Hocke?
Pravidla fóra
Re: Hocke?
v tom. že to není áčko
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Digitech Bad Monkey ->
No, ale 12W je ptákovina, nic ve zlém.
Crate V18, V33, Voxíky jsou taky áčka tuším, a některý Fendery asi taky.
Crate V18, V33, Voxíky jsou taky áčka tuším, a některý Fendery asi taky.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
ne nejsou, to jsou pseudotřídy AB1
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
No možná by bylo fajn, kdybys nás místo dohadů seznámil s tím, jak to vlastně funguje. Rozdíly v zapojeních, zvuku, VA charakteristiky a tak... 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
a důvod proč to výrobce neuvádí?eugeene píše:ne nejsou, to jsou pseudotřídy AB1
celý to trochu smrdí, vysvětluj
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
to je věc, co nejde jen tak popsat, ale prostě to tak je. Třeba Vox ac30 viděl třídu A jen z rychliku, je to prachsprostá třída AB1 (nebo AB2 teď nevim) s katodovým biasem - bias se nemusí nastavovat ručně, takže si každej myslí, že je to třída A. Ale není.
Komba, co jsou ve třídě A maj ve výstupu obvykle jednu elektronku - např Fender Champ - jsou to obvykle nízkovýkonnový komba 5-10W Jde udělat zesilovač ve třídě A třeba s 1x6l6, mělo by to cca 30w ale ta elektronka by odešla sakra brzo. Navíc je to neefektivní.
Ty komba, co tu píšete - laney, vox, blackheart, crate Vxx maj 12ax7 jako invertor - vyrábí se tam otočená fáze pro koncovej stupeň - nezpracovává se 100 procent signálu, ale jen 50 (na stupeň) což je jev typickej u třídy AB ne A, která zpracovává 100 procent signálu najednou...
Komba, co jsou ve třídě A maj ve výstupu obvykle jednu elektronku - např Fender Champ - jsou to obvykle nízkovýkonnový komba 5-10W Jde udělat zesilovač ve třídě A třeba s 1x6l6, mělo by to cca 30w ale ta elektronka by odešla sakra brzo. Navíc je to neefektivní.
Ty komba, co tu píšete - laney, vox, blackheart, crate Vxx maj 12ax7 jako invertor - vyrábí se tam otočená fáze pro koncovej stupeň - nezpracovává se 100 procent signálu, ale jen 50 (na stupeň) což je jev typickej u třídy AB ne A, která zpracovává 100 procent signálu najednou...
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
Problém je v tom, že prakticky dosažitelný výkon ze 4 EL 84 skutečně true A class je právě někdo kolem 20 W,
já zesilovačům moc nerozumím, ale je to něco v tom že při překročení voltáže (plate voltage) cca 250 V se EL 84 přestávají chovat "A třídně" (překročený limit dissipace?)
třeba Vox AC30 právě proto není true A class, přestože se to o něm tvrdí (S tím Laney to bude asi podobně).
/což z nich nedělá "horší" zesilovače, jenom je to nedůsledná terminologie a trochu marketingový tah asi/
podrobné vysvětlení:
http://www.aikenamps.com/VoxAC30classA_2.html
asi by to vysvětlil mmjuz nejlíp ...
EDIT koukám že mě eugeene předběh

čet jsem jen 1.stranku threadu, sorry
já zesilovačům moc nerozumím, ale je to něco v tom že při překročení voltáže (plate voltage) cca 250 V se EL 84 přestávají chovat "A třídně" (překročený limit dissipace?)
třeba Vox AC30 právě proto není true A class, přestože se to o něm tvrdí (S tím Laney to bude asi podobně).
/což z nich nedělá "horší" zesilovače, jenom je to nedůsledná terminologie a trochu marketingový tah asi/
podrobné vysvětlení:
http://www.aikenamps.com/VoxAC30classA_2.html
asi by to vysvětlil mmjuz nejlíp ...
EDIT koukám že mě eugeene předběh
čet jsem jen 1.stranku threadu, sorry
I´m wheels... movin´wheels
souhlas.... Ale jako i tak, zažil jsem pár lidí, co ze zesilovačů A-třídy dělali boží aparáty, prostě, že to je bomba věc, a že to je to nejlepší, na co se dá hrát... Podle nich jsou marshally a mesy a všecko ve třídě AB humus, kterej kazí kytarovej svět......
Takoví lidi nutěj lidi, jako jsem já brát prášky....
Takoví lidi nutěj lidi, jako jsem já brát prášky....
