pravá ruka

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Knorecek

pravá ruka

Příspěvek od Knorecek »

Zdravím kytaristy,
Mám takovej menší problém, učím se písničku The Wicker Man od Maidenů a ve sloce se hraje na strunu e 0-0-0-0-0-0 a já na to nemám tak rychlou ruku abych to uhrál a když stříhám údery nahoru dolů tak to vůbec nezní jak má. Skuste mi prosim vás poradit jak zrychlit tu pravou ruku díky
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: pravá ruka

Příspěvek od McKozias »

cvicit cvicit cvicit...nevim jak by to slo jinak
Slayer

Příspěvek od Slayer »

tak ja ten song znam... jestli ti tlumene nejde zahrat prazdne E.. tak to zkus pomaleji, na to nen ifinta proste to vydri.. vzdyt to neni zas tak rychle;)
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Tady není co řešit :P Hooodně věcí v heavy se hraje prostě dolů...zní to tvrději :twisted:
Final Frontier
woro90

Příspěvek od woro90 »

Pokud se ale naučíš hrát s PM na jedné struně nahoru i dolů rovnoměrně, můžeš s tím vyvádět šílené věci, zrovna v heavy by se to mohlo dost hodit. Já to používám když zkouším něco thrashového nebo trochu tvrdšího.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
žebrák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od žebrák »

Musíš to prostě rvát dolů...to se za chvíli podá. A Wicker man zrovna neni nějak rychlej, to se budeš ještě divit co najdeš za věci! To za chvíli pude samo.
TheBedmasters
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheBedmasters »

Wicker Man je ještě sranda,mě nejvíc dělá problém "Interlude" Ze Surfacing. Je to hraný jen úhozama ze zhora dolů (Jednostraně) Je to toto http://www.youtube.com/watch?v=Jwgac4siEbI v čase kole 4:00
absolute__

Příspěvek od absolute__ »

TheBedmasters píše:Wicker Man je ještě sranda,mě nejvíc dělá problém "Interlude" Ze Surfacing. Je to hraný jen úhozama ze zhora dolů (Jednostraně) Je to toto http://www.youtube.com/watch?v=Jwgac4siEbI v čase kole 4:00
No, jak se na to tak dívám, tak on to nehraje jenom úhozema dolů....možná se pletu
Ibanez GRG 170DX
Crate FW15/Marshall (repro)
Asus U80V --> Line 6 UX2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
loos

Příspěvek od loos »

jen tak pro doplnění...můj učitel si myslí (a já už taky) že úhozy nahoru i dolů můžou znít stejně, nebo dokonce že by měli :!: Nejdřív jsem na něj koukal jak na vola ale teď když už to umím :lol: vím že to jde :!: a rozhodně si myslím že (nejen) v metalu ti to dost pomůže
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Homerda

Příspěvek od Homerda »

loos píše:jen tak pro doplnění...můj učitel si myslí (a já už taky) že úhozy nahoru i dolů můžou znít stejně, nebo dokonce že by měli :!: Nejdřív jsem na něj koukal jak na vola ale teď když už to umím :lol: vím že to jde :!: a rozhodně si myslím že (nejen) v metalu ti to dost pomůže
ano, mel by byt. ikdyz hrajes treba doprovody tak by uhoz nahoru mel byt stejne razantni a jak ten dolu.
Stop dreaming, start playing!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No takhle moc bych to nezobecnoval, nicmene clovek by mel umet takhle hrat :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“