Pomoc při výběru hlav Marshall

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
60'Rock_N'_Roll

Re: Pomoc při výběru hlav Marshall

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

1OOW lampa už je přeci jen dost i na větší klub a navíc se 12OW boxem. Když budeš hrát na tu 50w, tak s tim boxem neni problém 8)
banana bonus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od banana bonus »

Taky mám rád charakter M. ale zároveň bych chtěl trošku higain zvuk. A slyšel jsem na M. tak rozdílé názory, že začínám mít pocit, že je lepší koupit si nějakou Bugeru nebo co. JCM 2000 DSL 50 o ničem prý, JCM 800 slábá na higain, JCM 900 - nepovedená osmistovka, Mode Four - co tu lezeš s tranzistorovým koncem. JVM - V životě 6 kanálů nevyužiješ. O řadách AVT a MG se raději nezmiňuju. Rád bych cvěděl jestli je Matt Heafy z Trivium takový cyp, že má apec na nic anebo nemá na nic lepšího (názor všech - nic než mesa - všichni stejný zvuk, čím dražší koupíš, tím lepší). Nuže poraďte. poslouchal jsem třeba kapelu sineshank, myslím, že se to tak píše, týpek hraje na MF350 a na těch nahrávlách to je zvuk jako prase. Ale třeba taky na to nenahrával.
kytara:ESP-LTD MH1000 STB
kytara: Epiphone Les Paul Custom Plus
snímače: EMG 81 bridge, EMG 85 neck
hlava: Orange Dark Terror 15W
box: 2X Krank Rev Jr 1x12
kapela: http://scarlettavenue.eu
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

banana bonus píše:Taky mám rád charakter M. ale zároveň bych chtěl trošku higain zvuk. A slyšel jsem na M. tak rozdílé názory, že začínám mít pocit, že je lepší koupit si nějakou Bugeru nebo co. JCM 2000 DSL 50 o ničem prý, JCM 800 slábá na higain, JCM 900 - nepovedená osmistovka, Mode Four - co tu lezeš s tranzistorovým koncem. JVM - V životě 6 kanálů nevyužiješ. O řadách AVT a MG se raději nezmiňuju. Rád bych cvěděl jestli je Matt Heafy z Trivium takový cyp, že má apec na nic anebo nemá na nic lepšího (názor všech - nic než mesa - všichni stejný zvuk, čím dražší koupíš, tím lepší). Nuže poraďte. poslouchal jsem třeba kapelu sineshank, myslím, že se to tak píše, týpek hraje na MF350 a na těch nahrávlách to je zvuk jako prase. Ale třeba taky na to nenahrával.
Tak ten kdo řekl, že JCM800 nestačí na higain asi nezná Slayer... Hele, jestli máš rád Marshall, tak každej den sleduj bazar (zabere to tak 10 minut) a určo se objeví nějaká dobrá nabídka. Nejčastější jsou samozřejmě JCM900 (14000 - 18000kč), občas se objeví i verse SL-X a ta se mi líbila, dobrá hlava na rock, metal. Méně často se objevujou JCM800, který jsou ve dvou verzích - 2203(eventuálně 2204 - ,,pouze'' 50wattů, cena okolo 25 000), tzn. největší klasika, jednokanál, asi nejznámější aparát vůbec a 2205 (20 000) - má dva kanály a kreslí přes nějaký polovodiče, asi nemá tak dobrej zvuk, ale já to mam upravený tak, že mam ještě jednu externí lampu čistě pro kreslení a leze z toho moc pěknej zvuk - opět rock, metal, čistej má s humbuckerama takovej ,,plechovější'', ale mě se docela líbí, ačkoli Fendery jsou s čistym asi daleko dál. Dále se objevuje výroční Marshall 6100 (okolo 25000kč), o něm by ti mohl poreferovat citizen.one, nebo jonas1. Dále by stála určitě za zvážení řada vintage modern a pokud je někdo milovník vintage zvuků a hudby 60. a 70. let, tak bych doporučil i plexiny z řady vintage a handwired. Všechno mé postřehy, samozřejmě s nimi nemusí každej souhlasit. Na řady DSL, TSL, AVT, JVM, MF atak dále jsem nehrál.
dlouhovlasac

