Phasery

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Phasery

Příspěvek od Dark Axel »

Tak, ve vedlejším tématu o "kroužícím zvuku" phaseru jsem vypozoroval, že tu tyhle efekty nejsou zrovna neoblíbené, tak zakládám samostatné téma :-)

já osobně s phasery nemám příliš velkou zkušenost, ale vždycky mě uchvacoval moderní zvuk Boss PH-2, který znám z nahrávek Incubus, tak jse msi po nějaké době taky pořídil :-) dá se nastavit různě, může být hodně psychedelicky extrémní a ostrý, nebo se s ním dá dělat jemnější vlna - každopádně je to spíše modernější zvuk (pro informaci - je to 12-tistupňový phaser)

do budoucna případně uvažuju i o něčem více "mellow", na PH-2 bych si nechal nastavené nastavení s více vytočeným Depth a Resonance a pomalou rychlostí a přepínal na rychlejší jemnější zvuk např. Phase 90

co Vy a Vaše phasery? :-) pochlubte se
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: Phasery

Příspěvek od turbo_MaCk »

měl sem na wormovy ale tenkrát sem to moc nevyužíval. osobně mám rači krémovější zvuk, než ten boss
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jak říkám - hodne záleží, jak se to nastaví :-) já osobně například používám jen mód 1, který je celkově jemnější. dvojka si s mým gearem příliš dbře nerozumí :-) rozhodně ne před zkreslením a za se mi zvuk pedálu nezdá úplně ideální (hlavně kvůli nepříjemnému hlasitostnímu zdvihu)

ten phaser co je na Wormovi je podle mně docela nic moc, takový nic neříkající, nemá to ksicht. nedokázal jse mz toho vytáhnout zvuk, co by mě nějak inspiroval
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Dark Axel píše:ten phaser co je na Wormovi je podle mně docela nic moc, takový nic neříkající, nemá to ksicht. nedokázal jse mz toho vytáhnout zvuk, co by mě nějak inspiroval
máš pravdu, taky mi tak připadal. plechově plochý a bez oběmu. jinej phaser sem ale neměl. Možná dobudoucna. Chcu rozšířit pedálový vybavení a určitě bude přírustek v podobě chorus/flanger/phaser. Jen si nejsem uplně jistý, který znich mi bude sedět nejvíc. celkově všechny tyto efekty dodaj (hlavně čistýmu/méně zkreslenýmu zvuku) na objemu. každej má ale jinej průběh. Šilhám hlavně na MXR a EHX.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mival jsem VP-1 od Behringera. Nevim jestli to nebyla nejaka kopie nejakeho slavneho phaseru (jak Uli obcas rad kopiruje...), ale byl to celkem levny efekt na zkousku. Trochu sumel, hodne zral baterky, ale to zakladni umel, no.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja jsem pred asi peti lety uplnou nahodou koupil pro me osobne nejlepsi phaser - oldschool ibanez PT909 (modry, prvni verze se trema potakama). takhle sladky a prirozeny zvuk (ale umi i extremni prasarny) jsem jeste u zadny phaserovy krabicky nenasel - boss je proti nemu neprijemne chemicky a plochy. on uz v bypassu zvuk trochu rozsviti tim ze prida vysky a malicko nizsi stredy, ale pri zapnutem efektu je to slyset hodne. jedina nahravka kterou s nim zatim mam je neuaktualni zivak ze zkusebny kde jsem ho pouzil na extremni nastaveni pred zkreslenim do mezihry, je to asi v 3/4 v pisnicce bukowski a nikde jinde

http://bandzone.cz/columboburger

zvukove se mu trochu priblizuje MXR phase 90 ale chybi mu univerzalnost a to "neco" co ma ve zvuku tenhle starec.

