Tradiční problém výběr lampového komba..

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Tradiční problém výběr lampového komba..

Příspěvek od kneekal »

Hezký den ve spolek,

po šmejdění po místním fóru a přečtení x topiců týkající se lampových komb jsem bohuže stále nepřišel na to, které by bylo pro mě to pravé. Už asi 3 roky hraji na tranďák Fender 212R, jsem s ním vcelku spokojen, dospěl jsem k názoru, že už by to chtělo lampu. Oběhl jsem pár kšeftů přehrál si pár favoritů a chtěl bych se vás zkušených poptat, co myslíte o následujících možnostech.

Ještě upzoroním, že hraju alternativní rock (ale už spíše starší věci hrané ještě se sranda mulťákem Digitech RP80 a starší kytarou BaCH http://bandzone.cz/fullstop), hraju jak sóla, tak doprovody, kytaru mám FENDER - Special Edition TC-90 Thinline a používám docela dost efektů (T.Rex Moller, Boss DD7, BOSS Flanger, MXR Phase 100, T.Rex Tremster, kvákadlo Vox). Oblíbení kytaristi jsou namátkou Jeff Beck, Tom Verlaine, Andy Summers. Cena tak nějak kolem 20 000 a klidně i o fous výš. Jsem připraven si ke kombu i pořídit nějaký overdrive na sóla (ten Moller je moc měkkej), horký kandidát je Visual Sound Double Trouble..

Takže:

VOX AC30
Fender Hot Rod Deluxe
Fender Blues Deluxe (bohužel jsem neměl šanci ještě vyzkoušet, takže moc netuším)
nějaký jiný Fender bazar či verze DeVille?
Orange Rocker 30
Hughes-Kettner Statesman QUAD EL84

Hlavně by mě zajímalo, jestli má cenu zkoumat ty Twin Amp Fendery atd., co se sem tam toulají po bazaru oproti Hot Rodu a Blues Deluxu.

Díky za Vaše rady :)
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
lukyfon

Re: Tradiční problém výběr lampového komba..

Příspěvek od lukyfon »

Resil jsem pred nekolika lety podobny problem. Taky jsem prechazel z tranzistoroveho Fenderu na lampu. Obihal jsem kramy, ptal jsem se atd. Po case jsem zuzil vyber pouze na znacku Fender. Zvukove jsou mi nejbliz a navic je to moje oblibena znacka. Do nejuzsiho vyberu se dostaly verze Hot Rod DeVille 410 a Blues DeVille 410.

Hot Rod je urcite univerzalnejsi, ma vetsi zkresleni. Koupil jsem nakonec ale verzi Blues, protoze ma "stavnatejsi" cistej zvuk a naprosto jsem podlehl drive kanalu (coz je jen takovy lekhy lampovy overdrive), ktery ma super sound na bluesova sola, funkrockove doprovody apod. Navic genialne reaguje na dynamiku hry. Taky se mi libi, ze je to vetsi kombo se ctyrma desitkama, takze se za tebou na podiu nestrati.
Je ale hrozne hlasite. 60W je tady fakt moc. Na velkych festakovych podiich hraju max na 4 z 12 stupnu. V klubech max. 3. To je nevyhoda, ze to nemuzes poradne vytavit. Proto premyslim o vymene za Blues Deluxe nebo Junior.

Jo a se zreslovadlama si to rozumi taky dobre (pouzivam Boss SD-1 a DS-2).
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

z fenderu bych volil urcite blues, nemusi si ale sednout s krabkama

orange rocker 30 neni spatnou volbou, pokud se mu vymeni repro - ta vintage 30 ho zbytecne tlaci to takovych metalackych vod (viz. http://www.youtube.com/watch?v=LxZamgDcB10). je ale oproti zbytku hodne jinde... proste je na zkreslenem kanalu hodne tvrdsi a zvukove zcela jinde nez treba vox nebo statesman s mekcim el84 zkreslenim a nebo fender se zkreslenim, ktere jsem ja bohuzel doted nejak nepochopil a neprisel mu vubec na chut

