Podladění..

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Podladění..

Příspěvek od Eizor »

Mám dotaz,..
kamarád mi říkal že je lepší mít podladěný všechny nástroje o půl tónu.. je to pravda?
prý to je jednodužší a má to lepší zvuk... já teda hraju na normálně naladěnou s kapelou.. a není problém
tady hraju teď KOSMONOPOL
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Re: Podladění..

Příspěvek od LAMA »

To je nějaká blbost... :?
No pokud chceš mít tvrdší kytaru tak se podlaďuje, ale o půl tónu... :?
Lepší zvuk? No možná se někomu víc líbí, ale lepší není určitě
Jednoudušší? :roll: No tak to fakt nevím... :roll: Představ si, že na klávesáh hraješ nějakou melodii, a ted se posuneš o jednu klapku doleva. V čem je to hraní jednoudušší? To je uplná blbost. Bude to naprosto stejně obtížné. Možná myslel ladění drop, ale to se dělá o tón a víc, tak fakt nevím. :?
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No nevím jestli všechny nástroje ale na kytaře se Eb ladění používá dost často, zvlášť u stratů.

Jde jenom o to co chce člověk hrát. Tohle ladění se hodně používá pro věci jako Hendrix a SRV.
Zvuk to má trochu jiný. Tady je to přesně ukázané http://www.youtube.com/watch?v=3U9iBsvDUf8
Jedodušší to může být ve smyslu, že struny nemají takové napětí, tím pádem se můžou použít tlustší struny a získat jiný zvuk.

btw dotaz jak od maďara. Chtělo by to upřesnit co vlastně chceš. :wink:

LAMA: To, že to neznáš, neznamená, že je to blbost.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Přesně jak říká smrťák, Slash taky hraje v Eb a to hlavně protože se tak líp benduje a ve zvuku GnR je bendů hodně, ty struny nemaj takový pnutí a na hmatníku se nikam posouvat nemusíš....
Třeba solo Sweet child o mine se v standartu tak pěkně nezahraje, protože ty struny tak vysoko nejdou a ani to nezní...
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Eizor píše: jednodužší
:roll:
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

záleží jak se to líbí tobě... a podlaďovat to taky chce když hraješ něco od skupiny, která podladěno má; jinak to nezní :)
Kubi.M

Příspěvek od Kubi.M »

Taky uvažuju,že svýho strata podladim o půl tón. Zajímal by mě akorát váš názor,jak potom třeba zní písničky,který se normálně hrajou ve standartu.Jesatli je to nějak výrazně neprasí... A jaký by jste doporučili struny na podladění o půl tónu. Teď mam devítky a s těma se to nedá.Stačili by na to desítky ?
kytara: Cort G260 ; struny: Dean Markley kombo: Roland micro cube ; kabel: Planet Waves
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

stacili ale o pul tonu chces podladovat co, jen basovy E nebo vsechny struny? v prvni pripade bys dostal drop D a to by ti znemoznilo hrat pisnicky ktery sou v standartu...
Kubi.M

Příspěvek od Kubi.M »

Chci podladit všechny struny.Jenom mě právě pořád odrazuje,že si nedovedu moc představit,jak by zněli písničky,co jsou origoš ve standartu...
kytara: Cort G260 ; struny: Dean Markley kombo: Roland micro cube ; kabel: Planet Waves
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No rozdíl bude minimální, nebude znít nijak hůř nebo tak něco, jen trochu temněji. Osobně preferuju zvuk podladěnýho stratu do E flat (to je to co popisuješ, vše o půltón dolů), ale z praktickejch důvodů hraju ve standartu. :)

jo a určitě ty desítky aspoň :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Kubi.M

Příspěvek od Kubi.M »

