortex je snad vážně jenom ten kámen, to prostě musíš nějak vydržet, nebo ty pickslidy a tapping hrát vrškem (kulatým), případně stranou trsátka. A to klouzání řeší kus šmirglpapíru a vteřinové lepidlo (místo lepidla to můžeš přilepit oboustrannou páskou, pak můžeš ten šmirgl vyměnit, až se moc zasviní a nebude držet) :wink:
ty slidy a tapping hraju stranou, zatim jsem to jeste nenacvicil abych trso stihnul v te rychlosti otocit o 180 stupnu - to by na jednu stranu resilo muj problem s tema zaderama. smirgl by byl dobrej grindcore :D na druhou stranu by to byl novy zpusob jak z kytary udelat poradny relic (coz se mi uz podarilo).

neco jako starpicks (trsatko plne der) mi jednou prinesl na hodinu jeden muj zak, vypadalo to zajimave ale ty diry mi v tom pripadaly samoucelne. zas to nemuzu uplne srovnavat pac melo sirsi profil a bylo extra mekke.
Nemyslel jsem o 180°, stačilo by 90-100°, přece nehraješ celu plochou trsátka :wink: Nevím jak ty, ale mně se struny dotýká jen špička - asi 5mm, takže výš už to můžu mít klidně zubaté, a co se týče techniky pickslidů a tappingu, já tapping zatím moc neumím a nějak mi ani nechybí, ale používám Jazz III, jen ten hlavní, ostrý hrot, a škrábu tak, že pootočím palec, aby mi odkryl stranu trsátka blízko jednoho z těch kulatých hrotů, a nakroutím zápěstí. Je mi to celkem pohodlné a dělám to i s trsátky normální velikosti.

Co se týče šmirglu, měl jsem na mysli jen kousek :lol: Tak, jak je to na obrázku, to občas lepím na trsátka na akustiku (strumming), pro tvoje účely by to chtělo to protáhnout ten kus šmirglu ještě blíž ke špičce. Strun se to ani nedotkne (aspoň mně :) ) a na těle kytary stejně trsátko nemá co dělat, strkání trsátek pod pickguard je pěkná prasárna. Pěkně zezadu na hlavě držák (pokud tam už není nářadí) - a trsátka jsou vždy při ruce. Nicméně volně do kapsy už bych takto vylepšené trsátko nehodil, posledně mi obrousilo můj nádherný benzínový zapalovač :lol:
Přílohy
prcatko1.GIF
prcatko1.GIF (1.54 KiB) Zobrazeno 1668 x
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kinx: Jeste poznamka k tem George Dennis trsatkam - posledne jsem v Musiccenteru porovnaval super 1,6mm a sharp 1,3mm a ten sharp mi prisel tvrdsi, takze za pokus IMHO stoji :)
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

woro90 píše:
Kinx píše:

Nemyslel jsem o 180°, stačilo by 90-100°, přece nehraješ celu plochou trsátka :wink: Nevím jak ty, ale mně se struny dotýká jen špička - asi 5mm, takže výš už to můžu mít klidně zubaté, a co se týče techniky pickslidů a tappingu, já tapping zatím moc neumím a nějak mi ani nechybí, ale používám Jazz III, jen ten hlavní, ostrý hrot, a škrábu tak, že pootočím palec, aby mi odkryl stranu trsátka blízko jednoho z těch kulatých hrotů, a nakroutím zápěstí. Je mi to celkem pohodlné a dělám to i s trsátky normální velikosti.

Co se týče šmirglu, měl jsem na mysli jen kousek :lol: Tak, jak je to na obrázku, to občas lepím na trsátka na akustiku (strumming), pro tvoje účely by to chtělo to protáhnout ten kus šmirglu ještě blíž ke špičce. Strun se to ani nedotkne (aspoň mně :) ) a na těle kytary stejně trsátko nemá co dělat, strkání trsátek pod pickguard je pěkná prasárna. Pěkně zezadu na hlavě držák (pokud tam už není nářadí) - a trsátka jsou vždy při ruce. Nicméně volně do kapsy už bych takto vylepšené trsátko nehodil, posledně mi obrousilo můj nádherný benzínový zapalovač :lol:
zezadu na hlave drzak, z toho bych se asi pojancil :) odjakziva jsem zvykly je strkat do pg v dolnim vyrezu strata, trochu povolim sroubky a je to :)) u ostatnich kytar holt musim dokoupit ten drzak, nebo jsem to chvili resil papirkem prilepenym izolepou na hlave, ale neni to moc spolehlivy. nejlepsi to je mit stejne po ruce u pravacky

hraju samozrejme jen spickou, ale mivam to poskrabany az do mist te spicky (prave kvuli tomu otaceni jen o 90-100 stupnu), fakt se s tim neda hrat. ale uz se mi to zacina obcas darit to otocit o 180 tak treba to zvladnu do dokonalosti :D
smirgl by u me asi urcite skoncil karambolem, i takhle maly kousek (na tele kytary ho mam pomerne casto) :) jeste zkusim to "mrizovani" jak tu nekdo navrhl.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Ještě co se týče umístění trsátka - občas si do hospody beru trsátko na provázku (aby při hraní neuletělo pod stůl nebo do piva), mám ho v kapse kalhot přivázané provázkem k poutku na opasek a na hraní si provázek dávám kolem zápěstí :wink:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“