ENGL ve skutecnosti dela i docela zajimavy kusy nejen pro higainaky, takova E350ka se minimalne tvari dost vintage.framikoin píše:je to mirne OT, ale ted na Rock For People mel kytarista Mnagy a Zdorp Engla (kombo 1x12, asi Thunder, ale nevim to jiste), takze s tim metalem je to docela irelevantni. Thunder se me jako kombo (to jsem mel to stesti zkusit) libi fakt hodne. pripadne se da i pekne pripojit k boxu a hrne taky dobre.
Aparát za 19 tisíc - prosím o radu ,abych to nezkazil .
Pravidla fóra
Re: Aparát za 19 tisíc - prosím o radu ,abych to nezkazil .
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Abych zase k těm englům nebyl moc kritickej, mluvil jsem o screameru, ten jedinej sem slyšel na živo...
Hlava vs. box - ta hlava hraje charakteristicky a ten box taky, z mýho pohledu by pro mě bylo větší zlo mít engl box než engl hlavu, to máš asi pravdu, ale ta hlava má taky něco svýho... zdá se mi, že ten engl box dělá engla úplně ze všech hlav, ale engl hlava na něčem... řekněme neutrálním bude mít taky jiný středy jak klasický americký hlavy (mesa, peavey a kopie...) a právě ty se mi nelíbí. Připadají mi takový rozpraskaný a rozprskaný...
Hlava vs. box - ta hlava hraje charakteristicky a ten box taky, z mýho pohledu by pro mě bylo větší zlo mít engl box než engl hlavu, to máš asi pravdu, ale ta hlava má taky něco svýho... zdá se mi, že ten engl box dělá engla úplně ze všech hlav, ale engl hlava na něčem... řekněme neutrálním bude mít taky jiný středy jak klasický americký hlavy (mesa, peavey a kopie...) a právě ty se mi nelíbí. Připadají mi takový rozpraskaný a rozprskaný...
Jop jak pises, takhle sem to presne myslel. http://hlavy.instrumento.cz/ pokud neznas, tady si muzes overit co dela engl box ve zvuku celkovyho apce. Kazdopadne engl hlavy a treba marshalla 1960, pripadne udelanej V30 u ESH/Rockwellu, jak tu nekdo psal, bych se nebal (sice ten charakteristicky engl zvuk tam je, ale ne tolik jak engl hlava + box).mycountry píše:Abych zase k těm englům nebyl moc kritickej, mluvil jsem o screameru, ten jedinej sem slyšel na živo...
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
tak možná to klapne tak že budu mít 24 000 , protože jdu na brigádu ještě tedka tak se mi to malinko rozšířilo ,
z toho co jsem okoukal z youtube a dalších stránek ENGL celkem fajn ,ale asi určitě bych to měl ozkoušet , jenže já nemám moc možností právě, a k těm V30 , tak ty já měnit asi nebudu mě se líbějí a sou por mě velice vyhovující ,až na box. .BUGERA no ale zase drží , nikde nechrastí je docela přijatelnej za ty peníze
z toho co jsem okoukal z youtube a dalších stránek ENGL celkem fajn ,ale asi určitě bych to měl ozkoušet , jenže já nemám moc možností právě, a k těm V30 , tak ty já měnit asi nebudu mě se líbějí a sou por mě velice vyhovující ,až na box. .BUGERA no ale zase drží , nikde nechrastí je docela přijatelnej za ty peníze
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takhle - kvalita boxu ti ovlivní dost citelně kvalitu zvuku obecně. I dobrému zesilovači může uškodit, a to je IMHO nežádoucí. Jedna možnost je koupit i lepší box a nebo koupit dobrý zesilovač a výměnu boxu si naplánovat na přesrok.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Tak, abych to ujasnil, ENGL prostě není můj styl. Sice Blackmore nemá špatnej zvuk, ale u těchhle aparátů mi chybí ona britská jiskra. Stejně jako u zmiňovaného JVM.
Každej má rád něco jinýho
Každej má rád něco jinýho
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
-
dlouhovlasac
Pokud je to narážka na to mé video, tak to neni Ritchie Blackmore ale Steve Morse. 
máte někdo doma ,či ve zkušebně nějakou hlavu nebo kombo od esp ? ... pokud bi to šlo a měl by ste někdo chut a náladu mi udělat malinkou ukázku zvuku ?. . .
.. nebo alespon popsat trajektoriji aparátu
díky moc za vše 
Pokud je to narážka na to, že nevim, kdo hrál a nebo hraje na kytaru v mé nejoblíbenější kapele, tak šla těsne, ale fakt těsne vedledlouhovlasac píše:Pokud je to narážka na to mé video, tak to neni Ritchie Blackmore ale Steve Morse.
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
-
dlouhovlasac
Už jsem zticha.Asanoth píše:Pokud je to narážka na to, že nevim, kdo hrál a nebo hraje na kytaru v mé nejoblíbenější kapele, tak šla těsne, ale fakt těsne vedledlouhovlasac píše:Pokud je to narážka na to mé video, tak to neni Ritchie Blackmore ale Steve Morse.Morse to má moc vyumělkovaný, na muj vkus.
No ja mam Engluv preamp (4 lampy, MIDI) z pulky devadesatych let (takovej ten, co pouzivali mj. Scorpions kdyz hrali v Praze), kdy vyrabel sice dobry veci, ale taky na tom zbankrotoval. Zvuk je proste Engl: citelny, krasne se to oddeluje, neslyva se to a nemaze ani pri vetsim gainu. To se muze nekomu libit moc, nekomu vadit a nekdo bude chtit vetsi chuchel/bordel.
