Investice 15k

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
DL
Kontaktovat uživatele:

Investice 15k

Příspěvek od DL »

Zdarec, o prázdninách se nejspíš dostanu zase jednou k penězům. cca 15-17k
Takže přemejšlím do čeho investovat, chtěl bych pomalu začít vybírat. Kytara mi zatím stačí.
Potřeboval bych poradit:
1/ Vyplatí se měnit snímače? Jaké? (metal)
2/ Jak moc se zlepší zvuk po koupi lepšího komba? Jakého? ( 30w stačí, tranďák, lampa?)
3/ Vyplatí se kupovat efekty na doma ? Jaké? (overdrive?, )
4/ Do čeho by bylo nejlepší ty peníze vrazit?

Byl bych rád za konstruktivní diskuzi. Díky za odpovědi.
Čus , DL :)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Re: Investice 15k

Příspěvek od Maples »

Ze všeho, co píšeš bych jednoznačně volil čistě koupi jenom aparátu. Aparát zvuk nelepší, ale má na něj vliv větší, jak 50%, dá se říct, že je to ta hlavní věc pro to, aby to "hrálo". Dobrý kombo pozvedne levnou kytaru, dražší dá možnost vyniknutí, ten Cort je dobrej nástroj, proto bych být Tebou volil celolampový aparát, na snímače se zatím můžeš vykašlat.)Problém v tom bude spíš kvůli tomu metalu. Na jazz, blues a jemnější odnože rocku se dá sehnat skvělej celolampovej aparát už kolem 10 - 15 tisíc, metalový higainy jsou dražší, ale pokud by ses spokojil třeba s Peavey Valveking...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Více méně souhlasím s Maplesem, jen bych přece jen ještě popřemýšlel zároveň o výměně snímačů - tím teď nezvedneš zvuk o 50, ale 80%.

Nicméně - chceš konstruktivní diskuzi, ale ptáš se hrozně ze široka. Zkoušel jsi zde hledat? O výměně snímačů a jejich volbě je zde toho kopec, o aparátech jakbysmet, to samé o efektech. Je hezké, že se ptáš, my zde rádi pomůžeme, ale pokud sám nevíš, co chceš, tak se těžko radí. Nebo alespoň více specifikovat, o co ti jde - není problém vyjmenovat 20 snímačů na metal, 10 slušných aparátů za tyhle peníze a kopu zajímavých efektů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Vím, že je to hodně zeširoka, Nero. Zkrátka hledám volbu jak si co nejvíc polepšit :wink:
Právě mi jde o to která volba mi nejvíc pomůže :|
Něco už mám načteno, ale třeba nevím jestli se vyplatí do agathisu kupovat nový snímače, jestli to za to stojí. :roll:

Novej apec vypadá jako zatim nejlepší možnost.
Co říkáte na http://kytary.cz/crate-v18-212/98182/?SE591:0:0:1:0 ?

Když jsme u snímačů, líbí se mi ke kobylce
http://kytary.cz/seymour-duncan-humbuck ... 71:0:0:1:0
A ke krku?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no vidis, zbyde ti 7k kere muzes vrazit do snimacu...idyz je to agathis, urcite to tu kytaru zvedne
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

k tomu Cratu bys ale musel kupovat ještě nějaké zkreslení, jestli chceš hrát tvrdší hudbu. jinak by to nemusela být nejhorší volba v téhle situaci
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
DaveX

Příspěvek od DaveX »

Být tebou volil bych spíš toho Valvekinga... Mě sice nenatchl ale má o hodně hodně víc gainu než Crate... ted je myslim za 10 nebo 11... Mám taky Cortku, Z42, vyměnil jsem snímač za DiMarzio D Activator a zvuk se opravdu zlepšil... Ten snímač stojí nějakých 2200... takže do tvé hladiny 15tis se vlezeš... A snímač ke krku musiš vědět jestli ho využijes ja třeba přepínám na krkový jenom když na koncertech dohrajeme písničku(mám na něm uplně stahnuté volume)... Pokud by ses rozhodl pro Crate volil bych efekt nejaky OD 808 na nakopnuti zkresleného nebo přímo do čistého Krank Distortus Maximus (ale ten uz vyjde asi na 4500 takze se blizi skoro cene Crata:D)

