Teď hraju na Crate GLX65 a nemůžu si stěžovat, dokonce i okolí mi často chválí zvuk, na to že to je jen tranďák... Ale přece jen, lampa je lampa.. Takže. Teď nastává problém. První je finanční(bavme se max do 18. spíš 15 000). Ten další, jsem asi moc náročný na variabilitu. Teď mám 3-kanál, čistý, crunch a solo a jsem s tím strašně spokojen, tudíž bych potřeboval ideálně více-kanálové kombo. Koukal jsem třeba po Peavey Valveking (narazil jsem i na dobré ohlasy), ale to je pouze dvoukanál
Lampové kombo, těžký výběr.
Pravidla fóra
- freelancer02
Lampové kombo, těžký výběr.
Zdrawím, už mnoho let se věnuju kytaře a uvažuju o pořízení nového komba. Od začátku:
Teď hraju na Crate GLX65 a nemůžu si stěžovat, dokonce i okolí mi často chválí zvuk, na to že to je jen tranďák... Ale přece jen, lampa je lampa.. Takže. Teď nastává problém. První je finanční(bavme se max do 18. spíš 15 000). Ten další, jsem asi moc náročný na variabilitu. Teď mám 3-kanál, čistý, crunch a solo a jsem s tím strašně spokojen, tudíž bych potřeboval ideálně více-kanálové kombo. Koukal jsem třeba po Peavey Valveking (narazil jsem i na dobré ohlasy), ale to je pouze dvoukanál
. Nebo jsem koukal po Randall RG50TC to mě už zaujalo mnohem více (neměl jsem osobně tu čest), ale z ukázek mi přišel zvuk celkem vyhraněný k metalu (je vidět proč na ně Kirk hraje:D). Radějí bych něco spíš hard-rockovějšího, ne moc metalovou pilu (i když jde o to jak mi sednu zvuk až za to kombo zaberu, to se nedá posoudit podle YouTube). Hraju pouze kytara-kabel-kombo, žádný pastičky, nic podobnýho. Takže rady typu dvoukanál a krabky bych slyšel spíše radši jako poslední možnost. Jestli to někdo dočetl, koukám nějaký dlouhý
, tak díky za případné rady, tipy
.
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
Re: Lampové kombo, těžký výběr.
Georg Denis dělá 4-kanály. Tuším řada The Blue (na Metal to asi nebude). Ale nevim s tou cenou. Možná bazar.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
AHoj, myslím, že je pro tebe ten Randall vhodnou volbou .., má velice slušný zvuk. Pokud nechceš laborovat s pastičkama, tak bych možná doporučil dražší komba Randall s možností výměny preampových modulů.freelancer02 píše:Zdrawím, už mnoho let se věnuju kytaře a uvažuju o pořízení nového komba. Od začátku:
Teď hraju na Crate GLX65 a nemůžu si stěžovat, dokonce i okolí mi často chválí zvuk, na to že to je jen tranďák... Ale přece jen, lampa je lampa.. Takže. Teď nastává problém. První je finanční(bavme se max do 18. spíš 15 000). Ten další, jsem asi moc náročný na variabilitu. Teď mám 3-kanál, čistý, crunch a solo a jsem s tím strašně spokojen, tudíž bych potřeboval ideálně více-kanálové kombo. Koukal jsem třeba po Peavey Valveking (narazil jsem i na dobré ohlasy), ale to je pouze dvoukanál. Nebo jsem koukal po Randall RG50TC to mě už zaujalo mnohem více (neměl jsem osobně tu čest), ale z ukázek mi přišel zvuk celkem vyhraněný k metalu (je vidět proč na ně Kirk hraje:D). Radějí bych něco spíš hard-rockovějšího, ne moc metalovou pilu (i když jde o to jak mi sednu zvuk až za to kombo zaberu, to se nedá posoudit podle YouTube). Hraju pouze kytara-kabel-kombo, žádný pastičky, nic podobnýho. Takže rady typu dvoukanál a krabky bych slyšel spíše radši jako poslední možnost. Jestli to někdo dočetl, koukám nějaký dlouhý
, tak díky za případné rady, tipy
.
