Zpěv

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

pupack píše:no zlepšuje se technika, dejchání, intonace apod.. ale rozsah dle mě moc ne, co člověk má svoje dané hranice, ALE :arrow:

je nutný rozlišit to, že máš nějakej rozsah, který zatím neumíš využít, a tím jak se zlepšuješ tak se víc a víc blížíš k té své "hranici" rozsahu, což vám může přijít jako ZVĚTŠOVÁNÍ ROZSAHU, ale jde jen o zlepšení techniky využití svojeho potencionálu... ale fyzicky ho už pak nezvěčíš.. je to prostě dané :) to je jen můj názor.. tak to vidím a tak jsem to myslel v příspěvku výše :) prostě tak že vloni jsem dal (plácnu) D2 a teď A2 díky tomu že člověk zpívá, ale dál už to jde jen nepatrně :) prostě se člověk dostane na svou hranici...
tak je jedno, jestli je to zvetseni rozsahu nebo vyuziti potencialu, ne?

dulezity je vysledek ;)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Kezoor

Parodie

Příspěvek od Kezoor »

http://www.youtube.com/watch?v=TCL6lZNCJ10

Rozhořčená parodie na Girlfriend od Avril Lavigne a na skutečnost, že tento úděsný klip k této "písni" je nejsledovanějším videem na YouTube (česká produkce).
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Parodie

Příspěvek od Dark Axel »

Kezoor píše:http://www.youtube.com/watch?v=TCL6lZNCJ10

Rozhořčená parodie na Girlfriend od Avril Lavigne a na skutečnost, že tento úděsný klip k této "písni" je nejsledovanějším videem na YouTube (česká produkce).
tady to nemá co dělat :idea:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Ewča

Příspěvek od Ewča »

Já si myslim to stejný co Pupack....
chodím do zpěvu 3. rok...a od toho začáktu sem zaregistrovala docela velký změny...určitě se cvičím zpěv zlepšuje..o tom není pochyb..měla jsem dřív hlas takovej neznělej a ted už v pohodě...prostě to chce zpívat, zpívat, zpívat !!! :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jo musim trochu nesouhlasit...technika zpěvu se dá trénovat,stejně jako rozsah,ten závisí právě hodně na dýchání,když se člověk špatně nadechuje tak prostě vybechává,nemá takovej rozsah nebo blbě intonuje...
Barva hlasu je danná od narození,to ano,ale člověk má spoustu berav hlasu který právě odhaluje časem,spousta lidí ani neví jakej má barevnej rozsah hlasu,většinou zjistí právě až při hodinách zpěvu,že mu s tim někdo pomůže...
Hudbu člověk musí cejtit,ne to lámat přes koleno...naučit se dobře dejchat je základ,v tom je i síla hlasu,když to bude člověk dávat na jeden zátah tak jeho hlas bude slábnou a postupně upadat právě tam kde by měl přidávat a zvyšovat se...
Většina songů má sloky tak že se důraz klade až na konec,tam většina co špatně zpívá selže...
Ale co se týče hraní a zpívání tak to sem out...přiznávám,netrénuju to...
je pravda že někomu to jde hnedka a někdo to musí dlouho cvičit...
Kdo má určitý předpoklady má plus...
Já to beru jako posilování,nejde tolik o to jakou máš teď muskulaturu ale jakou máš genetiku nabírání svalový hmoty..
nikde neni psáno že když teď nejseš obstojnej zpěvák tak že nikdy nebudeš..
když ti někdo ukáže jak,naučí tě pracovat tě s tvym hlasem a ukáže ti že máš sílu ale neumíš jí využít,právě protože blbě dejcháš,moc měníš hlas,nezvládáš vejšky atd...
Pak jsou borci který přijdou na hodinu zpěvu,obstojně zpívaj ale pak se nikam nehnou,prostě jejich mez...
ale jasný,z každýho zpěváka neüděláte...
ale to že teď nezpíváš jako bůh neznamená že se už nemůžeš zlepšit...
Phil