Snad me za me odpovedi nebudete nikdo kamenovat:D
-:- Gibson Les Paul Studio Ebony [Schaller Lock Tuning keys, bone nut, diamond plate pickguard] -:-
-:- ENGL Blackmore -:- HARDBOX 212XL -:-
-:- Planet Waves cables -:- Rotosound strings -:- Dunlop Gator picks -:-
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

Ad Ty efekty na doma - výhoda je že pokud máš lampové kombo, které kreslí až při vyšší hlasitosti jako mám třeba já, tak ti kvalitní distortion efekt (téma na dlouhou diskuzi jaký distortion je dobrý :)) umožní hrát doma při nízké hlasitosti zkresleně. Druhá výhoda je že kreslítko funguje jako nožní přepínač čistého/zkresleného a to taky některým kombům chybí. Kupovat dobrý! distortion efekt má podle mně smysl jen pokud tvé kombo nemá pěkné zkreslení, nebo sice má ale ne při nízké hlasitosti na doma, nebo pokud nemáš ke kombu nožní přepínač a rozhodneš se kreslit pomocí krabky. Jestli si vybereš nějaké (třeba lampové) kombo, kterému ale chybí něco co uvádím jako důvod pro koupí distortion efektu, tak si nějaký distortion efekt stejně jednou budeš chtít koupit. Důležité je koupit hned ten nejlepší (poslechově si projít hodně efektů jak z nahrávek na internetu tak třeba live v prodejně), jinak ho budeš chtít brzo prodat protože nebudeš spokojený. Efekty nejsou až tak drahé, aby se nemohl hned napoprvé koupit ten nejlepší. Já si podle mně subjektině nejlepší distortion efekt nechal poslat z ameriky za cca 3500,- a nelituju toho. Jestli dojdeš k názoru že si chceš radši koupit nové kombo, tak zvaž i důvody proč by sis k němu jednou chtěl koupit nějaký zkreslovací efekt (tj. polož si otázku - chybí tomu kombu něco co bych chtěl později dohánět krabičkou?). BTW overdrive je velmi jemně kreslící efekt jehož principem je nakopnout lampy (které jsou-li více vybuzené tak začínají více kreslit), tj. k tranďáku na overdrive zapomeň, a k lampě asi zatím taky - nejdřív přece musíš být spokojený s lampovým kombem než se rozhodneš ho vybuzovat overdrivem typu Tubescreamer. Overdrive to je už jen taková třešnička na dortu.
Norman ST 40 folk
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

To se řiká, ale prakticky lze použít OD jako samostatný kreslítko, který má jen o něco míň gainu. A který výrazně víc zachovává charakter nástroje a aparátu. já bych si distortion nekoupil už jen proto, že bych ten gain stejně nedal za čtyřku :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

Asanoth píše:To se řiká, ale prakticky lze použít OD jako samostatný kreslítko, který má jen o něco míň gainu. A který výrazně víc zachovává charakter nástroje a aparátu. já bych si distortion nekoupil už jen proto, že bych ten gain stejně nedal za čtyřku :)
Jj plne souhlasim. Navic overdrive vydz muzes pridat a udelat z toho docela pilu, ne ze bych chtel, ale s distortion mas jen pilu a nic vic.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

dist je zpravidla jen zkreslení samo o sobě, které vytváří svůj zvuk, víceméně dost podobnej na různých zesilovačích. K trandáku? proč ne. K lampě? bude to hrát lépe, než s trandákem, ale nic víc. K celolampě se rozhodně vyplatí overdrive (bohužel to neplatí k tvrdším zvukům, na metal to taky není). Ale určitě si nemyslím, že OD je k lampě třešinka na dortu, právě naopak je to k naprostý většině aparátů, který nemaj pořádnej zkreslenej kanál to nejdůležitější pro kreslení:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
DaveX

Příspěvek od DaveX »

Kapely používají na metal právě nakopnutý zkreslený kanál lampy OD, často právě OD 808
-:- Gibson Les Paul Studio Ebony [Schaller Lock Tuning keys, bone nut, diamond plate pickguard] -:-
-:- ENGL Blackmore -:- HARDBOX 212XL -:-
-:- Planet Waves cables -:- Rotosound strings -:- Dunlop Gator picks -:-
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

DL píše:Vím, že je to hodně zeširoka, Nero. Zkrátka hledám volbu jak si co nejvíc polepšit :wink:
Právě mi jde o to která volba mi nejvíc pomůže :|
Něco už mám načteno, ale třeba nevím jestli se vyplatí do agathisu kupovat nový snímače, jestli to za to stojí. :roll:

Novej apec vypadá jako zatim nejlepší možnost.
Co říkáte na http://kytary.cz/crate-v18-212/98182/?SE591:0:0:1:0 ?