vox ac30 je to aparat, ktery je podle me konstrukcne a hlavne zvukem minimalne o tridu vys nez vsechno zde uvedene, ale ne kazdy muze najit a vyuzit jeho moznosti... treba ja ne, presto se mi ale strasne libi a proto jej taky mam - ne proto, ze jej vyuziju a potrebuju, ale protoze ma proste bozsky zuk, ktery kdyz jednou uslysis, tak uz jaksi neni misto pro kompromisy. a taky nevyjde nastejno prelampovat ac30 oproti treba tomu fender blues deluxe, takze v tom je i nejaka ta ekonomicka stranka, navic vox bez alnica blue neni tak uplne vox a ty voxy s alnico blue stoji trochu jine penize, nez ten zbytek paratu co jsou zde uvedene
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me se z fenderu libi nejvic twin, ma to nejvetsi ksicht a taky koule :) je to velky, tezky, ma to jeden kanal, stare verze trochu obcas hori ale ten zvuk te tak krasne profackuje (nenapada me lepsi zpusob jak to popsat), to mi u hot rodu chybi. navic kdyz se pred to da uz obyc DS1 tak to zabiji, navic s telecasterem :) muj favorit je tedy silverface twin.

jinak z toho co jsi psal mi je nejbliz ten orange, libi se mi ze ma pekne surovy charakterni zvuk. s H30 to bude asi vic vintage, ale s V30 to ma spravnou stavu :)

jako tezky mesofil si neodpustim otazku a co mesa? :) kolem dvacky se toho da sehnat docela dost, ted je myslim na bazaru mark III v plne palbe (graficke eq atd) s EVM reprakem - je to za 25 ale imho je to za ty penize bomba.

AC30 rozhodne neni spatna, taky hodne charakterni apec. ale asi jsem tomu aparatu nikdy neprisel poradne na kloub. jinym to hraje naprosto uzasne ale me to nikdy tak hezky nehralo :)
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Díky za postřehy.

Ten Twin mě taky vcelku láká, snad budu mít v nějakém krámě v brzku štěstí na vyzkoušení.

Zdá se, že favorit mezi levnějšími Fendery je Blues a v K-Audiu ho mají, takže si do Práglu vezmu kytaru a půjdu ho poškádlit. Ta čtyřrepráková verze mě přiznám se moc neláká, přesně z důvodu, že 60 je fakt dělo a mám radši menší záležitosti :)

Jinak, co se týče Mesy... Přiznám se, že dost mě v obchodech odradila cena a když jsem si na některou zahrál, tak mě ten zvuk (především čistý) zase tolik neuchvátil. Tudíž mi podle známého poměru cena/výkon přišla poněkud předražená. Ale je to již nějaký čas, možná by si holky zasloužily další šanci.

Zajímá mě vcelku i ten Kettner, jestli s ním někdo máte zkušenosti? Hrál jsem na něj v guitarparku a narozdíl třeba od Hot Roda má daleko fešnější zkreslení, které je daleko kuletější. Obecně u těch Fenderů moc nepočítám, že bych zkreslení používal samotné, na sóla mi přijde taková "uprděné" :) Ale třeba je to jen můj pocit.

Jinak samozřejmě se nebráním návrhům jiných značek.

Občas si říkám, že místo kytary radši nejsem vášnivý šachista. Koupil bych si šachy a frčel bych.. Nemusel bych obcházet hafo krámů, prolejzat e-shopy, zkoumat youtube a zdlouhavě vážit, jestli mi ten či onen kousek za mých uspořených 20 tisíc opravdu stojí, když vím, že si jen tak další jiný nepořídím :)
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

rozhodne bych mesam dal jeste sanci, myslim ze ten mark by se ti mohl libit. hodne fenderoidni clean a bezkonkurencni zkresleni. ten cistej je takovej "gumovejsi" nez treba twin, zaroven ma vic basu a vysek.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

co zkusit george dennis mighty mouse
nebo me este napada jetej fender bassman (i kdyz ten asi bude kostovat vic)
s tim kettnerem taky chybu neudelas.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

Kinx píše:rozhodne bych mesam dal jeste sanci, myslim ze ten mark by se ti mohl libit. hodne fenderoidni clean a bezkonkurencni zkresleni. ten cistej je takovej "gumovejsi" nez treba twin, zaroven ma vic basu a vysek.