Rozhodně bych nepřemejšlel o Bugerách jen proto, že mi někdo řekne ,,tohle a tohle je nah*vno'', ke všemu je u Buger jaksi otazník nad spolehlivostí, jsou u nás na trhu teprv něco přes rok a že opravdu bylo pár postřehů, že jsou poruchový. Kdoví, jestli se nějaká Bugera dožije nějakých 15 - 20 let. Třeba jo, nechci nikomu shozovat jeho aparát, ale jestliže máš na dobrýho Marshalla, tak co bys kupoval nějakou kopii.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Na kolik Tš vyšla ta úprava, jestli se můžu zeptat?
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
dlouhovlasac

Asanoth píše:Na kolik Tš vyšla ta úprava, jestli se můžu zeptat?
Opravdu nemůžu říct, protože jí nechal udělat předchozí majitel. Hele, v úterý jsem s tim byl u pana Faieraisela na přeflaškování a takový celkový kontrole a řikal mi, že už si na tenhle aparát nepamatuje, ale po zkouknutí aparátu mi řekl, že se tom hrabal Rožďálovský a pak že je tam i jeho práce. A byl i překvapenej, jak pěkně to hraje.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Docela se mi líbí JCM 2000 TSL 60/100 - je to trochu modernější zvuk. Na bazaru je 100vka tuším za 20tis.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

podle toho co píšeš je naprostá tutovka ty vintage modern hlavy. Zkus, myslím,že ti to sedne perfekt.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Mitchel

Příspěvek od Mitchel »

chci se zeptat, má někdo zkušenosti s tim JCM 2000 TSL 60??? Našel jsem docela výhodnej inzerát ovšem pár lidí mi řeklo že je to nejhorší typ co marshall dělá. Je to pravda?
Kai

Příspěvek od Kai »

Mitchel píše:chci se zeptat, má někdo zkušenosti s tim JCM 2000 TSL 60??? Našel jsem docela výhodnej inzerát ovšem pár lidí mi řeklo že je to nejhorší typ co marshall dělá. Je to pravda?
Blbost :p jsou jeste horsi prvni rady jcm 800 2205 s bleedingem kanalu nebo uplne prvni rady jcm 900. Nemluve o absolutnich blbostech jako mode four nebo jakse to pise.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Mitchel

Příspěvek od Mitchel »

Kai píše:
Mitchel píše:chci se zeptat, má někdo zkušenosti s tim JCM 2000 TSL 60??? Našel jsem docela výhodnej inzerát ovšem pár lidí mi řeklo že je to nejhorší typ co marshall dělá. Je to pravda?
Blbost :p jsou jeste horsi prvni rady jcm 800 2205 s bleedingem kanalu nebo uplne prvni rady jcm 900. Nemluve o absolutnich blbostech jako mode four nebo jakse to pise.
A jak jsou na tom s poruchovosti? Taky mi bylo řečeno že nic nevydrží....
Kai

Příspěvek od Kai »

Mitchel píše: A jak jsou na tom s poruchovosti? Taky mi bylo řečeno že nic nevydrží....
No pokud do hlavy kopnes (cerstve po vypnuti) z kopce aby se kutalela, tak fakt toho moc nevydrzi. Prosimte kdo ti tyhle moudra rika ? Jsou to normalni lampove hlavy, zvuk je pri pomeru cena/vykon slusny a jen na tobe co chces a co si vyberes.

Tyhle keci me prijdou jak od nejakyho experta s cortkou a trandakem za zadama. U lampove hlavy hlavne plati, jak ty se k ni chovas, takovou sluzbu ti dela.
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Mitchel

Příspěvek od Mitchel »

