Saada AXL - Je vhodná pro začátečníka?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Charvy

Re: Je vhodná ?

Příspěvek od Charvy »

Asanoth píše:Pokud máš 7k, tak Cort G210 + Roland MicroCube/Roland Cube 20X/Roland Cube 15X podle peněz. Podle mě perfektní kombinace do začátku a to kombo Ti zůstane asi na furt, pokud nebudeš chtít hrát přes komp.
No, a jakej je rozdil mezi tim Cort G210 a Cort G210D, respektive co je to ten zabudovaný vlastní distortion typu Stratocaster ?
Charvy

Příspěvek od Charvy »

Jo, a ještě co by k tomu bylo třeba, moc se v tom nevyznam
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Myslím, že to je nějaký zvláštní předzesilovač v kytaře, aktivní elektronika. Podle mého názoru zcela netřeba. :) Ale názory jsou různé. Jde to využít při hraní v kapele k zvýšení hlasitosti na sólo(pokud je to to co myslím), zvýší se i zkreslení. Ale když kapela hraje dobře, ím myslím šikovně, nic se měnit nemusí a sólo slyšet je :)

Třeba je k tomu:
Kytara>Kabel(K Cortovi jsou 3, co vydržej dohromady asi rok-rok a půl)>Kombo>zásuvka.
To je nutný. Nadstandart, kterej se ale sakra hodí a je téměř potřebnej jsou trsátka(musíš si najít druh, co Ti vyhovuje, do začátku jsou dobrý Tortexy od Dunlopa), popruh, případně náhradní struny.
Luxus je stojan a obal :) I když někdo by zcela jistě řekl, že je to základ. Ale hrát jde i bez toho. Obal třeba nějaký Rockbag by Warwick okolo 400-500, stojan jakejkoliv, i když některý jsou lepší(vybereš přímo na míru kytaře, aby se Ti tolik neničil kabel), stojí okolo 300.
Mega luxus je ladička, pokud máš komp a sluch, můžeš ladit podle sluchu. Ibanez za 300 v pohodě postačí, je na ní i metronom.
Ultra extreme mega luxus je redukce na malýho jacka do kompu :D Ale to už je pro začátek takový scifi :D Stojí 60-80 kč.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Distortion typu Stratocaster je úplná blbost, mělo by se jednat o zabudovaný efekt přímo v kytaře - což jsem nikdy neviděl a považuji to za zrůdnost k přilákání potenciálních kupců => rozhodně bych bral tu bez distortionu (Cort G210). Ten Roland by nemusel být špatný, ale musel by jsi brát z bazaru; pokud bys chtěl kombo nové tak asi Crate FW15R nebo ti můžu prodat pololampu co mám na bazaru ;).
Charvy

Příspěvek od Charvy »

Ok, moc diky
Charvy

Příspěvek od Charvy »

Nevrin píše:Distortion typu Stratocaster je úplná blbost, mělo by se jednat o zabudovaný efekt přímo v kytaře - což jsem nikdy neviděl a považuji to za zrůdnost k přilákání potenciálních kupců => rozhodně bych bral tu bez distortionu (Cort G210). Ten Roland by nemusel být špatný, ale musel by jsi brát z bazaru; pokud bys chtěl kombo nové tak asi Crate FW15R nebo ti můžu prodat pololampu co mám na bazaru ;).
Takže k tomu jde připojit sluchátka ? To jdou i repreaky ne ?
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Charvy píše:Takže k tomu jde připojit sluchátka ? To jdou i repreaky ne ?
K mojí pololampě i FW15R připojit sluchátka jdou (přes redukci). Logicky tam připojíš i repráky (u té pololapy je ještě "line in", takže jsem si tam pouštěl z mp3 backingtracky a hrály docela nahlas).
Charvy

Re: Saada AXL - Je vhodná pro začátečníka?

Příspěvek od Charvy »

Hale, a co tohle, je pro zacatek tohle dobry ? http://kytary.cz/washburn-kytarova-sada ... 08:0:0:1:0
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Charvy píše:Hale, a co tohle, je pro zacatek tohle dobry ? http://kytary.cz/washburn-kytarova-sada ... 08:0:0:1:0
Ne, sada není dobrá (obvykle se tam dávají horší kusy a je udělaná prostě tak aby byla co nejlevnější). Pokud se ti ten Cort nelíbí tak by nesely být špatné tyto:
http://kytary.cz/washburn-wi14mbl/10081 ... 31:0:0:1:0
http://kytary.cz/axl-elektricka-kytara- ... 48:0:0:1:0
Mnohem lepší kompet budeš mít, když si to objednáš vzlášť: *jedna z těch kytar*(4000) + kombo (2000 - 2500) + kabel, stojan, popruh, trsátka (500 - 1000) = 7000 Kč a máš kompet co doopravdy hraje a nemusel by se ztratit v kapele s kamarády.
Boocha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boocha »