Re: Zpěv

Příspěvek od Phil »

S tou barvou trochu nesouhlasim... Jasne, ze ma clovek vrozeny urcity dispozice, nicmene jako se vsim se s ni da pracovat, pouzivat ruznou modulaci, zkouset jinej styl zpivani, sem tam trochu pridat lehkej "radobygrowl":) a hlas ma uplne jinou podobu... a mezi barvou prijemnou a neprijemnou je pomerne tenka a navic subjektivni hranice:)
Fender Standard Stratocaster Left-Handed (MIM)
lucinka_kotatko
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od lucinka_kotatko »

Ragnar píše:Taky mám problém a docela zásadní - zpívám falešně:) Teda už je to lepší než to bylo dřív ale stejně. Zazpívám to, řikám si paráda a pak si pustim nahrávku a je to tragédie:) Ale s tim mi asi nikdo přes net nepomůže co?:)

mno hee na tohle ti muzu říct jen to že mě se to děje taky!! ale jen u nějakých písniček!! všichni řeknou jakto bylo super pak si to poslechnu a slyšim že to neni ono!! :( :( Seš z Prahy?
Pajush16

Příspěvek od Pajush16 »

Ahoj,jsem ve zpívání začátečnice a potřebovala bych radu.bylo mi řečeno že zpívám hezky ale moc potichu.jak mám svůj hlas zvýšit???poradte mi....
woro90

Příspěvek od woro90 »

Pajush16 píše:Ahoj,jsem ve zpívání začátečnice a potřebovala bych radu.bylo mi řečeno že zpívám hezky ale moc potichu.jak mám svůj hlas zvýšit???poradte mi....
Stejně jako to děláš s řečí :wink: Nebo pořád mluvíš stejně hlasitě?

Pokud víc nahlas nemůžeš, že ti plave intonace nebo něco takového, chce to prostě zpívat a ono se to časem poddá. A nebát se toho. Pokud přidáš na dechu, nejdřív ti sice moc nepůjde přesná intonace, ale tón získá na objemu. Pak se naučíš ten hlas ovládat a ono to půjde. Potom můžeš pokračovat kupříkladu směrem k jěště větším hlasitostem, různým výrazovým prostředkům jako přechod do řvaní, indický zpěv, střídání jemného a hrubého hlasu...

V prvé řadě si to tady pročti a nauč se správně dýchat. To je základ, který spousta lidí podceňuje a pak se diví.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Willy
Bandzone: groovetownband
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Willy »

Já jsem měl také prblémy se zpěvem. Zpíval jsem často falešně a s hnusnou barvou. Když jsem se ptal, co s tím mohu udělat, abych zpíval dobře, řekli mi, ne všichni mají ten dar. Jestli nemůžeš zpívat, tak bohužel.

Tehdy jsem dostal strašný vztek sám na sebe a začal jsem strašně pilovat techniku. Jednou jsem si něco natočil a řekl - "To je ono, nádhera". Po měsíci když jsem se nevědomky zlepšoval, jsem si poslechl starou nahrávku a byla to hrůza. Stále se zběsile snažím zpívat co nejlépe. Je to trochu divný, no - ale vemte si - mým vzorem je Paul McCartney se svým vražedným rozsahem, kterému se nikdy nevyrovnám, ale přesto na tom pracuju, protože je to moje životní motivace. Nenechá mě to spát.

Ale jinak jsem hrdý, kam jsem to dnes se zpěvem dotáhl.
Pro zajímavost bych poslal link, kde se snažím publikovat svojí tvorbu:
http://bandzone.cz/lonelysister

Co je nejlepší výsledek snahy je to, že se to lidem líbí. To je hlavní cíl.

