lampy, flašky, elektronky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: lampy, flašky, elektronky

Příspěvek od eugeene »

turbo_MaCk píše:
eugeene píše:já mám teĎ v konci dočasně nespárovaný totálně stoletý vojenský ruský 6p3S-e (ekv. 6l6) ty koncovky jsou nasračky nespárovaný a hraje to suprově :lol: :lol: :lol:
přeměř je a hoď sem čísla... Mě totiž ten pár JJ+EHX vycházel spárovanějí, než EHX anebo JJ pár... a to kupuju po čtveřicích :lol:

můžu je přeměřit leda pravítkem :D párátko (jakop tu věc na párování flašek) doma nemám :(
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

co třeba volt metr?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

povídej, jak se to dělá? ať se přiučim :D
Digitech Bad Monkey ->
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Taky to chcu umět. Návod sem :)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Biasovat umíte? stačí si měřit bias na každé elektronce. Měli by bejt co nejblíž, aby jedna netavila 85% a druhá ztěží 60%. http://ax84.com/contrib/biascalc.php se vám může hodit.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

já to dřív dělal tak, že jsem měřil anodovej proud. A nebo mě napadlo, u každý elektronky udělat vlastní biasovej poťák, pak by to šlo i s nematchovanejma koncovkama :lol:
Digitech Bad Monkey ->
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

eugeene píše:já to dřív dělal tak, že jsem měřil anodovej proud. A nebo mě napadlo, u každý elektronky udělat vlastní biasovej poťák, pak by to šlo i s nematchovanejma koncovkama :lol:
tak to maj myslím TSL od marshallu... možná i DSL
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Nazdar borci. Tak mě při určitý frekvenci a když to hraju trochu nahlas jakoby rezonuje něco v kombu (LANEY VC30). Myslim si tedy,že je mikrofonická nějaká lampa. Co si tak matně pamatuju,tak někdo tady psal,že to dělaj preampovky. Kouknul jsem se tedy,jaký tam mám a jsou tam 3 klasický ECC83. Ale značku nznám. Je tam napsáno E83CC RUBY. Ty jsou tam dvě a na třetí není napsáno nic. Zkoušel jsem jednu vyndat a drží jako sviňa. Bál jsem se moc to tahat,abych něco ne.osral. Co stim? A co ta značka,zná někdo?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Podle mě to z 80% děl reprák, zkus ho buď utáhnout, nebo položit kombo šikmo zadní horní stranou na zeď... A hlavně si sluchem vyzkoušej zblízka odkud to rezonuje
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Pozkúšam. A další názory taky přivítám.
A ty Turbo,ten návod na ty lampy. Nejsem zase takovej king přez elektriku. Ale su šikovné a učenlivé 8)
- krabiček a efektů kýbl
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Lachim píše:Nazdar borci. Tak mě při určitý frekvenci a když to hraju trochu nahlas jakoby rezonuje něco v kombu (LANEY VC30). Myslim si tedy,že je mikrofonická nějaká lampa. Co si tak matně pamatuju,tak někdo tady psal,že to dělaj preampovky. Kouknul jsem se tedy,jaký tam mám a jsou tam 3 klasický ECC83. Ale značku nznám. Je tam napsáno E83CC RUBY. Ty jsou tam dvě a na třetí není napsáno nic. Zkoušel jsem jednu vyndat a drží jako sviňa. Bál jsem se moc to tahat,abych něco ne.osral. Co stim? A co ta značka,zná někdo?
Ruby tam mám teda taky... co jsem tak slyšel, patří mezi lepší, ale je zvláštní, ež máš jednu bez nápisu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Pokud rezonuje něco mechanicky z komba, může to být cokolic, nedotažeí šroubů, krytů, ale hlavně elektronky. Jsou to křehký věci a ne všechny jsou uplně v pohodě, tak se na určitý frekvenci vevnitř klepe to tělo a to je ten zvuk. NENÍ to mikrofoničnost, je to normální jev, nikdy jsem snad neměl kombo, ve kterym to od začátku/po čase elektronky nedělaly.
Mikrofonická lampa se projeví přímo z reproduktoru - ta vada se přenáší do zesilovače, dobře se to kontorluje poklepem na lampy (při zapnutym kombu danym nahlas). Pokud propiskou poklepeš na elektronku, při který to chrastí a praská z repráku, je mikrofonická a chce vyměnit, páč v dalších stadiích to dělá při hraní skoro pořád, to už je svinstvo.)jinak dotáhni všechny spoje, to taky pomáhá a uchytit pořádně lampy.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Delaji to preampovky, Ruby jsem mel taktez v Ampegu po zakoupeni, preampovky budou uz vadne. Jinak znacky... ja mam v preampu Mullardky:
Obrázek