Zatim to tady myslim nikdo nepsal, ale byt tebou tak zkusim spis bazar ... ja kdyz jsem zacinal, tak sem sel taky do hudebnin a tam si koupil novou kytaru za 3 litry a kombo za 2,5K ,.... a po roce, kdyz jsem zjistil, co to vlastne kytara je a co chci hrat, tak sem kupoval novou drazsi, akorat sem se tlouk do hlavy, proc jsem tehdy zbytecne nechal 5,5K za vybaveni, co stejne za moc nestalo - kdyz se podivas po bazaru, koupis tam podle me stejnou kytaru jako je v te sade pod tri litry i s kombem, za rok to strelis za ty samy penize nekomu jinymu, kdo zacina a koupis si neco lepsiho - aspon tak bych to udelal ja, kdybych ted zacinal znova :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Ale bacha, chce to mít kámoše co tomu rozumí, abys nekoupil uplnou shitu.
Nebo to koupit od někoho důvěryhodnýho prověřenýho tady :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já si myslím, že by tady kolegovi mohlo vyhovovat to, co prodávám já... myslím, že o ceně bychom si mohli promluvit...
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Nesouhlasím s názorem, že začátečníkovi musí stačit kytara šmejdovka. Jestli dá dva tři litry navíc a má slušnej nástroj. TO za to stojí. Když se bude učit hrát na sračku, tak si akorát může zkazit celej zážitek a pak se na kompletní celé hraní vykašle. Stejně jako kámoš, který si stejně pak pořídil KVX10 od Jacksonu a mlaská si.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Ortvin

Příspěvek od Ortvin »

já jsem teda taky úplnej začátečník a tohle jusem si koupil a už si radši hned kupuju jinout protože mam pocit že se tahle podivně rychle rozlaďuje. Když doladim (podle ladičky) posledni strunu tak už je první rozladěná. Nevim jestli se na tomhle naučit dá, podle mě mátaky dost podivnej zvuk, já už kupuju jinou...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ortvin píše:já jsem teda taky úplnej začátečník a tohle jusem si koupil a už si radši hned kupuju jinout protože mam pocit že se tahle podivně rychle rozlaďuje. Když doladim (podle ladičky) posledni strunu tak už je první rozladěná. Nevim jestli se na tomhle naučit dá, podle mě mátaky dost podivnej zvuk, já už kupuju jinou...
To může bejt, že máš málo dotažený tremolo a jak natahuješ struny, tak se ti čím dál víc vychyluje od těla... Tenhle problém jsem měl s kámošovou kytarou (Tam to ale komplikovaly 13ky struny, který jsem prostě jen tak do standartního ladění dostat nemoh :D)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Ortvin

Příspěvek od Ortvin »

Moleek píše:
Ortvin píše:já jsem teda taky úplnej začátečník a tohle jusem si koupil a už si radši hned kupuju jinout protože mam pocit že se tahle podivně rychle rozlaďuje. Když doladim (podle ladičky) posledni strunu tak už je první rozladěná. Nevim jestli se na tomhle naučit dá, podle mě mátaky dost podivnej zvuk, já už kupuju jinou...
To může bejt, že máš málo dotažený tremolo a jak natahuješ struny, tak se ti čím dál víc vychyluje od těla... Tenhle problém jsem měl s kámošovou kytarou (Tam to ale komplikovaly 13ky struny, který jsem prostě jen tak do standartního ladění dostat nemoh :D)
aha, tak sem vocas no:-D jak moc ma bejt dotazeny? (jestli to jde teda takhle popsat), diky za upozorneni :-)

ale i tak ma ta kytara podivnej zvuk se mi zda :-D
sa54d

Příspěvek od sa54d »

A co hovorite na tento set ?

http://www.music-eshop.cz/kytarovekompl ... 2--[s]7300[-s]

Na badwater som pocul len same chvaly,co myslite vy?
Mate nejake uz skusenosti s touto strankou?
Dakujem.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ortvin píše:
Moleek píše:
aha, tak sem vocas no:-D jak moc ma bejt dotazeny? (jestli to jde teda takhle popsat), diky za upozorneni :-)

Pod krytem jak jsouty pružiny, tak držej na takovejch šroubech, tak buĎ je utáhnout, nebo ještě dvě pružiny dokoupit (patrně tam máš tři...).. A má to bejt tak tuhý, aby to pevně drželo na tělu kytary, dokuďnezatlačíš na páku jestli jí používáš
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
woro90

Příspěvek od woro90 »