A jaký jsou ty důvody,kvůli kterým hraješ ve standart ? Jde ti jen o zvuk nebo to má to má něco společnýho se seřizováním ?
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Drobák píše:Přesně jak říká smrťák, Slash taky hraje v Eb a to hlavně protože se tak líp benduje a ve zvuku GnR je bendů hodně, ty struny nemaj takový pnutí a na hmatníku se nikam posouvat nemusíš....
Třeba solo Sweet child o mine se v standartu tak pěkně nezahraje, protože ty struny tak vysoko nejdou a ani to nezní..
No tak jestli se líp benduje nebo ne, to taky dost udává přece tloušťka strun :wink: ..!! Jinak třeba Metallica většinu písniček hrajou na koncertech o půl tóna podladěný... :wink: Asi fakt jde jen o zvuk..
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Metallistic píše:No tak jestli se líp benduje nebo ne, to taky dost udává přece tloušťka strun :wink: ..!! Jinak třeba Metallica většinu písniček hrajou na koncertech o půl tóna podladěný... :wink: Asi fakt jde jen o zvuk..
... protože to Hetfield neuzpívá, no

a s tou tloušťkou strun - právě proto začali SRV a Hendrix podlaďovat o půltón - aby mohli na strata natáhnout silnější struny - čímž dosáhli lepšího tónu, to je všeobecne známá věc - ale aby se jim zároveň dobře tahalo

opravil bych akorát... když podladíš jen E o půl tónu, rozhodně nedostaneš Drop D, jak tu tvrdil Disasterpiece (člověk se splete). Dostaneš standart s Eb na spodku, což je naprosto nesmyslné ladění - podlaďuje se případně celá kytara
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Dark Axel píše:
Metallistic píše:No tak jestli se líp benduje nebo ne, to taky dost udává přece tloušťka strun :wink: ..!! Jinak třeba Metallica většinu písniček hrajou na koncertech o půl tóna podladěný... :wink: Asi fakt jde jen o zvuk..
... protože to Hetfield neuzpívá, no

a s tou tloušťkou strun - právě proto začali SRV a Hendrix podlaďovat o půltón - aby mohli na strata natáhnout silnější struny - čímž dosáhli lepšího tónu, to je všeobecne známá věc - ale aby se jim zároveň dobře tahalo

opravil bych akorát... když podladíš jen E o půl tónu, rozhodně nedostaneš Drop D, jak tu tvrdil Disasterpiece (člověk se splete). Dostaneš standart s Eb na spodku, což je naprosto nesmyslné ladění - podlaďuje se případně celá kytara
No nevím jestli je to kvůli tomu že to neuzpívá když to tak hrajou někdy od 95 roku, to na tom tak bídně jěště nebyl. . :wink: Ale nebudem řešit OT :P
Obrázek
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

prosím o radu.. ještě :-D
mám efekt zoom G2 - ladím na něm
příklad u struny E6 se mi ukáže když mám naladěno E a tak se ptám když chci podladit o půl tónu tak se má ukázat D. ano?
jestli ano tak mi napište že ano.. a promiňte jestli špatně specifikuji svoje dotazy
a taky se omlouvám za hrubky..
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Eizor píše:prosím o radu.. ještě :-D
příklad u struny E6 se mi ukáže když mám naladěno E a tak se ptám když chci podladit o půl tónu tak se má ukázat D. ano?
jestli ano tak mi napište že ano.. a promiňte jestli špatně specifikuji svoje dotazy
No o půl tonu se ti ukážu buď Dis D♯ ,nebo Es Eb...Předpokládám, že se ti spíš ukáže Eb ! :wink:
Obrázek
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Metallistic píše:
Eizor píše:prosím o radu.. ještě :-D
No o půl tonu se ti ukážu buď Dis D♯ ,nebo Es Eb...Předpokládám, že se ti spíš ukáže Eb ! :wink:

no mě se tam neukazuje to is nebo ♯ ..ukáže se mi tečka.. ale mělo by to být asi to stejný.. díky moc za radu
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Co si budem nalhávat. tak jako tak má lama pravdu, že to nemůže člověk, co nad tím aspoň chvíli přemýšlí říct. To že ste se k tomu postavili konstruktivně je hezké, ale bojím se vzniku další fámy, která se bude šířit jako mor... Ať si akždej ladí, ajk chce. Mě zase kámoš říká, že Ečko vždycky o něco podladí, protož to zní líp... jeho věc...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“