Můžu umět zpívat i já?
Pravidla fóra
Můžu umět zpívat i já?
Když zpívám,dost lidí říká,že je to falešně. Dá se s tím něco dělat? Když budu sám zpívat (myslím bez učitele),můžu se dobrat až k čistému hlasu nebo se alespoň zlepšit? Je trénink,když si pustím hudbu a zpívám se zpěvákem (rád si pustím třeba Tankiana a zkouším to s ním...)? Můžu nějak dál trénovat bez učitele?
Naposledy upravil(a) NosThrill dne 4.07.2017 10:57, celkem upraveno 1 x.
http://screamuj.blog.cz/ - jediný web o screamingu a growlingu
Re: Můžu umět zpívat i já?
Pokud ti jde o sólovej zpěv tak by nebylo na škodu se přihlásit k nějakýmu učiteli na zpěv.Jako samouk se to můžeš taky naučit,ale věř,že když u tebe bude někdo,kdo ti řekne,jestli je to správně,tak se to naučíš za mnohem kratší dobu.Chce to trénovat trénovat a zase trénovat.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Pokud neslyšíš, že zpíváš falešně, tak je to velkej problém.
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
To nemusí bejt zas tak velkej problém. Já to dřív taky neslyšel. Je potřeba si to uvědomit, nahrát se a zjistit, jestli je to fakt falešně. Já když sem se nahrál, tak sem se totálně zděsil a začal zpívat zhruba čistěweselow píše:Pokud neslyšíš, že zpíváš falešně, tak je to velkej problém.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
takze z leknuti si zacal zpivat ciste..to cu taky:D
Tv , tak sebevědomej článek tu snad neni. Ale to co si napsal, je jako kdybys měl dokonalou káru, která nemá motor , s tim rozdílem, že ty ten motor dokoupit nemůžeš. Záleží jak moc seš mimo , jestli to je pár centů , tak s tim něco dělat můžeš, lae jestli seš schopnej seknout se o půl ton, tak to ti toho moc nepomůže
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
Svým prvním postem jsem chtěl s mírnou nadsázkou říct,že mám všechny předpoklady být dokonalý,až na ten čistý zpěv. Zatím děkuji všem kteří vyjádřili názor. Zkusím se teda nahrát a leknout a pak budu trénovat a trénovat...
Tak jasně, i třeba z nahrávky... Pak když se na tom pracuje, tak už to slyšet musíš... protože pak bys nemoh při zpěvu vůbec improvizovat.Asanoth píše:To nemusí bejt zas tak velkej problém. Já to dřív taky neslyšel. Je potřeba si to uvědomit, nahrát se a zjistit, jestli je to fakt falešně. Já když sem se nahrál, tak sem se totálně zděsil a začal zpívat zhruba čistěweselow píše:Pokud neslyšíš, že zpíváš falešně, tak je to velkej problém.
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Tak jistě, já zpíval ne o půltón, ale o kvartu blbě třeba
A ne stabilně, kvarta, tercie, kvarta, sekunda
Ale nahrál jsem to, poslech, uvědomil si to a od tý doby zpívám +- čistě.
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak oproti plus / minus kvarta je v podstatě cokoli +/- čistěAsanoth píše:Tak jistě, já zpíval ne o půltón, ale o kvartu blbě třebaA ne stabilně, kvarta, tercie, kvarta, sekunda
![]()
![]()
k tématu - člověk musí mít cit, ale intonace lze cvičit a pokud nejsi poleno, tak se dá naučit. Sám na sobě pozoruju, že když hlasivky nechávám delší dobu co se týče zpěvu neaktivní, tak se intonace trochu zhoršuje, když je zase procvičím, tak se to vrací k normálu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak až zrovna takhle jsem to nemyslelNero píše: Tak oproti plus / minus kvarta je v podstatě cokoli +/- čistě![]()
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
Nahrál jsem se,lekl jsem se (zní mi to jako když gay country zpěvák ospale mluví) a teď se jdu nahrát znova,abych zjistil,jak teda zní můj hlas po zlepšení...