Moleek píše:
Ortvin píše:aha, tak sem vocas no:-D jak moc ma bejt dotazeny? (jestli to jde teda takhle popsat), diky za upozorneni :-)
Pod krytem jak jsouty pružiny, tak držej na takovejch šroubech, tak buĎ je utáhnout, nebo ještě dvě pružiny dokoupit (patrně tam máš tři...).. A má to bejt tak tuhý, aby to pevně drželo na tělu kytary, dokuďnezatlačíš na páku jestli jí používáš
To je seřízení na jednozvratné - ale pokud se ti podaří dosáhnout toho, aby byla kytara naladěná i s vychýleným tremolem, zadní okraj zdvižený asi o 3mm, budeš mít původní stratovské seřízení (dvojzvratné), s kterým můžeš dělat jednak skutečné vibrato (symetrické) a jednak i upbendy. Je to trochu citlivější na seřízení, ladění trvá déle a stejně se s tím nemůže moc kravit (i když to záleží na seřízení, jednou jsem to zkusil seřídit tak, aby to šlo na doraz těsně před bodem, kdy se to začne rozlaďovat, a nebylo to špatné), ale mám to radši - jednozvratné mi nestačí, ale nepotřebuju takový rozsah jako u floyda, tak používám k plné spokojenosti dvouzvratné seřízení stratovského tremola. Mimochodem ten kovový zvuk strata je způsoben právě tím, že se kobylka dotýká dřeva jen přes těch 6 šroubů a hranu od nimi, ne plochou základní desky. Pokud je kobylka přitažená k tělu, zvuk je trochu hutnější, ne tak kovový. Opět věc vkusu, já preferuji kovovější zvuk i za cenu trochu horšího sustainu. Z mého pohledu je jedinou nevýhodou dvouzvratného seřízení chování při bendech. Pokud hraju dvojzvuk a jednu strunu vytáhnu, musím trochu zatáhnout i za tu druhou, protože se kobylka vychýlí dopředu a trochu všechny struny povolí. Páku nepoužívám vždy, ale občas třeba jen chytnu zadní okraj kobylky rukou a zaberu za něj, je to jednodušší než šroubovat páku kvůli jednomu vibratu nebo když chceš na konci pasáže hodit dip-pull-release(trochu jako satch scream, ale bez flažoletu a jemnější) a kilo.

Na druhou stranu, pokud nehodláš používat páku, kobylka přitažená k tělu toho dost zjednodušuje. Ladí se to stejně jako hardtail (technicky vzato to hardtail vlastně je) a seřizuje se to tak, aby se to nepohnulo při žádném bendu, ale ne pevněji. Více dotažené pružiny nemají smysl, je to zbytečné namáhání materiálu. Momentálně mám na jedné kytaře dvouzvratné střízení a druhou mám utaženou na hardtail. Tu seřizuji tak, že odhadem dotáhnu pružiny tak, aby to drželo dost pevně, pak kytaru naladím a na dvanáctém pražci vytáhnu G o tři půltóny. Pokud se kobylka pohne, dotáhnu pružiny. Pak vytáhnu o čtyři půltóny a pokud se nepohne, povolím, abych to neměl utažené zbytečně moc. Na změnu zvuku a prodloužení sustainu stačí tolik, víc už nic nemění, a způsobuje zbytečnou zátěž všech částí kobylky, hlavně těch šesti šroubů, na kterých to drží, dále spoje mezi základní deskou kobylky a blokem tremola ("inertia block") a v neposlední řadě i základní desky.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Dark Fender

Příspěvek od Dark Fender »

Zdravím všechny. Taky přispěju trochem do mlýna. Všude se tu řeší dost závažná otázka. Peníze versus slušný nástroj. Je asi jasnou pravdou, že i začátečník by měl hrát na kvalitní nástroj, protože se vyvaruje několika chyb:
1) Odposlech nekvalitních tonů, které neladí
2) Celková špatná kvalita kytary neladí, nedrží apod.
V tomhle se asi shodnem všichni.
ALE je tu jinej problém. Někdy je limitující cena. Mladej kluk či holka nedisponují vyššími částkami, a tak se musí spokojit s něčím levným. co sebou nese všechny již tolikrát zmíněné problémy. Pak je tu známá věta rodičů, která ale není až tak k zatracení, protože své dítko znají: "a vydrží u toho?" To je velký problém. Když ho to za nějakou dobu přestane byvit a to se taky může stát, tak koupí levného nástroje není taková ztráta i při faktu, že to může byt s výraznou slevou někomu dál prodat. Problém ale nastává v okamžiku, že u toho vážně zůstat chce. Pak i já vidím nesmysl kupovat něco levného a potom jak tu mnozí píší časem zpravidla za pár měsíců něco lepšího. Vycházejme z toho, že jak jsem tu psal ten dotyčný je finančně omezen a situace se nezlepší ani za pár měsíců. Ba naopak potom dojde ještě k většímu rozkolu s rodinou, která ve většině případů bude argumentovat slovy: "tak proč si kupoval tamto, když ted chceš tohle?" Pak může být mladý muzikant odsouzen na mnoho let čekání, než sežene finance na něco slušného. A logicky si řekne: "kdybych já v..l nekupoval tohle. tak jsem mohl mít ted 3 az 4 tisíce a mohl si to dovolit. Je to fakt složitý. Záleží na každém. Přeju všem, aby se nedostali do těch problémů, co jsem popsal. Krásný léto :D
Gibson Les Paul Custom Wine Red GHW, Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS Black Rosewood, VHT Classic 6, Peavey ValveKing 212
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“