Kresli pozdeji, zvukove jsou jasnejsi, citelnejsi a hlavne po vymene, jak mavnutim kouzelnym proutkem, veskere rezonance a zachvevy zmizely.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Wikxzene, mám dojem, žes to byl ty, kdo kupoval z tubetownu, že? :-D to se nedivím, ež máš zrovna Mullardy... bohužel v naší úžasné kotlině je těžké na něco takového natrefit

v které zemi mimochodem sídlí tubetown?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ne ne, to jsou stale ty kousky od qwera. Tubetown je z Nemecka tusim. Pristi objednavku budu delat na Eurotubes (US). Odpovedeli mi delsim e-mailem, co konkretne by se k memu vybaveni (v navaznosti na me pozadavky ve zvuku) mohlo hodit. Pujdu do JJ (kompletni prelampovani zesiku i pedalu).
http://www.eurotubes.com/index.htm
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

wikxzen píše:Ne ne, to jsou stale ty kousky od qwera. Tubetown je z Nemecka tusim. Pristi objednavku budu delat na Eurotubes (US). Odpovedeli mi delsim e-mailem, co konkretne by se k memu vybaveni (v navaznosti na me pozadavky ve zvuku) mohlo hodit. Pujdu do JJ (kompletni prelampovani zesiku i pedalu).
http://www.eurotubes.com/index.htm
Kolik mají poštovné do čech nevíš?
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

To RB:
International orders will be shipped by Global Priority mail with an average of a 5 to 7 day delivery.

Orders weighing up to 1 lb would be approximately 18.00 to 24.00 to ship and insure depending on the country.
Orders weighing up to 2 lbs would be approximately 26.00 to 32.00 to ship and insure depending on the country. * Please email us if you would like an exact quote.
You can also request Express shipping by leaving a note in the comments box on the checkout page. Express runs about 10.00 more with an average 4 to 6 day delivery.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Dost dobré - mají docela pěkně udělané celé sestavy do určitých aparátů - to se mi líbí.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Lachim

Příspěvek od Lachim »

S bednama mám docela dost zkušeností a myslim,že mechanický rezonování to nebude.
Zkusím pak teda ten poklep. Ale jinak to hraje super. Jen ty určitý frekvence dělaj bordel.
A to tahaání ECC-ček? Mám zabrat? Nebát se toho? Když jsem tahal lampy z telek a rádií,tka to dycky šlo v pohodě. Ale tady mám trochu obavu :?

Teď trošku odbočím,ale váže se to k Wikxzenovi. Který americký on-line šopy posílaj do evropy? Nemyslim nějaký zprostředkovací adersy - služby.
- krabiček a efektů kýbl
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jj ty Ruby po delsim case ztraceji "pevnost" a proto v urcitych frekvencich (v mem pripade hlavne u spodnich frekvenci) neprijemne vylezou ven. Byl to takovy zvlastni "cinko-chrastot" :lol: Vytazeni ECC by melo probihat v pohode, nic bys urvat nemel, to ze to ma pevnejsi vuli je jen dobre.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“