Gibson snímače
Pravidla fóra
Gibson snímače
Zdravím,
zajímalo by mě jaké kombinace snímačů Gibson se nejčastěji používají a zní nejlépe na Les Paula?
zajímalo by mě jaké kombinace snímačů Gibson se nejčastěji používají a zní nejlépe na Les Paula?
Re: Gibson snímače
a na jakej styl ?
.. a stejně - zní nejlépe, to vždycky bude subjektivní, jak komu ..
.. a stejně - zní nejlépe, to vždycky bude subjektivní, jak komu ..
I´m wheels... movin´wheels
Obecně má Gibson 4 nejznámější druhy snímačů:
1. P90 - To je jednocívkovej, má to jinej zvuk než klasickej LP, nicméně to hraje dobře
Jedinej singl v Gibson produkci.
2. 57' Classic - Starej vintage zvuk, malej výstup, dává se třeba do lubovek, pololubovek a některejch LP(Vintage, některý supreme tušim). Na metal asi nevhodnej.
3. 4XX, např 498, 498T apod. - Nejlevnější HB od Gibsona, z těch základních, má silnej výstup(samozřejmě dle typu, ale slabovýstupní tam tušim neni), hodí se aj do tvrdších stylů, na LP se dává jen na ty nejnižší řady, najdeš ho na většině SG.
4. Burstburcker - Tenhle snímač se teď dává na LP Standart, je nejdražší ze všech(
), to evokuje nejkvalitnější, ale tak to nemusí být. Existuje ve třech(snad) řadách, a to se silným výstupem, slabým výstupem a něco mezi(BB 1, 2 a 3).
Pak jsou ještě nějaký jiný typy, například signatury apod(Angus
), ale ty většinou neznám, někdo mě určitě rád doplní, případně opraví.
1. P90 - To je jednocívkovej, má to jinej zvuk než klasickej LP, nicméně to hraje dobře
2. 57' Classic - Starej vintage zvuk, malej výstup, dává se třeba do lubovek, pololubovek a některejch LP(Vintage, některý supreme tušim). Na metal asi nevhodnej.
3. 4XX, např 498, 498T apod. - Nejlevnější HB od Gibsona, z těch základních, má silnej výstup(samozřejmě dle typu, ale slabovýstupní tam tušim neni), hodí se aj do tvrdších stylů, na LP se dává jen na ty nejnižší řady, najdeš ho na většině SG.
4. Burstburcker - Tenhle snímač se teď dává na LP Standart, je nejdražší ze všech(
Pak jsou ještě nějaký jiný typy, například signatury apod(Angus
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C

o charakteru zvuku to ovšem neříká nic ... to je o tom do jaký hudby a jak to kdo slyší ..
Super a jak jsou na tom ty řady Burstburckerů I, II, III, jakej je mezi nima rozdíl (nemyslím cenovej
). Nebo jsou třeba některé z těchto řad méně povedené?
Díky
Díky
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam Burstbucker Pro (Bridge) s kombinací s P-90 a je to taková ideální kombinace na Jazz, Blues, Rock'n'roll a Rock ... ale Metal z toho nedostaneš, ať se snažim sebevíc tak to na kombu nevykroutim, proto ještě používám Epiphone s R.M.kama
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Rozdíly jsou spíš jen v síle výstupu /tabulka/ - a BB 1,2,3 jsou Alnico 2, BB Pro je A 5 -agresivnější ostřejší zvuk.franta46 píše:Super a jak jsou na tom ty řady Burstburckerů I, II, III, jakej je mezi nima rozdíl (nemyslím cenovej). Nebo jsou třeba některé z těchto řad méně povedené?
Díky
BB1 se dává jen ke krku, BB3 ke kobylce, BB2 obojí.
Od cca 2003-4 jsou BB (ty co jsou v kytarách orig.z fabriky osazený) zavoskovaný, donedávna se daly koupit samostatný BB bez voskování, jak je to teď nevím - už asi ne. To má vliv na zvuk, milovníci "vintage zvuku" radši nevoskovaný - mají míň "tuhej", víc vzdušnější, otevřenější zvuk. A když jsou kvalitně vyrobený, tak nepískaj ani při velkym zesílení.
