Kterou kytaru kolem 19 000? Poraďtě..

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
...EDGE...

Re: Kterou? Poraďtě..

Příspěvek od ...EDGE... »

Tu druhou, PRSko.
white_wolf

Příspěvek od white_wolf »

Tu, na kterou se ti bude nejlip hrat :)
Jinak za me ten nadhernej Gibson...
...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Hrál jsme jen na dvě, eště ke všemu na sucho, a to na gibsona a na PRS SE Custom a ani jedno mě zvlášť neuchvátilo. Co mě zaujalo, že pohodlnějc se mi hrálo i na epi prophecy a standart než na toho gibsona s palisandrem.
Nicméně, myslím, že u takhle drahý kytary, i když to ještě není špička, by sis měl vybrat sám a ne se ptát ostatních na názor. Teda, klidně se zeptat, ale vybrat si sám :) Za mě LTD nebo Gibson, ty SE PRS nejsou podle mě nic skvělýho.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Asanoth píše:Hrál jsme jen na dvě, eště ke všemu na sucho, a to na gibsona a na PRS SE Custom a ani jedno mě zvlášť neuchvátilo. Co mě zaujalo, že pohodlnějc se mi hrálo i na epi prophecy a standart než na toho gibsona s palisandrem.
Nicméně, myslím, že u takhle drahý kytary, i když to ještě není špička, by sis měl vybrat sám a ne se ptát ostatních na názor. Teda, klidně se zeptat, ale vybrat si sám :) Za mě LTD nebo Gibson, ty SE PRS nejsou podle mě nic skvělýho.
Promiň, ale nedá mi to: "hrál jsem" patrně znamená že sis s posvátnou úctou někde v krámě brnkl roztřesenou rukou tři akordy, nemílím-li se :lol:
Kai

Příspěvek od Kai »

rain píše:
Asanoth píše:Hrál jsme jen na dvě, eště ke všemu na sucho, a to na gibsona a na PRS SE Custom a ani jedno mě zvlášť neuchvátilo. Co mě zaujalo, že pohodlnějc se mi hrálo i na epi prophecy a standart než na toho gibsona s palisandrem.
Promiň, ale nedá mi to: "hrál jsem" patrně znamená že sis s posvátnou úctou někde v krámě brnkl roztřesenou rukou tři akordy, nemílím-li se :lol:
Taky sem chtel neco podobnyho napsat, ale tak posledni dobou me zase post od Asanotha az tak neprekvapil. Hlavne to na_sucho, to me polozilo :p
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Prekvapil me ten vyber, autor tematu jaksi asi jeste nevi na co vubec hrat. Ty kytary jsou docela rozdilne. Za takovy prachy uz bych radsi vedel, co od kytary ocekavat a znat, co vyuziju (tremolo, HB aktivni, pasivni...).

Nehral jsem ani na jednu a ani jednu jsem v zivote nevidel na vlastni oci. :) Nejvic sympaticka je to PRSko Custom 24 GB...kvuli tremolu, javorovymu topu. Skoda ze HB nejsou rozepinatelne.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Řady SE od PRS nejsou žádnou výhrou. K originálu to má uplně stejně daleko, jako Epiphone ke Gibsonu, nebo Squier k Fenderu (a mluvíme o rozdílu vyšších řad těch lepších značek). Ale i přes ten propastný rozdíl jsou to moc pěkné kytary, nicméně - SE Custom mě nakonec přivedla až k origo Customu:) Jenže, opravdu chceš novou kytaru? Za ty peníze bys mohl sehnat i starší Gibson LP Studio u nás na bazaru a to je kytara někde uplně jinde, než všechny nové vybrané Tebou u Thomanna. Radím sledovat bazar a ujasnit si ve stylu, kterej budeš vůbec hrát, ty kytary se dost liší.) Ale všechno má základ u LP, tak bych se být Tebou nebál bazarovýho Studia,)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Á heled! Opovaž se koupit něco jinýho,)
Gibson LP Studio Wine Red, 1996? Co může být lepšího?:)
http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Maples píše:Á heled! Opovaž se koupit něco jinýho,)
Gibson LP Studio Wine Red, 1996? Co může být lepšího?:)
http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
na jednu takovou jsem hrál... kytara podle mně absolutně o ničem. na druhou stranu jsem si nedávno zahrál na PRS SE Custom 22 na prodejně kytary.cz a jsem docela přesvědčený, že to bude moje další kytara :-) (pokud nebudu mít už stálý příjem a nenašetřím si na origo PRS). Sedla mi skvěle do ruky, tón byl barevný, jak hluboký, tak zvonivý, dobrý sustain až po 22. pražec a to pohodlí při hře... krása :-)

