Aparát za 19 tisíc - prosím o radu ,abych to nezkazil .

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Asanoth

Re: Aparát za 19 tisíc - prosím o radu ,abych to nezkazil .

Příspěvek od Asanoth »

Wohma píše:Tu poznamku o pianissimu moc nechapu :)
No já mám gain většinou tak, aby mi to, když brnkám ouplně tiše prstama, hrálo čistě nebo jen lehoulince nakřápnutě(to spíš na laneym, kde v tom neni takovej rozdíl). Někdo by řek, že nehraju ale spíš hladím struny. Tak mi jde o to, jestli na gainu na trojku(nebo čtyrku, prostě nízko) u ENGLa má stejný vlastnosti. Čistě pro zajímavost :) Snad jsem to vyjádřil pochopitelně :) .

Kai: No, sice jsi nesmírně šikovnej v psaní písmenek "V" a "S" za sebou, nicméně nevím, k čemu ti ve hře nebo v životě tato schopnost bude. Zvuk ENGLa tak, jak jsem ho znal, se mi nelíbil. Blackmora jsem zmínil proto, že má vlasntí model a tudíž asi na tenhel aparát někdy hrál nebo hraje. Ne, nevím kdy, v době, kdy ho mám fakt rád, asi ještě ne, vzhledem k tomu, že ENLG ještě, pokud jsem si to z tý němčiny správně přeložil, nebyl na světě.
Jak už jsem napsal, zvuk ENGLa jak jsem ho znal se mi nelíbil, potom Cybermuff poslal ukázku, jejíž zvuk mi přišel fajn. Zjistil jsem tedy, že ENGL může mít i zvuk, kterej si mi líbí.
Dofám, že už jsi to pochopil. Dizkusi na téma "Asanothův postupně se vyvíjející vztah ke značce ENGL" tímto považuji za uzavřenou přinejmenším pro všechny, kteří nemají co přínosného říct.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Kai

Re: Aparát za 19 tisíc - prosím o radu ,abych to nezkazil .

Příspěvek od Kai »

Asanoth píše:
Wohma píše:Tu poznamku o pianissimu moc nechapu :)
No já mám gain většinou tak, aby mi to, když brnkám ouplně tiše prstama, hrálo čistě nebo jen lehoulince nakřápnutě(to spíš na laneym, kde v tom neni takovej rozdíl). Někdo by řek, že nehraju ale spíš hladím struny. Tak mi jde o to, jestli na gainu na trojku(nebo čtyrku, prostě nízko) u ENGLa má stejný vlastnosti. Čistě pro zajímavost :) Snad jsem to vyjádřil pochopitelně :) .
Tak to potes koste. Na lampe je dynamika takova, ze ti nikdy klasicky zkresleny zvuk lehoulinkym vybrnkavanim nebude znit ciste, ale hnusne. Do lampy musis mit vetsi attack a umet hrat pravou rukou, rozhodne ne hladit struny (protoze tak lampa ani nefunguje). Cisty zvuk dostanes stahnutim volume potaku. Kdyz das engla na 3-4 tak uz je to slusny gain, ale zalezi opet co hraje clovek za styl. Nemam problem u screameru dat gain na 3/4 a hrat solo, na podklad zvuk zcrunchovatet. A tohle co sem psal vys, neber nijak osobne.
Asanoth píše: Kai: No, sice jsi nesmírně šikovnej v psaní písmenek "V" a "S" za sebou, nicméně nevím, k čemu ti ve hře nebo v životě tato schopnost bude. Zvuk ENGLa tak, jak jsem ho znal, se mi nelíbil. Blackmora jsem zmínil proto, že má vlasntí model a tudíž asi na tenhel aparát někdy hrál nebo hraje. Ne, nevím kdy, v době, kdy ho mám fakt rád, asi ještě ne, vzhledem k tomu, že ENLG ještě, pokud jsem si to z tý němčiny správně přeložil, nebyl na světě.
Jak už jsem napsal, zvuk ENGLa jak jsem ho znal se mi nelíbil, potom Cybermuff poslal ukázku, jejíž zvuk mi přišel fajn. Zjistil jsem tedy, že ENGL může mít i zvuk, kterej si mi líbí.
Dofám, že už jsi to pochopil. Dizkusi na téma "Asanothův postupně se vyvíjející vztah ke značce ENGL" tímto považuji za uzavřenou přinejmenším pro všechny, kteří nemají co přínosného říct.
To VeeS znamena versus, cimz sem chtel upozornit na absolutne se rozchazejici nazory ve tvych trech postech. Jestli znas/neznas zvuk ENGLa je mi jedno, ptal sem se jestli si na to nekdy hral.

edit: Pokud hrajes stylove neco lehce nakreslenyho jako blues atd. Nechapu proc pises do topicu o death/grind/thrash hlave. Ale to jen tak naokraj.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“