Rozladovani kytary
Pravidla fóra
Rozladovani kytary
Zdravim. Je to zhruba rok co jsem koupil elektrickou kytaru (neco od LM, zhruba 5500 kč)...zacla se mi strasne rozladovat (nejvice horni struny, zejmena H), dostal jsem tip at koupim nove struny....koupil jsem a tak 2 mesice bylo vsechno v pohode ale zaclo to zase...nevite nejaky zpusob jak zabranit tak rychlemu niceni strun?....nikdo koho znam takovy problem nema
Re: Rozladovani kytary
Kupovat kvalitní a čistit je... Ale ono ty dva měsíce je tak ta průměrná výdrž, ono už to pak ani nehraje. A hrát na stock struny rok... No to muselo být něco 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Zejus píše:Zdravim. Je to zhruba rok co jsem koupil elektrickou kytaru (neco od LM, zhruba 5500 kč)...zacla se mi strasne rozladovat (nejvice horni struny, zejmena H), dostal jsem tip at koupim nove struny....koupil jsem a tak 2 mesice bylo vsechno v pohode ale zaclo to zase...nevite nejaky zpusob jak zabranit tak rychlemu niceni strun?....nikdo koho znam takovy problem nema
Buď v klidu, ty struny opravdu víc jak +-2 nebo 3 měsíce nevydrží
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak tak, ty struny prostě mají nějakou životnost. Nicméně prodloužíš ji tím, že budeš kupovat kvalitní struny, budeš je dobře navíjet a čistit je.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ale jo, vydrží i déle, jen se o ně musíš starat
Takže nehrát na kytaru se špinavýma rukama a po každým hraní otřít, popřípadě použít nějaký spec. přípravek na struny.
Ale upřímně, taky měnim max. po 4 měsícíh a to už musí bejt
Takže nehrát na kytaru se špinavýma rukama a po každým hraní otřít, popřípadě použít nějaký spec. přípravek na struny.
Ale upřímně, taky měnim max. po 4 měsícíh a to už musí bejt
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
No raději bych si kupoval nové struny co 2 měsíce, jestli dáš za struny 150,- tak to je v klidu si myslím.
Final Frontier
dekuju vsem za odpoved....je zvlastni ze na westernovce mi to nedela
Tipoval bych, že to bude jiným materiálem.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Je to možná subjektivní ale mně taky přijde že na akustice ty struny stárnou nějak pomaleji. Nebo to není tak vidět a slyšet.
Final Frontier
kruci jsou to struny za 350 kč...kazde dva mesice? za chvili budu bez penez 
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
struny jsou Dean Markley...jinak tvrdost 9
Ou... Já měl pocit, že 230,- za DR je hodně... 
tak to me asi natahli
kdyz uz jsme u toho....jake struny jsou dobre tak do tech tri stovek??
Jo takhle kdyby to byly na basu...
Ale jinak asi nenatáhli, jen jsi dostal to nejlepší, co tam měli
http://kytary.cz/struny/dean-markley/?S ... arkley:1:0
Ale jinak asi nenatáhli, jen jsi dostal to nejlepší, co tam měli
http://kytary.cz/struny/dean-markley/?S ... arkley:1:0
Do tří Ernie ball.
Addaria maj pdle mě hnusnej plecháčovej zvuk, Elixíry jsou drahý a navíc hrajou jak harfa. Ernie hraje jak má, jako elektrická kytara
KAždopádně 2 měsíce je podle mě sakra málo, já mám struny třeba půl rou a nerozlazujou se... MOžná máš nějak pokažený mechaniky, kobylku nebo nulťák...
Addaria maj pdle mě hnusnej plecháčovej zvuk, Elixíry jsou drahý a navíc hrajou jak harfa. Ernie hraje jak má, jako elektrická kytara
KAždopádně 2 měsíce je podle mě sakra málo, já mám struny třeba půl rou a nerozlazujou se... MOžná máš nějak pokažený mechaniky, kobylku nebo nulťák...
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
ale po vymene se nerozladovaly....tak nevim 
dva mesice je podle me az az pokud hrajes kazdej den. imho je takovy maximum tri tejdny - po par dnech prestanou zvonit, tyden zni tak akorat a pak je to uz jenom horsi a horsi 
ernie jsou hrozne blato
navic uz po natazeni zni jako kdybych je mel na kytare dva tejdny. doporucuji vyzkouset cokoliv jinyho se stejnou tloustkou, prijde mi ze EB pouzivaji o 1 az 2 cisla nizsi nez tvrdi. nekolik let jsem je tahal a kdyz jsem nahodou koupil jinou znacku tak to bylo jak osviceni.
ja kupuju struny uz jenom podle tvrdosti, kdyz jsem mel spotrebu sada za tyden tak jsem kupoval weltonky nebo gorciky a nemuzu rict ze mimo toho ze se tam obcas v sade vyskytlo o strunu min nebo vic by byly nejak horsi oproti standartnim dunlopum a spol - samozrejme hrajou trochu jinak ale zase to jsou struny za min jak 80kc. takove d'addaria mi prijde ze maji stejnou zivostnost nez ty weltonky, ale mirne vic zvoni (coz jim vydrzi tak dva dny) a nejsou tak "hrube" - imho to je materialem, ty weltonky byly myslim niklovy.
jinak rozhodne zkontroluj jestli po ceste struny je vsecko prisroubovane, nic se nevikla a struna se nikde nezadrhuje.
ernie jsou hrozne blato
ja kupuju struny uz jenom podle tvrdosti, kdyz jsem mel spotrebu sada za tyden tak jsem kupoval weltonky nebo gorciky a nemuzu rict ze mimo toho ze se tam obcas v sade vyskytlo o strunu min nebo vic by byly nejak horsi oproti standartnim dunlopum a spol - samozrejme hrajou trochu jinak ale zase to jsou struny za min jak 80kc. takove d'addaria mi prijde ze maji stejnou zivostnost nez ty weltonky, ale mirne vic zvoni (coz jim vydrzi tak dva dny) a nejsou tak "hrube" - imho to je materialem, ty weltonky byly myslim niklovy.
jinak rozhodne zkontroluj jestli po ceste struny je vsecko prisroubovane, nic se nevikla a struna se nikde nezadrhuje.
Někdy se mi stane že mám struny i půl roku ale nikdy se mi nestalo, že by se začaly rozlazovat...používám leta D'ad 10-52 a spokojenost...ernie ball jsem taky dlouho používal ale fakt že to bylo bláto, bral jsem od nich komplet 11 sadu a stejně to bylo jako něco mezi 9-10..fakt divné..ani nevím proč jsem je tak dlouho kupoval
:D teď se chystám na DR 10-52 jen ze zvědavosti a zkusím se o struny začít starat
páč na to odjakživa kašlu a už je potřeba s tím něco dělat páč se po 2 měsících ani po půl roce nerozlazujou ale hold nehrajou no
ale to bylo finanční krizí (mojí
)