Myslim, ze celkem dobre je typicky atribut englu slyset v ukazce, kterou tocil Chris Schmitt - je to jenom takovy demo, takze zadny michacky, zadny efekty, zadny mastering. Ale libi se mi to - i to, jak Chris hraje. Hraje to na kytaru Parker Fly.
Libi se mi i to solo v zaveru. Tohle je na Powerball, ale on ma Engl ty zakladni preampy schematicky v podstate podobny, porad ma svuj rukopis. Kdyz tak je to k poslechu tady. Tohle je proste Engl, podle mne je dobre, ze ma svuj zvuk. Diky tomu ma ctitele i odpurce. Nejhorsi by bylo, kdyby hral tak nejak uprostred... ani ryba ani rak, ani k....a ani ptak.... (sorry za vecerni poezii)
Myslim, ze celkem dobre je typicky atribut englu slyset v ukazce, kterou tocil Chris Schmitt - je to jenom takovy demo, takze zadny michacky, zadny efekty, zadny mastering. Ale libi se mi to - i to, jak Chris hraje. Hraje to na kytaru Parker Fly.
Libi se mi i to solo v zaveru. Tohle je na Powerball, ale on ma Engl ty zakladni preampy schematicky v podstate podobny, porad ma svuj rukopis. Kdyz tak je to k poslechu tady. Tohle je proste Engl, podle mne je dobre, ze ma svuj zvuk. Diky tomu ma ctitele i odpurce. Nejhorsi by bylo, kdyby hral tak nejak uprostred... ani ryba ani rak, ani k....a ani ptak.... (sorry za vecerni poezii)
Kdyby sis ještě tak 5k přišetřil tak:
http://www.thomann.de/gb/engl_fireball_ ... opteil.htm
Nebo se dívat po bazáči...
http://www.thomann.de/gb/engl_fireball_ ... opteil.htm
Nebo se dívat po bazáči...
Ste někdo majitelem ESG zesilovače ,nebo ROCKWELL biohazard? .. , prosím o popsání zvuku pokud by to bylo možné , díky
Nejsem majitelem ani jednoho, ale Rockwell by mel hrat stejne jako mesa recto. A myslim, ze ESH (aspon ty znamy hlavy - 2000) budou taky tim smerem.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No měl jsem pár let v kapele kolegu s ESH 2000 a moc mi to Mesu nepřipomínalo. On to měl jako nacinkaný crunch, moc mne to nebralo - to už jsem radši hrál na starýho Efendiho (tj. předchůdce Esh). Triple Rectifier (aj.MB) znám docela dobře, ale fakt byt ESH 2000 k tomu neřadil.Wohma píše:....A myslim, ze ESH (aspon ty znamy hlavy - 2000) budou taky tim smerem.
Cybermuff: Dobře, přesvědčil jsi mě, ENGL má docela pěknej zvuk
Nicméně, asi bych netočil gain za trojku, takže si ho ais nekoupím. Nicméně díky za informaci 
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
Tomu rikam duvod!Asanoth píše:Nicméně, asi bych netočil gain za trojku, takže si ho ais nekoupím.
Ja gain taky netocim za trojku a nelituju.
ad ESH: Je to mozne. U toho Rockwella jsem si ale celkem jisty, ze to ma hrat jako Mesa
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Dobře, opravím to:
Až si koupim piáno, novou kytaru aspoň za dvacku, pár krabiček, tak budu rozhodně koukat i po ENGLech, i když myslím, že to nakonec vyhraje Plexi, 2203 nebo 6100
Ale ten zvuk neni špatný
Měli jste pravdu, já ne, a přiznávám to na celé čáře
Wohma: Fakt netočíš gain za trojku? Hraje to pak čisstě v pianissimu?
Až si koupim piáno, novou kytaru aspoň za dvacku, pár krabiček, tak budu rozhodně koukat i po ENGLech, i když myslím, že to nakonec vyhraje Plexi, 2203 nebo 6100
Wohma: Fakt netočíš gain za trojku? Hraje to pak čisstě v pianissimu?
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
No ja predevsim nemam Fireball, ale RB Signature, kterej ma oddeleny gainy (mimochodem nova verze Fireballu uz taky). A pokud mluvime o gainu zkresleneho kanalu, tak ten opravdu moc netocim, mozna jsem kecal a mam to na 3ce nebo 4ce (ono to taky jde blbe poznat, kdyz to neni cislovany), ale rozhodne je s rezervou pred pulkou. U Screamera jsem tocil vic, ale to bylo tim, ze jsem tam mel 5751 elektronky, ktere maji min gainu.
Tu poznamku o pianissimu moc nechapu
Tu poznamku o pianissimu moc nechapu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Asanothe hrals na ENGL vubec nekdy?
vs.Asanoth píše:No mě taky přídou jako takový přegainovaný chcíplotiny, ale metalistům a higaiňákům to většinou vyhovuje.
vs.Asanoth píše:Tak, abych to ujasnil, ENGL prostě není můj styl. Sice Blackmore nemá špatnej zvuk, ale u těchhle aparátů mi chybí ona britská jiskra
Perla vedle perly.Asanoth píše:Dobře, přesvědčil jsi mě, ENGL má docela pěknej zvuk Nicméně, asi bych netočil gain za trojku, takže si ho ais nekoupím
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A