Roland Cube 30X - vystoupení

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Pech

Roland Cube 30X - vystoupení

Příspěvek od Pech »

Zdravím máte někdo zkušenosti s použitím komba Roland Cube 30X na koncertech v klubech atd. Zajímá mě to jestli je to kombo dostačující nebo jestli se mám poohlídnout po jiném lampovém.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Roland Cube 30X - vystoupení

Příspěvek od Bummer »

Tohle kombo stačí stěží do zkušebny, ostatní by museli být dost tolerantní. Radši kup tu šedesátku (pokud Rolanda) a nebo se poohlídni po lampě (ale na pódium IMO za tuhle cenu těžko něco seženeš).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Ale na koncertu Tě stejně bude snímat PA, takže v podstatě těch 30w stačí...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Pech

Příspěvek od Pech »

Bummer píše:Tohle kombo stačí stěží do zkušebny, ostatní by museli být dost tolerantní. Radši kup tu šedesátku (pokud Rolanda) a nebo se poohlídni po lampě (ale na pódium IMO za tuhle cenu těžko něco seženeš).
Mě nejde o to jestli ho koupit, já už ho mám já jen jestli je potřeba shánět něco lepšího a tohle si nechat jen na doma.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jak říká Asanoth, pokud tě sejmou přes Mic do PA, tak jsi v klidu. Otázka je, jestli ti bude stačit jako odposlech, pokud žádný jiný nebude. To je dosti na hraně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak ale odposlec bejvá...

Ale nechť si autor uvědomí, že do zkušebny to kombo zcela jistě nestačí. Ale zas pokud má zkušebnu vybavenou, není problém. A mimochodem, nemusíš případně investovat do novýho komba, stačí koupit citlivější repro...

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

To jsou dotazy jak v mateřské školce. Vezmi to kombo, na podiu si ho dej vedle sebe na židli, opři šikmo o opěradlo a prostě hraj. Pak uvidíš. Co budeš kde shánět před každým koncertem? Ale pokud máš v úmyslu vystupovat jednou za rok...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Jistě, vezmi to kombo, na podiu si ho dej vedle sebe na židli, opři šikmo o opěradlo a prostě zjisti, že jsi v prdeli, protože nejsi slyšet :D
To je přeci mnohem lepší řešení, než se zeptat na veřejně přístupném fóru... :roll: :roll: :roll:

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Aasanothe, s tím odposlechem to zas taková jistota být nemusí. Ne vždy.

Investice do repra - u Cube mi to přijde zbytečné, to radši at kombo prodá, přidá ty hypotetické prachy na repro a pořídí něco jiného.

To Cube je dost hlasité, ale samozřejmě prostě záleží na prostoru, kde bude hrát, na tom, co bude hrát, a také na lidech a nástrojích, kteří budou hrát s ním.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

vaše rady je jedno velké pokud... možná hráváme každý v jiných prostorách, ale s tím zvučením to moc růžovoučce nevidím
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Asanoth píše:Jistě, vezmi to kombo, na podiu si ho dej vedle sebe na židli, opři šikmo o opěradlo a prostě zjisti, že jsi v prdeli, protože nejsi slyšet :D
To je přeci mnohem lepší řešení, než se zeptat na veřejně přístupném fóru... :roll: :roll: :roll:

Jasně, nebo se ptej lidí na veřejném fóru, kteří celé večery sedí na netu a rozdávají rozumy jako Asanoth. Jen nechápu, kde pak bere čas na vlastní hraní. Pokud se z toho krámu slyšíš ve zkušebně, tak ten první koncert někde v tělocvičně pro pár kámošů na oslavě narozenin vždycky nějak odhudláš. Nebo se snad hned chystáš na tour po stadionech? Ještě se můžeš zeptat, jakou barvu ponožek je potřeba mít, kolik papírových kapesníčků pro fanynky, zda Ti stačí jeden balíček prezervativů... Prostě hraj a uč se, nikdo jiný to za Tebe neudělá. Když už sis to kombo koupil, tak ho snad aspoň na koncertě vyzkoušíš, ne?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No, ale co bude dělat, když se vůbec neuslyší? Celej koncert uhraje s uchem u komba nebo bude hrát nahlucho? Jasně, bylo by fajn to vyzkoušet, ale pro někoho by to mohl být docela risk, nemyslíš?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

To jo, bude to risk. Zvláště jestli půjde o pořad Česko hledá supr.... a bude v přímém přenosu ČT. Mám doma auto, ještě jsem s ním nikdy nevyjel ze dvora. Má obsah 1200 kubíků, v kanystru mám 20l benzínu. Dojedu s tím z Brna do Hradce a zpět? Sakra co s tím? Kdo mi poradí? Všechno je holt jednou poprvé a všichni se pořád něco učíme. Tedy aspoň ti chytřejší. Hlupáci všechno vědí a rádi radí. Já říkám, ať to prostě vyzkouší. První vystoupení kapely má vždy velikou úroveň a je přísně hodnoceno.... Zvláště pak šťastnými rodiči.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tak se zeptal, nesezer ho...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ale naopak, já mu poradil, ať se nenervuje, hodí si kombo co nejblíž na židli, opře o opěradlo a hraje. Připadá mi to smysluplnější, než ho strašit nějakými odposlechy, vhodností sálu a pod.
Jazzman
Rádce

zkušenost

Příspěvek od Jazzman »

Kostičku mám pár let a vyzkoušel jsem ji už na všechno.
Jako odposlech, položená na basovém aparátu stačí pro doprovodného Strata v salsové kapele.
Na jam session, bez P.A. v House of Blues už jsem se vedle bubeníka nechytal.
Na zkoušky a výuku super.
Myslím, že máš ještě jednu možnost, jak se zesílit. Koupit druhý malý aparát a používat je oba. Zkoušel jsem ji do kombinace s lampovým Laney a teď i Fenderem Texas Red 15W a výsledek nebyl špatný.

Výměna repro v aparátu se simulacemi je fakt inteligantní. Okamžitě bys jej tím zásahem zničil.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

když se neuslyší on, tak ho neuslyší ani nikdo jinej... pak bude jedno, jestli bude hrát blbě, že se neslyší....
jo a ta vaše univerzální rada, co tu zavádí spousta lidí je taky dost vělká hromada hoven. Kup lampu. Spíš by si tu lampu měli koupit oni lidé, aby se jim rozsvítilo..
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Když on tu autor nějak víc neupřesnil na jaké akci to vlastně chce hrát. :) Jestli to má být jako odposlech tak bych věřil, že by se to s tím dalo odehrát v pohodě. Jestli tím má ozvučit nějaký klub tak to půjde o dost hůř :)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
loos

Příspěvek od loos »

a taky by se hodilo říct jestli má nějaký prostředky na koupi něčeho většího...do budoucna to stejně bude muset udělat. Moje zkušenost s w ve zkušebně je taková že vedle bicích to "stačí" pokud ovšem si ochotný to mít na židli vedle sebe a celej koncert stát u toho :!: Ale samozřejmě to chce vyzkoušet :arrow:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

vy si fakt vystačíte sami, hlavně že máte o čem kecat, ale že se tu dohadujete a prakticky opakujete dvě věci furt dokola bez účasti autora tématu, to vám nevadí... toš povídejte dál
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“