řekl bych, ež všechny ty nástroje, které jsi zde nabídl jsou kvalitativně už slušné. jde jen o to, co od té kytary čekáš - musíš si ujasnit, co chceš, jak řekl wikxzen. nevím, jak je na tom ten Gibson nějaká limited verze, chce to podle mně určitě vyzkoušet, aby nebyla tak mrtvá jako to studio (wine red, taky starší), na které jsem hrál já :-) já osobně bych vybíral zřejmě to PRS SE custom 24 - pasivní (a docela slušné!) snímače, jednozvrat (kytaru s pevnou kobylou u mám) a dobrá zkušenost s custom 22 :-) samozřejmě bych si pro ni jel - kytaru bych přes net nekoupil
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

To jsi mě vyrazil dech, protože Standarty a Studia z 90 let jsou pro mě naprosto nejlepší Gibsony.) Ty nový v obchodech zdaleka nedosahujou jejich kvality, zvukový i v otázce zpracování, nechápu.)
loos

Příspěvek od loos »

Maples píše:To jsi mě vyrazil dech, protože Standarty a Studia z 90 let jsou pro mě naprosto nejlepší Gibsony.) Ty nový v obchodech zdaleka nedosahujou jejich kvality, zvukový i v otázce zpracování, nechápu.)
třeba jenom natrefil prostě na ne úplně povedenej kus...stejně je to o tom co se komu líbí :arrow: prostě všechno co si chceš koupit si nejdřív vyzkoušej :D tak to aspoň dělám já
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

loos píše:
Maples píše:To jsi mě vyrazil dech, protože Standarty a Studia z 90 let jsou pro mě naprosto nejlepší Gibsony.) Ty nový v obchodech zdaleka nedosahujou jejich kvality, zvukový i v otázce zpracování, nechápu.)
třeba jenom natrefil prostě na ne úplně povedenej kus...stejně je to o tom co se komu líbí :arrow: prostě všechno co si chceš koupit si nejdřív vyzkoušej :D tak to aspoň dělám já
neříkám že to není možný :-) ale prostě mě to moc nepřesvědčilo, no :?

nevím ze kterého roku bylo to studio, ale mám dojem, ež to bylo pár let staré... že by to bylo z 90 let nezaručuju

edit: nezastírám, že mi ani krk nesedl do ruky, ale prostě mi to neznělo ta kytara... a to jsem dnedávna byl vpodstatě čistě HBckerový člověk :-) čili v tom to nebude
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

wikxzen píše:Prekvapil me ten vyber, autor tematu jaksi asi jeste nevi na co vubec hrat. Ty kytary jsou docela rozdilne. Za takovy prachy uz bych radsi vedel, co od kytary ocekavat a znat, co vyuziju (tremolo, HB aktivni, pasivni...).
Tak tak - a v tomto případě nezbývá nic jiného, než poslat autora do hudebnin, aby si to pořádně ošahal.

Nicméně čistě teoreticky (měl jsem možnost se důvěrně seznámit se všema těma kytarama) bych ti radil vybírat mezi PRS SE Custom a tou LTD EC500 - rozhodně mi přišly lepší, než Tremonti a nebo to Studio (to bych dokonce řadil až na poslední místo). I když musím říct, že jsem se držel jednoho SE Custom, s kterým bych nechtěl mít nic společného (něco jak píše Maples), a minulý týden jsem s Darkem v kytarách.cz ozkoušel jiné, a to bylo velmi podařené.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Kterou kytaru kolem 19 000? Poraďtě..

