Tranzistorové kombo, 15W, solidní zkreslený zvuk
Pravidla fóra
Tranzistorové kombo, 15W, solidní zkreslený zvuk
Věnuju sestře svojí starou kytaru, ale zároveň bude potřeba jí pořídit něco, přes co bude hrát... Bohatě jí pro její začátky postačí 15W tranzistorový kombo, ale nechci, aby to bylo zas úplně neposlouchatelný, když se přepne na zkreslenej zvuk. Oni sice ty 15W mívaj i celkem solidní clean, ale zkreslenej pokulhává. Nevíte někdo o něčem, co by i s takovym nízkym výkonem mohlo mít alespoň trochu poslouchatelnej ten zkreslenej zvuk...?
- ...EDGE...
Re: Tranzistorové kombo, 15W, solidní zkreslený zvuk
Jakou cenu si predstavujes? A jake zkresleni? Jako jak velke?
tak kolem tří čtyř tisíc... zkreslenej zvuk spíš víc než míň, aby se to dalo použít i na tvrdší hraní...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Crate FW15R, Roland Cube15, případně MicroCube.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
to je furt to samy, chtelo by to hodit nekam do FAQNero píše:Crate FW15R, Roland Cube15, případně MicroCube.
Možná bych doporučil Microcube, je tam kupa efektů, který si může na začátek vyzkoušet.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Připojuji se k tomu Crate Flexwave 15R. Počase zkreslení pokulhává ale an začátky jak dělaný.
Já navrhuji PEAVEY - Valve King Royal 8. Je to sice přes 4k, ale je to celolampa a zkreslení by se z toho dalo vytáhnout velmi pěkné.
- Scotty
- Kontaktovat uživatele:
Není těch 5w v lampě na doma moc????Někdo kdo je v RD si to asi může dovolit....ale co třeba já který jsem v bytě a mamka vylítává z kůže při čtvrce hlasitosti 10w TRANZISTOROVÉHO komba???Má pro mě cenu pořizovat na doma lampu?Nevrin píše:Já navrhuji PEAVEY - Valve King Royal 8. Je to sice přes 4k, ale je to celolampa a zkreslení by se z toho dalo vytáhnout velmi pěkné.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Kytara:STAGG - Heavy C - Serie 450
Komba:STAGG 20 GA,Kustom DART 10,Hocke 50w lampa
Efekt:Digitech RP250
Keyboard:Yamaha E413
Kytara:STAGG - Heavy C - Serie 450
Komba:STAGG 20 GA,Kustom DART 10,Hocke 50w lampa
Efekt:Digitech RP250
Keyboard:Yamaha E413
skvele hraje laney LG 35R, oproti tomu mi prislo microcube jako neporovnatelny sumitko.
Laney LX20 je podle mě ideální na trochu tvrdší žánry...i když to zkreslení...Kinx píše:skvele hraje laney LG 35R, oproti tomu mi prislo microcube jako neporovnatelny sumitko.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
No dle toho, co jsem se tu dozvěděl, tak ano. I lampa potichu je lepší, než tranzistor. Sám si chci lampu do bytu pořídit; ještě, že je soused podemnou rocker.Scotty píše:Není těch 5w v lampě na doma moc????Někdo kdo je v RD si to asi může dovolit....ale co třeba já který jsem v bytě a mamka vylítává z kůže při čtvrce hlasitosti 10w TRANZISTOROVÉHO komba???Má pro mě cenu pořizovat na doma lampu?Nevrin píše:Já navrhuji PEAVEY - Valve King Royal 8. Je to sice přes 4k, ale je to celolampa a zkreslení by se z toho dalo vytáhnout velmi pěkné.
