Podladění..
Pravidla fóra
Podladění..
Mám dotaz,..
kamarád mi říkal že je lepší mít podladěný všechny nástroje o půl tónu.. je to pravda?
prý to je jednodužší a má to lepší zvuk... já teda hraju na normálně naladěnou s kapelou.. a není problém
kamarád mi říkal že je lepší mít podladěný všechny nástroje o půl tónu.. je to pravda?
prý to je jednodužší a má to lepší zvuk... já teda hraju na normálně naladěnou s kapelou.. a není problém
tady hraju teď KOSMONOPOL
Re: Podladění..
To je nějaká blbost...
No pokud chceš mít tvrdší kytaru tak se podlaďuje, ale o půl tónu...
Lepší zvuk? No možná se někomu víc líbí, ale lepší není určitě
Jednoudušší?
No tak to fakt nevím...
Představ si, že na klávesáh hraješ nějakou melodii, a ted se posuneš o jednu klapku doleva. V čem je to hraní jednoudušší? To je uplná blbost. Bude to naprosto stejně obtížné. Možná myslel ladění drop, ale to se dělá o tón a víc, tak fakt nevím. 
No pokud chceš mít tvrdší kytaru tak se podlaďuje, ale o půl tónu...
Lepší zvuk? No možná se někomu víc líbí, ale lepší není určitě
Jednoudušší?
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No nevím jestli všechny nástroje ale na kytaře se Eb ladění používá dost často, zvlášť u stratů.
Jde jenom o to co chce člověk hrát. Tohle ladění se hodně používá pro věci jako Hendrix a SRV.
Zvuk to má trochu jiný. Tady je to přesně ukázané http://www.youtube.com/watch?v=3U9iBsvDUf8
Jedodušší to může být ve smyslu, že struny nemají takové napětí, tím pádem se můžou použít tlustší struny a získat jiný zvuk.
btw dotaz jak od maďara. Chtělo by to upřesnit co vlastně chceš.
LAMA: To, že to neznáš, neznamená, že je to blbost.
Jde jenom o to co chce člověk hrát. Tohle ladění se hodně používá pro věci jako Hendrix a SRV.
Zvuk to má trochu jiný. Tady je to přesně ukázané http://www.youtube.com/watch?v=3U9iBsvDUf8
Jedodušší to může být ve smyslu, že struny nemají takové napětí, tím pádem se můžou použít tlustší struny a získat jiný zvuk.
btw dotaz jak od maďara. Chtělo by to upřesnit co vlastně chceš.
LAMA: To, že to neznáš, neznamená, že je to blbost.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Přesně jak říká smrťák, Slash taky hraje v Eb a to hlavně protože se tak líp benduje a ve zvuku GnR je bendů hodně, ty struny nemaj takový pnutí a na hmatníku se nikam posouvat nemusíš....
Třeba solo Sweet child o mine se v standartu tak pěkně nezahraje, protože ty struny tak vysoko nejdou a ani to nezní...
Třeba solo Sweet child o mine se v standartu tak pěkně nezahraje, protože ty struny tak vysoko nejdou a ani to nezní...
Eizor píše: jednodužší
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
záleží jak se to líbí tobě... a podlaďovat to taky chce když hraješ něco od skupiny, která podladěno má; jinak to nezní 
Taky uvažuju,že svýho strata podladim o půl tón. Zajímal by mě akorát váš názor,jak potom třeba zní písničky,který se normálně hrajou ve standartu.Jesatli je to nějak výrazně neprasí... A jaký by jste doporučili struny na podladění o půl tónu. Teď mam devítky a s těma se to nedá.Stačili by na to desítky ?
kytara: Cort G260 ; struny: Dean Markley kombo: Roland micro cube ; kabel: Planet Waves
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
stacili ale o pul tonu chces podladovat co, jen basovy E nebo vsechny struny? v prvni pripade bys dostal drop D a to by ti znemoznilo hrat pisnicky ktery sou v standartu...