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Pokud nechceš pilu, za 15k bys mohl sehnat něco jinýho nežli valveking. KDyž už peavey, tak bych koukal spíš po classicu.
k těm kanálům: Když budeš pracovat s elektronikou v kytaře, tj snímače, clony, volume, tak třetí kanál podle mě není třeba. Dost často stačí jeden
Přemýšlel jsi o IMG GAT 1250R ? Nehrál jsem, ale ohlasy jsou dobrý
Pak by šly asi sehnat i nějaký fendříky, ale tam nevím jak je to s těma kanálama.
k těm kanálům: Když budeš pracovat s elektronikou v kytaře, tj snímače, clony, volume, tak třetí kanál podle mě není třeba. Dost často stačí jeden
Přemýšlel jsi o IMG GAT 1250R ? Nehrál jsem, ale ohlasy jsou dobrý
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
No já nevím ,sám píšeš že pastičky sou až poslední možnost-bohužel ,ale ta nevíc používaná a nejvíc funkční,prostě takhle to funguje mraky let a fungovat to tak bude dál,na nic jinýho asi nepřijdeš ,všichni dobrý kytaristi hrajou na lampový kombo(nebudem sem tahat nějaký vyjímky s tranzistorem) a k tomu maj krabky.Někomu stačí jedna ,někomu 20 to je fuk.z toho vyplývá že já ti radím nezkoumat ,ale hned se vrhnout na tuhle možnost.A za mě by to bylo třeba Vox AC15-za 15 tisíc nový,popř.AC30 za bazaru za 20.A máš krásnej lampovej zvuk -k tomu na sólo jednu krabku a seš vysmátej -nevím proč chtít po kombu 4 kanály když to de takhle jednoduše.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
K tomu se podepíšu, skvělej názor
Nicméně nevim, zda bych měl odvahu do Voxe AC pouštět krabku...
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
Haha novidíš my nakonec budem kámoši AsanotheAsanoth píše:K tomu se podepíšu, skvělej názor![]()
Naposledy upravil(a) panedge dne 9.07.2009 20:09, celkem upraveno 2 x.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- freelancer02
Laborování s pastičkama mě taky napadlo, i když ne tak dlouho. Maximalně tak nějaky delaye, flangery, ale to mě stejně přešlo, protože mám nejradši čistý zvuk bez efektů. No, pokud mám na kytaře jeden volume a jednu tonovou clonu tak to se bude špatně tvořit víc kanálů jen přes kytaru. Jak třeba udělám na dvoukanále zesílení na sólo. Jsme tři kytary a tam by solo bez nějakyho zdvihu úplně zaniklo. A jde taky o charakter zvuku. Toho Randalla asi pojedu odzkoušet osobně, nějak se mi rozležel v hlavě, jsem na něj zvědavej. Tak Vox je Vox. S pastičkama ale nemám moc dobrý zkušenosti a hlavně se mi nechce honit zvuk přes tucty kabelů, krabek a pak eliminátorů šumu. Jak říkám Kytara-Kabel-Aparát;-)
Proč tucty kabelů?pojedeš na krásnej zvuk z Voxe-chci sólo zapnu jednu jedinou krabičku(Boss overdrive,ProcoRat,Screamer) a mám sólo jak z LPíčka z roku 1970freelancer02 píše:Laborování s pastičkama mě taky napadlo, i když ne tak dlouho. Maximalně tak nějaky delaye, flangery, ale to mě stejně přešlo, protože mám nejradši čistý zvuk bez efektů. No, pokud mám na kytaře jeden volume a jednu tonovou clonu tak to se bude špatně tvořit víc kanálů jen přes kytaru. Jak třeba udělám na dvoukanále zesílení na sólo. Jsme tři kytary a tam by solo bez nějakyho zdvihu úplně zaniklo. A jde taky o charakter zvuku. Toho Randalla asi pojedu odzkoušet osobně, nějak se mi rozležel v hlavě, jsem na něj zvědavej. Tak Vox je Vox. S pastičkama ale nemám moc dobrý zkušenosti a hlavně se mi nechce honit zvuk přes tucty kabelů, krabek a pak eliminátorů šumu. Jak říkám Kytara-Kabel-Aparát;-)
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já vidím jako schůdné řešení dvoukanál a na sóla buď volume pedál a nebo boost - nastavíš si vyšší hlasitost a přidá ti to gain podle tvého požadavku - přecejen sól je míň než riffů.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- freelancer02
jj, tohle se zdá good idea. I když v mým případě je občas i sol vic než riffů, ale to je vedlejší. Spoluhráč právě volume podál používá a zní to dobře. Eventulně ozkoušet nějaký booster.Red Bull píše:Já vidím jako schůdné řešení dvoukanál a na sóla buď volume pedál a nebo boost - nastavíš si vyšší hlasitost a přidá ti to gain podle tvého požadavku - přecejen sól je míň než riffů.
Za 18k bych ti nabidl svoje kombo Marshall 6101 30th Anniversary v modry kozence, tzn. povedenejsi model..3 kanaly, famozni cisty, crunch od JTM pres Plexi az po JCM a na tretim kanalu higain..Pokud bys mel zajem, dej vedet;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
panedge píše:Haha novidíš my nakonec budem kámoši AsanotheAsanoth píše:K tomu se podepíšu, skvělej názor![]()
Nicméně nevim, zda bych měl odvahu do Voxe AC pouštět krabku...,počkej a proč by ses bál?
