Aparát za 19 tisíc - prosím o radu ,abych to nezkazil .

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Gembír

Aparát za 19 tisíc - prosím o radu ,abych to nezkazil .

Příspěvek od Gembír »

Dobrý den všem , tak jsem už obdržel peníze z brygád a tak z celkového šetření . (19 000 ) a chci si koupit nějakej zesilovač,(metal,dead,tresh,grind) .. spíše na něco tvrdého , ale nevím jaký .PROSÍM O RADU . , sám sem uvažoval o zesilovaši ESH 2000 lead . nebo ROCKVELL biohazard

:?:
Maples
Kontaktovat uživatele:

Re: prosím o radu ,abych to nezkazil .

Příspěvek od Maples »

ESHem nebo Rockwellem by jsi to určitě nezkazil, z bazaru by ses do 19 vešel, jenže jsou to hlavy, tak musíš ještě počítat s investicí do boxu, k tomu minimálně 2x12, ideálně 4x12. A pokud by ten box za moc nestál kvalitou, stejně to minimálně 10 navíc bude.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Gembír

Příspěvek od Gembír »

Jako já bych si představoval něco co má plno pěkného gainu abych nemusel napojovat žádnou krabičku .a aby to hezky hrnulo .
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak kup bazarovýho Engla dvoukanál.
A máš to :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Gembír

Příspěvek od Gembír »

Asanoth píše:Tak kup bazarovýho Engla dvoukanál.
A máš to :)
to je 50 w ? ne. . ale tak 50 je velice dostačujíci
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

No jasný, aby to hrnulo, ale máš reprobox? Aneb četl jsi můj příspěvek? Pokud ano, tak promin, že tim otravuju, ale samotný zesilovač nehraje,)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tak Engl thunder se dá koupit jako kombo, za slušné peníze. O trochu víc než je tvůj limit by si mohl mít ENGL Screamer kombo.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Zas ale Engly jsou aparáty, ktaré někdo zbožňuje a jiný nenávidí (já patřím mezi ty druhé, taky proto to píšu :) ), tak si to napřed pořádně zkus, jestli se ti to líbí ;)

A vůbec, projeď si youtube, aby jsi zjistil alespoň základně jakému zvuku byses chtěl přiblížit, takhle se totiž hrozně blbě radí...
Gembír

Příspěvek od Gembír »

Maples píše:No jasný, aby to hrnulo, ale máš reprobox? Aneb četl jsi můj příspěvek? Pokud ano, tak promin, že tim otravuju, ale samotný zesilovač nehraje,)

V POHO , mám box bugera a v něm 2. v30 a 2 původní bugera ... jenže mě se nechce dávat za kombo engl takový prachy a je to slabí a ještě 1: 12 ,.... 2:12 na to už nemám ani prd finance
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Pokud máš box tak za 19 se dá v klidu koupi ENGL Screamer - má to gainu dost, zkus ho a uvidíš jestli to je to pravé, pokud ne, tak hledej dál :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

50W? Slaby? :lol: :lol: :lol:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

mycountry píše:Zas ale Engly jsou aparáty, ktaré někdo zbožňuje a jiný nenávidí (já patřím mezi ty druhé, taky proto to píšu :) ), tak si to napřed pořádně zkus, jestli se ti to líbí ;)
No mě taky přídou jako takový přegainovaný chcíplotiny, ale metalistům a higaiňákům to většinou vyhovuje. :)
Marshall je Marshall, no, ale to by tady kolega asi nebral :D
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pregainovany chciplotiny? Panove :lol: Zajimalo by me, na kolik ENGLu jste v zivote hrali. A na kolik ENGLu jste hrali dyl jak 5 minut v nakych hudebninach :lol: Nechci tady rozpoutat valku a nechci byt osobni (coz bych mohl, stacilo by okomentovat vase vybaveni), tuhle pripominku bych mozna bral trochu v uvahu od lidi typu rain, Kinx, Maples a jini, o kterych vim, ze na par aparatu uz hrali.
Nikomu neberu, ze to ma specifickej zvuk a nemusi mu sedet, ale kecy typu "ENGLy umi hrat jen moderni metal" jsou dost mimo. Mozna jeste vic mimo nez hlasky typu "na JCM800 se neda hrat metal/hardcore" apod. :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Na vypsany styly bych spis vzal Calibera od Mesy nebo 5150..a pokud nemas rad stredy, porid si Fireball:D
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Za kecy o chcíplotinách bych vás povinně poslal do kytar.cz do suterénu, tam je ted krásnej full-stack Engl, hlavy myslím Screamer nebo Thunder a Fireball, kombo snad Thunder, a běžte si to ozkoušet...