Chci podladit všechny struny.Jenom mě právě pořád odrazuje,že si nedovedu moc představit,jak by zněli písničky,co jsou origoš ve standartu...
kytara: Cort G260 ; struny: Dean Markley kombo: Roland micro cube ; kabel: Planet Waves
No rozdíl bude minimální, nebude znít nijak hůř nebo tak něco, jen trochu temněji. Osobně preferuju zvuk podladěnýho stratu do E flat (to je to co popisuješ, vše o půltón dolů), ale z praktickejch důvodů hraju ve standartu. 
jo a určitě ty desítky aspoň
jo a určitě ty desítky aspoň
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
A jaký jsou ty důvody,kvůli kterým hraješ ve standart ? Jde ti jen o zvuk nebo to má to má něco společnýho se seřizováním ?
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
No tak jestli se líp benduje nebo ne, to taky dost udává přece tloušťka strunDrobák píše:Přesně jak říká smrťák, Slash taky hraje v Eb a to hlavně protože se tak líp benduje a ve zvuku GnR je bendů hodně, ty struny nemaj takový pnutí a na hmatníku se nikam posouvat nemusíš....
Třeba solo Sweet child o mine se v standartu tak pěkně nezahraje, protože ty struny tak vysoko nejdou a ani to nezní..
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
... protože to Hetfield neuzpívá, noMetallistic píše:No tak jestli se líp benduje nebo ne, to taky dost udává přece tloušťka strun..!! Jinak třeba Metallica většinu písniček hrajou na koncertech o půl tóna podladěný...
Asi fakt jde jen o zvuk..
a s tou tloušťkou strun - právě proto začali SRV a Hendrix podlaďovat o půltón - aby mohli na strata natáhnout silnější struny - čímž dosáhli lepšího tónu, to je všeobecne známá věc - ale aby se jim zároveň dobře tahalo
opravil bych akorát... když podladíš jen E o půl tónu, rozhodně nedostaneš Drop D, jak tu tvrdil Disasterpiece (člověk se splete). Dostaneš standart s Eb na spodku, což je naprosto nesmyslné ladění - podlaďuje se případně celá kytara
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
No nevím jestli je to kvůli tomu že to neuzpívá když to tak hrajou někdy od 95 roku, to na tom tak bídně jěště nebyl. .Dark Axel píše:... protože to Hetfield neuzpívá, noMetallistic píše:No tak jestli se líp benduje nebo ne, to taky dost udává přece tloušťka strun..!! Jinak třeba Metallica většinu písniček hrajou na koncertech o půl tóna podladěný...
Asi fakt jde jen o zvuk..
a s tou tloušťkou strun - právě proto začali SRV a Hendrix podlaďovat o půltón - aby mohli na strata natáhnout silnější struny - čímž dosáhli lepšího tónu, to je všeobecne známá věc - ale aby se jim zároveň dobře tahalo
opravil bych akorát... když podladíš jen E o půl tónu, rozhodně nedostaneš Drop D, jak tu tvrdil Disasterpiece (člověk se splete). Dostaneš standart s Eb na spodku, což je naprosto nesmyslné ladění - podlaďuje se případně celá kytara

prosím o radu.. ještě 
mám efekt zoom G2 - ladím na něm
příklad u struny E6 se mi ukáže když mám naladěno E a tak se ptám když chci podladit o půl tónu tak se má ukázat D. ano?
jestli ano tak mi napište že ano.. a promiňte jestli špatně specifikuji svoje dotazy
a taky se omlouvám za hrubky..
příklad u struny E6 se mi ukáže když mám naladěno E a tak se ptám když chci podladit o půl tónu tak se má ukázat D. ano?
jestli ano tak mi napište že ano.. a promiňte jestli špatně specifikuji svoje dotazy
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
No o půl tonu se ti ukážu buď Dis D♯ ,nebo Es Eb...Předpokládám, že se ti spíš ukáže Eb !Eizor píše:prosím o radu.. ještě

Metallistic píše:No o půl tonu se ti ukážu buď Dis D♯ ,nebo Es Eb...Předpokládám, že se ti spíš ukáže Eb !Eizor píše:prosím o radu.. ještě
no mě se tam neukazuje to is nebo ♯ ..ukáže se mi tečka.. ale mělo by to být asi to stejný.. díky moc za radu
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Co si budem nalhávat. tak jako tak má lama pravdu, že to nemůže člověk, co nad tím aspoň chvíli přemýšlí říct. To že ste se k tomu postavili konstruktivně je hezké, ale bojím se vzniku další fámy, která se bude šířit jako mor... Ať si akždej ladí, ajk chce. Mě zase kámoš říká, že Ečko vždycky o něco podladí, protož to zní líp... jeho věc...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.