V pohodě, jasně že budem
No, je to přeci jen Vox. Prostě Vox, legenda
jonas: Ach bože, proč jen nemám 18000??? Co je v tom za repro?
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
V pohodě, jasně že budem 
Jeho zvuk by sám o sobě měl stačit, ne? I když na ty sóla bych se zas tolik asi nebál. A je fakt, že dnešní vox a 70s Vox je asi něco trochu jinýho 
hochu právě že to je Vox -žádná mrcha co se ti rozpadne,podívej se jak má narvanej rack Edge z U2 a ten hraje na starý Voxy...i samotnej zvuk je samozřejmě skvělej,ale když do toho píchneš pár krabek tak to zpívá.A když sem poprvé na vlastní oči viděl AC 30,tak mi spadla brada co to je za stroj(velkej,těžkej,parádní)
hochu právě že to je Vox -žádná mrcha co se ti rozpadne,podívej se jak má narvanej rack Edge z U2 a ten hraje na starý Voxy...i samotnej zvuk je samozřejmě skvělej,ale když do toho píchneš pár krabek tak to zpívá.A když sem poprvé na vlastní oči viděl AC 30,tak mi spadla brada co to je za stroj(velkej,těžkej,parádní)
ty modely voxe ze sedmdesatek bych zas az tak nevyzdvihoval, kdyztak uz ty z sedesatych, pak to slo dost do haje... a stare voxy jsou asi nejporuchovejsi aparaty na teto planete, tak hodne stesti pri vyberu 
ten Marshik 6100 je zlocin za 18t nevzit, akorat tam muze byt asi o neco narocnejsi udrzba
jinak vox je na hardrock rana trochu vedle... takze ten bych nechal jinym
ten Marshik 6100 je zlocin za 18t nevzit, akorat tam muze byt asi o neco narocnejsi udrzba
Beru tě už z dřívejších článků zejména o Voxech jako profíka,takže to respektuju co si napsal,nicméně myslíš že ten Vox je na hardrock vedle?když se k tomu prdne nějaká krabka?qwer píše:ty modely voxe ze sedmdesatek bych zas az tak nevyzdvihoval, kdyztak uz ty z sedesatych, pak to slo dost do haje... a stare voxy jsou asi nejporuchovejsi aparaty na teto planete, tak hodne stesti pri vyberu
A neni to skoda ?panedge píše:Beru tě už z dřívejších článků zejména o Voxech jako profíka,takže to respektuju co si napsal,nicméně myslíš že ten Vox je na hardrock vedle?když se k tomu prdne nějaká krabka?qwer píše:ty modely voxe ze sedmdesatek bych zas az tak nevyzdvihoval, kdyztak uz ty z sedesatych, pak to slo dost do haje... a stare voxy jsou asi nejporuchovejsi aparaty na teto planete, tak hodne stesti pri vyberu
Kazdopadne s krabkou to hrat bude a to tak ze dobre, jenze cenove/namahou se to nevyplati proste. Proc koupit apec na clean, abych pred to dal krabku a hral hard rock (takze bude dalsi zkouseni a hledani - jakou krabku?), kdyz muzu koupit mastalla jcm 800 + brzdu (ja powerbrakery nerad, ale tak u 800 pokud to neni polovodic_loozer_2205 co mam ja - potichu to hrat nebude) a problem je vyreseny. Navic ten zvuk je proste starej provarenej (coz nekdo nemusi mit rad, ale tak lepsi je nic nevymyslet, prvni se naucit hrat na klasiku a pak si pomalu hledat svuj_zvuk_v_zadnem_pripade_nikoho_nekopiruju!) btw kanaly na apci jsou jen o pohodlnosti (pokud nemaji jiny charakter), potaky na kytare taky funguji.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
panove, kdyby vas tak slysel pan May 
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
- citizen.one
jonas1 píše:Za 18k bych ti nabidl svoje kombo Marshall 6101 30th Anniversary v modry kozence, tzn. povedenejsi model..3 kanaly, famozni cisty, crunch od JTM pres Plexi az po JCM a na tretim kanalu higain..Pokud bys mel zajem, dej vedet;)
probuh proc to prodavas takhle levne? zacinam uvazovat, ze nekde splasim 18 a pujdu do toho...je to maso aparat...
Ja uz mu psal szcitizen.one píše:jonas1 píše:Za 18k bych ti nabidl svoje kombo Marshall 6101 30th Anniversary v modry kozence, tzn. povedenejsi model..3 kanaly, famozni cisty, crunch od JTM pres Plexi az po JCM a na tretim kanalu higain..Pokud bys mel zajem, dej vedet;)
probuh proc to prodavas takhle levne? zacinam uvazovat, ze nekde splasim 18 a pujdu do toho...je to maso aparat...
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A