EHX small stone byl na muj vkus moc plechovy a mel priserny bypass, mxr na ceste ibaneze ale moc melke a neuniverzalni. phaser a jiny modulace mam nejradsi pred zkreslenim, ve smycce mi ten prubeh prijde moc extremni.
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

osobně se mi Bossáckej PH moc NElíbí, za to o MXR silně uvažuju, nemá s nim někdo zkušenosti?:)

edit: sakra neumim psát, nelíbí
Naposledy upravil(a) Wraith dne 18.06.2009 17:17, celkem upraveno 1 x.
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mno, ono to chce docela i vybírat phaser podle toho, jak chceš aby zněl :-) já chtěl Boss, mám Boss

ohledně toho Colombo burgeru - to extrémní nastavení zní docela zajímavě. chtělo by to i nějakou nahrávku s čistým zvukem třeba :-D

ohledně toho před/za zkreslením... já mám tu cestu takhle:

Fuzz->Phaser->Zkreslovadlo

ten fuzz do phaseru zní hodně zajímavě :-) trochu jakoby ta kytara jela přes pravidelně se vlnící talkbox, hlavně když zapnu kvákadlo a sešlápnu ho na patu. Je to takový dosti "funky" zvuk :-) nahrávku zatím nemám, ale pokud vše vyjde, v dalším songu na bandzone se to objeví :-)
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Phaserů mi prošlo pod rukama strašně moc , od mxr přes behringery a bossy až po nějaké handmade , tyhle krabky mě vždycky uchvacovaly a vždy jsem hledal zvuk , který by byl neblíže Erupci od Van Halena , nic jsem zatím nenašle a stále pátrám dále , jeidný co se tomu docela věrohodně přibližoval byl Maxon vintage a ještě jeden taky z 70 let který se jako maxon skoro nedá sehnat. Mám rád tyhle starý fázori , např. ještě ve studiovce number of the beast je v intru slyšet upravenej mxr phase.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak OK, beru zpět co jsem psal... PH-2 je díky tomu, že je 12-stage vhodnější spíše na výraznější zvuk, na nějaký mellow phasing bych bych nejradši pořídil něco dalšího, nebo PH-2 nahradil... na druhou stranu nastavení s rate od 2/3 do plného jsou úžasné :-)

zdá se mi hodně "brutální" k tónu kytary, převezme nad ním úplně kontrolu. když se snažím ho nastavit jemněji, zase není skoro znatelný

edit: aorát teĎ měním půlku rigu, mám výdaje... takže se k tomu jen tak nedostanu :-D
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Jsem docela fanda zvuku phaseru a už na Digi RP80 jsem ho rád porůznu někam cpal. Byl to sice pekelně digitální zvuk, avšak na některé věci se mi poměrně líbil...

Jinak jsem si nakonec vybral MXR Phase 100, stál o pár kaček víc než 90, a tak jsem šel radši do té větší mašinky. Efekt je to super, hezky měkký, krabka masivní nezničitelná, možnost nastavení 4 různých vln je parádní a člověk se s tím vcelku vyblbne. I když mám dojem, že pokud nejste extra fandové do phasu, tak by vám 90 mohla bohatě stačit. Ovšem na nějaké extra brutální psycho zvuky to příliš není.

O Bossu jsem uvažoval. Koneckonců, koupil jsem si Boss Flanger a DD7, a tak jsem chtěl být věrný značce. Ovšem vůbec mě nenadchnul a MXR zvítězil na celé čáře. Ten Boss vám musí vysloveně sednout, přesně jak psal Axel.

Jinak, co se týče zapojení.. Prvně jsem ho tradičně zapojil do smyčky. S čistým paráda, ale se zkreslením z toho leze takový "kňouravější" zvuk či jak to mám nazvat a ten se mi nikam moc nehodí :) Proto doporučuju to zapojit před overdrive (já ho mám hned za kytarou) a to dodá tomu zkreslení pekelnou šťávu. Osolte to ještě kvákadlem a rochněte se ve funky :)

Snad jen cena (já kupoval nový tuším za 3,800 v K-Audiu) není úplně nízká, a tak rozumnou alternativou může být nesmrtelný Small Stone... Ale mě ty EHX prostě nějak nesednou.
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

pravda... ale doporučuju zkusit - zapojte před zkreslení, ale ZA fuzz :-)

každopádně jak říkám - ve spojení s dalším phaserem bych byl spokojený :-)

(ne nadarmo má Mike Einziger ve svém rigu TŘI phasery :-) jednu EHX Phase 90 a dvě PH-2 - jednu rychlejší, druhou pomalejší)
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

osobne Boss PH1r na hrubsi, jinak zatim nejlepsi co jsem slysel a nahodu mam je Locobox Phaser, starej japonec, kterej bych teda z ruky nedal, ten zvuk opravdu nekazi, jen pridava ,,neco navic'' a je teda jemnejsi...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

hehe, gratuluju :-) jak jsem psal, teĎ nic shánět nemůžu, za tenhle měsíc se mi tu zase točí gear za pár peněz a další už prostě nejsou :-)

nemáš nahrávky toho locoboxu?