koukam ty ses jak ja, zavilej mesar :d
nahodou ted prodavam MkII kombo v plny palbe, cena tak tech 25 taky, clean rozhodne lepsi jak MkIII. EVM12S repro (aspon myslim, EVM to je, ale magnet vypada jinac krapet a hraje to mekcejs). Zvuk Santany jak z desky, narez, taky mi kapela usela vymlouvat, ze mi to i tak hraje dobre a abych to strelil :) krom toho ze tomu chybi jedna krytka ekvalizeru a fooswitch je ve vybornym stavu, reverb pruziny hammond ty nejdelsi...

na clean bych dennise mighty mouse nebral, sice ho sam mam, ale nejak to nejni ono, kdyz to pak pichnu do mesy, at uz MkII nebo Calibera, tak to ma vic stavy...

a Kettner jak prohlasil kamarad tyden zpatky je nepovedena kopie na zaklade Mesa MkI, nevim co je na tom pravdy, ale vzhledem k tomu, ze to vratil behem dvou dnu,tak to asi nebylo uplne ono...

takze bez ohledu na tvuj zajem/nezajem o to co prodavam ja, bych bral bud fendera nebo mesu, to je asi jediny jeste docela dobre dostupny...
Naposledy upravil(a) citizen.one dne 17.07.2009 8:31, celkem upraveno 1 x.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Orange = Pro ty, co po kombu Orange doopravdy netouží, bych ho osobně nedoporučoval. Prostě komba Orange nejsou ty klasický, jak si jdeš do obchodu a z výběru pěti komb si vybereš. On zrovna tenhle ten Rocker 30 je docela o tom, že si jeho zvuk musíš zamilovat. Ten zvuk toho zkreslenýho kanálu je ať si říká kdo chce dost specifickej. Pro Orange typickej. Já, ikdyž mám pouze nejnžší řadu Orange , a to Tiny Terror, tak můžu říct, že charakter Orange v něm je. Tak v desíti sem na něj společně s AD30 chodíval hrát a od tý doby mě nic jinýho neláká. Na "klasičťejší" zvuk tu máme řadu Rockverb, která dává možnost mít "neorangovej" zvuk v oranžový kožence. Ale ty už jsou dražší.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

mesa ftw;)
a Kettner jak prohlasil kamarad tyden zpatky je nepovedena kopie na zaklade Mesa MkI, nevim co je na tom pravdy, ale vzhledem k tomu, ze to vratil behem dvou dnu,tak to asi nebylo uplne ono...
to bych uplne netvrdil, hraje to dost jinak nez mk I. zvuk je taky takovej hladkej, ale rozhodne neni nijak narvanej a uplne jinak to komprimuje. podle me ten kettner hraje vyborne, ale mark je proste mnohem dospelejsi aparat.
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

Kinx píše:mesa ftw;)
to bych uplne netvrdil, hraje to dost jinak nez mk I. zvuk je taky takovej hladkej, ale rozhodne neni nijak narvanej a uplne jinak to komprimuje. podle me ten kettner hraje vyborne, ale mark je proste mnohem dospelejsi aparat.
JJ Kettnery jsou super aparaty. Maj krasny zkresleni, takove kremove :). Jedine co me na nich nezaujalo byl cistej kanal, ale to spis pro to ze nebyl tak divnej jako u fendru.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Díky všem za Vaše rady a postřehy, nakonec jsem si ze všech těch aparátů vybral Fender Hot Rod Deluxe 112. DeVille mě odradily svoji velikostí a je to pro mě naprosto zbytečně hlasité a zvukové mi to nepřišlo nějak zvlášť rozdílné.

A co bylo hlavní kritérium? :) Clean. Prostě fenderáckej clean je moje krevní skupina a už se s tím asi nedá nic dělat. Mám ho zatím pár dní a upřímně řečeno, nevěřil jsem jak velkej rozdíl to bude proti tomu Fenderu 212R... Že mě to posadilo na zadek je slabý výraz. Skoro si říkám, jak jsem mohl bez lampy být :) Teďka přijde další díl hudební komedie a to hledání nějakého pěkného zkreslení k mému T-Rex Molleru... Ale o tom jinde.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“