Naštvi se, nenech se a MAKEJ MAKEJ MAKEJ :wink:
Baskytary: Fender Precision Standard 60th Anniversary

Hlava: Hartke LH500
Box: Ashdown ABM 210

http://bandzone.cz/groovetownband
Alex1980

Příspěvek od Alex1980 »

Jestli se můžu připojis se svým názorem tak zpěv se dá určitě dost vylepšit cvičením. A to jak správně intonovat tak i hlasitost. V každým případě bych doporučoval učitele,kterej vysvětlí základy ohledně dýchání a vůbec tvorby tónu. Cvičení samotná bez alespoň základů bych asi nedělal. Z vlastní zkušenosti vím že základy jsou důležitý a tak jsem chodil nejlprve k učiteli a teď protože to zrovna není nejlevnější už cvičím doma podle hromady nahraných cvičení. Když nejsou peníze nebo čas na učitele tak základy (jak dýchat atd) se daj snadno najít na youtube. Je to sice v angličtině,ale jak cvičení tak ukázek technik je tam mraky. Docela dobrá knížka je i od Františka Tugendlieba kterej pracuje s metodou přecházení s falzetu do plného hlasu a naopak. Ke knižce je i CD kde jsou cvičení.
Katarina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katarina »

Aojky chtela sem se zeptat zpivam falzetem ...jak pouzivat zpravne branici ma nekdo naky navod ? prosim dekuju predem :D :P
rene

Příspěvek od rene »

Prostě musíš na ni hodně tlačit.Pokud to neumíš tak začni tim že se budeš zhluboka nadechovat a zároveň tlačit ramena dolu a aby tě ta bránice dost "tlačila".Ale jinak je to samozřejmě hodně o cvičení,nemůžeš to hned z fleku umět perfektně.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Alqarin

Příspěvek od Alqarin »

Takže ohledně barvy - není to tedy tak fatální nedostatek, barva se může časem, tréninkem a věkem měnit? Vlastně je tenhle fakt pro mě rozhodující, protože bych velmi rád zpíval, slyším to relativně dobře bych řekl, ale i když prostě ze sebe vydám ten nejčistší tón, kterého jsem schopen, zní to dost neslavně. Teda podle nahrávek v počítači. Vlastně sem z toho zoufalej.. A nejde to třeba vysvětlit nějak jinak? Já s tím prostě potřebuju něco udělat anebo najisto vědět, že se nic dělat nedá.. Tak dyžtak díky za případnou radu, možná už bylo vše řečeno, ale já se prostě musel zeptat...;)
Nadšený kytarista
el. kytara Squier Telecaster Custom (černá) - it rocks!
15ti watový malý Marshallek
akustika Art & Lutherine - úžasná, mám ji moc rád
na hrátky s delayem - Marshall Echohead
Last.fm
VratikSlayer

Příspěvek od VratikSlayer »

Hele, je to vážně až tak moc jednoduchý. Zpívat, zpívat zpívat. A dlouho.
Roky.
Když se to zdá falešný, zacpi si při zpěvu ucho. Zpívej doma, zpívej s kapelou, zpívej si ve vaně.
Naučit se dejchat taky neni zas takovej problém. Lehni si na pohovku, na břicho si polož knížku a zpívej - dokud se knížka nebude pravidelně a plynule hejbat nahoru a dolu, děláš to špatně. A budeš to dělat špatně dlouho. Schválně se zkuste zeptat přítomnejch kytaristů, jak dlouho jim trvalo naučit se hrát. Stejně dlouho bude trvat i studium zpěvu.
Další věc, co se týče dechu, je postoj. Každej si vlastně může stát jak chce, ale z fyziologickýho hlediska chceš mít co největší prostor pro dmutí (je to vůbec slovo?:-)) plic - tzn. narovnat záda jako pravítko a pak zadek deset cenťáků dozadu.
Další rozdíl je mezi zpěvem doma a s kapelou. Doma je to tižší, s kapelou se snažíš přeřvat nástroje.
Další věc je práce s mikrofonem. Když ti jde zpívat ve sprše, tak to neznamená, že do mikrofonu to půjde stejně lehce. Chce to prostě zkoušet, cvičit a trénovat. A hlavně mezi tim zpívat.
Jo a abych nezapoměl, nejdůležitější je ZPÍVAT!
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“