Příspěvek od Kinx »

ty PRS SE nejsou vubec spatny kytary. co se tyce srovnani se squiery a epi tak SEcka mi na vyssi urovni, snimacema i zpracovanim a hlavne zvukem :) zatim jsem nejak nehral na zadny co by mi vylozene nesedlo. us prs je us prs ale to SE je dobra alternativa - ma samozrejme horsi snimace, nema vychytavky jako phase II mechaniky ale i tak se mi tech par co mi proslo rukama zamlouvalo. mozna bych menil ty snimace ale porad mnohem lepsi nez ta krize co je na epi std a pribuznych.

za ty prachy bych sel ale do toho gibsona, uz jenom proto ze kdyz te nebude bavit tak se ho lip zbavis. navic mi je z tech kytar nejsympatictejsi, LTD co jsi psal (mel jsem v kuse teda jeden kus a asi jsem nemel moc stastnou ruku) mi prislo naprosto o nicem, ty SE nejsou spatny ale LP studio (kdyz se povede kus) tak se mi libi jeste vic nez ty SEcka.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mě právě ty snímače, kterými bylo osazené PRS SE Custom dost překvapily, měly dost barevný zvuk na čistý kanál i dost konkrétní na zkreslený kanál... mohl jsem klidně hrát plné akordy a příliš se to neslévalo :-) takže vážně tam taková nutnost k výměně podle mně není
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nahodim do hry dva hrace, kteri myslim nebyli zmineni:
Godin a Schecter.
O kvalitach Schectera (kor v teto cenove relaci) jsem celkem slusne presvedcenej (nerikam, ze to je to nejlepsi, zas tolik zkusenosti nemam, ale za ty penize to hraje), Godina znam vicemene jen z doslechu, ale jsou to kytary vyrabeny v Kanade/USA a minimalne drevem predci i vetsinu dnesnich Gibsonu.

Z tech, co jsou na vyber, me nejvic zaujaly LTDcko a PRS SE Custom. Ale ani na jednu jsem nehral (akorat na gibsona, kterej neni spatnej, ale podle me neni cena uplne umerna zvuku), takze to neber zas tak vazne.

P.S.: Jestli to nemas moc daleko do Treppendorfu (Thomann), tak si tam zajed a vyzkousej. Ja kdybych to nemel 500km, tak kupuju kytaru jedine takhle.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Wohma píše:O kvalitach Schectera .... Godina znam vicemene jen z doslechu, ale jsou to kytary vyrabeny v Kanade/USA a minimalne drevem predci i vetsinu dnesnich Gibsonu .
... aneb jak neláska ke určité značce zatemní mozek :mrgreen: :mrgreen:

Kdes vzal tuhle hlubokou pravdu ?
I´m wheels... movin´wheels
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Tonda píše:
Wohma píše:O kvalitach Schectera .... Godina znam vicemene jen z doslechu, ale jsou to kytary vyrabeny v Kanade/USA a minimalne drevem predci i vetsinu dnesnich Gibsonu .
... aneb jak neláska ke určité značce zatemní mozek :mrgreen: :mrgreen:

Kdes vzal tuhle hlubokou pravdu ?
godiny jsou všeobecně známé vysokou kvalitou dřeva a velmi zajímavými kombinacemi různých kusů kytary z různých dřev :-) v tomhle je to dost promyšlená značka :-) tak trochu unikátní

sice to z toho nedělá lepší volbu než Gibson, ale člověk se může zamyslet nad "materiálovým" vývojem Gibsonu za poslední roky :-) odlehčování, nahrazování...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

materiálový vývoj je všude stejný, vařit z vody se nedá, za pár peněz nikdo nevykouzlí zázrak,
např. Godin - z těch mahag.modelů píše jen u LG že "honduras mahog." (ostatní jsou "mahog.", bez původu)- ale na fotce je evidentní, že je ze 3 kusů a kdoví jak je vydlabaná uvnitř.
Měl jsme od nich v ruce mj. tu 5th Ave,z kanadské třešně, nevím jak akusticky prověřený materál to je (jemně řečeno), a zvuk byl nijaký..
I´m wheels... movin´wheels
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“