Mimochodem jsem tu narazil na video, kde má klučina v bytě 50W Valvekinga a jak pěkně mu to hrálo. Ale volume skoro na nule.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Já bych se toho malého Valvekinga nebál, nejenže se dá regulovat gain, ale i hlasitost, takže z toho půjde vytočit čistý i pěkně zkreslený při stejné hlasitosti a to většinou u jiných malých lamp nejde. Navíc bude sloužit s krásným zvukem na věky věků (žádné "pak si koupím lepší").
http://shop.guitarpark.cz/Aparatury-a-C ... D15VT.html
Sice 4,6 k, ale dle myho nazoru nejlepsi malej tranzistorak (resp. je to hybrid - pololampa) jakej se da za tu cenu a ve svy kategorii sehnat - ma to celkove krasne zivej zvuk a perfektni modulace zesilovacu (4-5 z nich i na tvrdsi zkresleni), takze si segra aspon bude moct vybrat ten "svuj" sáund
Pripadne pak jeste novejsi verzi http://kytary.cz/vox-vt15/101810/?SE5231:0:0:1:0, ktera je sice drazsi, ale zas ma nejaky ty modulace a funkce navic..
Sice 4,6 k, ale dle myho nazoru nejlepsi malej tranzistorak (resp. je to hybrid - pololampa) jakej se da za tu cenu a ve svy kategorii sehnat - ma to celkove krasne zivej zvuk a perfektni modulace zesilovacu (4-5 z nich i na tvrdsi zkresleni), takze si segra aspon bude moct vybrat ten "svuj" sáund
Pripadne pak jeste novejsi verzi http://kytary.cz/vox-vt15/101810/?SE5231:0:0:1:0, ktera je sice drazsi, ale zas ma nejaky ty modulace a funkce navic..
- Nero
- Rádce
Hrál si na to? Já ano a z hlediska zvuku se mi to opravdu moc nelíbilo. A zkreslení se z toho opravdu nevytáhne takové, jaké by autor chtěl. Navíc repro je poměrně dost malý a prostě to netlačí.Nevrin píše:Já navrhuji PEAVEY - Valve King Royal 8. Je to sice přes 4k, ale je to celolampa a zkreslení by se z toho dalo vytáhnout velmi pěkné.
Ohledně hlasitosti - víte, na co hraju doma já? Ne? Tak koukněte do podpisu
Když má člověk cit v rukou a neulítne mu hned volume na 1/4, tak je to v pohodě...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Nero píše: Ohledně hlasitosti - víte, na co hraju doma já? Ne? Tak koukněte do podpisu![]()
Když má člověk cit v rukou a neulítne mu hned volume na 1/4, tak je to v pohodě...
OT: Nero- Bydlíš v bytě, nebo v rodinném domě?
--- Myslím, že by mne taky solidně pohnali, když žhavím Engla většinou... Clean vol.-6, Lead vol. 5, master volume-9 ...
Když jsem stěhoval kombo z auto do svého pokoje... Ten pohled důchodkyň... [bydlí přes cestu]... Byl k nezaplacení
Když jsem stěhoval kombo z auto do svého pokoje... Ten pohled důchodkyň... [bydlí přes cestu]... Byl k nezaplacení
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Tak a já jsem pod stolemPrejdák píše: Když jsem stěhoval kombo z auto do svého pokoje... Ten pohled důchodkyň... [bydlí přes cestu]... Byl k nezaplacení
- Nero
- Rádce
Bydlím v bytě
A přímo za kombem mám radiátor, takže se zvouček může ještě skvěle nést po potrubí.
Ale ne, ten zvuk lze ukočírovat. Jasně, že to není zcela ono, není to zvukově zcela otevřené, jako když se to vytaví, ale i na pokojové hlasitosti lze mít nastavený dobrý zvuk, to Mesy umí. (Pozn.: sousedi na mě ještě nikdy neřvali, nebušili a nenadávali, jen jednou přišeli s tím, jestli bych mohl synáčkovi naladit novou španělku, když prý hraju taky na kytaru
)
Ale ne, ten zvuk lze ukočírovat. Jasně, že to není zcela ono, není to zvukově zcela otevřené, jako když se to vytaví, ale i na pokojové hlasitosti lze mít nastavený dobrý zvuk, to Mesy umí. (Pozn.: sousedi na mě ještě nikdy neřvali, nebušili a nenadávali, jen jednou přišeli s tím, jestli bych mohl synáčkovi naladit novou španělku, když prý hraju taky na kytaru
PetrPeter 1975 - 2008