Potřeboval bych poradit, hledám vhodnou alternativu kytar PRS popřípadě Gibson. Můj rozpočet se pohybuje kolem +-12k. Nepátral jsem po mnoha značkách, ale zaujal mě z videjí na youtube Epiphone LP Standard, V kapele chceme začít hrát něco kolem Limp Bizkit , P.O.D, Disturbed az po Creedy (všichni kytaráří od nich hrajou na PRSy
kvalitní náhrada za PRS?
Pravidla fóra
kvalitní náhrada za PRS?
Ahoj,
Potřeboval bych poradit, hledám vhodnou alternativu kytar PRS popřípadě Gibson. Můj rozpočet se pohybuje kolem +-12k. Nepátral jsem po mnoha značkách, ale zaujal mě z videjí na youtube Epiphone LP Standard, V kapele chceme začít hrát něco kolem Limp Bizkit , P.O.D, Disturbed az po Creedy (všichni kytaráří od nich hrajou na PRSy
) . PRS mám rád kvůli jejich modernímu zvůku, jenže nejlevnější kus stojí kolem 20 tisic
. Jako kombo mám peavey valveking. THX za odpovědi 
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: kvalitní náhrada za PRS?
Myslím, že v této cenové relaci toho moc nebude a nejlepší volbou bude Cort, konkrétně model M600. Stojí sice méně, než tvůj limit (do 9.000) ale za tu cenu to bude dobrá kytara, zbytek peněz můžeš investovat do snímačů, ale myslím že ty EMG-HZ by mohly být taky dobrý.
Hraju na kytary a mašinky
Kup starej M600 z bazaru za 6-7k, za zbytek nakup 2 seymoury, gibsony, nebo nějaký snímače který Tě zaujmou a seš za vodou 
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
počkej si na bazaru až se zase objeví PRS SE Custom
bývá tam za slušné ceny, viděl jsem třeba za 12500
(jinak já bláhový už myslel, že se tu bude fakt mluvit o nějakých dražších kytarách
)
(jinak já bláhový už myslel, že se tu bude fakt mluvit o nějakých dražších kytarách
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
ooo díky za rady, ta Cortka je fakt kusanec
. Můžete mi sem hodit link na ty snámače ještě pleas? Našel jsem jich hodně tak nevim který vybrat
Btw nebude lepší když už koupim rovnou Cortíka custom 
Mám za to, že těch customů je několik, ale ani jeden klasické PRS; jen jeden je podobný PRS singlecut a to Cort Z-Custom.Frost píše:ooo díky za rady, ta Cortka je fakt kusanec. Můžete mi sem hodit link na ty snámače ještě pleas? Našel jsem jich hodně tak nevim který vybrat
Btw nebude lepší když už koupim rovnou Cortíka custom
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Ok, tak ja vemu tu M600 teda
. Ještě bych měl jeden malej dotaz. Je nějaký rozdíl mezi typama M600 AVD a M600T nebo se to jen liší barvou? Četl jsem ze má nějak upravený tremolo či co totiž..
Tcko ma tremolo (myslim jednozvratny), klasickej ma pevnou kobylu.
Mimochodem nerekl bych, ze PRS ma nejak moderni zvuk, to bych spis rekl o kytarach LTD nebo Schecter, ale co uz
Mimochodem nerekl bych, ze PRS ma nejak moderni zvuk, to bych spis rekl o kytarach LTD nebo Schecter, ale co uz
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
možná chtěl napsat "skvělý zvuk"... běžný překlepWohma píše:Tcko ma tremolo (myslim jednozvratny), klasickej ma pevnou kobylu.
ty corty by se daly... počítej s výměnou snímačů zřejmě
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"