Kinx píše:woro90 píše:Co se týče Starpicks - nebrat! Byla by to fajn série trsátek, kdyby ta hvězdička nebyla tak strašně vysoko (daleko od špičky). Takhle je to jako hrát klackem. Odolnější než tortex je snad vážně jenom ten kámen, to prostě musíš nějak vydržet, nebo ty pickslidy a tapping hrát vrškem (kulatým), případně stranou trsátka. A to klouzání řeší kus šmirglpapíru a vteřinové lepidlo (místo lepidla to můžeš přilepit oboustrannou páskou, pak můžeš ten šmirgl vyměnit, až se moc zasviní a nebude držet)

ty slidy a tapping hraju stranou, zatim jsem to jeste nenacvicil abych trso stihnul v te rychlosti otocit o 180 stupnu - to by na jednu stranu resilo muj problem s tema zaderama. smirgl by byl dobrej grindcore

na druhou stranu by to byl novy zpusob jak z kytary udelat poradny relic (coz se mi uz podarilo).
neco jako starpicks (trsatko plne der) mi jednou prinesl na hodinu jeden muj zak, vypadalo to zajimave ale ty diry mi v tom pripadaly samoucelne. zas to nemuzu uplne srovnavat pac melo sirsi profil a bylo extra mekke.
Nemyslel jsem o 180°, stačilo by 90-100°, přece nehraješ celu plochou trsátka

Nevím jak ty, ale mně se struny dotýká jen špička - asi 5mm, takže výš už to můžu mít klidně zubaté, a co se týče techniky pickslidů a tappingu, já tapping zatím moc neumím a nějak mi ani nechybí, ale používám Jazz III, jen ten hlavní, ostrý hrot, a škrábu tak, že pootočím palec, aby mi odkryl stranu trsátka blízko jednoho z těch kulatých hrotů, a nakroutím zápěstí. Je mi to celkem pohodlné a dělám to i s trsátky normální velikosti.
Co se týče šmirglu, měl jsem na mysli jen kousek

Tak, jak je to na obrázku, to občas lepím na trsátka na akustiku (strumming), pro tvoje účely by to chtělo to protáhnout ten kus šmirglu ještě blíž ke špičce. Strun se to ani nedotkne (aspoň mně

) a na těle kytary stejně trsátko nemá co dělat, strkání trsátek pod pickguard je pěkná prasárna. Pěkně zezadu na hlavě držák (pokud tam už není nářadí) - a trsátka jsou vždy při ruce. Nicméně volně do kapsy už bych takto vylepšené trsátko nehodil, posledně mi obrousilo můj nádherný benzínový zapalovač