Poměr zvuku kytara:kombo

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Skořepný Šokátor

Re: Poměr zvuku kytara:kombo

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

No, já myslel, co má větší vliv na takovou tu "barvu" a kvalitu zvuku...jestli je třeba Fender Strat a nějaký Marshall, tak když strata vyměníme za jackson od Laiha, tak to bude mít pochopitelně jiný zvuk. Když vyměním Marshalla za třeba Peavey, tak to bude mít zas jiný zvuk...prostě mě zajímá, jestli je větší rozdíl zvuku v kombinaci X kytara + X kombo a X kytara + Y kombo, nebo X kytara + X kombo a Y kytara + X kombo...ehm...chápete :?: :)
fekál.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Vzdyt to vidis, co clovek to nazor. A nejde jednoznacne urcit kdo ma pravdu a kdo ne. To je jako jestli je lepsi pivo nebo slivovice ... :wink:
Hraju výhradně na šrot.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Pivo!!! :D I když, jak na co :D Ale já radši pivo :)

Nicméně, turbomack to vysvětlil podle mě skvěle, aparát má největší podíl...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

ja volim jak pise Mjkl ruce... si jeste ted pamatuju kdyz muj ucitel vzal tensona ode me a zahral nejaky solicko (pres tenson kombo) a znelo to huste...
loos

Příspěvek od loos »

Disasterpiece píše:ja volim jak pise Mjkl ruce... si jeste ted pamatuju kdyz muj ucitel vzal tensona ode me a zahral nejaky solicko (pres tenson kombo) a znelo to huste...
jo to je taky pravda :D
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Mě furt neni jasný, a teď to nemyslim zle, jak někdo v poměru kytara:aparát může zvolit ruce. Já to v tom prostě nějak nevidim...

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Asanoth píše:Mě furt neni jasný, a teď to nemyslim zle, jak někdo v poměru kytara:aparát může zvolit ruce. Já to v tom prostě nějak nevidim...
Taky mi to tak přijde, krom toho autor topicu tu už jasně napsal co tim myslel a všichni to stále ignorujou. :D
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Kai

Příspěvek od Kai »

Asanoth píše:Mě furt neni jasný, a teď to nemyslim zle, jak někdo v poměru kytara:aparát může zvolit ruce. Já to v tom prostě nějak nevidim...
Protoze zvuk aparatu reaguje na zvuk co leze z kytary a velmi prekvapive zvuk co leze z kytary reaguje na hracovu techniku (napriklad sila uderu, technika brnkani trsatka vcetne zmeny zvuku u tvrdosti atd.).
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Kai píše:
Protoze zvuk aparatu reaguje na zvuk co leze z kytary a velmi prekvapive zvuk co leze z kytary reaguje na hracovu techniku (napriklad sila uderu, technika brnkani trsatka vcetne zmeny zvuku u tvrdosti atd.).
Ale to už se bavíme o kombinacích: dobrej/špatnej kytarista X dobrý/špatný kombo X dobrý/špatná kytara.

Cílem tématu je opravdu jenom dotaz, jestli JEDEN A TEN SAMÝ kytarista bude mít lepší zvuk s dobrým/špatným kombem a dobrou/špatnou kytarou.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

kdybych měl dat radu, pak
nadoma asi stačí tranzistorový kombo, ale je lepší mít dobrou kytaru kvůli pohodlí a tak...
Do kapely je lepší mít pořádnej aparát a třeba i horší kytaru. JEdnak to chce už výkon, prořezat zvuk kapelou a celkově to hraní v kapele je někde jinde..
TAkto bych to doporučil já, ale i tak je celkem blbost řešit něco takovýhoto... jak se pozná špatná kytara?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

špatná kytara:

můj názor:

špatně seřízená, špatné snímače, rozlazuje se...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mjkl píše:špatná kytara:

můj názor:

špatně seřízená, špatné snímače, rozlazuje se...
+ nerezonuje, ve vyšších polohách postrádá sustain, neladí ve všech polohách stejně
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

heej pta se na tohle!! :lol:
Skořepný Šokátor píše:No, já myslel, co má větší vliv na takovou tu "barvu" a kvalitu zvuku...jestli je třeba Fender Strat a nějaký Marshall, tak když strata vyměníme za jackson od Laiha, tak to bude mít pochopitelně jiný zvuk. Když vyměním Marshalla za třeba Peavey, tak to bude mít zas jiný zvuk...prostě mě zajímá, jestli je větší rozdíl zvuku v kombinaci X kytara + X kombo a X kytara + Y kombo, nebo X kytara + X kombo a Y kytara + X kombo...ehm...chápete :?: :)
zkratka nemluvi o spatny/dobry kytare ani kombu, chce vedet jestli vic ovlivni vyslednej zvuk zmena kytary nebo komba. :) Za me teda jak u ceho, jsou samozrejme hodne podobny komba kde vetsi rozdil udela kytara, ale zas kdyz pichnes treba do Fenderu a do mesy tak to samozrejme bude velkej rozdil. Za me teda aparat ale je to prilis vseobecnej dotaz...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ale pozor, hovoříme o kvalitě kytary, ne o konstrukci... toto je opravdu nesmyslný téma...
stejně zkusím poslední polemiku.
co byste si vybrali
FenderUSA > Marshall MG 10W
SquirerBullet > Mashall 1959 (super lead plexi)
???
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

turbo_MaCk píše:ale pozor, hovoříme o kvalitě kytary, ne o konstrukci... toto je opravdu nesmyslný téma...
co byste si vybrali
???
Možnosti to jsou obě hrozný, ale znít lépe bude Bullet + 59.
EDIT: Ding, 100 příspěvek...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jo, možnosti jsou to obě strašné, nejradši bych prostě s pláčem šel domů, ale když už bych musel něco vybrat, vyberu squiera+marshalla

už jen proto, ež bych si rád na tu plexi zahrál :-D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

hrozné? nejsou... Mnohem lepší kytaristi jak my tu maj horší gear. Každý kdo má jednu z těcho sestav už je jednou nohou v tom nejlepším na co se vůbec dá hrát.
http://bandzone.cz/thepooh epiphone G400 + hiwat, epiphone G400 + fender hot rod (jedna z nejuspěšnějších kapel na naší scéně poslední doby) A jestli nechcete být tak zaprdění, tak třeba my chemical romance nahrávali všechny alba na epiphone LP custom se stock snímačema. Live používaj JCM900 a ve studiu udajně občas tu prdi plexi...
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

turbo_MaCk píše:hrozné? nejsou... Mnohem lepší kytaristi jak my tu maj horší gear...
Možná ne o tolik lepší, ale rozhodně úspěšnější. :D (sry za OT)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

turbo_MaCk píše:ale pozor, hovoříme o kvalitě kytary, ne o konstrukci... toto je opravdu nesmyslný téma...
co byste si vybrali
???
Tak rozhodně ta druhá :) Nicméně bych to objí prodal a koupil bazarovýho Marshalla 6100 a kdyby vyšly penízky, tak ještě nějakou hezkou kytaru, třeba ES137 ;) :D
Nicméně ta druhá rozhodně bude hrát mnohem mnohem líp.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Složte se mi na staggovskej set a uděláme si předváděčku... :twisted:
Zapojíme Stagga do Englu a pak Jackson do Staggu :-D Pokud zahrajeme jen jeden jedinej tón a nebudem hrát nic víc, bude lepší první alternativa, jinak bude obojí na h***o...
Die Hard or Die Home
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“