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
Někde na českym fóru jsem četl docela dlouhý vlákno o zesilovačích v A-třídě. Dva co tomu rozuměli se tam krapet dohadovali. POučný. Jen už nevim kde to bylo. Pohledám
http://www.instrumento.cz/diskuse.php?t ... ematu=1402
nevim ale,jestli to je ono. Už se mi to nechce číst
http://www.instrumento.cz/diskuse.php?t ... ematu=1402
nevim ale,jestli to je ono. Už se mi to nechce číst
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Zajímala by mě jedna věc... Jak moc se hodí ten 18W jednokanál od Hockeho na čistý zvuk (mám na mysli, jestli nekreslí moc brzo)? Jde mi o to, jestli má cenu připlácet si za druhý kanál, pokud se předpokládá, že budu stejně používat krabičku (to, co hraju, to docela vyžaduje; přecejen to asi není hi-gain aparát, co jsem tak četl).
EDIT: Aha, koukám, že to jednokanálové má i jiné repro a povrchovou úpravu.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 2.07.2009 15:49, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Před značkou Hocke bych chtěl obecně varovat!!
Známej s ní udělal tragickou zkušenost, konkrétně šlo o 200W basový kombo.
Přestalo mu hrát (něco shořelo v koncovym zesilovači) a když ho tam odvez, tak ing. Hocke naprosto klidně vzal peníze za opravu a nevzrušeně poznamenal, že to se holt běžně stává......jako že to je normální.
Asi 14dní na to to vyhořelo uplně stejnym způsobem. Tentokrát sme tam měli kluka co dělá do elektriky, tak sme to otevřeli a zjistili, že v tom (vůbec ne lacinym) kombu, je ten nejprimitivnější zesilováček co si děti stavěj podle časopisu radio-amatér. Nebo ho lze v celku hotovej koupit za pá stovek (tak to asi pan Hocke dělá)
O zvuku se nebavim, třeba se někomu líbí. Ale chci varovat před provedením a spolehlivostí aparátů HOCKE. Koneckonců, nebudu jmenovat, ale některý domácí renomovaný výrobce aparátů jsem slyšel o Hocke mluvit s úsměvem, protože to furt někomu opravujou.
Přestalo mu hrát (něco shořelo v koncovym zesilovači) a když ho tam odvez, tak ing. Hocke naprosto klidně vzal peníze za opravu a nevzrušeně poznamenal, že to se holt běžně stává......jako že to je normální.
Asi 14dní na to to vyhořelo uplně stejnym způsobem. Tentokrát sme tam měli kluka co dělá do elektriky, tak sme to otevřeli a zjistili, že v tom (vůbec ne lacinym) kombu, je ten nejprimitivnější zesilováček co si děti stavěj podle časopisu radio-amatér. Nebo ho lze v celku hotovej koupit za pá stovek (tak to asi pan Hocke dělá)
O zvuku se nebavim, třeba se někomu líbí. Ale chci varovat před provedením a spolehlivostí aparátů HOCKE. Koneckonců, nebudu jmenovat, ale některý domácí renomovaný výrobce aparátů jsem slyšel o Hocke mluvit s úsměvem, protože to furt někomu opravujou.
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
AC30 a všechny tyhle rádoby A třída komba jsou skutečně AB a nebo lépeřečeno "pseudo A třída".
Oni nám vlastně všichni výrobci lžou a vůbec jim to nevadí
třeba Blackstar Artisan má přepínání mezi A a AB třídou... v té AB pracuje na podobných hodnotách jako třeba Vox - čili 15w ze dvou EL84 a 5w pak z jedné EL84 ve třídě A. 30w je pak dosaženo ze 4 EL84 a lze přepnout na 10w třídy A ze dvou EL84. Myslím, že je to opravdu jedno z mála "větších" komb, které opravdu jede ve třídě A.
Nevím, jak přesně to funguje, ale myslím, že třeba při použité stejných elektronek se dá dostat třeba nějakých 20w ve třídě A, 30w ve třídě pseudo A (AB) alá Vox a 50w ve třídě AB... tím akorát chci vysvětlit to, proč se té pseudotřídě A (AB) říká A, protože se prostě pořád od třídy AB liší...
Oni nám vlastně všichni výrobci lžou a vůbec jim to nevadí
třeba Blackstar Artisan má přepínání mezi A a AB třídou... v té AB pracuje na podobných hodnotách jako třeba Vox - čili 15w ze dvou EL84 a 5w pak z jedné EL84 ve třídě A. 30w je pak dosaženo ze 4 EL84 a lze přepnout na 10w třídy A ze dvou EL84. Myslím, že je to opravdu jedno z mála "větších" komb, které opravdu jede ve třídě A.
Nevím, jak přesně to funguje, ale myslím, že třeba při použité stejných elektronek se dá dostat třeba nějakých 20w ve třídě A, 30w ve třídě pseudo A (AB) alá Vox a 50w ve třídě AB... tím akorát chci vysvětlit to, proč se té pseudotřídě A (AB) říká A, protože se prostě pořád od třídy AB liší...