Když jsme u snímačů, líbí se mi ke kobylce
http://kytary.cz/seymour-duncan-humbuck ... 71:0:0:1:0
A ke krku?
Mě je to jasný, chtěl jsem jen naznačit, že se radí fakt těžko... :wink:

Nicméně vybíráš docela dobře, do snímače ti kecat nebudu, to je otázka tvého vkusu, u toho aparátu bych se pozastavil opravdu jen nad tím, co čekáš od zkreslení. Čistej je na těhle véčkách moc podařenej, ale zkreslení asi nebude to, co čekáš - na hutné hi-gainové zkreslení budeš potřebovat víc, tudíž by to chtělo nějakou krabku. (Hmm, prodávám Mesu V-Twin, to by mohla být zajímavý kombinace :twisted: )

Pokud jde o snímač ke krku - mě ze SD sedí SH-2 a SH-1.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ha, to je sakra zajímavá možnost! Crate V18+Nerův V-twin :-D jen bys buď musel sehnat cca litřík navíc, nebo si vyjednat nějakou slevu :wink:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mno, Nero umí být i hodný (případně SZ :wink: ) Nicméně mám dojem, že V18 + Twin je vcelku ultimativní záležitostí...

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Nero píše:Mno, Nero umí být i hodný (případně SZ :wink: ) Nicméně mám dojem, že V18 + Twin je vcelku ultimativní záležitostí...
přesně tak :-) řekl bych, že by to byl pořádný zvukový skok tím správným směrem :-) doporučuju o tom VÁŽNĚ popřemýšlet a napsat Nerovi SZ :-D
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

SZ je u Nera.
Jinak co se komba týká, docela se mi parametrově zalíbil tranďák Spider
http://kytary.cz/line6-spider-iii-112/8 ... 92:0:0:1:0
Názory? :roll:
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Digi, POD 1 technologie od Line6, to ne-e, ten crate + v-twin owns it all

Kromě toho, co jsem ho slyšel, hraje k***a potichu na to že je to 75W a má 12 repro...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ten spider nedoporučuju, fakt ne. ten crate bude podle mně o dost lepší volba, kór s tím v-twinem
motycka.majk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od motycka.majk »

DL píše:Zdarec, o prázdninách se nejspíš dostanu zase jednou k penězům. cca 15-17k
Takže přemejšlím do čeho investovat, chtěl bych pomalu začít vybírat. Kytara mi zatím stačí.
Potřeboval bych poradit:
1/ Vyplatí se měnit snímače? Jaké? (metal)
2/ Jak moc se zlepší zvuk po koupi lepšího komba? Jakého? ( 30w stačí, tranďák, lampa?)
3/ Vyplatí se kupovat efekty na doma ? Jaké? (overdrive?, )
4/ Do čeho by bylo nejlepší ty peníze vrazit?

Byl bych rád za konstruktivní diskuzi. Díky za odpovědi.
Čus , DL :)
1/ těžko říct, jestli si koupíš snímač, který je podstatně lepší, než ten původní, tak určitě ano, ale měnit snímače příliš často - to už je potom lepší nová kytara s lepšíma.
2/ Velmi důležité je sladit snímače s kombem. Jinak 30W - sice to jde, ale spíš tak na doma. Doporučuji alespoň 50. (čím víc, tím lépe) Jinak můj osobní typ - Fender
3/S tímhle moc nemám zkušenost. Zkoušel jsi někdy efekt Bad monkey? :-) (to není špatné na některé písničky, ale na metal asi ne)
4/Konečné rozhodnutí záleží na tobě, ale když říkáš, že ti kytara stačí, tak bych si koupil nějaké to kombo. třeba 100W, hned uvidíš, jak se ti bude dobře hrát :-)
Snad ti odpovědi alespoň trošku pomohly
Ty o sobě víš, ale oni vědí lépe :-) (přeberte jak chcete)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“