jinak můj phaser sen je tohle

http://www.proguitarshop.com/product.ph ... egoryID=22

akorát je to trochu pálka no :-D
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

locobox nahranej nemam,ale nekdy se k tomu snad dostanu, on jakoby necha projit cast signalu tak jak je a k tomu pridava to vlneni, takze to zni fakt pekne, jinac s tvoji volbou nemuzu nesouhlasit, tyhle boutique veci jsou paradni...
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

jediný phaser co mám tak mám na combu :D ale moc s ním nehraju... ale celkově ten efekt se mi celkem líbí, ale asi bych si ho samostatně nekoupil... spíš kdyby byl v nakem multaku tak jo... :twisted:
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Ještě, že ten, co mám na Voxu zní dobře, a ovládá se jen dvěma poťákama :)
Škoda, že nejdou efekty z Voxe prohánět Englem... Nebo jdou? Nevím
Buď teda půjdu do toho PODa, nebo našetřím na G-major, či jednotlivé krabky.

Kdybych sháněl Phaser krabku, tak bych chtěl něco jemnějšího, ale kdyby to umělo aji hrubší zvuk, tak by to nebylo vůbec na škodu.
r_a_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od r_a_s »

Chlapi a co EHX Small Stone? To ho fakt nikdo nepoužíváte? Taková klasika...No pravda je, že ovládání je až sparťansky jednoduché ale zvuk...samet...aspoň mě se moc líbí. Navíc má dva mody. A ten mockrát citovanej propad volume při sepnutí? Mě to jako žádná katastrofa nepřijde. A má TB... Já osobně ho mám až jako předposlední efekt v řadě, za ním už jen HolyGrail a kombo. A před ním samozřejmě zkreslení a nakopávadla. Fakt spokojenost. Co vy na to?
Squier Strat, GCB-95, LPB-1, BD-2, GDI-21, EHX Small stone, EHX #1 Echo, EHX Holy grail, >> Crate V-18 112
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

r_a_s píše:Chlapi a co EHX Small Stone? To ho fakt nikdo nepoužíváte? Taková klasika...No pravda je, že ovládání je až sparťansky jednoduché ale zvuk...samet...aspoň mě se moc líbí. Navíc má dva mody. A ten mockrát citovanej propad volume při sepnutí? Mě to jako žádná katastrofa nepřijde. A má TB... Já osobně ho mám až jako předposlední efekt v řadě, za ním už jen HolyGrail a kombo. A před ním samozřejmě zkreslení a nakopávadla. Fakt spokojenost. Co vy na to?
já o něm uvažuju... taky se mi líbí...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mam jen kopii Small Stouna od Behringera, ale obvodove zapojeni je stejne, dokonce tam jsou pouzity i stejne integrace jak v originalu (puristi, kteri pri slove zacinajicim na Beh* dostavaji vyrazku, necht prosim dale nectou !!). Zvuk mi prijde uplne super, klasika, mekky a prijemny, vhodny na cisty i zkresleny (mam ho mezi nakopavaci overdrive a lampac, takze ani ne uplne pred zkreslenim ani ne uplne za, neco mezi). Neni to zadny extremni efekt, kytara porad zustane kytarou, na kosmicke zvuky to chce asi neco vyraznejsiho. Ale ty minimalni moznosti nastaveni jsou taky super, jednou nakroutis a pak uz jen hrajes a nemusis nic vymejslet :D

Mimochodem, neni to true bypas, ani original neni a nikdy nebyl ! Ma to sice mechanicky spinac, ale vstup efektu je pripojen trvale i k pruchozimu signalu. Takze je tam porad zatez nejakych 400 - 500kOhm. Pokud je to zapojeno za nejakou jinou krabicku s bufferem, tak to vubec nevadi, a dokonce se tim i zlepsi problem s "lehkym propadem hlasitosti" po zapnuti efektu. Zapojeni primo za kytaru uz neni tak bezproblemove, tam jsem uz jasne slysel rozdil. Ale takhle to ja nepouzivam, takze spokojenost.
Hraju výhradně na šrot.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“