Těmhle aparátům bych se fakt osobně nevyhýbal a minimálně bych je ozkoušel. Za tyhle peníze jsou to velmi zajímavé možnosti, jak se dostat ke kvalitní aparatuře...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Re: Aparát za 19 tisíc - prosím o radu ,abych to nezkazil .

Příspěvek od Crowley »

ASA: Engl a chcíplotiny ? :D :D :D

zajímalo by mě co pro tebe není chcíplotina... musíš být asi hodně náročný :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

jinak k tématu: Fireball by ti skvěle posloužil nicméně ted se pod 21 na bazaru neobjevuje (doby, kdy byli na bazaru 3 za 18k jsou zřejmě nenávratně pryč)

peavey 5150: ta je super, ale shání se ještě hůř jak fireball a když už tak ti ji nikdo neprodá za 19(respketive jedna se za 19k objevila, ale byla hned ten den prodána za 25k)

jcm900 se mi osobně nelíbí, ale pokud před to dáš nějakou krabičku(což ty nechceš) tak by se ti t o mohlo líbit

Rockwell dělá i úplně nový zesilovače za pár šlupek, takže tudy by cesta vedla, prakticky kopie rectifierů

Randall RH50T levná celolampová hlava, ted se jedna válí na bazaru za 8k, zkreslení má dost, takže můžeš investovat sem a zbytek peněz vrazit do kabelů, nebo dalších dvou pořádných repro do tvého 4x12 boxu atd.

a dál už jsem línej psát :D
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

je to mirne OT, ale ted na Rock For People mel kytarista Mnagy a Zdorp Engla (kombo 1x12, asi Thunder, ale nevim to jiste), takze s tim metalem je to docela irelevantni. Thunder se me jako kombo (to jsem mel to stesti zkusit) libi fakt hodne. pripadne se da i pekne pripojit k boxu a hrne taky dobre.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Asanoth píše: No mě taky přídou jako takový přegainovaný chcíplotiny, ale metalistům a higaiňákům to většinou vyhovuje. :)
Marshall je Marshall, no, ale to by tady kolega asi nebral :D
http://www.youtube.com/watch?v=3NB50P7C1zk
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já sem v žádném případě nemluvil o chcíplotinách, ale o tom, že ty englovský středy se mi prostě nelíbí - ať si to napřed vyzkouší, jestli se mu to líbí, protože vím, že existují alespoň dva případy lidí, kterým se to nelíbí (ach bože, poznamenala mě škola...). Tak prosím vás přiště nepoužívejte množné číslo, díky.

A metalák a higaiňák jsem...
Kai

Příspěvek od Kai »

Ty "pregainovany chciplotiny" psal Asanoth. Kazdopadne by me zajimalo kterej clovek zrovna u Engla toci gain na max. Pregainovanyho muzu mit i myho lowend Marshalla. Marshall_je_Marshall to je veta Asanothe, panecku... kdyz si nekdo mysli ze marshall sou apce, ktery hajou sami, mel by konecne slezt ze stromu. Takovy JVM by myslim bez problemu pokrylo potreby uzivatele, precejen je to marshall "nacpany" do moderniho okopirovaneho zvuku (pro me treba nepochopitelne), ale za tu cenou jsou apce mnohem lepsi.

Ohledne tech englovskych stredu, asi u tebe Mycountry bude problem, ze se ti nelibi zvuk z boxu, ono u toho vycpanyho V30tkovyho boxu jsou ty stredy jiny, nerikam ani lepsi/horsi, ale takovy charakteristicky.
Naposledy upravil(a) Kai dne 8.07.2009 14:06, celkem upraveno 1 x.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“