Mimochodem jsem narazil na zvukovou ukázku.
http://studiosopa.cz/files/1190309964-n ... y-plot.mp3
http://studiosopa.cz/files/1190309964-n ... y-plot.mp3
Je to celolampa Hocke s boxem 2x12" Hand Made by Doma, osazeno Celestion G12. Zapojení kytara - šňůra - hlava - box.
kdybych hrál tvrdší hudbu tak by se mi to líbilo...možnáBummer píše:Mimochodem jsem narazil na zvukovou ukázku.
http://studiosopa.cz/files/1190309964-n ... y-plot.mp3Je to celolampa Hocke s boxem 2x12" Hand Made by Doma, osazeno Celestion G12. Zapojení kytara - šňůra - hlava - box.
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak samozřejmě není Hocke bez chyb - za ty prachy má své mouchy naprosto všechno - mě taky přestala hrát hlava - zakouřilo se a bylo ticho známý elektrikář to rozdělal a zjistil že vytekl eletrolytický kondenzátor - vyměnil ho a v pořádku. Navíc se nechal slyšet, že je to velice šikovně a kvalitně udělaný zesilovače, ale že má jeden problém - není sestrojený na plný výkon co má - údajně by při plné zátěži prostě a jednoduše shořel. Ale kdo ví jak je můj Hocke starý, protože teď dělal naprosto jiné hlavy. Ten kontakt s ním to je dílo, to mam z vlastní zkušenosti.Hemi píše:Před značkou Hocke bych chtěl obecně varovat!!
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Jak to myslíš, že není sestrojený na plný výkon? Jako, že kdybych otočil volumítkem úplně doprava, tak shořím?Red Bull píše:Tak samozřejmě není Hocke bez chyb - za ty prachy má své mouchy naprosto všechno - mě taky přestala hrát hlava - zakouřilo se a bylo ticho známý elektrikář to rozdělal a zjistil že vytekl eletrolytický kondenzátor - vyměnil ho a v pořádku. Navíc se nechal slyšet, že je to velice šikovně a kvalitně udělaný zesilovače, ale že má jeden problém - není sestrojený na plný výkon co má - údajně by při plné zátěži prostě a jednoduše shořel. Ale kdo ví jak je můj Hocke starý, protože teď dělal naprosto jiné hlavy. Ten kontakt s ním to je dílo, to mam z vlastní zkušenosti.Hemi píše:Před značkou Hocke bych chtěl obecně varovat!!
Buď, a nebo přídeš o uši 
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
Bummer píše:Zajímala by mě jedna věc... Jak moc se hodí ten 18W jednokanál od Hockeho na čistý zvuk (mám na mysli, jestli nekreslí moc brzo)? Jde mi o to, jestli má cenu připlácet si za druhý kanál, pokud se předpokládá, že budu stejně používat krabičku (to, co hraju, to docela vyžaduje; přecejen to asi není hi-gain aparát, co jsem tak četl).
odpovím přesně, neboť jsem si při nákupu řikal to samý: to 18w kombo na čistej (gain cca do poloviny a volume na max) není moc nahlas, teda aspoń mě by nevyhovovalo. Proto jsem si připlatil a koupil 50w
ta 18w má super crunch až lehký ACDC zkreslení, ale na čistej by to asi jen tak nebylo - záleží na okolním vybavení hrůčů a na bubencoj.
Jinak ad chyby - já sám jsem měl v rukou asi 7 aparátů hocke - z toho asi 3 lampy, který jsem po letech přelampovával a sám sjem měl 3 aparáty. Problém byl jen s jednou basovou hlavou, která bůhvíproč vyhazovala napájecí pojistky a hocke sám nad tím vrtěl hlavou. Jinak problém nikdy nebyl s ničím, ale to říkám moje zkušenosti.
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
Hemi píše: zjistili, že v tom (vůbec ne lacinym) kombu, je ten nejprimitivnější zesilováček co si děti stavěj podle časopisu radio-amatér. Nebo ho lze v celku hotovej koupit za pá stovek (tak to asi pan Hocke dělá)
Tady chci jen napsat to, že basový komba hocke skutečně obsahujou dost jednoduchej preamp + koncák (vše mosFET) to zapojení je tak jednoduchý, že není možný, aby se to posralo, ale hlavně chci říct, že to zapojení je tak jednoduchý a účinný, že hlavně záleží na tom, co se do komba píchne. Sám jsem viděl, že když se tam píchne basa nahovno, tak to hraje nahovno, když se tam nacpe kvalitní nástroj, tak to zní krásně.
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->