No já zpívám v kapele a podle toho co slyším z beden tak zpívám čistě, když jsem zpíval ve "sboru" tak jsem zpíval čistě a všichni říkali že mám dobrý hlas a když mluvím s bubeníkem, který zpívat neumí tak mi říká že zpívám falešně. Tak co si mám vybrat, jako vím stane se že mi to občas ujede ale podle mě když někdo doma trénuje jako já u kompu že si pustí song najde text a zpívá tak pokud není hluchý tak pozná že zpívá falešně, podle mě umí 99% lidí zpívat akorát to chce trénink
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
jestli to je pár centů , tak s tim něco dělat můžeš, lae jestli seš schopnej seknout se o půl ton...
Souhlasím.Když se sekneš o půltón a nedá se to poslouchat, nemáš talent..A nic moc se to nezlepší...Jen velkou dřinou a výsledek nebude super..Ale když se sekeš jen "o pár centů" tak je to jen a jen o bránici...A to se naučit dá!!Ale pouze s učitelem(musí vědět jak na to:-D) a pak může být výsledet super!:-) Jinak na naučení se jak pracovat s bránicí skoro nic není..musí člověj pochopit a zkoušet...to si myslím já:)
Souhlasím.Když se sekneš o půltón a nedá se to poslouchat, nemáš talent..A nic moc se to nezlepší...Jen velkou dřinou a výsledek nebude super..Ale když se sekeš jen "o pár centů" tak je to jen a jen o bránici...A to se naučit dá!!Ale pouze s učitelem(musí vědět jak na to:-D) a pak může být výsledet super!:-) Jinak na naučení se jak pracovat s bránicí skoro nic není..musí člověj pochopit a zkoušet...to si myslím já:)
Final Frontier
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Máš předpoklady k tomu být frontman, nemusíš ovšem zpívat. Scream, growl je taky vokální prvek a v poslední době čím dál více populární 
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Growling a screaming zvládám,ale rád bych zvládl zpívat i čistě (Holka: "Zazpívej mi něco" a já: "Groooght blééé gurth grc"). Je to taková má malá cesta k dokonalosti
,navíc bych občas rád použil kombinace growling/screamu s čistými vokály (dělá se to třeba ve viking metalu nebo ve screamo).
Jinak děkuju že mi dáváte naději.
Jinak děkuju že mi dáváte naději.
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně ať ti někdo vysvětlí práci s mikrofonem, jinak i když budeš zpívat krásně čistě, tak při živym hraní to ani krásně zazpívaný nebude mít nic moc do sebe.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Myslím,že zatím je na to až moc brzo,ale v budoucnu to určitě udělám
Ale o tom bys tu mohl něco napsat, alespoň zevrubně, jestli o tom něco víšStanley píše:Hlavně ať ti někdo vysvětlí práci s mikrofonem, jinak i když budeš zpívat krásně čistě, tak při živym hraní to ani krásně zazpívaný nebude mít nic moc do sebe.
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Takhle, vim že to existuje a že to je důležitýAsanoth píše:Ale o tom bys tu mohl něco napsat, alespoň zevrubně, jestli o tom něco víšStanley píše:Hlavně ať ti někdo vysvětlí práci s mikrofonem, jinak i když budeš zpívat krásně čistě, tak při živym hraní to ani krásně zazpívaný nebude mít nic moc do sebe.
Jde vlastně o to, mít mikrofon ve správný poloze vůči ústům a na základě dynamiky zpěvu měnit vzdálenost mezi ústy a mikrofonem. Uvedu příklad, na kterym to bylo vysvětlováno mě:
Vemte si konec sloky nějaký písničky a tam na konci jako nájezd na refrén poslední slabiku sloky vytáhneš do výšek a rádně jí vyřveš. Pak by měl bejt mikrofon od úst docela daleko, tak 20-30 cm, záleží co je to za hlas. Páč když u tý koncovky div nedrbneš čumákem do majku tak přeřveš kompletně celou kapelu i s bicíma a nebude slyšet nic jinýho než tvůj zpěv a k tomu možná dost falešně, páč doprovod neuslyšíš ani ty...
Basuju: Jackson C20