BB nejsou špatný - ale za stejnou cenu si můžeš nechat poslat zvenku lepší "repliky PAF".
Já teď budu měnit BB1 a 2 za Wolfetony - ty jsou (mýmu uchu) mnohem lepší.. Mám je zatím v "testovacím" SGčku - takže mě čeká transplantace..spousta pájení
Myslím ,že hodně často se dává na Les Paul kombinace 490R ke krku a 490T ke kobylce
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Jenom na sérii Special, ne? 490R a 498T je klasika, nová LPčka se obvykle osazují Burstbuckery.panedge píše:Myslím ,že hodně často se dává na Les Paul kombinace 490R ke krku a 490T ke kobylce
je to teď dost komplikovaný
LP Traditional: 57/57+
LP Stand.2008 : BB1,2
LS Stand.2009: BB Pro
Studia, SG Standard a Customy: 490r/498t (kromě RI 57 - BB1,2)
SG Special: 490r,t
LP Traditional: 57/57+
LP Stand.2008 : BB1,2
LS Stand.2009: BB Pro
Studia, SG Standard a Customy: 490r/498t (kromě RI 57 - BB1,2)
SG Special: 490r,t
Ještě mám mám jeden takový problém slyšel jsem DIMARZIO - PAF myslíte že jsou lepší než Gibsony, případně bylo by lepší nedávat 2 Gibsony ale nakombinovat to 1 Gibson a 1 DIMARZIO? Díky
- 60'Rock_N'_Roll
hu?Tonda píše:BB1 se dává jen ke krku,
tak to slyšim poprví, mám ho u kobyly už pěkně dlouho.
Když se koukneš, tak II má výstup srovnatelnejs 490T a III chybí už jen málo k 498T. A navíc co vim, tak krkový verze jsou silnější, než kobylový.
Ale pamatuj, že výstup vůbec neni známkou kvality, ta BB I má malej výstup, ale je to nádhernej tón.
Ale jestli si chceš koupit fakt PAFy, tak to si připlať. Ani ten BBI za 2300 nemá takovej PAF zvuk jak můj SD
Seth Lover za 3500.
- 60'Rock_N'_Roll
franta46 píše:Ještě mám mám jeden takový problém slyšel jsem DIMARZIO - PAF myslíte že jsou lepší než Gibsony, případně bylo by lepší nedávat 2 Gibsony ale nakombinovat to 1 Gibson a 1 DIMARZIO? Díky
jo, kombinuje se často. Koukej se, jestli je to AlNiCo II, to je pravej vintage zvuk. Jestli AlNiCo V, spíš modernější.
Stejně koupě snímaču je běh na dlouhou trať, koupíš, vrátíš, koupíš, vrátíš....
60'Rock_N'_Roll píše:hu?Tonda píše:BB1 se dává jen ke krku,![]()
Když se koukneš, tak II má výstup srovnatelnejs 490T a III chybí už jen málo k 498T. A navíc co vim, tak krkový verze jsou silnější, než kobylový.
můžeš si dát cokolik kamkoli, myslel jsem to tak, že v standardních kombinacích se používá u krku
jinak krkový snímače jsou slabší než kobylk., protože dostávají silnější signál od strun (větší rozkmit než u kobylky) - mimochodem to přece vidíš i v tý tabulce (output)
Jiná věc je že pokud jsou blízko strun tak "přehrajou " kobylkovej (i když ten dává větší "output")
- 60'Rock_N'_Roll
60'Rock_N'_Roll píše:hu?Tonda píše:BB1 se dává jen ke krku,![]()
Jéé, já sem pako, spletl sem se. U kobyly mám II
nebo krasna kombinace 496r a 500t...500t ma jeden z nejsilnejsich vystupu, je to holt silna kombinace
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Jak na co, já bych radši 490tky, když už 
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- 60'Rock_N'_Roll
zajímavé, že na tyhle silné snímače hraje Jimmy Page na své dvoukrké kytaře mnoho ze svých jemných balad.
Na který?
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- 60'Rock_N'_Roll
Asanoth píše:Na který?
490r/498t
Klasika SG, jen dvoukrký. Který maj vysokej výstup.
A on na ně hraje :The Rain Song, Tangerine, Stairway to heaven....