:DD dobře... po pravdě asi budu dpíš věřit tobě :wink:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

no je ale fakt, že ti co uznávaj klasický marshall zvuk by nad TSL ohrnuli nos. Chybí tam ta horká dravost.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Mitchel píše:já jsem hledal po bazarech jak se dalo ale nikde jsem nenašel to co bych rád :( jediné co přichází v uvahu je Marshall JCM 900- 50W - Master Volume za 12 000 ale to bych už teda radši něco kvalitnějšího. Předtim jak jsem našel nový Marshall JCM 900 tak ten má přepínatelnej výkon 50w/100w což by se mi docela hodilo ale když zase řikáte že je to moc drahý.... já nevim
Neposlal by někdo prosím rovnou odkaz na dobrej marshall z bazaru? __do 25 tisíc
hele tak ja nevim, jestli hledas zvuk 900 a libi se ti tak 12000 je imho super cena a nevim co je na tom nekvalitniho :) imho normalni hlava a pokud vim tak ten typek co to prodava neni zadnej hajzl (zkousi kousek vedle nas) a nic s tou hlavou neni.

jeste se mi libi jak tu lidi radej "kup radsi 50w, usetris za lampy a stejne ten vykon nevyuzijes" - rozdil mezi 50w a 100w je hlavne ve zvuku, ja osobne bych si uz 50w zesak mimo jcm 800 2204 nebo soldana hot rod 50 asi nekoupil - 100w hraje vic do sirky, rozdil v hlasitosti je docela malej.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

On ten výkon je 2x větší (téměř) jen nevnímáme intenzitu lineárně. Taky je dobrý vědět, že intenzita/tlak je logaritmická funkce. Nicméně z praktického hlediska je přízpěvek víše pravdivý
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Docela se tu nadává na řadu Mode Four, ale v týhle kapele to maj dva ze tří kytaristů a není to špatný zdá se mi

I když je pravda, že 350W je zbytečnost a normální JCM2000 by tu práci odvedlo taky bez problémů
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
banana bonus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od banana bonus »

neska sme byli v hudebninách zahrát si na TSL přes kopii 1960BV. Nejvíc se mi líbil crunch kanál, takový pěkně naštvaný drsňák. lead měl méně basů a celkově se mi nelíbil, ale nemohli sme to extra tavit tak nevím. Jediné co mi lezlo na nervy bylo asi tísícpětsetdevětset čudlíků. a samozřejmě ta cena.
kytara:ESP-LTD MH1000 STB
kytara: Epiphone Les Paul Custom Plus
snímače: EMG 81 bridge, EMG 85 neck
hlava: Orange Dark Terror 15W
box: 2X Krank Rev Jr 1x12
kapela: http://scarlettavenue.eu
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

JCM2000 je na metal blbost , leda dokrmit krabkou . S Nerem jsme v music-city skoušely všechny možný marshally a nakonec jsem dospěl k mese , ale to je vedlejší . Na jcm krom 800 jsem nehrál takže nemužu soudit , nicméně JCM2000 potřebuju fakt dokrmovat , má to super skreslení i celkovej charakter , ale skreslení býda , je ho fakt málo. Jedinej z Marshallu co by se hodil na metal a nemusel by se nijak dokreslovat je řada JVM , která mi sedla asi nejvíc , nakroutily jsme na tom od klasickýho plexi křaplavýho soundu , až po hutnej alá metallica (ride the lightning). Je fakt , že člověk těch 6 kanálu , kterej má na navíc na každym z nich 3 mody asi fakt nevyužije , ale jako high-gain aparát se zvukem Marshallu Nám sednul nejvíc . Pokud chceš High-Gain tak určitě skus JVM ;)
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Kai

Příspěvek od Kai »

Moleek píše:Docela se tu nadává na řadu Mode Four, ale v týhle kapele to maj dva ze tří kytaristů a není to špatný zdá se mi
youtube_neco
I když je pravda, že 350W je zbytečnost a normální JCM2000 by tu práci odvedlo taky bez problémů
A co nam tim chtes rict ? Pokud chces poustet studiovou nahravku tak prosim, ja si klidne nahraju ve studiu song na mesu/vht/riveru ikdyz hraju na lowend mastaklla a do samotnyho videa dam behringera.. to bude asi stejna vypovedni hodnota jak u toho co si postl. A jinak nechapu jak muzes srovnavat sh*t mode four s nejakym jcm 2000, ktery se dela v absolutne rozdilnych provedenich (dsl, tsl a navic vcetne vykonovych provedenich).
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“