Roland Cube 15x vs Roland Cube 20x

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
crucho

Roland Cube 15x vs Roland Cube 20x

Příspěvek od crucho »

Cau, chtel bych se zeptat jestli ma smysl zainvestovat do 20x nebo je lepsi si poridit 15x a treba nejaky multiefekt do 2000,-Kč k tomu.Jsem zacatecnik a nevim jesti ty efekty vubec vyuziji tak jsem myslel ze bych spis koupil 15x a pozdeji treba nejaky multiefekt.A jeste jestli vubec v cenovy relaci do 3000,-Kč je tento Roland nejlepší nebo jestli byste nemohli doporučit třeba nějaké jiné kombo,ale četl jsem hodne o tomto Rolandovi a hodne se chvali.Chtěl bych hrát rock,punk,punk-rock.Spis bych chtel ale aby kombo bylo univerzalni a urcite bych nehral Metal.Budu vdecny za vase nazory.Predem díky.
Asanoth

Re: Roland Cube 15x vs Roland Cube 20x

Příspěvek od Asanoth »

Tak ta patnáctka tušim nemá efekty(nebo jich má málo). Takže bych, v případě univerzálnosti a snahy o vyblbnutí, šel do tý dvacítky nebo do MicroCube. Nero ho měl a co říkal, hlasitost bohatě stačí.

Další univerzální možností je Vox AD-15.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na blbnutí je Micro opravdu fajn, není to vůbec špatná věcička... Za podobné peníze patří ty Rolandy jistě k tomu nejuniverzálnějšímu, co se dá sehnat.

Nikdo ti asi neporadí, jestli ME využiješ, na to holt musíš přijít sám. Můžeš zkusit kouknout třeba na bazar, jestli se tam nenajde nějaký super levný na vyzkoušení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
crucho

Příspěvek od crucho »

ok díky za názory. Jeste bych to teda rád shrnul a chtěl bych se rozhodnout.Takže chtěl bych hrát rock,punk,punk-rock..(ale i jiné žanry bych si třeba chtěl někdy zahrát).Budu hrát doma,takže to nemusím mít moc nahlas,ale někdy bych to třeba chtěl osolit víc.Nejde mi o přenositelnost nebo o to že je to na baterky.
Vyžaduji kvalitní zvuk.Efekty jsou samozřejmě plus,ale myslím že takovej phaser a flanger určitě nevyužiji.
Pro jaké kombo bych se tedy prosím měl podle Vás rozhodnout?
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ta dvacítka má co já vím efektů dost, na multiefekt bych se vykašlal a vzal to, už jenom kvůli simulaci plexiny...
crucho

Příspěvek od crucho »

A co třeba taky Vox DA 5??? Procital jsem tak ruzna fora a hodne lidi doporucovalo i ten Vox na rozdil od MicroCube, i kdyz asi je to vec nazoru,samozrejme i MicroCube mel mnoho fanousku.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Vux má tunu simulací, ale pořád je to jenom vox... je to takový jiný, praská to a prská to (ale rozhodně ne ve špatným!!)... dobrej příklad je Brian May, ale na Orange, což je prachsprostá kopie voxu, hraje třeba Jim Root...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ja teda nevim, ale kdyz jsem srovanaval vox valvetronix s roland cube,tak me ten roland prisel jak z prdele klika...
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Je to možný, ale zase, DA5 není valvetronix, a i kdyby hrál velmi slušně, tak to pořád bude jenom vox, už je na něm, jestli se mu líbí "voxovitost" nebo ne ;)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“