eugeene píše:já mám teĎ v konci dočasně nespárovaný totálně stoletý vojenský ruský 6p3S-e (ekv. 6l6) ty koncovky jsou nasračky nespárovaný a hraje to suprově
přeměř je a hoď sem čísla... Mě totiž ten pár JJ+EHX vycházel spárovanějí, než EHX anebo JJ pár... a to kupuju po čtveřicích
můžu je přeměřit leda pravítkem párátko (jakop tu věc na párování flašek) doma nemám
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Biasovat umíte? stačí si měřit bias na každé elektronce. Měli by bejt co nejblíž, aby jedna netavila 85% a druhá ztěží 60%. http://ax84.com/contrib/biascalc.php se vám může hodit.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
já to dřív dělal tak, že jsem měřil anodovej proud. A nebo mě napadlo, u každý elektronky udělat vlastní biasovej poťák, pak by to šlo i s nematchovanejma koncovkama
eugeene píše:já to dřív dělal tak, že jsem měřil anodovej proud. A nebo mě napadlo, u každý elektronky udělat vlastní biasovej poťák, pak by to šlo i s nematchovanejma koncovkama
tak to maj myslím TSL od marshallu... možná i DSL
Nazdar borci. Tak mě při určitý frekvenci a když to hraju trochu nahlas jakoby rezonuje něco v kombu (LANEY VC30). Myslim si tedy,že je mikrofonická nějaká lampa. Co si tak matně pamatuju,tak někdo tady psal,že to dělaj preampovky. Kouknul jsem se tedy,jaký tam mám a jsou tam 3 klasický ECC83. Ale značku nznám. Je tam napsáno E83CC RUBY. Ty jsou tam dvě a na třetí není napsáno nic. Zkoušel jsem jednu vyndat a drží jako sviňa. Bál jsem se moc to tahat,abych něco ne.osral. Co stim? A co ta značka,zná někdo?
Podle mě to z 80% děl reprák, zkus ho buď utáhnout, nebo položit kombo šikmo zadní horní stranou na zeď... A hlavně si sluchem vyzkoušej zblízka odkud to rezonuje
Lachim píše:Nazdar borci. Tak mě při určitý frekvenci a když to hraju trochu nahlas jakoby rezonuje něco v kombu (LANEY VC30). Myslim si tedy,že je mikrofonická nějaká lampa. Co si tak matně pamatuju,tak někdo tady psal,že to dělaj preampovky. Kouknul jsem se tedy,jaký tam mám a jsou tam 3 klasický ECC83. Ale značku nznám. Je tam napsáno E83CC RUBY. Ty jsou tam dvě a na třetí není napsáno nic. Zkoušel jsem jednu vyndat a drží jako sviňa. Bál jsem se moc to tahat,abych něco ne.osral. Co stim? A co ta značka,zná někdo?
Ruby tam mám teda taky... co jsem tak slyšel, patří mezi lepší, ale je zvláštní, ež máš jednu bez nápisu
Pokud rezonuje něco mechanicky z komba, může to být cokolic, nedotažeí šroubů, krytů, ale hlavně elektronky. Jsou to křehký věci a ne všechny jsou uplně v pohodě, tak se na určitý frekvenci vevnitř klepe to tělo a to je ten zvuk. NENÍ to mikrofoničnost, je to normální jev, nikdy jsem snad neměl kombo, ve kterym to od začátku/po čase elektronky nedělaly.
Mikrofonická lampa se projeví přímo z reproduktoru - ta vada se přenáší do zesilovače, dobře se to kontorluje poklepem na lampy (při zapnutym kombu danym nahlas). Pokud propiskou poklepeš na elektronku, při který to chrastí a praská z repráku, je mikrofonická a chce vyměnit, páč v dalších stadiích to dělá při hraní skoro pořád, to už je svinstvo.)jinak dotáhni všechny spoje, to taky pomáhá a uchytit pořádně lampy.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Wikxzene, mám dojem, žes to byl ty, kdo kupoval z tubetownu, že? to se nedivím, ež máš zrovna Mullardy... bohužel v naší úžasné kotlině je těžké na něco takového natrefit
Ne ne, to jsou stale ty kousky od qwera. Tubetown je z Nemecka tusim. Pristi objednavku budu delat na Eurotubes (US). Odpovedeli mi delsim e-mailem, co konkretne by se k memu vybaveni (v navaznosti na me pozadavky ve zvuku) mohlo hodit. Pujdu do JJ (kompletni prelampovani zesiku i pedalu). http://www.eurotubes.com/index.htm
wikxzen píše:Ne ne, to jsou stale ty kousky od qwera. Tubetown je z Nemecka tusim. Pristi objednavku budu delat na Eurotubes (US). Odpovedeli mi delsim e-mailem, co konkretne by se k memu vybaveni (v navaznosti na me pozadavky ve zvuku) mohlo hodit. Pujdu do JJ (kompletni prelampovani zesiku i pedalu). http://www.eurotubes.com/index.htm
Kolik mají poštovné do čech nevíš?
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
International orders will be shipped by Global Priority mail with an average of a 5 to 7 day delivery.
Orders weighing up to 1 lb would be approximately 18.00 to 24.00 to ship and insure depending on the country.
Orders weighing up to 2 lbs would be approximately 26.00 to 32.00 to ship and insure depending on the country. * Please email us if you would like an exact quote.
You can also request Express shipping by leaving a note in the comments box on the checkout page. Express runs about 10.00 more with an average 4 to 6 day delivery.
S bednama mám docela dost zkušeností a myslim,že mechanický rezonování to nebude.
Zkusím pak teda ten poklep. Ale jinak to hraje super. Jen ty určitý frekvence dělaj bordel.
A to tahaání ECC-ček? Mám zabrat? Nebát se toho? Když jsem tahal lampy z telek a rádií,tka to dycky šlo v pohodě. Ale tady mám trochu obavu
Teď trošku odbočím,ale váže se to k Wikxzenovi. Který americký on-line šopy posílaj do evropy? Nemyslim nějaký zprostředkovací adersy - služby.
Jj ty Ruby po delsim case ztraceji "pevnost" a proto v urcitych frekvencich (v mem pripade hlavne u spodnich frekvenci) neprijemne vylezou ven. Byl to takovy zvlastni "cinko-chrastot" Vytazeni ECC by melo probihat v pohode, nic bys urvat nemel, to ze to ma pevnejsi vuli je jen dobre.